Benjamin W
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 10/8/16
- הודעות
- 7,702
- דירוג
- 7,502
על מה אתם מבשלים?
יש לי בבית כמה מחבתות שעומדות לסיים את חייהן. וסירים..
המחבתות הללו מצופות ציפוי קרמי/ נונ סטיק.
עד כמה שאני מבין, רוב הציפויים האלה מפרישים דברים לא כל כך טובים למזון (מטפלון ועד עופרת). ובעיקר הם מתכלים בתוך שנה עד שלוש, ודורשים החלפה. בנוסף הם עשויים מאלומיניום שדולף למזון.
השאלה היא במה להחליף את הנ"ל?
האפשרויות שמצאתי:
0. כל מה שמצופה טפלון, ורוב הציפויים הלא דביקים - רעיל במידה כזאת או אחרת. מתפרק למזון. אורך חיים קצר.
1. יציקת ברזל. עמיד מאוד. דורש תחזוקה משמעותית. אי אפשר לבשל מזון חומצי מידי לאורך זמן. דולף למזון (אבל, זה בסדר). עמיד בחום מאוד גבוה ובתנור.
2. פלדה פחממנית. עמיד. דורש פחות תחזוקה, אבל עדיין תחזוקה משמעותית. גם נפגע ממזון חומצי, אבל הרבה פחות. לא רעיל. יותר קל ופרקטי מיציקת ברזל.
3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.
4. נחושת, לא הבנתי. ומצופה נירוסטה (כמו 3)
5. יציקת ברזל מצופה אמייל. לא דולף. אפשר לבשל הכל. מתאים לחום יותר נמוך. שביר. אורך חיים יותר מוגבל מכל הנ"ל. עדיין יותר מנונ- סטיק.
מה דעתכם?
במה אתם משתמשים?
יש לי בבית כמה מחבתות שעומדות לסיים את חייהן. וסירים..
המחבתות הללו מצופות ציפוי קרמי/ נונ סטיק.
עד כמה שאני מבין, רוב הציפויים האלה מפרישים דברים לא כל כך טובים למזון (מטפלון ועד עופרת). ובעיקר הם מתכלים בתוך שנה עד שלוש, ודורשים החלפה. בנוסף הם עשויים מאלומיניום שדולף למזון.
השאלה היא במה להחליף את הנ"ל?
האפשרויות שמצאתי:
0. כל מה שמצופה טפלון, ורוב הציפויים הלא דביקים - רעיל במידה כזאת או אחרת. מתפרק למזון. אורך חיים קצר.
1. יציקת ברזל. עמיד מאוד. דורש תחזוקה משמעותית. אי אפשר לבשל מזון חומצי מידי לאורך זמן. דולף למזון (אבל, זה בסדר). עמיד בחום מאוד גבוה ובתנור.
2. פלדה פחממנית. עמיד. דורש פחות תחזוקה, אבל עדיין תחזוקה משמעותית. גם נפגע ממזון חומצי, אבל הרבה פחות. לא רעיל. יותר קל ופרקטי מיציקת ברזל.
3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.
4. נחושת, לא הבנתי. ומצופה נירוסטה (כמו 3)
5. יציקת ברזל מצופה אמייל. לא דולף. אפשר לבשל הכל. מתאים לחום יותר נמוך. שביר. אורך חיים יותר מוגבל מכל הנ"ל. עדיין יותר מנונ- סטיק.
מה דעתכם?
במה אתם משתמשים?