• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הבנתי משהו.
אם אני רוכש ETF על סך 100$ זה אומר שבית ההשקעות של ה-ETF רוכש ביטקוין בסך 100$ מנגד ומנהל את זה עבורי ?
או שזה כמו החיקוי עקיבה שיש אצלנו בסנופי ?
יש etf-ים שעובדים עם חוזים על הביט ויש כאלה שקונים ביטים פיזיים. אני מקווה שלפחות אחד מה-etf-ים האמריקאיים שיאושר על ידי ה-sec יהיה פיזי.
ברור שמסיבות רגולטוריות קל להם יותר לאשר את הסינטטיים...

יש etf-ים שעובדים עם חוזים על הביט ויש כאלה שקונים ביטים פיזיים. אני מקווה שלפחות אחד מה-etf-ים האמריקאיים שיאושר על ידי ה-sec יהיה פיזי.
למה שה-SEC יאשר ETF של צבעוני/ספקולציה שיכולה למוטט משקיעים ואת כלכלת הדולר?
אם הם לא יאשרו אז העותרים יבקשו במקום אחר והכסף יזרום למקום אחר?
אני יכול להיות רגוע שתאוות הבצע של ה-SEC תאשר את זה ?

יש 0 היגיון לקנות ETF שקונה ביטקוין פיזית... סע לשגרירות הביטקוין בתל אביב לך לכספומט תקנה ביטקוין ותשכח ממנו סלאמת, במקום לשלם אחוזים על דמי ניהול(ניהול של מה בדיוק? לקנות ביטקוין ולהחזיק אותו בארנק גם אתה יכול בטלפון בלי לצאת מהמיטה אפילו...)

יש 0 היגיון לקנות ETF שקונה ביטקוין פיזית... סע לשגרירות הביטקוין בתל אביב לך לכספומט תקנה ביטקוין ותשכח ממנו סלאמת, במקום לשלם אחוזים על דמי ניהול(ניהול של מה בדיוק? לקנות ביטקוין ולהחזיק אותו בארנק גם אתה יכול בטלפון בלי לצאת מהמיטה אפילו...)
יש לי כבר ביטים שקניתי ישירות.

אנשים רוצים etf כי יש בעיה להעביר את הכסף לבנק שהרבה אנשים נתקלים בה. Etf פותר את הבעיה כי זה נייר ערך שברגע ההנזלה הופך פשוט לדולרים בחשבון ההשקעות, שקל להעביר לבנק.

אם אתה רוצה להמיר ביטים לשקלים ולהעביר לבנק:
כמה אחוזים תצטרך לשלם שוחד לפקיד בנק?
וכמה שנות כלא תצטרך לשבת אחר כך?

או לחליפין, כמה תצטרך לשלם לעורכי דין שעוזרים לך לתבוע את הבנק על אי הסכמתו לקבל את השקלים שלך?

לא עדיף כבר לשלם 1% כדי להימנע מהבעיות האלה?

יש לי כבר ביטים שקניתי ישירות.

אנשים רוצים etf כי יש בעיה להעביר את הכסף לבנק שהרבה אנשים נתקלים בה. Etf פותר את הבעיה כי זה נייר ערך שברגע ההנזלה הופך פשוט לדולרים בחשבון ההשקעות, שקל להעביר לבנק.

אם אתה רוצה להמיר ביטים לשקלים ולהעביר לבנק:
כמה אחוזים תצטרך לשלם שוחד לפקיד בנק?
וכמה שנות כלא תצטרך לשבת אחר כך?

או לחליפין, כמה תצטרך לשלם לעורכי דין שעוזרים לך לתבוע את הבנק על אי הסכמתו לקבל את השקלים שלך?

לא עדיף כבר לשלם 1% כדי להימנע מהבעיות האלה?

יש לבנקים בארץ נטייה לסרב לקבל כספים שמקורם בקריפטו, צריך רק להזכיר לפקיד החמוד שיש כמה החלטות של בתי משפט בארץ שסירוב כזה הוא לא חוקי ולהמשיך ללחוץ ולהתעקש. הדבר האחרון שהם רוצים שעוד אנשים שמחזיקים קריפטו יתבעו אותם כי בנתיים אין בית משפט שנתן החלטה לטובתם בנושא והם רק מפסידים כסף מכך.

