כלי בישול

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י Benjamin Willard, ‏1/7/19.

  1. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,783
    לייקים שהתקבלו:
    4,870
    על מה אתם מבשלים?

    יש לי בבית כמה מחבתות שעומדות לסיים את חייהן. וסירים..

    המחבתות הללו מצופות ציפוי קרמי/ נונ סטיק.

    עד כמה שאני מבין, רוב הציפויים האלה מפרישים דברים לא כל כך טובים למזון (מטפלון ועד עופרת). ובעיקר הם מתכלים בתוך שנה עד שלוש, ודורשים החלפה. בנוסף הם עשויים מאלומיניום שדולף למזון.

    השאלה היא במה להחליף את הנ"ל?

    האפשרויות שמצאתי:

    0. כל מה שמצופה טפלון, ורוב הציפויים הלא דביקים - רעיל במידה כזאת או אחרת. מתפרק למזון. אורך חיים קצר.

    1. יציקת ברזל. עמיד מאוד. דורש תחזוקה משמעותית. אי אפשר לבשל מזון חומצי מידי לאורך זמן. דולף למזון (אבל, זה בסדר). עמיד בחום מאוד גבוה ובתנור.

    2. פלדה פחממנית. עמיד. דורש פחות תחזוקה, אבל עדיין תחזוקה משמעותית. גם נפגע ממזון חומצי, אבל הרבה פחות. לא רעיל. יותר קל ופרקטי מיציקת ברזל.

    3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.

    4. נחושת, לא הבנתי. ומצופה נירוסטה (כמו 3)

    5. יציקת ברזל מצופה אמייל. לא דולף. אפשר לבשל הכל. מתאים לחום יותר נמוך. שביר. אורך חיים יותר מוגבל מכל הנ"ל. עדיין יותר מנונ- סטיק.

    מה דעתכם?
    במה אתם משתמשים?
     
  2. AIML

    AIML משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏29/1/18
    הודעות:
    839
    לייקים שהתקבלו:
    731
    זכוכית זה החומר עם הכי פחות אינטרקציה עם האוכל ולכן לסירים האידיאלי זה פיירקס, סיליקון, וברזל מצופה גלזורה מאיכות טובה שלא יסדק.-- בכולם לוודא עמידות לטמפ' גבוהות ונמוכות.
    יש גם פיירקס שאפשר לשים על האש אבל הכי נוח על האש זה נוירוסטה (פלדת על חלד)
    מחבתות - בסוף החפירה שלי התבייתי על מחבתות מצופות בשילוב טיטניום של wool כי טיטניום משמש גם ברפואה לשתלים. להגיד שאני 100% בוטח שהתרכובת שמצפה את המחבת אידיאליות אני לא יכול. חסרונות עיקריים - מחיר גבוה מאד ותחזוקה - אצלינו אחרי שלוש שנים קנינו חדשה כי הן הפכו לבלתי שמישות (טענו שם ששמן שנשאר על המחבת ונשרף)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/7/19
    ביולוג ירושלמי אוהב/ת את זה.
  3. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    269
    לייקים שהתקבלו:
    339
    אני לא בטוחה מה התרכובות אבל קיבלתי לפני כשלוש שנים סירים ומחבתות מחברת פוד אפיל.
    מין כאלו סירים יצוקים (בלי חלקי פלסטיק מחוברים כמו ידיות שיכולים להישבר/להינמס)
    המכסים מזכוכית ומתכת.
    הם נכנסים מעולה למדיח,
    בינתיים אין עליהם שריטות בכלל וגם הם נון סטיק.
    אציין שאנחנו משתמשים ב-90% מהזמן בכלים נלווים מפלסטיק או סיליקון או עץ - פחות מתכת שעושה בדרך כלל בעיות לציפוי.
    גם יש לי סיר לחץ שלהם שפועל פצצה. סה"כ 10/10 מבחינתי.
     
