• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ללמוד על השקעות?

• פותח הנושא פותח הנושא pin2win
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

pin2win

משתמש רגיל
דירוג
360
אהלן,
אני מקווה שאני בפורום הנכון.
אני סטודנט לרפואה, מתחיל שנה שלישית החורף. השנה קרתה לי תאונה מצערת וקיבלתי פיצוי יפה, 60 אלף שקל. רציתי להשקיע את הכסף הזה דרך בית השקעות, אבל אז גיליתי שסכום שחשבתי שהוא סכום עתק..אינו בדיוק סכום עתק. עניין של פרספקטיבה אני מניח?
הגעתי לבלוג והתחלתי לקרוא על השקעה פסיבית, יש פה הרבה סינית אבל אני מתחיל לתפוס אני חושב.
רציתי לדעת האם יש לכם ספרות שהייתם יכולים להמליץ לי בנושא השקעות פסיביות?פוסטים ספציפיים של הסולידית?יוטוב?פודקסטים?אשמח לכל מקור מידע.
נכון להיום המליצו לי על 'הליכת אקראי בוול סטריט'.

תודה

תראה... מידע לא חסר. הכל תלוי במוכנות שלך להשקיע בכך זמן ומחשבה.
בתור סטודנט לרפואה אני בספק אם יהיה לך זמן. אני גם בספק אם 60K יעשו הרבה עד שתתחיל להרוויח כסף אמיתי לקראת ההתמחות, אבל בטוח שהם יעשו. הכוונה שלי היא שאם אתה לא מתכוון לשנות הרגלים וכו', אלא רק לקחת 60K ולחשוב איפה לשים אותם - אז אין לך מה לבזבז על זה יותר מדי זמן, לא?...

רציתי לדעת האם יש לכם ספרות שהייתם יכולים להמליץ לי בנושא השקעות פסיביות?
בגלל ששאלת ספציפית על השקעות פסיביות, הייתי ממליץ לך לגשת (אחרי הבלוג של הסולידית כמובן) קודם כל לבלוג המצויין/מעולה/מופלא של המתורגמן פיננסי, שכותב פוסטים ברורים ופשוטים על דרך החיים הפאסיבית והחסכנית מחקת המדדים מ/ועל הספר של קולינס.
כמובן שיש עוד בלוגים מעולים לקריאה שתורמים לעיצוב הזהות - האופטימית, חופש כלכלי, אקונורווי ועוד. יש פוסט על בלוגים פה בפורום.
יש עוד כמה בלוגים בנושא השקעות (לא פאסיביות) שהקריאה בהם מאוד מאוד עוזרת לגבש תפיסת עולם "השקעתית" של שוק ההון והתייחסות אחרת להון הנצבר בידיו של אדם (כלכלי, רוחני, אישי וכו') - משקיע בערך, הבלוג של אסף נתן, הבלוג של עדו מרוז, ShookRun...
כמובן שאם בנושא השקעות בכלל (לא פאסיביות = לא מחקות מדדים) אז צריך להתייחס לשאלה שלך אחרת.
בסופו של דבר מה שיפה בהשקעה פאסיבית הוא שאין יותר מדי מה לקרוא עליה... רק להיכנס ב- DCM, לקנות קרן מחקה אחת-שניים-שלוש, פיזור הגון וחסל. כמובן שלהחליט כמה אחוזים מהתיק אתה רוצה להשקיע במניות דרך מדדים (אלוקצית נכסים = "יש לך רק תיק השקעות אחד").

איך הולך לך אצל הסולידית עד עכשיו? נהנה? מספיק לקרוא הרבה?

תראה... מידע לא חסר. הכל תלוי במוכנות שלך להשקיע בכך זמן ומחשבה.
בתור סטודנט לרפואה אני בספק אם יהיה לך זמן. אני גם בספק אם 60K יעשו הרבה עד שתתחיל להרוויח כסף אמיתי לקראת ההתמחות, אבל בטוח שהם יעשו. הכוונה שלי היא שאם אתה לא מתכוון לשנות הרגלים וכו', אלא רק לקחת 60K ולחשוב איפה לשים אותם - אז אין לך מה לבזבז על זה יותר מדי זמן, לא?...

בגלל ששאלת ספציפית על השקעות פסיביות, הייתי ממליץ לך לגשת (אחרי הבלוג של הסולידית כמובן) קודם כל לבלוג המצויין/מעולה/מופלא של המתורגמן פיננסי, שכותב פוסטים ברורים ופשוטים על דרך החיים הפאסיבית והחסכנית מחקת המדדים מ/ועל הספר של קולינס.
כמובן שיש עוד בלוגים מעולים לקריאה שתורמים לעיצוב הזהות - האופטימית, חופש כלכלי, אקונורווי ועוד. יש פוסט על בלוגים פה בפורום.
יש עוד כמה בלוגים בנושא השקעות (לא פאסיביות) שהקריאה בהם מאוד מאוד עוזרת לגבש תפיסת עולם "השקעתית" של שוק ההון והתייחסות אחרת להון הנצבר בידיו של אדם (כלכלי, רוחני, אישי וכו') - משקיע בערך, הבלוג של אסף נתן, הבלוג של עדו מרוז, ShookRun...
כמובן שאם בנושא השקעות בכלל (לא פאסיביות = לא מחקות מדדים) אז צריך להתייחס לשאלה שלך אחרת.
בסופו של דבר מה שיפה בהשקעה פאסיבית הוא שאין יותר מדי מה לקרוא עליה... רק להיכנס ב- DCM, לקנות קרן מחקה אחת-שניים-שלוש, פיזור הגון וחסל. כמובן שלהחליט כמה אחוזים מהתיק אתה רוצה להשקיע במניות דרך מדדים (אלוקצית נכסים = "יש לך רק תיק השקעות אחד").

איך הולך לך אצל הסולידית עד עכשיו? נהנה? מספיק לקרוא הרבה?
אני נפלתי מאוטובוס ושברתי את הקרסול, ה60K שהשקעתי הגיעו מתביעה. בנוסף, במרץ השנה אני אמור לקבל את הפקדון(?)המוזר הזה שהצבא עושה שאתה יכול לפתוח רק אחריי 5 שנים. לא השתמשתי בו, אז אני מקווה להכניס אותו להשקעה במלואו ומקווה שיצא מזה משהו עוד 15 שנה :P
מבחינת הרגלים-אני לא בזבזן גדול. אני לא אשקר, אני גם לא הכי חסכן, אבל אני וחברה שלי כמעט לא יוצאים ואנחנו מעדיפים ערב שקט בבית עם עוגת שיש מאשר דברים יותר מורכבים.

לצערי כל נושא ההשקעות החלטתי להכנס מעט מאוחר..בעיקר בגלל שידעתי שכשעירית חיפה תראה את העו"ש שלי אני לא אקבל הנחה על הארנונה, מאוד שמח שמצאתי את הבלוג הזה, הוא נהדר. מנסה לקרוא בו כמה שאפשר, הסמסטר קצת עמוס.

תודה על ההמלצות!

ניכר שאתה שבאמצע שנות העשרים שלך.. נשמע שאתה נכנס לזה בגיל צעיר יחסית לממוצע.
26 בשבוע הבא.
אולי, פשוט כואב לי שבתקופה שעבדתי בה(לצערי כרגע זה לא משתלב לי עם הלימודים, מקווה שבהמשך), עשיתי כסף לא רע, ופשוט לא ידעתי מה לעשות אותו אז בזבזתי אותו על שטויות במקום לחסוך ולתת לכסף 'לעבוד'.

26 בשבוע הבא.
אולי, פשוט כואב לי שבתקופה שעבדתי בה(לצערי כרגע זה לא משתלב לי עם הלימודים, מקווה שבהמשך), עשיתי כסף לא רע, ופשוט לא ידעתי מה לעשות אותו אז בזבזתי אותו על שטויות במקום לחסוך ולתת לכסף 'לעבוד'.
זו כנראה ההסטוריה של המשקיע הממוצע. עשה שטויות עד שהתחיל להשקיע. אפילו וורן באפט אמר שהוא עשה שטויות עד שהתחיל להשקיע בגיל 11 :).

בזבזתי אותו על שטויות במקום לחסוך ולתת לכסף 'לעבוד'.
בגיל שלך זה לא נקרא לבזבז, זה נקרא לחיות וניתן בחיים לעשות שטויות, הכל טוב, אם נהנית מהכסף, אז אל תבכה עליו
זה לא משהו שאי אפשר לתקן במצבך (גילך), אתה במקום הנכון ובזמן הנכון

26 בשבוע הבא.
הצחקת אותי פיןווין :lol:
נו, לא שעושים "של מי גדול יותר", אבל תהיה רגוע... תיפטר מהכאב!
היית בגיל של פחות מ- 25 וחיית את מה שחיית, עבדת וביזבזת ונהנית. אין על מה להצטער לרגע לדעתי.
גיל 26 זה מאוד מוקדם לגלות את הסולידית ואני מקנא בך על שהזדמן לך לגלות אותו בגיל הזה.
מקנא, לא פחות.
יותר מוקדם מכך זה לגלות אותה כמה שנים לפני בגיל השחרור מהצבא נניח (22-23), ובחייאת, איזה חייל משוחרר יתנהל כמו שהסולידית כותבת אחרי השחרור?... מעטים, עד נדירים, עד זניחים. יש פה כמה ספסימנס מאוד לא מייצגים.
אני גיליתי אותה רק בגיל 32-33... הייתי צרכניסט נרקומן של צריכה (במסגרת היכולות הכלכליות שלי, כן?...) כמו שאני חושב שמעטים מאוד פה היו. בזבזתי באחוזים הרבה מעבר ליכולת שלי.
הייתי סטודנט עם 40K בחשבון הבנק.
ביתרת חובה.
והלוואה.
עם הכנסה של... עזוב.
תאמין לי שאתה צריך לברך על מזלך שגילית אותה עכשיו. לברך, לא פחות.

אתה במקום הנכון ובזמן הנכון
+1000.
מוסיף שתהנה מחווית החידוש. היא מסעירה.
לטייל בבלוג של הסולידית מבחינתי זה היה לא פחות משנה א' באוניברסיטה, שהכל חדש ומרגש ומדהים.
הרגשתי שאני בטיול במחלקת ה"אני אבעט לך בתחת על כל מה שחשבת שחיית עד עכשיו ואיך שחיית את זה".
קרא לאט. קרא שוב. קרא לאט שוב ושוב לאט. תהנה מכל רגע ותספוג כמו ספוג. יש המון מה לדעת.
בתשובה הקודמת שלי, כל גוגל על כל שם תוביל אותך לבלוג מעניין אחר. אני מת על בלוגים, זו חווית הקריאה השניה שלי אחרי ספרים בשר ודף.

תעבור על הפוסטים באתר של הסולידית, אחרי כמה חודשי קריאה אתה תבין בערך מי נגד מי ותהיה מוכן לעשות צעדים ראשונים בתחום, חשוב שתרגיש שאתה מבין מה אתה עושה לפני שאתה מבצע השקעה. 60k זה לא מעט בכלל באופן יחסי לגילך. כסטודנט במשרה חלקית, אני פתחתי חשבון השקעות עם 20k והפקדתי 3k שחסכתי מדי חודש (קניית ני"ע פעם ברבעון).

ספר קליל שאפשר לקרוא גם בלי השכלה רחבה ומסכם די טוב את התפיסה של השקעה פאסיבית הוא:
Little Book of Common Sense Investing

בגיל שלך זה לא נקרא לבזבז, זה נקרא לחיות וניתן בחיים לעשות שטויות, הכל טוב, אם נהנית מהכסף, אז אל תבכה עליו
זה לא משהו שאי אפשר לתקן במצבך (גילך), אתה במקום הנכון ובזמן הנכון
סיפור מצחיק מחופשת הקיץ האחרונה-
נכנסתי לפוסטים של הסולידים, ונכנסתי לקטע של החסכון. חברה שלי רצתה לטוס, והצעתי לה שבמקום שנטוס אני אשקיע את הכסף באפיק שיניב לנו תשואה יפה בטווח הארוך.
החופשה בבודפשט הייתה אחלה :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברה שלי רצתה לטוס
האמת? אני לא בטוח איך לומר את זה... אבל אם החברה רוצה אז הדבר הכי טוב בשביל הזוגיות שלכם היא להענות לה.
ואני שמח שנהנתים בבודפשט D:

והצעתי לה שבמקום שנטוס אני אשקיע את הכסף באפיק שיניב לנו תשואה יפה בטווח הארוך.
מה זה מעניין אותה?... ואם לא תהיו ביחד עוד 15 שנה כשהאפיק הזה יתממש?
אני אפילו לא הייתי חושב להציע דבר כזה לבנות הזוג שלי בעבר. מקסימום הייתי אומר שלחוץ לי קצת ואין לי כסף לזה.
אנשים בגילכם לא חושבים עד כדי כך רחוק.
והיא?... סולידית כמוך או שאתה מנסה לחנך אותה במקום לעניין אותה באופן טבעי בכך? לפתות אותה בהשקעה באפיק ארוך טווח כשהיא ושוק ההון בכלל לא מתחילים להיות חברים כמוך וכמוהו?... וגם אם כן אנשים בגילכם חושבים רחוק כל כך עם המעט שיש להם, זה ממש ממש ממש מעבר לממוצע (מתנצל, אבל מה לעשות, הגיל כן משנה ולא משנה איך נסובב את זה).

אתם בני 25+-, סטודנטים באוניברסיטה, משכורות נורמליות לא עושים כי אין זמן לעבוד, מקסימום מצליחים לדחוף איזה 3-4 משמרות ולהכניס 3-4K, משלמים שכירות ואוכל והוצאות ובילויים וכו'. זו אחת התקופות הכי כיפיות, חברותיות, קהילתיות, חברתיות וסוציאליות שאולי תהיה אי פעם בחיים שלך... זה השיא וזה כנראה בטוח לא הזמן לחסוך באגרסיביות.
מדוע?
לדעתי חסכון אגרסיבי עכשיו, בתקופה שבה מרוויחים ממש מעט אבל היא נורא נורא קהילתית ומיוחדת, יגבה ממך מחיר מנטלי-אישי שאתה אולי לא יכול לשלם אותו ולא רוצה לשלם אותו בהתאם לאפשרויות שעומדות בפניך עכשיו (חברים מהאוניברסיטה ותקופה קהילתית) לעומת המחיר הזה שלא יגבה ממך כשתסיים ללמוד ותגור בדירה עם בת זוגתך והחברים יהיו עסוקים כמו כולם בלפתח קריירה ולהיות הורים ממש כמוך (ואז המחיר המנטלי-חברתי יהיה כזה שמאוד קל לשלם אותו).
לא שבזמנים אחרים של החיים חסכון אגרסיבי לא דורש פשרות וויתורים עצומים (נגדיר אגרסיבי מעל 50% מהשכר נטו), אבל בתקופת האוניברסיטה, לפחות כמו שאני חוויתי אותה, זה פחות מתאים, לדעתי.
אני לא אומר שאל תחסוך בכלל, לא, זה ממש לא מה שאני אומר, כן תחסוך, צריכה להיות לך קרן חירום, צריך שיהיה לך איזה קצה קצהו של תיק השקעות ולו רק כדי להשתפשף ולהכין את הקרקע לבאות... אני רק אומר שיהיה לך קשה לחסוך אגרסיבית כסטודנט מבלי שזה כנראה יפיק לך תועלת שולית הרבה יותר פחותה מאשר הכסף שנצבר.
יש פה יחסי המרה בין צבירת הכסף לבין האושר או הרווחה המנטלית.
אתה לא בשלב צבירת הכסף בחייך. בטח לא בזמן הלימודים. תתייחס לכך בהתאם ותחיה.
לחסוך 60% ממשכורת של סטודנט ("משכורת") אולי יקדם אותך קצת בטווח של 7 שנות לימוד רפואה, אבל לא בטוח שזה שווה את זה מבחינה אישית/מנטלית...

בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
O היכן אוכל ללמוד על השקעות נדל"ן? נדל"ן 3
ע ייעוץ השקעות - כדאי או לא כדאי ללמוד? מה דעתכם.. התפתחות אישית 14
אלכסנדרה88 מאיפה מתחילים ללמוד מסחר יומי? שוק ההון 18
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 15
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
algo.il ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
א הנדסת מכונות- האם ללמוד ? התפתחות אישית 49
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
I איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
C ללמוד אנגלית התפתחות אישית 10
T ללמוד ML התפתחות אישית 19
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
מ פפר ינבסט ככלי ללמוד את הבסיס שוק ההון 7
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
א מקור טוב ללמוד על אגחים? שוק ההון 5
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
א ללמוד שפה בחודש? התפתחות אישית 25
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
yancuk ללמוד את תחום הנדל"ן התפתחות אישית 0
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16