ובכל מקרה יש עוד עשרות דרכים למכור את הביטקוין שלך בשביל מזומן/העברה בנקאית.

שלום @PlanB! לא ידעתי שאתה משתתף גם בפורום הסולידית. סיימת את הטיול הגדול ביאכטה?

בכל מקרה, איך יכולת להזכיר כאן אומנות קריפטו ולא להתייחס לציורים שמבטאים את הערך של נכסים וביטקוין לפי יחס ה- Stock to Flow?
הם צויירו במיוחד כדי להביא לעולם האומנות את העבודה המשפיעה שלך:

Genesis.png
שששש אל תספר לו שיש לו מתחזה, אני מתכנן לגנוב לו את כל התהילה.

מסכים לגמרי. אני מעדיף רק ביטקוין ולא נייר עוקב, אבל 5% מהביטקוין שלי הם ב-GBTC למטרת מימוש רווחים בטווח הקצר (ספקולציה על המחיר).
הרבה יותר קל להגיש דו"ח לרו"ח ולהעביר את הרווחים ישר לבנק מאשר לריב עם הבנק, לעבור דרך בית משפט, ולקוות לטוב.

הבנקים במצב מסובך בדיוק כמונו, הרי הם רוצים את הכסף אבל מפחדים מבעיות של הלבנת הון, לדעתי אין להם שום בעיה "להפסיד" במשפט כי המשמעות של הפסד כזה היא שהלקוח יפקיד סכום גדול בחשבון שלו.
הבנקים רוצים כלים יעילים לכסת"ח שיוכל לאפשר להם לקבל את הכסף אבל כרגע נמצאים ללא מענה, למרות שיש אופטימיות בזמן האחרון בעקבות תקדים משפטי והצו לאיסור הלבנת הון.

אגב ההחלטה היא כמובן לא של פקיד חמוד אלא של קצין הציות בבנק (ומנהל הסניף).

נערך לאחרונה ב:
אין אפשרות לייצר NFT על גבי ביטקוין
מפתיע, כי כאן אני רואה אנשים שמייצרים NFT על ביטקוין:

גם החלק השני של ההודעה שלך מפתיע (שחוזים חכמים בביטקוין הם לא חכמים ולא טובים), כי לייטנינג עובדת מדהים.

מפתיע, כי כאן אני רואה אנשים שמייצרים NFT על ביטקוין:

גם החלק השני של ההודעה שלך מפתיע (שחוזים חכמים בביטקוין הם לא חכמים ולא טובים), כי לייטנינג עובדת מדהים.

אני יודע זה מאוד מפתיע, אין דבר כזה NFT על ביטקוין(לא בדקת את מה ששלחת לעומק מספיק וחבל). והחוזים ה"חכמים" של ביטקוין הם בדיחה במקרה הטוב(מוזמן ללמוד ביטקוין סקריפט ולהשוות עם סולידיטי ואז יהיה אפשר לפתוח את הדיון הזה יותר לעומק). לגבי לייטנינג - זה off-chain לביטקוין אומנם "עובדת" על חוזים חכמים של הביטקוין אבל לא משהו שאי אפשר לבצע בכל רשת אחרת, אגב עובדת מדהים זה גם לא בדיוק נכון, ללייטנינג יש בעיות זה לא פתרון מושלם בשום צורה.

אל תנסה להפוך את הבלוקצ'יין של ביטקוין למשהו שהוא לא - אתה סתם מפסיד את הבסיס שעליו הוא נבנה, הוא לא מיועד לNFT, לא מיועד לאלפי TPSים בשנייה הוא מיועד להוות SoV טוב ובטוח, אם השוק ירצה להשתמש במטבע הוא ילך לBCH לא לביטקוין(למרות שהווליום דווקא מעיד שהשוק ילך לאיתריום לא לBCH והקיום של BCH בכלל התחיל מכך שאנשים רצו שביטקוין יהפוך למטבע), אם השוק ירצה NFT אז חבל אין לו אלטרנטיבה כזו בביטקוין אבל יש לו אלטרנטיבות אחרות באיתריום ובאלפי פלטפורמות אחרות והוא אפילו יוכל להשתמש בביטקוין כדי לקנות טוקנים של XCP שאיתם יוכל לקנות ולהכין יצירות NFT בדיוק כמו מה ששלחת(ששוב, זה לא NFT על גבי רשת הביטקוין).

אני יודע זה מאוד מפתיע, אין דבר כזה NFT על ביטקוין(לא בדקת את מה ששלחת לעומק מספיק וחבל).

אם השוק ירצה NFT אז חבל אין לו אלטרנטיבה כזו בביטקוין אבל יש לו אלטרנטיבות אחרות באיתריום ובאלפי פלטפורמות אחרות והוא אפילו יוכל להשתמש בביטקוין כדי לקנות טוקנים של XCP שאיתם יוכל לקנות ולהכין יצירות NFT בדיוק כמו מה ששלחת(ששוב, זה לא NFT על גבי רשת הביטקוין).
דווקא ראיתי שלא צריך XCP, רק אם אתה רוצה Named NFT, אז כן זה מוגבל.
מסכים איתך שאיתריום מוביל את השוק הזה ללא עוררין, אבל אפשר לבצע גם על ביטקוין.

אישית אם הייתי מעוניין ב-NFT הייתי מעדיף Asset עם שם רנדומלי שמקושר לביטקוין מאשר Asset עם שם לבחירתי שמקושר לאיתריום, אבל זו רק דעתי ולא דעת השוק כרגע אז זה פחות מעניין.

אגב עובדת מדהים זה גם לא בדיוק נכון, ללייטנינג יש בעיות זה לא פתרון מושלם בשום צורה.
לא אמרתי שזה פתרון מושלם אלא שיש שימוש בחוזים חכמים, אבל אני כן אופטימי לגבי לייטנינג.

אם השוק ירצה להשתמש במטבע הוא ילך לBCH לא לביטקוין(למרות שהווליום דווקא מעיד שהשוק ילך לאיתריום לא לBCH והקיום של BCH בכלל התחיל מכך שאנשים רצו שביטקוין יהפוך למטבע)
השוק ריסק את BCH אז אני לא בטוח שאתה צודק במקרה הזה, אם כבר מחפשים מטבע שהוא לא ביטקוין, אין אלטים שכבר נחשבים כיותר מוצלחים מ-BCH?

לגבי איתריום קשה לי להתווכח כי אני עוד זוכר אותו מה-ICO כשהוא שווה גרושים עד למצב שלו עכשיו, בנוסף יש לו קהילת מפתחים עצומה.
בכל זאת אם הייתי צריך להמר, בפעם הבאה שהוא יחליף מקום זה יהיה למקום 3 ולא למקום 1.

דווקא ראיתי שלא צריך XCP, רק אם אתה רוצה Named NFT, אז כן זה מוגבל.
מסכים איתך שאיתריום מוביל את השוק הזה ללא עוררין, אבל אפשר לבצע גם על ביטקוין.

אישית אם הייתי מעוניין ב-NFT הייתי מעדיף Asset עם שם רנדומלי שמקושר לביטקוין מאשר Asset עם שם לבחירתי שמקושר לאיתריום, אבל זו רק דעתי ולא דעת השוק כרגע אז זה פחות מעניין.

לא אמרתי שזה פתרון מושלם אלא שיש שימוש בחוזים חכמים, אבל אני כן אופטימי לגבי לייטנינג.

השוק ריסק את BCH אז אני לא בטוח שאתה צודק במקרה הזה, אם כבר מחפשים מטבע שהוא לא ביטקוין, אין אלטים שכבר נחשבים כיותר מוצלחים מ-BCH?