  4. OnTheVerge

    OnTheVerge משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    855
    לייקים שהתקבלו:
    1,227
    לדעתי זה באמת הסוויט ספוט בין נוחות, בריאות, עמידות וורסטליות.
    חשוב לקנות פלדה באיכות גבוהה - 18/10 או 18/8, עם Core מאלומיניום או נחושת להולכה מיטבית של חום (החולשה של Core מפלדת אל-חלד) ועם כמה שכבות (Multy-ply או Tri-ply).

    משהו כזה או All clad שנחשבים לטובים ביותר בתחום.
     
    Fitch אוהב/ת את זה.
  5. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,783
    לייקים שהתקבלו:
    4,870
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4284091/
     
  6. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,783
    לייקים שהתקבלו:
    4,870
  7. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,233
    לייקים שהתקבלו:
    8,423
    סירים - ניירוסטה ואמייל. האמייל ממש פנטסטי, קל משקל וקל לתחזוקה ומזון לא נדבק, אבל, צריך לנהוג בהם כמו עם פרימדונה.
    מחבתות - קרמיקה, ונון-סטיק. אילו מוצרים מתכלים, זורק לזבל כל 3 שנים ועובר בהדרגה לניירוסטה.
     
    חול כבד ו-ביולוג ירושלמי אוהבים את זה.
  8. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,832
    לייקים שהתקבלו:
    14,965
    עברנו לאינדוקציה ולאט לאט הסירים מתחלפים ל Arcosteel M4 marble
    מבפנים נראה כמו שיש שחור עם נקודות לבנות
     
    חול כבד ו-ביולוג ירושלמי אוהבים את זה.
  9. ביולוג ירושלמי

    ביולוג ירושלמי משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏25/1/15
    הודעות:
    1,072
    לייקים שהתקבלו:
    2,151
    גדול עליי הכינוי הזה בנג'מין :$ ... אני סתם מתעניין ומבין פה ושם, ובעיקר יודע לנתח את החומר שאני קורא ולעבד אותו לאחרים.

    יונים מכל סוג של מתכת (=סגסוגת), ללא יוצא מן הכלל, יזלגו אל המזון שאתם מבשלים. הם זולגים בכל מקרה, עם או בלי קשר למזון.
    כל חומר מחליף חומר עם הסביבה שלו בהכללה גסה ולא מדעית.
    לפי הבנתי וידיעתי (ייתכן שטועה!) - שום כלי בישול לא עשויים ממתכת "נקייה" כי זה לא אפשרי. יותר מדי חסרונות למתכות נקיות כמו שהן.
    כולל כלי בישול שעשויים "אלומיניום" (=סגסוגת אלומיניום), או ברזל (=תחמוצות ברזל?).
    מכאן שרוב אם לא כל כלי הבישול עשויים מסגסוגות למיניהן, ומכאן שיונים ממתכות הסגסוגת יזלגו למזון.
    אין מה להיבהל כל עוד הזליגה היא מפוקחת ובודקים אותה, כלומר יש איזשהוא סוג של אישור מכון התקנים או משהו בסגנון של הסגנון.
    בגלל שיש כל כך הרבה פיקוחים, ומכונים, ופסאודו-הוכחות ובקרות, שכל אחד יבחר את מה שמתאים לו...

    אני, באופן אישי מאוד, רוכש לעצמי אך ורק מחבתות וסירים של חברת Tefal, עם ציפוי Non stick.
    מכיר את העניין של ציפוי הטפלון ולא מפחד מהפחדות. רוב הציפויים היום הם די שונים ומורכבים יותר (אני מניח שלטובה כי הטכנולוגיה השתנתה והתפתחה).
    Tefal באופן אישי מאוד חברה שאני מאוד מחזיק ממנה אמינה (בהצהרות והעמידה מאחוריהן כלפי הלקוחות שלה), איכותית (בחומרים ובציפויים שבהם היא משתמשת), מכובדת (כלומר יש לה המון מה להפסיד אם תנסה להתעסק עם הלקוחות), מקצועית (מייצרת ללא תכנון לשבר) ורצינית (מחדשת כל הזמן).
    אני רוכש כלי בישול של Tefal שמיוצרים בצרפת בלבד (ולעולם לא כלי בישול סיניים שעליהם אני לא סומך).
    אני רוכש אך ורק כלי בישול מהסדרות היותר יקרות של Tefal בכוונה (ואז כל סיר או כל מחבת יכולה לעלות גם 200-300 ש"ח, בארץ רוכש אך ורק משמחי ובניו בנחלת בנימין שהם הכי זולים וטובי לב), מתוך ידיעה כי הם כלי בישול עמידים ואיכותיים יותר והם ישמרו לי ליותר זמן (מבחינתי לפחות 20 שנים ויותר).
    אני לא מחפש חידושים, המצאות, הפתעות, שטיקים וקונצים - אני קונה את הפשוט והמוכר. לא רוצה התעסקויות וטכנולוגיה, ניקוזים, אטמים ופתחים. הכל פשוט ועמיד.
    אני שומר על כלי הבישול שלי כמו על יהלומים - מבשל אך ורק עם כלי עץ, לא מחליף במהירות בין קור לחום, מנקה עם ספוג עדין ועם סבון כלים בלבד וללא מסיר שומנים (לא צריך כשמבשלים בכלי איכותי!).

    אני לא רוכש, לא ארכוש ולא אעז לרכוש כלי בישול תוצרת סין. לא Food appeal ולא שום מותג מדבקה אחר. אין לי סבלנות להסביר למה, אולי מהתשובה שלי אפשר להבין למה.
    את כל שאר ההסברים למה לא מסין ניתן לחפש ברשת. גם דגים בסופרמרקט שמיובאים מסין (כמעט כולם) לא ארכוש. וגם השום היבש בסופר שמיוצר בסין לא ארכוש... חלק מחוסר הרצון הזה הוא אינטואיציה שלי, חשש מבוסס וגם חשש לא מבוסס (לא להכל ניתן להשיג עובדות חותכות ומדעיות על פני השטח).

    לפי מה שאני זוכר שקראתי ממזמן (תבדוק את זה) - סירי יציקת ברזל, אפילו שכבדים, לא "נוחים", קשים לתמרון ולניקוי, ופחות "כיפיים" לבישול הם דווקא טובים למי שסובלים מחוסר בברזל כי הם זולגים ברזל למזון שמשלים חסך תזונתי... ממש ככה.
    מפתיע נכון?... אז אנמיים למיניהם וכל מיני חוסכי ברזל - בשלו עם סירי יציקת ברזל, יש מצב שזה ישפר לכם את המדדים.
    לפעמים ה"חסרון" הוא בעצם "יתרון" ;)

    מי שמעשן - זליגה של קדמיום וכרום פחות צריכות להדאיג אותו. לא צריך להסביר למה.
    מי שגר במפרץ חיפה... מי שחי חיים מודרניים בעיר מלאת תחבורה ואוכל הרבה בחוץ...
    המסר מובן.
    כל פחד או חשש צריך להיות תלוי בריכוז של החומר שמפחדים ממנו (משהו שיצרן רציני בודק ומצהיר עליו וגם דואג שיבדקו אותו), שום דבר הוא לא "רעיל" בפני עצמו (גם לא ציאניד שיש בהמון חרצנים של פירות מסויימים ושקדים).

    בנוסף, יש לי סיר פסטה שאני מאוד אוהב רגשית ושעשוי אמאייל (מתכת מצופה זכוכית) שעושה אחלה של עבודה. לא מודאג לגביו כי הוא שמור כמו חדש, בלי סדקים וחריצים.
    בנוסף, יש לי כמה סירים מנירוסטה (=פלדת "אל" חלד) של סולתם, עוד מהימים שהכל היה מיוצר בארץ ביוקנעם משאריות מתכות של פגזים, שעברו אליי בירושה... אלו סירים לא לחיים של בנאדם אחד, אלא לכמה דורות לפחות (אני דור שלישי לסירים הללו משנות ה- 60, שהיו של סבתא שלי).

    זהו... מקווה שעזרתי :>
    עזרתי?...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/7/19
    Gentlemen, Roi, YPV ו-4 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  10. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,082
    לייקים שהתקבלו:
    4,943
    ביג לייק לזה!
    ממש ככה. כל הסירים שיש לי הם מנירוסטה וכולם נקנו לי בחתונה או קיבלתי בירושה. חלקם כבר עברו לדור הבא :)
    מחבתות יש לי 2 נון-סטיק ואחת קטנה מנירוסטה שמשמשת בעיקר לקליית זרעים ואגוזים.
     
    ביולוג ירושלמי אוהב/ת את זה.
  11. ביולוג ירושלמי

    ביולוג ירושלמי משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏25/1/15
    הודעות:
    1,072
    לייקים שהתקבלו:
    2,151
    נו... ניהול סיכונים בת העמק...
    או יותר נכון - ניהול ריכוזים :>
    כמו שתמיד מצחיק אותי ממש לראות את ההוא שמצחצח פעם אחת ביום (לא מי פה, לא חוט דנטלי, לא כלום) אבל רוכש משחת שיניים של הביוקר ב- 35 ש"ח ל- 50 גרם ;)
     
  12. כבשת הרש

    כבשת הרש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/12/17
    הודעות:
    126
    לייקים שהתקבלו:
    143
    אצלנו בבית משתמשים בסירי אמייל (ברזל יצוק מצופה זכוכית) של חברת Lodge. זו חברה אמריקאית. האמייל שלה אמנם מיוצר בסין אבל הם נבדקו על ידי גוף שלישי וריכוז המתכות הכבדות עומד בתקן זה או אחר. בנוסף יש לנו מחבתות נהדרת מברזל יצוק של Lodge. כלי הברזל היצוק של Lodge מיוצרים בארה"ב. ויש לנו גם סירים מנירוסטה. כל המחבתות עם ציפוי נון סטיק נזרקו מזמן מהבית.
     
  13. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,233
    לייקים שהתקבלו:
    8,423
    אז כמסקנת ביניים נראה שהרוב לא אוהב נון-סטיק.
    נראה לי כי בגלל הייצור ההמוני שלהם בסין האיכות ממש זבל. כמובן שיש את היקרים יותר, מוצרי מותג שהם טובים יותר ומחזיקים זמן רב יותר.
    אבל נירוסטה, כפי שניכתב כאן עובר מדור לדור וזה הכלי האמין ביותר וגם אם נדבק מזון אין בעייה לנקות בקלות עם סקוטצ' בלי לדאוג לציפוי.
    כמו @ביולוג ירושלמי גם אני השתמשתי בכלי עץ בבישול הכלים המצופים למיניהם אבל ההרגשה שלי שכלי העץ סופחים אליהם כל מיני חולירות ובקטריות ולכן עברתי לנירוסטה עם כלי בישול אמיתיים בלי לחשוש למשל לחתוח נתחי צלי או עוף בסכין בתוך הסיר...
     
  14. ביולוג ירושלמי

    ביולוג ירושלמי משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏25/1/15
    הודעות:
    1,072
    לייקים שהתקבלו:
    2,151
    מבחינתי נכון לגמרי.
    אבל היו כאן כאלו שלמרות שמסכימים עם התכונות והתיאור הנ"ל מביעים דאגה לגבי זליגה של מתכות שונות מסירי ה"נירוסטה" (בעצם סגסוגת של פלדת אל-חלד).
    אז מבחינת עמידות - כלי בישול מנירוסטה לא רואים אף חומר אחר לדעתי אולי חוץ מיציקת ברזל.
    מבחינת נוחות הבישול - חצי כוח. לכלי בישול מנירוסטה אין שום ציפוי והרבה פעמים אוכל נדבק אליהם ואז קשה לנקות אותם (מבחינתי זה non issue).

    לגמרי נכון... אבל, וזה אבל גדול:
    1. משתמש בכלי עץ ובקרשי חיתוך מבמבוק בלבד, שהוא עשב (או "דשא", כמו "עץ" הבננה) מאוד אקולוגי ומתחדש.
    אוורירי למחצה (הכוונה ל- porous) ככה שלא הורס סכינים טובות או משוננות מצד אחד ומצד שני לא סופח אליו מים כמו חומר עץ רגיל.
    גם לא סופח כמעט ריחות וכתמים.
    נחשב כחומר עץ שהוא מאוד low maintenance, תחליף נהדר במטבח לפלסטיק ומתכת כמעט בכל הרמות.
    מאוד זול. קרש במבוק טוב אפשר לרכוש גם בכמה עשרות שקלים ולהחליף כל שנה-שנתיים כשמתחשק.
    ממליץ מאוד להפריד בין קרש חיתוך לבשר לבין קרש חיתוך לירקות (למרות שמים חמים וסבון כלים מוריד את כל הבקטריות כמעט).
    2. לעץ, באופן כללי ולא כל כך מוסבר, גם אחרי שנחתך ועובד (לא בהגזמה, לא עם פולימרים ושרפים שונים) יש תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרייתיות טבעיות. חומרים טבעיים (כנראה) שמשתמרים בו גם כשהוא מת, אבל לתקופה קצובה.
    זאת לעומת פלסטיק שהוא חומר שנחשב אמנם כ- non porous, אבל בשימוש רגיל וסביר מצטלק מהר מאוד וסופח אליו המון המון פגעים רעים.
    יש הוכחות או ראיות לכאן או לכאן, יש כאלו שאומרים שדווקא ההיצמדות של בקטריות לפלסטיק היא פחותה יותר מלעץ.
     
    yossik ו-Roi אוהבים את זה.
  15. Fitch

    Fitch משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏1/8/16
    הודעות:
    3,289
    לייקים שהתקבלו:
    2,532
  16. מאיר_

    מאיר_ משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏26/12/18
    הודעות:
    69
    לייקים שהתקבלו:
    26
    יש לי ניסיון אחד עם אמייל והוא לא טוב.
    השאלנו מסבתא סיר אמייל לפסח, בישלנו בו מטבוחה ואחר כך לקח שעות לקרצף אותו ולהוציא ממנו את הצבע האדום שנדבק בו.

    יש סירים עם ציפוי שיש לא נדבק, קל לניקוי ועמיד. לא בטוח אם זה באמת שיש או משהו שנראה כמו שיש.
     
  17. Arik85

    Arik85 משתמש סולידי

    הצטרף ב:
    ‏24/6/19
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    44
    יום אחד לפני מס שנים טיילתי באחד השווקים , פתאום אני רואה באסטה עם מחבתות יציקת ברזל , גדולות כבדות כמו פעם. קניתי סט בגרוש וחצי
    מפה לשם , כיום זרקנו לזבל את כל יתר המחבתות , נונ סטיק , טאפל , ציפוי זיבי וכו. פשוט כיף לבשל עליהם , 0 תחזוקה בגלל שהם בשימוש יומיומי. 0 בלאי. אנחנו לא מורחים עליהם שמן , לא מייבשים על אש אחרי השטיפה - כלום ועד היום 0 סימני חלודה.
    ממליץ בחום.
    *לא יודע תאימות לאידוקציה
     
    ביולוג ירושלמי אוהב/ת את זה.
  18. עדו_1992

    עדו_1992 משתמש סולידי

    הצטרף ב:
    ‏13/8/19
    הודעות:
    47
    לייקים שהתקבלו:
    9
    מה דעתכם על הסירים והמחבתות החדשים? אלו שנמכרים היום בכל פינה... שחורים עם נקודות לבנות. ממה הם עשויים?
     
  19. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    269
    לייקים שהתקבלו:
    339
    טוענים שזה סוג של שיש.
    ציפוי חדש פשוט שאמור להיות יותר חזק.
    לי יש כאלו של פוד אפיל כבר כמה שנים ואני מאוד מרוצה
     
  20. adams

    adams משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏15/3/19
    הודעות:
    320
    לייקים שהתקבלו:
    195
    אתה לא יכול להגיד מס ולא להתכוון ל-tax בפורום של השקעות, כללי אתיקה בסיסיים :lol:
     
    ביולוג ירושלמי, Arik85 ו-grimble grumble אוהבים את זה.
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.