זה לא על ביטקוין אבל זה מה שאני מסביר לך, אין לך bitcoin explorer שיכול להציג לך את היצירה שקנית על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין. עשו כאן טריק מאוד מתוחכם אומנם אבל זה לא על גבי הרשת של ביטקוין
בעיקרון אתה מפקיד ביטקוין לחוזה חכם וברגע שהפקדת את הביטקוין אתה מקבל XCP שהצ'יין שלהם מכיל את המידע של הבלוקצ'יין של ביטקוין ואפשר לקודד מידע בבלוקצ'יין של XCP בעזרת העברות של ביטקוין, עם הXCP אתה יכול לקנות NFT ובגלל שהרשת של הXCP "מחקה" את הרשת של ביטקוין אז זה כביכול NFT שיושב על ביטקוין.
עכשיו הם עשו את זה כי מסיבות טכניות אין אפשרות לעשות NFT ממש על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין כי זה לא הייעוד שלו.
יש שימוש בחוזים חכמים ברשת הביטקוין אני לא אומר שלא רק שצריך להסתכל על זה מנקודת מבט של שימוש על ידי השוק ואני אומר לך אנשים לא רוצים להשתמש בחוזים החכמים של ביטקוין זה לא נוח, זה מסובך, זה מוגבל מבחינת היכולות שלו(case in point מה שדיברתי עליו לפני רגע לגבי XCP אפשר לעשות בשנייה באיתריום על גבי הבלוקצ'יין של האיתריום בלי טריקים ובלי שטיקים)..
לגבי BCH אתה לא הבנת אותי נכון, אני אומר שאם השוק היה רוצה להשתמש בביטקוין כמטבע הוא היה עושה את זה בעזרת BCH אבל כמו שאמרת - השוק ריסק את BCH כי יש פתרונות טובים יותר מהירים יותר וחכמים יותר למטרה הזו(לייטקוין לדוגמה).
אם איתריום יחליף מקום בטווח הארוך מאוד אולי זה אפילו יהיה למקום 5-6 מבחינת market-cap, יש לו מתחרים רציניים שמדביקים את הפער מהר(באופן כמעט אירוני שניים מהמתחרים הכי גדולים של האיתריום היום הוקמו על ידי המייסדים של האיתריום PolkaDot וCardano ADA)
בקשר לשימוש ב-XCP, תודה על ההסבר.
מה שהתכוונתי זה שלא צריך XCP כדי ליצור NFT במידה ואתה לא בוחר לו שם, זאת אומרת שהNFT יהיה בשם A111...
לדוגמה זה:
xchain.io
בכל מקרה, אני מסכים איתך. יש דברים שבאלטים אחרים הרבה יותר קל ונוח לבצע מאשר בביטקוין שדורש סקריפטים, sidechains וכו' וכו'.
הנקודה שלי היא שביטקוין מבחינתי הוא הנכס\מטבע הדיגיטלי היחיד נכון לעכשיו. שאר האלטים ממשיכים לצוץ ולהיעלם ללא הפסקה - לאורך השנים האלטים מחליפים מקומות ופרויקטים שהיו הבטחות מטורפות היום לא רלוונטיים בכלל, כשרובם הגדול סקאם מוחלט.
זה מה שגורם לי לחשוב שהמפתחים צריכים להתרכז בלבנות על ביטקוין במקום להמציא אלט חדש בכל פעם.
לכן במידה וארצה ליצור חוזה חכם\NFT\משהו אחר אעדיף ליצור אותו על הבלוקצ'יין של ביטקוין אפילו אם זה דורש טריקים ושטיקים מאשר על אלט אחר, אבל אני כותב את זה רק כדי להרחיב על הדעה שלי, מה שמשנה זה במה השוק בחר, וכרגע השוק בחר לבצע את כל הדברים החדשים האלה על אלטים ולא על ביטקוין.
אותה נקודה על החוזים החכמים.
בקשר לעניין של הפיצול של ביטקוין ב-2017, הוויכוח היה האם להגדיל את הבלוק, מפתחי ביטקוין עדיין מעוניינים שביטקוין ישמש גם כמטבע אבל בחרו בדרך אחרת בדמות שכבה שנייה במקום להגדיל את הבלוק ולהסתכן בבעיות אחרות כמו ריכוזיות.
אני יודע שהדעה הרווחת היום היא שביטקוין כבר לא רלוונטי בתור מטבע, אבל אני חושב שברגע שיהיו פתרונות מוצלחים בשכבה שנייה הדיבור הזה ישתנה ואנשים יחזרו להשתמש בביטקוין
גם בתור מטבע.