לגבי איתריום קשה לי להתווכח כי אני עוד זוכר אותו מה-ICO כשהוא שווה גרושים עד למצב שלו עכשיו, בנוסף יש לו קהילת מפתחים עצומה.
בכל זאת אם הייתי צריך להמר, בפעם הבאה שהוא יחליף מקום זה יהיה למקום 3 ולא למקום 1.

זה לא על ביטקוין אבל זה מה שאני מסביר לך, אין לך bitcoin explorer שיכול להציג לך את היצירה שקנית על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין. עשו כאן טריק מאוד מתוחכם אומנם אבל זה לא על גבי הרשת של ביטקוין
בעיקרון אתה מפקיד ביטקוין לחוזה חכם וברגע שהפקדת את הביטקוין אתה מקבל XCP שהצ'יין שלהם מכיל את המידע של הבלוקצ'יין של ביטקוין ואפשר לקודד מידע בבלוקצ'יין של XCP בעזרת העברות של ביטקוין, עם הXCP אתה יכול לקנות NFT ובגלל שהרשת של הXCP "מחקה" את הרשת של ביטקוין אז זה כביכול NFT שיושב על ביטקוין.
עכשיו הם עשו את זה כי מסיבות טכניות אין אפשרות לעשות NFT ממש על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין כי זה לא הייעוד שלו.

יש שימוש בחוזים חכמים ברשת הביטקוין אני לא אומר שלא רק שצריך להסתכל על זה מנקודת מבט של שימוש על ידי השוק ואני אומר לך אנשים לא רוצים להשתמש בחוזים החכמים של ביטקוין זה לא נוח, זה מסובך, זה מוגבל מבחינת היכולות שלו(case in point מה שדיברתי עליו לפני רגע לגבי XCP אפשר לעשות בשנייה באיתריום על גבי הבלוקצ'יין של האיתריום בלי טריקים ובלי שטיקים)..

לגבי BCH אתה לא הבנת אותי נכון, אני אומר שאם השוק היה רוצה להשתמש בביטקוין כמטבע הוא היה עושה את זה בעזרת BCH אבל כמו שאמרת - השוק ריסק את BCH כי יש פתרונות טובים יותר מהירים יותר וחכמים יותר למטרה הזו(לייטקוין לדוגמה).
אם איתריום יחליף מקום בטווח הארוך מאוד אולי זה אפילו יהיה למקום 5-6 מבחינת market-cap, יש לו מתחרים רציניים שמדביקים את הפער מהר(באופן כמעט אירוני שניים מהמתחרים הכי גדולים של האיתריום היום הוקמו על ידי המייסדים של האיתריום PolkaDot וCardano ADA)

זה לא על ביטקוין אבל זה מה שאני מסביר לך, אין לך bitcoin explorer שיכול להציג לך את היצירה שקנית על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין. עשו כאן טריק מאוד מתוחכם אומנם אבל זה לא על גבי הרשת של ביטקוין
בעיקרון אתה מפקיד ביטקוין לחוזה חכם וברגע שהפקדת את הביטקוין אתה מקבל XCP שהצ'יין שלהם מכיל את המידע של הבלוקצ'יין של ביטקוין ואפשר לקודד מידע בבלוקצ'יין של XCP בעזרת העברות של ביטקוין, עם הXCP אתה יכול לקנות NFT ובגלל שהרשת של הXCP "מחקה" את הרשת של ביטקוין אז זה כביכול NFT שיושב על ביטקוין.
עכשיו הם עשו את זה כי מסיבות טכניות אין אפשרות לעשות NFT ממש על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין כי זה לא הייעוד שלו.

יש שימוש בחוזים חכמים ברשת הביטקוין אני לא אומר שלא רק שצריך להסתכל על זה מנקודת מבט של שימוש על ידי השוק ואני אומר לך אנשים לא רוצים להשתמש בחוזים החכמים של ביטקוין זה לא נוח, זה מסובך, זה מוגבל מבחינת היכולות שלו(case in point מה שדיברתי עליו לפני רגע לגבי XCP אפשר לעשות בשנייה באיתריום על גבי הבלוקצ'יין של האיתריום בלי טריקים ובלי שטיקים)..

לגבי BCH אתה לא הבנת אותי נכון, אני אומר שאם השוק היה רוצה להשתמש בביטקוין כמטבע הוא היה עושה את זה בעזרת BCH אבל כמו שאמרת - השוק ריסק את BCH כי יש פתרונות טובים יותר מהירים יותר וחכמים יותר למטרה הזו(לייטקוין לדוגמה).
אם איתריום יחליף מקום בטווח הארוך מאוד אולי זה אפילו יהיה למקום 5-6 מבחינת market-cap, יש לו מתחרים רציניים שמדביקים את הפער מהר(באופן כמעט אירוני שניים מהמתחרים הכי גדולים של האיתריום היום הוקמו על ידי המייסדים של האיתריום PolkaDot וCardano ADA)
בקשר לשימוש ב-XCP, תודה על ההסבר.
מה שהתכוונתי זה שלא צריך XCP כדי ליצור NFT במידה ואתה לא בוחר לו שם, זאת אומרת שהNFT יהיה בשם A111...
לדוגמה זה:
בכל מקרה, אני מסכים איתך. יש דברים שבאלטים אחרים הרבה יותר קל ונוח לבצע מאשר בביטקוין שדורש סקריפטים, sidechains וכו' וכו'.

הנקודה שלי היא שביטקוין מבחינתי הוא הנכס\מטבע הדיגיטלי היחיד נכון לעכשיו. שאר האלטים ממשיכים לצוץ ולהיעלם ללא הפסקה - לאורך השנים האלטים מחליפים מקומות ופרויקטים שהיו הבטחות מטורפות היום לא רלוונטיים בכלל, כשרובם הגדול סקאם מוחלט.

זה מה שגורם לי לחשוב שהמפתחים צריכים להתרכז בלבנות על ביטקוין במקום להמציא אלט חדש בכל פעם.

לכן במידה וארצה ליצור חוזה חכם\NFT\משהו אחר אעדיף ליצור אותו על הבלוקצ'יין של ביטקוין אפילו אם זה דורש טריקים ושטיקים מאשר על אלט אחר, אבל אני כותב את זה רק כדי להרחיב על הדעה שלי, מה שמשנה זה במה השוק בחר, וכרגע השוק בחר לבצע את כל הדברים החדשים האלה על אלטים ולא על ביטקוין.

אותה נקודה על החוזים החכמים.

בקשר לעניין של הפיצול של ביטקוין ב-2017, הוויכוח היה האם להגדיל את הבלוק, מפתחי ביטקוין עדיין מעוניינים שביטקוין ישמש גם כמטבע אבל בחרו בדרך אחרת בדמות שכבה שנייה במקום להגדיל את הבלוק ולהסתכן בבעיות אחרות כמו ריכוזיות.

אני יודע שהדעה הרווחת היום היא שביטקוין כבר לא רלוונטי בתור מטבע, אבל אני חושב שברגע שיהיו פתרונות מוצלחים בשכבה שנייה הדיבור הזה ישתנה ואנשים יחזרו להשתמש בביטקוין גם בתור מטבע.

דיסקאונט של 13% ל-GBTC. שפל של כל הזמנים.
למישהו יש הסבר לדיסקאונט העמוק הזה?

למה זה מקובל עלינו כש-gbtc בפרימיום ומוזר לנו כשהוא בדיסקאונט?
בכל מקרה הם כנראה צריכים להוריד את דמי הניהול המוגזמים שלהם אם הם רוצים להתחיל לסגור את הפער וזה כנראה הצעד הבא שלהם.

זה לא בגלל שמי שיכול עובר לETFים החדשים שנפתחו (בקנדה בין היתר)?
לא בדקתי כמה AUM יש להם, אבל מאד בלתי סביר.

למה זה מקובל עלינו כש-gbtc בפרימיום ומוזר לנו כשהוא בדיסקאונט?
בכל מקרה הם כנראה צריכים להוריד את דמי הניהול המוגזמים שלהם אם הם רוצים להתחיל לסגור את הפער וזה כנראה הצעד הבא שלהם.
הפרמיה הייתה הגיונית בהינתן שזאת הייתה הדרך היחידה לרוב האנשים, בפרט אמריקאים, לקבל חשיפה לביטקוין בחשבון מסחר רגיל, בפרט במקומות כמו IRA, קרנות ועוד. ברגע שמגיעים לשוק ETFs עם פרמיה אפסית, הגיוני שהפרמיה של GBTC תרד לאפס, זה היה צפוי ומדובר כבר שנים. אבל אני לא חושב שמה שקורה עכשיו קשור ל-ETFs הקנדיים, זה נראה 1:1 קשור לירידות בשווקים של כל דבר שהוא high risk, כמו מניות עם PE גבוהים וספאקים למשל.
זה מתחבר עם התפיסה שביטקוין הוא לא asset class שנותן גידור, אלא שהוא risk-on asset class.

• אהבתי
Reactions: HHH
@adamshalev , אשמח ללינק ל-nav בזמן אמת של gbtc. אני מוצא רק נתונים מעודכנים ליום אחורה.
האם אתה מחשב בעצמך או מסתמך על אתר כלשהו?

דיסקאונט של 13% ל-GBTC. שפל של כל הזמנים.
למישהו יש הסבר לדיסקאונט העמוק הזה?
אובדן אטרקטיביות.

תחרות קנדית ואירופאית.
2% דמי ניהול מוגזמים.
חרב תלויה מעל הראש בגלל שה-SEC בוחן אפשרות לאשר ETF אמריקאיים על ביטקוין.

הייחודיות-יתרון שהיתה לקרן מתרוקנת מתוכן...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אובדן אטרקטיביות.

תחרות קנדית ואירופאית.
2% דמי ניהול מוגזמים.
חרב תלויה מעל הראש בגלל שה-SEC בוחן אפשרות לאשר ETF אמריקאיים על ביטקוין.

הייחודיות-יתרון שהיתה לקרן מתרוקנת מתוכן...
סיבה טובה להיעדר פרמיום. לא לדיסקאונט של 13%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 255
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3064
D לגבי מטבעות קריפטוגרפיים או חלופיים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G דרכים לקניית מטבעות דיגיטליים? שוק ההון 0
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
א ארנק תכנה לכמה סוגי מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
P ערך ריאלי מלפני ההיפראינפלציה, ושינוי מטבעות? שוק ההון 3
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה גישה למסחר באופציות וניל (vanilla options) על צמדי מטבעות (FX) שוק ההון 0
חושב בגדול האיש העשיר ביותר בבבל - 'מכל עשרה מטבעות שאכניס אוציא רק תשעה' התפתחות אישית 8
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
גראהם העברת מטבעות מBINANCE ל-KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
G C20 - אינדקס של מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
stamEhad Binance Locked Staking - נעילת מטבעות וקבלת תשואה על כך - מה הסיכונים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
M מחפש קרן מנוהלת של מטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
ד מטבעות אלטרנטיביים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
Y הכנסות והוצאות בשני מטבעות צרכנות פיננסית 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari קרנות שעוקבות אחר כמה מטבעות קריפטו באותה קרן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בכריית מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 65
ITS קרן מחקה על מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
סשה מטבעות בוליון זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
T מטבעות וירטואליים והצהרת הון מיסים 12
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
O איפה לקנות מטבעות זהב בוליון בחו"ל, כספות, סוגי מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
א מכתב ממס הכנסה על פתיחת תיק בעקבות מכירת מטבעות (קריפטו) מיסים 119
T כיצד לדווח על רווח ממכירת מטבעות קריפטו מיסים 140
ש ארנק ללא מטבעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
A האם אתה מפזרים את ההשקעה על מספר מטבעות משיקולי מס? שוק ההון 45
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
ברננקי רכישת מטבעות בוליון כסף (סילבר) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
Henchman34 רכישת מטבעות זהב בוליון בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Izik דיווח על מטבעות זהב/ כסף בשדה התעופה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
Y לאיזה מטבעות הקרן הזו חשופה? שוק ההון 15
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה