• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה באמת עולה להחזיק קרן מחקה...

• פותח הנושא פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
דוגמא תיאורטית שממחישה זאת שקרן מאזנת תשיג תשואה שונה?

בדקתי עכשיו בportfolio visualizer, על שילוב של 60% ^SPXTR עם 30% VEURX, ו 10% VEIEX בין מאי לדצמבר 2015 (זו בערך התקופה המדוברת בתשקיף של הקרן):
בלי איזון חודשי: 5.48%-
עם איזון חודשי: 5.71%-

5. מן המקובץ לעיל, ולאחר שבחנו לעומק את הנתונים ואת השיעורים אותם ציינת במכתבך, חלק ניכר מהפער נובע מפער בין שיטת החישוב של נכס הייחוס ע"פ כללי הרשות לבין חישוב תשואה יומי של הקרן במקרה של נכס משולב הכולל ריבוי מדדים ומטבעות.
שיטת החישוב התיאורטית לפי כללי הרשות עבור התשואה בקרן, סטיית התקן של מחירי הפדיון ונתוני השוואה המחושבת לפי תקופות לוקחת נותנים שבועים (שיעורי חשיפה הינם לפי נתוני חשיפה המחושבים ליום המסחר האחרון בכל שבוע ) בעוד תשואת הקרן מחושבת באופן יומי. ריבוי הנכסים השונים בקרן – 3 מדדים ושני מטבעות (כשבאחד המדדים S&P EMERGING BMI INDEX מגולמים שינויי מטבעות נוספים) והתנודתיות היומית בכל אחד מהם מובילים לפער בין החישוב התיאורטי של תשואת נכס הייחוס לבין תשואה בפועל שמחושבת באופן יומי לפי האחזקות הספציפיות באותו היום.
בנוסף יש לציין כי בחישוב התשואה של כל אחד מהמדדים נלקחת בחשבון תשואה רציפה ואילו בקרן היות והמשקולות מאוזנים ברמה יומית יש אלמנט של קטימת תשואה ( אפקט זה פוחת במוצרים מורכבים במידה והאיזון שבועי/ רבעוני וכו).
בנוסף שיטת החישוב התיאורטית לפי כללי הרשות לוקחת בחישוב של תשואת הקרן בהשוואה לשיעור השינוי בנכס הייחוס כפי שנקבע בתשקיף הקודם של הקרן את המשקולות שהוגדרו בנכס הייחוס של הקרן בעוד בפועל בקרן מוחזקים משקולות אלה בקירוב.

לא יכולתי לנסח טוב יותר את הסיבה שבגללה אני נמנע ממוצרים מורכבים.

תשובת הקרן מחזקת את הטענה הבסיסית שלי כי ההשקעה בקרן עלתה לי בקרוב לאחוז שלם בשנה שזה ממש שונה ממה שחשבתי כשנכנסתי להשקעה הזו.
אין לי טענה כלשהי כלפי הקרן כי למיטב הבנתי הם פועלים כחוק ומקפידים על גילוי המידע.
הטענה שיש לי היא כלפי עצמי שלא טרחתי לקרא היטב בדיווחי הקרן אלא הסתפקתי במידע המתומצת באתרי הבנקים על דמי ניהול 0.

יצא שלא שילמתי דמי ניהול אבל שילמתי דמי לימוד ...

תשובת הקרן מחזקת את הטענה הבסיסית שלי כי ההשקעה בקרן עלתה לי בקרוב לאחוז שלם בשנה
בלי איזון חודשי: 5.48%-
עם איזון חודשי: 5.71%-
רגע רגע, על פניו, נראה שפתרנו את הסוגייה, או לפחות את רוב הסוגייה. ולכן @MMM אם היית מחזיק באופן חודשי (את שלושת המדדים הנ"ל) וגם מאזן, הביצועים שלך היו דומים (פרט לכך שאולי היית משלם עמלות ומסים בזמן האיזון).

מה אני מפספס?

• אהבתי
Reactions: Leo
יש לציין כי בחישוב התשואה של כל אחד מהמדדים נלקחת בחשבון תשואה רציפה ואילו בקרן היות והמשקולות מאוזנים ברמה יומית יש אלמנט של קטימת תשואה ( אפקט זה פוחת במוצרים מורכבים במידה והאיזון שבועי/ רבעוני וכו).
מישהו הבין את המשפט הזה? מדוע שאיזונים יפחיתו תשואה (הבנתי שתיק מאוזן יתנהג שונה, אבל מדוע שיתנהג בהכרח פחות טוב? מדוע שיהיה הבדל בין איזון יומי לכזה שבועי\רבעוני?

דוע שאיזונים יפחיתו תשואה (הבנתי שתיק מאוזן יתנהג שונה, אבל מדוע שיתנהג בהכרח פחות טוב? מדוע שיהיה הבדל בין איזון יומי לכזה שבועי\רבעוני?
איזון מוריד תשואה כאשר אחד המדדים עולים/יורדים באופן מונוטוני. דווקא ככל שהמדדים יותר תנודתיים כך מרוויחים יותר כי תמיד קונים יותר ממה שירד ומוכרים ממה שעלה.
מה שמוזר זה שהשנה האחרונה היתה מאוד תנודתית, ובכל זאת היתה פגיעה בתשואה.

נערך לאחרונה ב:
בבדיקה קצרה ראיתי שקרנות גדולות הצליחו לחקות את אותם המדדים באותה תקופה בצורה הרבה יותר טובה.
לכן אני מעריך שהבעיה העיקרית של הקרן הספציפית הזו היא החיסרון לגודל שגורם לחוסר יעילות תפעולית.
לכן אני מעריך כי התופעה הזו תחזור על עצמה גם בשנים הקרובות עד שהקרן תגיע לגודל מספיק להיות יעילה יותר.
המסקנה שלי היא ששווה לחשוב פעמיים לפני כניסה לקרנות מחקות צעירות וקטנות כי יש סבירות שהן יסבלו מטעות עקיבה משמעותית שתעלה ביוקר למשקיע הפאסיבי.

המסקנה שלי היא ששווה לחשוב פעמיים לפני כניסה לקרנות מחקות צעירות וקטנות כי יש סבירות שהן יסבלו מטעות עקיבה משמעותית שתעלה ביוקר למשקיע הפאסיבי.

מושכים משקיעים תמימים עם דמי ניהול אפס. גם רשום שהקרן לא מתחייבת לחלק דיבידנדים.
לפחות הוא אמר לך שלקרן קטנה קשה לעקוב ביעילות.

ב-6.ד הוא רשם עלות החזקת etf (?!?). איך זה מסתדר עם הרכב הקרן? נראה שמדובר בקרן סינתטית לפי הרכב הנכסים, מאיפה הוא הביא את ה-etf ?
אולי עקבו אחרי משהו ספציפי עם etf ?

ב-6.ד הוא רשם עלות החזקת etf (?!?). איך זה מסתדר עם הרכב הקרן?
אם תסתכל על הרכב הקרן ב-funder, או אם תלך למקור - דף הקרן במאיה ותפתח את הדוח האחרון (לחודש מאי) כקובץ אקסל, תוכל לראות שאת העקיבה אחר שלושת המרכיבים (מדד ארה״ב, אירופה ושווקים מתעוררים) הקרן עושה ע״י שילוב הן של ETF-ים והן של חוזים עתידיים. זה גם תואם למדיניות העקיבה שלהם המתוארת בתשקיף.

@Yevgeny . כן יש להם שם etfים. אם הם לא מתחייבים לחלק דיבידנדים, אז למה לא לעקוב עם שלושה etfים ולסגור עניין ? לא יותר פשוט?

כנ"ל לגבי הסינתטיות (מודה שלא קראתי בפרוטרוט כל מה שהיה על החוזים העתידיים. פחות מעניין, מספיק לי מסקנות, אני מעדיף etfים) שבכלל לא מחזיקות etfים. אם להחזיק מדד פיזית זה יותר יקר להם, אז למה לא לקנות etfים וזהו? זה הרי זול. אם נתייחס לעוקבי סנופי שדיברנו לפני כשבוע - הם הרי לוקחים כשליש מהדיבידנדים, אי אפשר לקנות ב-0.7% etf ולממן את העוסקים במלאכה ולהשאר עוד עם כסף?

נערך לאחרונה ב:
למה לא לקנות etfים וזהו? זה הרי זול. אם נתייחס לעוקבי סנופי שדיברנו לפני כשבוע - הם הרי לוקחים כשליש מהדיבידנדים, אי אפשר לקנות ב-0.7% etf ולממן את העוסקים במלאכה ולהשאר עוד עם כסף?
+1
השאלה הזו מנקרת במוחי זמן רב.

@Yevgeny . למה לא לעקוב עם שלושה etfים ולסגור עניין ?
קרנות מחוץ לארה"ב שחייבים במיסי דיבידנדים - חוזים אמורים לתת להם תשואה טובה יותר מ-ETFים.
למיטב זכרוני, תכלית מחזיקה ב-ETF רק על ה-10% שווקים מתעוררים שלה. אולי כי שם היא עוד לא צברה מספיק כדי לקנות חוזים ביעילות.

קרנות מחוץ לארה"ב שחייבים במיסי דיבידנדים - חוזים אמורים לתת להם תשואה טובה יותר מ-ETFים.
אוקיי, אז הם עושים את זה רק כדי לחסוך קצת מס דיבידנדים בארה"ב, אבל מסתכנים בטעות עקיבה גדולה יותר - במקרה הזה 0.75%. מיסי דיבידנדים זה 15/20% בארה"ב אם אני לא טועה, אולי היה עדיף להם לשלם אותם (בהנחה שזה המיסוי שיחול גם עלייהם). אם הם צריכים לשלם מס כאן זה 25%.

בדיון שהיה על הסנופי היה אפילו הבדלים של אחוז שנתי לפי נתוני הבורסה. 20% מס על 2% דיבידנדים זה 0.4% (אם הם משלמים כאן את המס אז 0.5%). לא עדיף לדעת מראש שיש טעות עקיבה של 0.4% לעומת ה-etf שעוקב טוב אחרי המדד, ולעשות את זה בפשטות מאשר להשתמש בחוזים עתידיים שיכולים להיות עם טעות עקיבה גדולה יותר ?

מסתכנים בטעות עקיבה

חוזים לא אמורים לגרום לטעות עקיבה משמעותית. במכתב של הקרן לא האשימו את החוזים אלא גורמים אחרים.

אגב, דווקא ל-ETFים יש טעות עקיבה. למשל לפי Morningstar, ה-Tracking Volatility של VT הוא 1.51

בנוסף שיטת החישוב התיאורטית לפי כללי הרשות לוקחת בחישוב של תשואתהקרןבהשוואה לשיעורהשינויבנכסהייחוסכפישנקבעבתשקיףהקודםשלהקרןאת המשקולות שהוגדרו בנכס הייחוס של הקרן בעוד בפועל בקרן מוחזקים משקולות אלה בקירוב.
כל פעם אני שומע את הטענה הזאת. אין לי מושג מאיפה מביאים את התירוץ הזה. גילוי נאות: אני עם תואר מתקדם במדעים מדוייקים.
תשואת הקרן: זה ערך הקרן אחרי זמן מסויים (למשל שנה אחת) לחלק לערך הקרן עכשיו. ככל הידוע לי חילוק נלמד בכתה ד'. (נכון. אני מסכים ששברים נלמדים בכיתה ה', וצריך פה שברים).
בנוסף יש לציין כי הקרן הושקה ב 13.4.2016 וגודלה הקטן של הקרן בתחילת דרכה השפיע על היכולת לעקוב בצורה מדויקת אחרי המדדים.
אהה. עכשיו הבנתי. מה אתם רוצים? היא קטנה. מסכנה. תנו לה לגדול ואז תראו.
אגב, דווקא ל-ETFים יש טעות עקיבה. למשל לפי Morningstar, ה-Tracking Volatility של VT הוא 1.51
אגב, בוא נבדוק ביחד את טעות העקיבה של קרן ETF שקל לעקוב אחריה. בוא נבדוק את VTI. ראה פה
אחרי 5 שנים יש טעות עקיבה של 0.08%. כלומר בערך 0.016% בשנה. זה הרבה פחות מדמי הניהול 0.05%. כלומר, לא רק שהקרן עקבה יפה, אלא גם היא נתנה יותר מהתשואה אחרי דמי ניהול. איך היא עשתה את זה? יש להם רווחים מהשאלת מניות.

זאת הסיבה שאני מתרחק מהגופים המנהלים כספים הישראלים כמו מאש. לא סומך עליהם.
אני לא יועץ ולא מייעץ.

אגב, דווקא ל-ETFים יש טעות עקיבה
הטועויות עקיבה של ETFים הן בדרך כלל מאוד קטנות אחרי המדד שהם עוקבים. הרבה פחות מאלו של התעודות הישראליות.

במכתב של הקרן לא האשימו את החוזים אלא גורמים אחרים.
נכון, הם הסבירו שזה נובע מסיבות כמו קטימת תשואה בגלל איזון יומי, לקרן קטנה יותר קשה יותר לעקוב אחרי מדדים וכו'. אפשר לקבל את הטיעונים שלו. לא מכיר מספיק את כל ההתנהלות שקשורה לשיטת עקיבה עם חוזים עתידיים, אבל יכול להיות שאם היו משתמשים רק ב-ETFים אז חלק מהסיבות שהוא פירט לא היו רלווטניות (רק ניחוש).
אם נסתכל על השורה התחתונה - למשקיע עדיף לקנות מוצר שהוא יודע שיחכה בצורה טובה מאוד את המדד או מדדים שהוא רוצה לעקוב אחריו/הם (עם הקצאה כפי שהוא בוחר), מבלי להיות תלוי בכל מיני פרמטרים שהוא לא שולט עלייהם ולא יודע מה בדיוק תהיה ההשפעה שלהם על העקיבה. זה יכול להגיע לאחוז שנתי וזה הרבה.

אם יש למישהו סיבה מיוחדת לקנות ת"ס זה משהו אחד (אולי הוא רוצה להפקיד כל חודש סכום לא גדול ורצה לשלם עמלת מינימום נמוכה), אבל כל עוד שאין סיבה מיוחדת אני חושב שעדיף להשתמש ב-ETFים ולא בתעודות סל ישראליות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני יכול להיות חצוף ולבקש דוגמא תיאורטית שממחישה זאת שקרן מאזנת תשיג תשואה שונה?
כן וגם תקבל כזאת.
יש קרן מאזנת שעוקבת אחרי שני מדדים 50/50 ומאזנת ברמה יומית.
מדד א עשה תשואה של 100% ביום הראשון ומדד ב תשואה של -50%. בסוף היום הקרן איזנה וקיבלת עוד פעם 50/50 ושווי ההשקעה הוא 125.
עכשיו מדד א קרס לחלוטין (-100%) ומדד ב עשה 0%. שני מדדים בלי איזון השיאו תשואה של -50%. הקרן המאוזנת השיאה תשואה של -25%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I כמה באמת עולה IRA צרכנות פיננסית 8
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98

נושאים דומים

Back
למעלה