• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אנתרופולוגית זה כנראה לא נכון (זה תיאור נפוץ כי אדם סמית' השתמש בו בעושר העמים). במקרי קיצון זה נכון.

אני לא רואה בעיה משמעותית שהוא פותר.
במשבר האחרון זה היה זהב שעלה שוב והביט נפל חזק (אינפלציה בלשונך)
אם לדייק, במשבר האחרון (מרץ 2020) גם הזהב נפל ב Double digits. הביטקוין נפל יותר.

אני לא חושב שהוגן בשלב הזה לבקש מביטקוין (שעולה מסורתית 200% לשנה) יציבות כמו מזהב.

צריך לזכור ששווי השוק של ביטקוין הוא 1 טריליון, בעוד שווי השוק של זהב הוא 12 טריליון. כשביטקוין יגיע ל 12 טריליון, זה יהיה לאחר שחברות רבות, מוסדות רבים, ואף מדינות, יהיו מושקעים בו, מה שנקרא ידיים חזקות. כשנגיע לזה אני מצפה שהיציבות שלו תהיה הרבה יותר גבוהה למשברים, וגם פוטנציאל העליה יתחיל לדעוך. לא הוגן לבקש את זה כבר עכשיו בשווי שוק של טריליון ובאמצע תהליך Price discovery מטורף שגורם למעברי הון מהגדולים והמהירים שידעה האנושות.

נערך לאחרונה ב:
ואני מכיר לפחות כלכלן מוביל אחד עם טיעון משכנע שאין מחיר שיווי משקל ולכן זה לא יכול לקרות.
ואני מכיר מודל בשם stock to flow שכרגע נראה שחזה את העתיד במשך כמעט 10 שנים שמספק טיעון לא רע בכלל למחיר שיווי משקל סופי(שכל הביט יכרה ב2140~), מי מהם צודק אז?

ואגב לטעון שבמשבר האחרון ביט קרס ונכשל שהזהב עלה זה קצת מגוחך שיש מחקרים אמינים שנערכו שראו שהייתה מניפולציה מכוונת בשוק הביט כדי השמחיר יהיה תואם לשוק המניות, מי עשה את זה? אתה יכול לנחש בדיוק כמוני מי, כמה ולמה.

נערך לאחרונה ב:
ואני מכיר מודל בשם stock to flow שכרגע נראה שחזה את העתיד במשך כמעט 10 שנים שמספק טיעון לא רע בכלל למחיר שיווי משקל סופי(שכל הביט יכרה ב2140~), מי מהם צודק אז?

ואגב לטעון שבמשבר האחרון ביט קרס ונכשל שהזהב עלה זה קצת מגוחך שיש מחקרים אמינים שנערכו שראו שהייתה מניפולציה מכוונת בשוק הביט כדי השמחיר יהיה תואם לשוק המניות, מי עשה את זה? אתה יכול לנחש בדיוק כמוני מי, כמה ולמה.
אני לא יודע לגבי מניפולציה, מה שאני יכול להגיד זה שאני זוכר טוב מאד איך בשיא הלחץ במרץ 2020, כולם מכרו פאקינג הכל כדי לקבל hard cold cash.

שגורם למעברי הון מהגדולים והמהירים שידעה האנושות.
שמעתי את זה המון בהקשר של ביטקוין ויצא לי לחשוב על זה קצת, אז באמת יש סיפורים על מתעשרים מהירים זה ברור כשיש עליות מחיר כ"כ גדולות בזמן קצר אבל זה נראה לי זניח.
בגדול קשה לי להאמין שאחרי הבאז הראשוני יש מעבר הון מאוד דרמטי בתמונה הגדולה.
כמו שציינת מדובר בנתח מניטורי ביחס לשוק ההון ולהון הכללי, וזה נכון אפילו בהנחה שנגיע ל550K זה עדיין "רק" 10 טריליון שמייצג חלקיק מאוד קטן מההון העולמי,אז זה לא באמת יכול להזיז כמויות הון גדולות מקבוצה אחת לשניה.
נמשיך לזה שלהערכתי רוב הביטקוין כבר מוחזק ומושקע ע"י משקיעים.......כלומר אנשים שגם ככה משקיעים בשוק ההון ואפשר להגדיר כקבוצה רחבה יחסית בעלת אמצעים שסוחרת בתוך עצמה.
אז מאיפה לאיפה ההון עובר? בטח לא מוולסטריט לכפרים באפריקה......
גם לא נראה שממש לציבור הרחב.....
כנראה לקבוצה מאוד מאוד קטנה של משקיעים ראשוניים\משוגעים לדבר וממשקיע\ספקולנט למשקיע אחר.
שזה לא חדש משקיעים התעשרו ונהיו עניים אחד על חשבון השני במשך דורות........
בקיצור אני לא רואה איזה העברת עושר אדירה מסוג אחד של ציבור לסוג אחר.

איך בשיא הלחץ במרץ 2020, כולם מכרו פאקינג הכל כדי לקבל hard cold cash.
לא יודע על מה מדובר, זה היה התקופה שאני קניתי בה הכי הרבה.
מבצעים של פעם ב4 שנים ממש סידרו לי.

קטע, לפני יומיים ג'נט ילן יצאה בהצהרה שביטקוין לא יעיל בצורה קיצונית, יומיים לאחר מכן כל שירותי התשלום של ה-FED קורסים לכמה שעות. אגב לא כל השירותים הספיקו לחזור - ניתן להתעדכן כאן: https://www.frbservices.org/app/status/serviceStatus.do

syyMBHo.png

לעומת זאת ביטקוין נעצר במשך כל ההיסטוריה רק ל-15 שעות, ב-2 מקרים שונים כשהרשת עוד הייתה פצפונת (ב-2010 וב-2013).
ניתן להתעדכן כאן: https://www.buybitcoinworldwide.com/bitcoin-uptime/

קטע, לפני יומיים ג'נט ילן יצאה בהצהרה שביטקוין לא יעיל בצורה קיצונית, יומיים לאחר מכן כל שירותי התשלום של ה-FED קורסים לכמה שעות. אגב לא כל השירותים הספיקו לחזור - ניתן להתעדכן כאן: https://www.frbservices.org/app/status/serviceStatus.do

syyMBHo.png

לעומת זאת ביטקוין נעצר במשך כל ההיסטוריה רק ל-15 שעות, ב-2 מקרים שונים כשהרשת עוד הייתה פצפונת (ב-2010 וב-2013).
נראה שיש כוונות רציניות בארהב לבחון דולר-דיגיטלי, סטייבלקוין. יהיה מעניין.

נראה שיש כוונות רציניות בארהב לבחון דולר-דיגיטלי, סטייבלקוין. יהיה מעניין.
תסביר בבקשה להדיוט כמוני, מה ההבדל בין דולר כיום לדולר דיגיטלי?

תסביר בבקשה להדיוט כמוני, מה ההבדל בין דולר כיום לדולר דיגיטלי?
זה:

syyMBHo.png

זה לא שינוי מונטרי. זה שינוי טכנולוגי. במקום כל השיט שואו של סוויפט, בנק קורספונדנט ושני ימים עסקים להזיז דולרים בין חשבונות בארצות שונות, זה קורה תוך שניות על בלוקציין מבוזר, וממשלת ארהב היא זאת שמגבה כל דולר-דיגיטלי בדולר אמיתי, ולא חברה רמאית כמו תתר.

זה:

זה לא שינוי מונטרי. זה שינוי טכנולוגי. במקום כל השיט שואו של סוויפט, בנק קורספונדנט ושני ימים עסקים להזיז דולרים בין חשבונות בארצות שונות, זה קורה תוך שניות על בלוקציין מבוזר, וממשלת ארהב היא זאת שמגבה כל דולר-דיגיטלי בדולר אמיתי, ולא חברה רמאית כמו תתר.
בעצם להגיד ״דולר אמיתי״ זה די אוקסימורון, רוב הדולרים בעולם הם ביטים והם לא מגובים בכלום. יום אחד ארהב יכריזו שהם מפסיקים לגבות דולר-דיגיטלי בדולר אמיתי וישאר רק דולר-דיגיטלי (כמו הניתוק מגיבוי זהב).

• אהבתי
Reactions: HHH
זה:
אני מסכים, גם היום הדולר מבוזר בצורה מסוימת ולא כל דולר בעל אותן תכונות.
לדוגמה דולר פיזי לא ניתן למעקב בעוד שדולר דיגיטלי כן, דולר פיזי יכול להיהרס וכו'.
מדובר במטבעות בעלי תכונות שונות שתוכננו בצורה שונה אבל כולם נקראים "דולר" על מנת לפשט את הדברים.

אז דולר דיגיטלי יהיה עוד מטבע שייקרא דולר ויהיה לו את אותו הערך אך הוא יעבוד בצורה יותר טובה כנראה.

אז כל הסיפור זה להכניס העברות זה"ב (RTGS) לארה"ב? באמת מהפכני, קיים באירופה ובארץ כבר שנים רבות. הבנקאות שם מפגרת ברמות.
לגבי WIRE בינלאומי גם שיפור יפה.

אז כל הסיפור זה להכניס העברות זה"ב (RTGS) לארה"ב? באמת מהפכני, קיים באירופה ובארץ כבר שנים רבות. הבנקאות שם מפגרת ברמות.
לגבי WIRE בינלאומי גם שיפור יפה.
הדיבורים הם בחיתולים. אין ספק שזה יהיה מהפכני מבחינה טכנולוגית וישחרר כל כך הרבה אי יעילות וחיכוך מיותר במערכת.
הבעיה עם הרעיון הזהזה שארהב אוהבת מאד את השליטה שלה לגבי לאיזה מדינות יש זכות להיות חלק מהמערכת הפיננסית האמריקאית ולאיזה אין. סנקציות זה כלי פוליטי חזק, אז כל מטבע דולר-דיגיטלי יהיה חייב לתמוך, מבחינת ארהב, באפשרות ליצור גדרות גיאוגרפיים, וזה כבר מסתבך.

עריכה: מנגד, זה החלום הרטוב של מעקב אחרי מעלימי מס וכסף שחור - כל טרנזאקציה ניתנת למעקב מדיייק. אנונימיות לא תהיה חלק מהמודל.

הבעיה עם הרעיון הזהזה שארהב אוהבת מאד את השליטה שלה לגבי לאיזה מדינות יש זכות להיות חלק מהמערכת הפיננסית האמריקאית ולאיזה אין.
אני אסתפק בתור התחלה בהעברות בנקאיות בתוך ארה"ב במחיר סביר, אם אפשר לצד ג' זה בכלל יהיה חלום.
עריכה: מנגד, זה החלום הרטוב של מעקב אחרי מעלימי מס וכסף שחור - כל טרנזאקציה ניתנת למעקב מדיייק. אנונימיות לא תהיה חלק מהמודל.
מעולה למשלמי המיסים, קצת פחות למי שפושע.

אני אסתפק בתור התחלה בהעברות בנקאיות בתוך ארה"ב במחיר סביר, אם אפשר לצד ג' זה בכלל יהיה חלום.

עוד מחשבה - תחשוב איזה חלום רטוב זה מבחינת הרשויות בארהב להיות מסוגלים להקפיא כל ארנק של דולר-דיגיטלי בעולם, לא משנה מי מחזיק אותו ולא משנה באיזה מדינה.
הכח לעשות revert לטרנזאקציות שזוהו שמקורן בכסף שחור או לא חוקי.
כשאתה שולט בבלוקציין, אתה שולט בכסף של כולם.

אני בטוח שכל המעצמות של העולם ישאפו לשם, ואנחנו נראה כמה וכמה מטבעות פיאט דיגיטליים.

בעתיד הרחוק, יהיה רק government-coins. כמו שלא חוקי בארהב ליצור כסף חלופי לדולר, יהיה לא חוקי לייצר מטבע דיגיטלי משלך. יהיה רק gov coins.
או לכל הפחות, זה יהיה לא חוקי להחזיק/לסחור בהן לכל תושב/גוף אמריקאי, ולא תוכל להמיר קריפטו שחור לדולר-דיגיטלי (זה יחשב הלבנת הון ויהיה קל לאיתור).

לא צריך בלוקצ'יין בשביל זה. אל תבלבל בין מטבע דיגיטלי לישום שלו.

למה לא? איפה יש חוק כזה?
https://www.quora.com/Is-it-illegal-to-create-a-currency-that-rivals-the-US-dollar-If-so-what-is-the-law

The next problem is the U.S. Constitution. That document says that the federal government, and only the federal government, may print currency . A number of private banks which existed in the 19th Century would be illegal today.

Putting it bluntly, if you print up your own money, and try to get people to use it as money, you will be arrested and sent to prison.

לגבי היישום, נכון, אפשר לחסום גם חשבון בנק, אבל מורכב יותר בסדרי גודל. יש לארהב את הכח החוקי לדרוש חסימה, וכשזה במדינה זרה זה קשה בהרבה. ברגע שיש להם את הכח הטנולוגי לחסום כל ארנק בלחיצת כפתור, זה עולם אחר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
https://www.quora.com/Is-it-illegal...at-rivals-the-US-dollar-If-so-what-is-the-law

The next problem is the U.S. Constitution. That document says that the federal government, and only the federal government, may print currency . A number of private banks which existed in the 19th Century would be illegal today.

Putting it bluntly, if you print up your own money, and try to get people to use it as money, you will be arrested and sent to prison.
חוקי למהדרין ליצור כסף חלופי לדולר, אסור להדפיס אותו, עובדה שביטקוין ושות' חוקיים לחלוטין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 255
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3063
D לגבי מטבעות קריפטוגרפיים או חלופיים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G דרכים לקניית מטבעות דיגיטליים? שוק ההון 0
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
א ארנק תכנה לכמה סוגי מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
P ערך ריאלי מלפני ההיפראינפלציה, ושינוי מטבעות? שוק ההון 3
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה גישה למסחר באופציות וניל (vanilla options) על צמדי מטבעות (FX) שוק ההון 0
חושב בגדול האיש העשיר ביותר בבבל - 'מכל עשרה מטבעות שאכניס אוציא רק תשעה' התפתחות אישית 8
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
גראהם העברת מטבעות מBINANCE ל-KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
G C20 - אינדקס של מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
stamEhad Binance Locked Staking - נעילת מטבעות וקבלת תשואה על כך - מה הסיכונים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
M מחפש קרן מנוהלת של מטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
ד מטבעות אלטרנטיביים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
Y הכנסות והוצאות בשני מטבעות צרכנות פיננסית 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari קרנות שעוקבות אחר כמה מטבעות קריפטו באותה קרן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בכריית מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 65
ITS קרן מחקה על מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
סשה מטבעות בוליון זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
T מטבעות וירטואליים והצהרת הון מיסים 12
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
O איפה לקנות מטבעות זהב בוליון בחו"ל, כספות, סוגי מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
א מכתב ממס הכנסה על פתיחת תיק בעקבות מכירת מטבעות (קריפטו) מיסים 119
T כיצד לדווח על רווח ממכירת מטבעות קריפטו מיסים 140
ש ארנק ללא מטבעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
A האם אתה מפזרים את ההשקעה על מספר מטבעות משיקולי מס? שוק ההון 45
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
ברננקי רכישת מטבעות בוליון כסף (סילבר) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
Henchman34 רכישת מטבעות זהב בוליון בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Izik דיווח על מטבעות זהב/ כסף בשדה התעופה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
Y לאיזה מטבעות הקרן הזו חשופה? שוק ההון 15
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה