• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה הכן הרושם הכללי כמו שרשמתי מהרבה כתבות בנושא ולדעתי הרבה פחות דרמטי ממה שמציגים.
בקשר לטרליון בעשור וטסלה.....
זה בדיוק הראייה שדברתי עליה, אז לדעתי זה פשוט לא נכון.
ספציפית אני גם ממש לא מבין את ההיגיון בלהשוות נכס כזה לחברת רכב......מה הקשר?
קח לדוגמה זהב, הוא עלה משווי של 10K לקילו ל60K מ2002 ל2012 מדובר אאל"ט במעל 8 טריליון דולר של הון שנוצר בעשור אחד.
בקיצור הטריליון של הביט הרבה פחות דרמטי ממה שנשמע.
כמו שציינתי אני גם לא בטוח כמה באמת עבר מעשירים לתפרנים, עם רוב הביט נסחר בין אנשים וגופים עשירים מאוד אין משמעות בהקשר של העברת עושר.
גם זה שהיה לך 10000 ביטקוין לא עוזר לך להתעשר במידה שהחלפת אותם בפיצה.......
ואפילו במידה וכול הטריליון דולר עברו ממי שקנה בדולר למי שקנה ב50K(מה שכמובן לא קרה) מדובר בהון זניח כשמדברים בסדרי גודל גלובליים.
1. הקשר בין להשוות נכס כמו ביטקוין לטסלה, מגיע מכך שניסיתי לתת דוגמה לנכס שגרם למעבר הון אדיר אחר, מהגדולים שאנו מכירים, והסברתי כיצד מעבר ההון בביטקוין הרבה יותר משמעותי (מבחינת זמנים ומבחינת כמות המתעשרים הרחבה יותר).

2. אתה אומר שזהב עלה פי 6, בעשור בין 2002 ל 2012. זה נכון שהפי 6 הזה כולל בתוכו טריליונים, אבל, זה רק פי 6. אף אחד לא הופך מתפרן למיליונר מהשקעה שעשתה פי 6, מקסימום יש כסף לקנות רכב זול. מהשקעה שעושה פי 100 אלף לעומת זאת, גם תפרנים הופכים לעשירים. דרך אגב, לא חייבים להנות מפי 100 אלף על ההשקעה כדי להפוך מתפרן לעשיר, גם פי 50 מספיק, והביטקוין עשה את זה שוב ושוב ושוב בעשור האחרון.

3. אתה יכול להגיד שטריליון דולר זה כסף קטן במונחים גלובליים, אבל אין דוגמה אחרת שאני מכיר לטריליון דולר שצצו Out of the blue בנכס חדש בתוך עשר שנים. ולכן אני קורא לזה אחד ממעברי ההון הגדולים בהיסטוריה.

אתה יכול להגיד שטריליון דולר זה כסף קטן במונחים גלובליים, אבל אין דוגמה אחרת שאני מכיר לטריליון דולר שצצו Out of the blue בנכס חדש בתוך עשר שנים. ולכן אני קורא לזה אחד ממעברי ההון הגדולים בהיסטוריה
מה שהכי מוזר לי:
נכנסים זיליונים של כסף מוסדי-קרנות-חברות לגיטימיות והקריאות מנגד רק ביתר שאת ומהשורה הראשונה של מעצבי דעת קהל פיננסי.
לתומי חשבתי שכאשר ייכנס כסף גדול ומפוקח, הקריפטוליפ יקבל סוג של מעמד "מקובל"... התבדתי.
מעניין עוד יותר לראות מה יקרה אם ראש מיאמי אכן ירגלצ העניין בעירו.

חג שמח , סגר נעים.
:(
לקרוא למאמיני ביטקוין כת
לא שונה מלקרוא לרוכשי תמונות אומנות כת אימפרסיוניסטית
האנשים שאתה מתאר נופלים בקטגוריה שהגדרתי:
אנשים שמסכימים איתו ואומר שלכן ביט לא יהיה מה שתומכיו חושבים שהוא יהיה.
זה עדיין רציונלי להשקיע בבועה כמו שהוא מפרט.

האנשים שהוא קורא להם כת זה מי שטוען שהוא מקשקש בלי להתייחס לטיעון שהוא מעלה.
אנסה לצפות בוידאו אחרי שאסיים את הפודקאסט שיצא היום על שוק הדיור

מאד אהבתי את התגובת נגד בקישור הבא, מתמודדת מול המצדדים בביטקוין.
נערך

אנסה לצפות בוידאו אחרי שאסיים את הפודקאסט שיצא היום על שוק הדיור
חוזר על כל מה שאמר בעבר (אם אתה מדבר על אטילה) ... היצע, היצע , היצע :-)
סליחה על הספוילר. עכשיו בבקשה תיגש למה ששלחתי, מיד ובדיעבד

חוזר על כל מה שאמר בעבר (אם אתה מדבר על אטילה) ... היצע, היצע , היצע
רק התזכורת שבשנות ה90 משפחות עולים היו 2 בדירה ושמעכשיו אוכל להגיד את זה לכל מי שחושב שיש משבר דיור (במקום הנימוק הרגיל שבשנות ה50 אבא שלי גדל בדירה עם 3 משפחות) שווה את זה בינתיים.
עכשיו חדל סטיה מהשרשור!

התעמקתי קצת יותר בשאלה של חבר הפורום שלומי, לגבי מאפיינים היסטוריים לזיהוי בועה. לשם כך, עברתי על הבועות הגדולות והמפורסמות ביותר בהיסטוריה, בדגש של שני פרמטרים: א. כמה זמן נמשכה, ב. מכמה קריסות התאוששה הבועה במהלך התפתחותה (כאשר קריסה הגדרתי כנפילה של שלושים אחוזים לפחות בערך הנכס, שנמשכה למעלה מחודש אחד).
מצאתי "בועה" שהחזיקה כ17 שנים עם נפילות באמצע
זאת לא בדיוק בועה פיננסית אך בוודאות לבועה הזאת היו השפעות כלכליות על העולם, ולכן בטוח שאנשי עסקים ומשקיעים המרו על הצלחת\כשלון ה"בועה"
ה"בועה"
https://he.wikipedia.org/wiki/נפוליאון_בונפרטה

מתלבט לגבי מקומו כספקולציה בתיק שלי (כלומר לא כדי לרכב על בועה אלא מתוך אמונה שיש סיכוי שבעתיד יתקבע כתקן זהב דיגיטלי)
אתה רוצה מרכיב שדומה לזהב דיגיטלי בתיק בלי לרכב על בועה???
למה עכשיו אתה רוצה ולפני זה לא?
אפשר לקנות זהב בצורה דיגיטלית בקלות......
רוצה נכס הרבה יותר תנודתי עם פוטנציאל רווח הפסד גדול שנובע מזה שלא ברור האם הוא בועה או "הדבר האמיתי"?
הגעת למקום הנכון;)
הקטע שבמידה והוא יתפתח ולא יקרוס ככול שיהיה ברור יותר שזה "בטוח" ולא בועה הפוטנציאל לעליות גדולות ירד וזה יהיה נכס דומה מאוד לזהב......
לי נראה שאנשים פשוט מחפשים צידוקים לוגיים כדי "להצטרף לחגיגה"......
בכלליות אני לא נגד, רק קצת מצחיק אותי שזה תמיד קורה אחרי עליות חדות ואחרי הירידות אף אחד לא מדבר.....אבל האמת שזה טבעי לגמרי.

בכול מקרה יהיה מעניין

בהצלחה למנחשים;)

כמו כן אני חוזר בי מהטיעון שביט ללא ערך אינטרינזי לא יכול להפוך לזהב דיגיטלי הטיעון הזה נכון להיום לא מבוסס
אפשר לשאול מה התחדש לך שגרם לך לשנות את דעתך?
כל בר דעת מבין שהערך האינטרזי של הגרניקה-פיקאסו לא נובע מהמסגרת או מהבד שאפשר להשתמש בהם, אלא אך ורק מתוך האמונה של רוכש הציור כי בהמשך יבוא "טמבל" (אני מקצין) אחר שיחשוב שהתמונה תהייה שווה יותר.
שגוי, שגוי, שגוי!
הערך האינטרינזי של חפץ אומנות זה היכולת לתלות בסלון ולאסוף social revenues. אולי עבור ״האנשים הפשוטים״ זה לא מעניין, אבל למישהו עם מליארדי דולרים שנמצא בחברת אנשים אחרים עם מליארדי דולרים, היכולת לעניין אנשים חשובים ולפתח שיחה בהחלט יכולה להיות שווה מליוני דולרים. אחרי הכל, יאכטה אי אפשר לתלות על הקיר בסלון, ולא תמיד נוח להזמין אנשים לשייט.

ככה גם בזהב.
כנ״ל ועוד יותר. זהב הוא בהחלט סמל סטטוס, וגם עכשיו, וגם במצב של מתקפת זומבים, כנראה שתוכל להביא חתיכה ממנו לבחורה כ token of affection, או לתלות על היד/אצבע/חזה כסמל עושר. זה לא ערך אינטרינזי כמו מים/אוכל, אבל גם לא רחוק משם.

אם יהיו מוצרים שיהפכו לסמל סטטוס ויוכלו לשבת רק על הביט, כפי ש @adamshalev ציין, אז אולי גם הביט יתפוס תפקיד כזה ואז יהיה לו ערך אינטרינזי. זה עדיין לא ממש המצב.

1. הקשר בין להשוות נכס כמו ביטקוין לטסלה, מגיע מכך שניסיתי לתת דוגמה לנכס שגרם למעבר הון אדיר אחר, מהגדולים שאנו מכירים, והסברתי כיצד מעבר ההון בביטקוין הרבה יותר משמעותי (מבחינת זמנים ומבחינת כמות המתעשרים הרחבה יותר).

2. אתה אומר שזהב עלה פי 6, בעשור בין 2002 ל 2012. זה נכון שהפי 6 הזה כולל בתוכו טריליונים, אבל, זה רק פי 6. אף אחד לא הופך מתפרן למיליונר מהשקעה שעשתה פי 6, מקסימום יש כסף לקנות רכב זול. מהשקעה שעושה פי 100 אלף לעומת זאת, גם תפרנים הופכים לעשירים. דרך אגב, לא חייבים להנות מפי 100 אלף על ההשקעה כדי להפוך מתפרן לעשיר, גם פי 50 מספיק, והביטקוין עשה את זה שוב ושוב ושוב בעשור האחרון.

3. אתה יכול להגיד שטריליון דולר זה כסף קטן במונחים גלובליים, אבל אין דוגמה אחרת שאני מכיר לטריליון דולר שצצו Out of the blue בנכס חדש בתוך עשר שנים. ולכן אני קורא לזה אחד ממעברי ההון הגדולים בהיסטוריה.
אני לא השתכנתי אבל זה בסדר.......
גם נפט עשה לאחרונה בפחות משנה פי 6000.......אני לא שומע על מעבר הון שלא נראה בהיסטוריה האנושית בעקבות כך......
בדקת את הפיזור של הביטקוין באוכלוסיה הכללית? ממה שראיתי הוא מאוד מרוכז....אין לי נתונים על כמה עבר ובאיזה מחירים אבל תחושה שלי שלא מדובר במעבר עושר אדיר מעשירים לתפרנים.
מאמין שהיינו רואים שכונות ענקיות של מתעשרים חדשים ועליה גדולה במכירה של מטוסים פרטיים וכאלה.
כתבות על המסה הגדולה של המתעשרים החדשים האלה ואיפה הם חיים וכו......
מבחינתי אגב מעבר הון אומר גם מימוש לסחורות ושרותים,במידה ומישהו רכש פעם ב5000 והיום זה שווה על הנייר 50 מיליון כול עוד הוא לא מכר אין לזה הרבה משמעות בעולם האמיתי מחוץ למסכים שמראים את השווי.......
כמה כאלה באמת יש שגם היו תפרנים,גם קנו ברוב ההון שלהם גם החזיקו הרבה זמן בלי להתפתות למכור וגם מימשו בפי אלפים לסחורות ושרותים בעולם האמיתי?להערכתי מעט מאוד....

לי זה נשמע יותר כמו כותרות קליקבייט לעידוד FOMO.......
אבל אולי באמת מדובר במעבר הון שהמין האנושי לא ראה מעולם ואני לא מצליח לראות את זה.

שגוי, שגוי, שגוי!
הערך האינטרינזי של חפץ אומנות זה היכולת לתלות בסלון ולאסוף social revenues. אולי עבור ״האנשים הפשוטים״ זה לא מעניין, אבל למישהו עם מליארדי דולרים שנמצא בחברת אנשים אחרים עם מליארדי דולרים, היכולת לעניין אנשים חשובים ולפתח שיחה בהחלט יכולה להיות שווה מליוני דולרים. אחרי הכל, יאכטה אי אפשר לתלות על הקיר בסלון, ולא תמיד נוח להזמין אנשים לשייט.
אם יש לך גרניקה ,מונה ליסה או אבן פלופלס, היא לא בסלון או על האצבע היא בכספת תת קרקעית עם מלא לייזרים אדומים נגד מעבר אדם,
במקרה הטוב יש לך חיקוי בסלון או על היד.
אל תבלבל בין ערך אינטרזי לבין עקרון ההכבדה. לא לשם כיוונתי.
זה לא ערך אינטרינזי כמו מים/אוכל, אבל גם לא רחוק משם.
היא הנותנת.
עצם זה שמים וחיטה עולים משמעותית פחות מזהב אבל האדם זקוק להם יותר מעידה על הטירלול שהחדירו בנו לאורך השנים שזהב שווה יותר/אינטרזי מחיטה.
אני ממש לא פוסל אותו כשומר ערך, אני פשוט כופר בעניין האינטרזיות. אם מחר בבוקר יחליטו שצואת פרה אדומה זה זהב כי קשה להשיג אותו, לא רחוק היום שאנשים ישימו את זה על האצבע.
אם יהיו מוצרים שיהפכו לסמל סטטוס ויוכלו לשבת רק על הביט, כפי ש @adamshalev ציין, אז אולי גם הביט יתפוס תפקיד כזה ואז יהיה לו ערך אינטרינזי. זה עדיין לא ממש המצב.
לדעתי פה קבור הכלב: כבר עכשיו יש לו ערך אינטרזי. עצם זה שאתה יכול להעביר ממקום למקום ערך , 24/7 לראשונה בהיסטוריה. הטריליון מאחוריו. הם הם הערך. הערך האינטרזי של זהב לדעתי שקול לאותו ערך אינטרזי של השטר פיאט. בהנחה שמחר בבוקר תעשיית המעבדים/שבבים/שיניים תמצא פיתרון.
מה יש לזהב מלבד ה"קושי לכרייה" ? רק האמונה של האנשים שהוא שומר ערך
אם תקום קבוצה של כלכלנים שתחליט לאחר מלחמת עולם 3 שמצמידים את המטבע של המנצחת (סין) לצדף כחול. מה אז נגיד ?

אני לא השתכנתי אבל זה בסדר.......
גם נפט עשה לאחרונה בפחות משנה פי 6000.......אני לא שומע על מעבר הון שלא נראה בהיסטוריה האנושית בעקבות כך......
נתת את זה כהשוואת תפוחים מול תפוחים להשבחת ערך ומעבר הון מול השקעה בביטקוין, אז תסביר איך היינו יכולים להנות מהעליה המופלאה הזו של פי 6000. אתה מדבר על מניות של חברות נפט שעלו פי 6000 בתוך שנה? אם כן מיהן החברות? אתה מדבר על חביות נפט שאם הייתי קונה ושם בחצר בתזמון מסוים, ערכן היה עולה פי 6000? תסביר איך האזרח הפשוט היה יכול להנות מהעליה של פי 6000. בנוסף תסביר כמה כסף מייצגת העלייה הזו של פי 6000, כמה כסף בפועל נוצר לכל מחזיקי הנפט כתוצאה מהעליה הזו.

ממה שלי זכור (אם אנו מדברים על אותו הדבר), לאחר הקורונה וסגירת השמיים הפתאומית מחיר הנפט ירד לאפס (פשוט לא היה איפה לאחסן אותו, הדרישה צנחה דרמטית ויצרנים רצו להיפטר בכל מחיר), וכעבור זמן מסוים המחיר התאושש. להתהליך הזה אתה קורא "עליה של פי 6000 ומעבר הון מהגדולים בהיסטוריה"? את הסיטואציה הזו אתה משווה כתפוחים מול תפוחים להשבחת הערך ומעבר ההון בביטקוין?? אני באמת צריך להסביר ברצינות את השוני?

נערך לאחרונה ב:
אחרי שקראתי הרבה טיעונים בעד ונגד ועיכלתי יותר טוב 'נזכרתי' (כלומר הבנתי שהוא עשוי להיות טיעון מכריע) בטיעון הזהב הדיגיטלי והבנתי שהוא לא נסתר ע"י טיעון ערך אינטרינזי אלא להפך - זהב הוא טיעון נגדי לכך שמודל אחר שהיה לי בראש (שנכס דפלציוני חייב להיות מסוכן בגלל מודל שוק יעיל) אומר שביט לא יכול להוות בסיס לכסף
אין באמת תהליך לוגי אמיתי אבל מה שהקשה עליי מאד הוא המון טיעונים לא מציאותיים ומופרכים של תומכי הביט (בגדול טיעונים בעד סוג של אנרכיזם/קומוניזם שכביכול הביט מאפשר וסותרים כל הגיון כלכלי) שהקשו עליי.
גם הפריע לי שלכאורה הביט נוצר כמטבע סחר וכיום הוא גרוע מאד בזה עדיין, ועדיין מפריעים לי חלק מהטיעונים בקישור שצירפתי אבל הם לא נראים לי דיל ברייקר רק הופכים את התחזית שביטקוין יהיה בסיס כלכלי עולמי לפחות סביר.
בקיצור - מחשבות מקלחת.

רוצה נכס הרבה יותר תנודתי עם פוטנציאל רווח הפסד גדול שנובע מזה שלא ברור האם הוא בועה או "הדבר האמיתי"?
כזה אני רוצה!
קודם נראה לי חסר פוטנציאל פרט לבועה. לא יכול להשקיע במשהו שאיני מאמין בו (כלכלית, לא מוסרית)

התעמקתי קצת יותר בשאלה של חבר הפורום שלומי, לגבי מאפיינים היסטוריים לזיהוי בועה. לשם כך, עברתי על הבועות הגדולות והמפורסמות ביותר בהיסטוריה, בדגש של שני פרמטרים: א. כמה זמן נמשכה, ב. מכמה קריסות התאוששה הבועה במהלך התפתחותה (כאשר קריסה הגדרתי כנפילה של שלושים אחוזים לפחות בערך הנכס, שנמשכה למעלה מחודש אחד).

וכעת, בוא נראה את הביטקוין:
עליה של פי 10,000 (אני מחשב משנת 2012 שהביטקוין כבר זכה לפירסום וערכו היה 5 דולר, טרם ה Halving הראשון. אם נלך החל משנת 2009 שבה הביטקוין נוצר, אפשר להוסיף סדר גודל). הביטקוין קיים ועולה למשך 12 שנים. במשך ה 12 שנים הללו, הביטקוין חווה מספר התרסקויות מפוארות של 70-90 אחוז מערכו, התרסקויות שלקח חודשים רבים (עד מספר שנים אפילו) להתאושש מהן.

אפשר לראות שהתנהגות הביטקוין לא מזכירה בכלל את הבועות הגדולות הידועות לנו. הוא עלה בסדרי גודל יותר מעליה שנוצרת בעקבות בועה, ודומה בכך ליכולת העליה של חברה מוצלחת לאחר עשרות שנים של גידול מואץ (כמו אפל, או פייסבוק, או ברקשייר) או אימוץ של טכנולוגיה פורצת דרך (אינטרנט, סלולרי) ובכלל לא של בועה. הוא עולה במשך 12 שנים בקצב ממוצע של 200% לשנה, ולא ידועה לנו בועה שנמשכה זמן כה רב. במהלך העליה, הוא חווה התרסקויות מפוארות וארוכות, וכמו עוף החול התאושש מהן. נכון להיום הביטקוין הגיע למצב שבו רק ל- 7 נכסים בכדור הארץ יש שווי שוק גדול יותר ממנו. נכון להיום הוא מתחיל להיכנס כ- ETF, כרזרבה של חברות מסחריות, ואנלסיטים רציניים כולל של בנקים צופים לו עתיד משמעותי.

אני חושב שמי שעיניו בראשו, מבין שלא מדובר בבועה, או לפחות אין שום תקדים בעולם לבועה שהתנהגה כמו הביטקוין. ההתנהגות של הביטקוין מתארת תופעה עם כוח אמיתי ועצום, מפחיד כמעט. משהו שהעולם טרם ראה. יש מספיק נתונים שמראים שמי שמתייחס לביטקוין כבועה, לא מסתמך על שום תקדים, וייתכן שקובר את הראש בחול בזמן המהפיכה הכלכלית מהגדולות שידעה האנושות, אם לא הגדולה שבהן.

עוד בועה שמוזר ששכחת בועת מניות הבנקים בארץ, נמשכה כעשור והיו ירידות באמצע
https://he.wikipedia.org/wiki/משבר_מניות_הבנקים_(ישראל,_1983)

לא מסכים. שונה בתכלית.
זה יותר נופל להגדרה של הרצת מניות על ידי הבנקים. אנחנו (הדוגמא שהוא הביא לבקשתי) דיברנו על נכס/נייר ערך/מוצר שלבדו עלה וירד. לא קבוצת מניות/אינדקסים וכו'
אם הנ"ל שצירפת הרי הוא יכל לתת את הסאב פריים/דוט קום, לכן הוא לא טרח לציין את משבר מניות הבנקים. שהיה משהו ישראלי בלבד.

לא מוזר, זה פשוט לא מוזכר כאחת הבועות הגדולות בהיסטוריה של העולם, וניסיתי להשוות לגדולות ביותר.

ממה שקראתי בויקיפדיה, עלית מניות הבנקים בישראל (שהיתה בעצם תרמית של הרצת מניות מתמשכת ע"י הבנקים) התרחשה בין השנים 1975 ל 1981, כלומר 6 שנים (היה ניסיון אקטיבי של הבנקים לשלוט בעוצמת הרצת המניות כדי שדברים לא יצאו מכלל שליטה, מה שבסוף קרה). הביטקוין כאמור עולה כבר 12 שנים. דבר נוסף, אני מנסה להבין את גרף שווי המניות של הבנקים באותה תקופה (כדי להבין כמה היו העליות, ומה תדירות ועוצמת הירידות) אך לא מצליח להגיע לנתונים. מישהו יכול להשיג את גרף ערך המניה של בנק הפועלים או לאומי בשנים הללו?

כמה פוסטים מעליי הנחתי קישור צפית אולי? מדובר על דיבייט בין שתי אושיות בעד ונגד הקריפטוליפ.
צפיתי תודה מעניין! איזו שאלה אהבת, ב57?
חשבתי על זה עוד קצת ואני רואה שזה מעניין אנשים ואותי אז אמשיך את התהליך האינטרוספקטיבי.
למעשה היו לי ועדיין יש לי הרבה ביקורת על הביטקוין ביחס למה שהוא אמור להיות, ועדיין יש לי הרבה דאגות וספקות אם הוא יוכל לממש את הפוטנציאל שלו, ואם יממש האם זה בהכרח יהיה חיובי (בתקן הזהב משברים כלכליים היו יותר חמורים מאשר מאז 1971,אך יש מקום לטעון שבגלל זה גם האטה הצמיחה אז קשה לומר)

בכל מקרה אני דמיינתי את עצמי משקיע בביט והתעניינתי בו מזמן כי אני מכיר מישהו עם מספר מטבעות שלמים מ2012 בערך אבל הוא (בדיעבד לצערי) לא ניסה לשווק אלא מאז ועד היום החליט שהוא HODL וזהו ולא מתיימר לדעת אם באמת יש לזה פוטנציאל או לא.

אז מה התחדש? בפיצוץ הקודם ב2017 לא הייתי בשוק ההון, לא עקבתי אחרי עומר מואב ולא הייתי כאן בפורום, אז לא הכרתי אף אחד שיכלתי להתווכח איתו או לצור בי איזשהו עניין חוץ מפוסט ברדיט או משהו בסגנון. עכשיו אני מתעניין הרבה יותר בתחום הפיננסי ובהשקעות וכלכלה בכלל ולכן אני מרגיש מצויד להתעמת עם מאמיני כתות למיניהם ולהתחדד.
גם יצא לי לנכוח בהרצאה לפני כשנתיים שהסבירה את הבסיס של הפרוטוקול וגרמה לי להתחיל להתעניין קצת יותר.

בסופו של דבר את הטיעון שיש לביטקוין פוטנציאל זהב דיגיטלי (שהוא עוד לא מממש ויזדקק למספר שדרוגים כולל מעבר מproof of work למשהו אחר) לא הצלחתי להפריך. כשהשתכנעתי בזה אז ניסיתי חהבין חמה זהב הוא זהב ולא כל דבר שרירותי אחר הבנתי שביטקוין עדיף עליו ברוב הפרמטרים.
העניין הוא שאני לא מושקע בזהב כי זו בעיני לא השקעה טובה ולכן בעצם אני עושה ספקולציה כאן (במידה ואכנס לפי תוכנית השקעה שאני מתחיל לגבש) וזה עדיין מעצבן אותי.
מצד שני אני מאד אוהב את הטיעון ההיסטורי בהשקעות וכאן אין את זה.
אני גם מאד מאמין בשוק יעיל וכאן אני טוען מנגד שיש פוטנציאל רווח לא ממומש (כמובן שיש הרבה סיכון) שאני יכול לראות ולא נתמך בערך השוק הנוכחי.

כמו שציינתי קודם גם מאד הפריע לי ההייפ הבועתי סביב ביטקוין ובלוקצ'יין. זה מאד מחזק את טיעוני הבועה ומקשה לראות אם יש ערך אמיתי במטבע.

מהשקעה שעושה פי 100 אלף לעומת זאת, גם תפרנים הופכים לעשירים. דרך אגב, לא חייבים להנות מפי 100 אלף על ההשקעה כדי להפוך מתפרן לעשיר, גם פי 50 מספיק, והביטקוין עשה את זה שוב ושוב ושוב בעשור האחרון
מהמחיר של תחילת 2011 הביטקוין אכן עלה פי 50 שוב ושוב ושוב (3 פעמים). מהמחיר של סוף פברואר 2011 - נראה לי שלא.

בנוסף, כדי להתעשר מהכפלה של השקעה פי 50 צריך שההשקעה הראשונית לא תהיה זניחה. אף אחד לא הפך מתפרן לעשיר על ידי הכפלה של 1k ל-50k.
בהינתן ששווי השוק כולו של הביטקוין היה מזערי באותה תקופה (בוא נאמר שיש לא מעט חברי פורום שיכולים לקנות את כל שוק הביטקוין של אז), היקף "העברת העושר" של ההכפלה הזו הוא זניח לחלוטין, גם אם עבור 3 אנשים ספציפיים (או 30, לא משנה) זה כן היה משנה חיים. אין לזה שום משמעות.

ונקודה אחרונה, פחות ודאית - שווי השוק המדובר כיום, אאל"ט, מחושב על בסיס סך הביטקוין הקיים. בהנחה המאוד-לא-מופרכת שחלק לא מבוטל ממנו אבד לנצח, אין באמת טריליון דולר בביטקוין, ובטח ובטח אין טריליון דולר של עושר שהועבר.

בקיצור, אני לא מדבר על ביטקוין באופן כללי, רק הטיעון של העברת העושר הוא מופרז מאוד.

אתה מדבר על חביות נפט שאם הייתי קונה ושם בחצר בתזמון מסוים, ערכן היה עולה פי 6000?
כן צודק זה לא דוגמה טובה.
בכול מקרה העברתי את דעתי מספיק טוב.
יכול להיות שיש לנו פרוש מאוד שונה למה זה אומר "העברת הון בסדרי גודל שלא ידע המין האנושי" וטענות בסגנון.
לטעמי
יש משמעות לנפח.
כמות העושר שעברה מיד ליד נמוכה יחסית לנכסים אחרים.
כן זה נכון שאין עוד נכסים שעשו תשואה כזאת בעשור והגיעו לנפח של טריליון דולר מכלום וזה מדהים.
רק צריך לזכור שכשהשווי עולה במהירות ואין שום היסטוריה או גיבוי לנכס זה גם מתכון לאפשרות של מחיקת ההון במהירות.

יש משמעות לכמות התפרנים שבאמת התעשרו ומימשו בהקשר שמתארים את זה ואני לא השתכנעתי שיש רבים כאלה.

יצא לי לראות כתבות שאליהם התייחסתי בתגובה המקורית שחלקם משתמשות בטיעון הזה לגרום לקורא(התפרן יחסית לרוב אני מעריך) להבין בכלליות שהדבר ההגיוני ביותר לעשות בעקבות המסקנה הזאת זה להמיר את רוב הונו לביטקוין כדרך להצטרף להעברת העושר האדירה והחד פעמית הזאת ולהצטרף להמוני התפרנים שכבר התעשרו כאילו מדובר בדבר בטוח לגמרי.
עובדה המספרים מראים שמי שעשה זאת לפני עשור הכן בתאוריה הפך למיליונר....
לטעמי זה פנטזיה עם סיכוי נמוך להתגשם וגם יורד(הסיכוי) ככול שהמחיר עולה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ונקודה אחרונה, פחות ודאית - שווי השוק המדובר כיום, אאל"ט, מחושב על בסיס סך הביטקוין הקיים. בהנחה המאוד-לא-מופרכת שחלק לא מבוטל ממנו אבד לנצח, אין באמת טריליון דולר בביטקוין, ובטח ובטח אין טריליון דולר של עושר שהועבר
מחקרים שמצאתי בגוגל מדברים על סד"ג 15% אבודים מהביטקוין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 255
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3063
D לגבי מטבעות קריפטוגרפיים או חלופיים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G דרכים לקניית מטבעות דיגיטליים? שוק ההון 0
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
א ארנק תכנה לכמה סוגי מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
P ערך ריאלי מלפני ההיפראינפלציה, ושינוי מטבעות? שוק ההון 3
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה גישה למסחר באופציות וניל (vanilla options) על צמדי מטבעות (FX) שוק ההון 0
חושב בגדול האיש העשיר ביותר בבבל - 'מכל עשרה מטבעות שאכניס אוציא רק תשעה' התפתחות אישית 8
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
גראהם העברת מטבעות מBINANCE ל-KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
G C20 - אינדקס של מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
stamEhad Binance Locked Staking - נעילת מטבעות וקבלת תשואה על כך - מה הסיכונים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
M מחפש קרן מנוהלת של מטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
ד מטבעות אלטרנטיביים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
Y הכנסות והוצאות בשני מטבעות צרכנות פיננסית 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari קרנות שעוקבות אחר כמה מטבעות קריפטו באותה קרן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בכריית מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 65
ITS קרן מחקה על מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
סשה מטבעות בוליון זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
T מטבעות וירטואליים והצהרת הון מיסים 12
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
O איפה לקנות מטבעות זהב בוליון בחו"ל, כספות, סוגי מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
א מכתב ממס הכנסה על פתיחת תיק בעקבות מכירת מטבעות (קריפטו) מיסים 119
T כיצד לדווח על רווח ממכירת מטבעות קריפטו מיסים 140
ש ארנק ללא מטבעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
A האם אתה מפזרים את ההשקעה על מספר מטבעות משיקולי מס? שוק ההון 45
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
ברננקי רכישת מטבעות בוליון כסף (סילבר) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
Henchman34 רכישת מטבעות זהב בוליון בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Izik דיווח על מטבעות זהב/ כסף בשדה התעופה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
Y לאיזה מטבעות הקרן הזו חשופה? שוק ההון 15
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה