• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כלי בישול

Benjamin W

משתמש בכיר
הצטרף ב
10/8/16
הודעות
7,702
דירוג
7,490
על מה אתם מבשלים?

יש לי בבית כמה מחבתות שעומדות לסיים את חייהן. וסירים..

המחבתות הללו מצופות ציפוי קרמי/ נונ סטיק.

עד כמה שאני מבין, רוב הציפויים האלה מפרישים דברים לא כל כך טובים למזון (מטפלון ועד עופרת). ובעיקר הם מתכלים בתוך שנה עד שלוש, ודורשים החלפה. בנוסף הם עשויים מאלומיניום שדולף למזון.

השאלה היא במה להחליף את הנ"ל?

האפשרויות שמצאתי:

0. כל מה שמצופה טפלון, ורוב הציפויים הלא דביקים - רעיל במידה כזאת או אחרת. מתפרק למזון. אורך חיים קצר.

1. יציקת ברזל. עמיד מאוד. דורש תחזוקה משמעותית. אי אפשר לבשל מזון חומצי מידי לאורך זמן. דולף למזון (אבל, זה בסדר). עמיד בחום מאוד גבוה ובתנור.

2. פלדה פחממנית. עמיד. דורש פחות תחזוקה, אבל עדיין תחזוקה משמעותית. גם נפגע ממזון חומצי, אבל הרבה פחות. לא רעיל. יותר קל ופרקטי מיציקת ברזל.

3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.

4. נחושת, לא הבנתי. ומצופה נירוסטה (כמו 3)

5. יציקת ברזל מצופה אמייל. לא דולף. אפשר לבשל הכל. מתאים לחום יותר נמוך. שביר. אורך חיים יותר מוגבל מכל הנ"ל. עדיין יותר מנונ- סטיק.

מה דעתכם?
במה אתם משתמשים?
 
זכוכית זה החומר עם הכי פחות אינטרקציה עם האוכל ולכן לסירים האידיאלי זה פיירקס, סיליקון, וברזל מצופה גלזורה מאיכות טובה שלא יסדק.-- בכולם לוודא עמידות לטמפ' גבוהות ונמוכות.
יש גם פיירקס שאפשר לשים על האש אבל הכי נוח על האש זה נוירוסטה (פלדת על חלד)
מחבתות - בסוף החפירה שלי התבייתי על מחבתות מצופות בשילוב טיטניום של wool כי טיטניום משמש גם ברפואה לשתלים. להגיד שאני 100% בוטח שהתרכובת שמצפה את המחבת אידיאליות אני לא יכול. חסרונות עיקריים - מחיר גבוה מאד ותחזוקה - אצלינו אחרי שלוש שנים קנינו חדשה כי הן הפכו לבלתי שמישות (טענו שם ששמן שנשאר על המחבת ונשרף)
 
נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוחה מה התרכובות אבל קיבלתי לפני כשלוש שנים סירים ומחבתות מחברת פוד אפיל.
מין כאלו סירים יצוקים (בלי חלקי פלסטיק מחוברים כמו ידיות שיכולים להישבר/להינמס)
המכסים מזכוכית ומתכת.
הם נכנסים מעולה למדיח,
בינתיים אין עליהם שריטות בכלל וגם הם נון סטיק.
אציין שאנחנו משתמשים ב-90% מהזמן בכלים נלווים מפלסטיק או סיליקון או עץ - פחות מתכת שעושה בדרך כלל בעיות לציפוי.
גם יש לי סיר לחץ שלהם שפועל פצצה. סה"כ 10/10 מבחינתי.
 
3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.

לדעתי זה באמת הסוויט ספוט בין נוחות, בריאות, עמידות וורסטליות.
חשוב לקנות פלדה באיכות גבוהה - 18/10 או 18/8, עם Core מאלומיניום או נחושת להולכה מיטבית של חום (החולשה של Core מפלדת אל-חלד) ועם כמה שכבות (Multy-ply או Tri-ply).

משהו כזה או All clad שנחשבים לטובים ביותר בתחום.
 
לדעתי זה באמת הסוויט ספוט בין נוחות, בריאות, עמידות וורסטליות.
חשוב לקנות פלדה באיכות גבוהה - 18/10 או 18/8, עם Core מאלומיניום או נחושת להולכה מיטבית של חום (החולשה של Core מפלדת אל-חלד) ועם כמה שכבות (Multy-ply או Tri-ply).

משהו כזה או All clad שנחשבים לטובים ביותר בתחום.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4284091/
 
סירים - ניירוסטה ואמייל. האמייל ממש פנטסטי, קל משקל וקל לתחזוקה ומזון לא נדבק, אבל, צריך לנהוג בהם כמו עם פרימדונה.
מחבתות - קרמיקה, ונון-סטיק. אילו מוצרים מתכלים, זורק לזבל כל 3 שנים ועובר בהדרגה לניירוסטה.
 
אחרי שירשור המים אתה בר סמכא...
גדול עליי הכינוי הזה בנג'מין :$ ... אני סתם מתעניין ומבין פה ושם, ובעיקר יודע לנתח את החומר שאני קורא ולעבד אותו לאחרים.

מה אתה אומר?
יונים מכל סוג של מתכת (=סגסוגת), ללא יוצא מן הכלל, יזלגו אל המזון שאתם מבשלים. הם זולגים בכל מקרה, עם או בלי קשר למזון.
כל חומר מחליף חומר עם הסביבה שלו בהכללה גסה ולא מדעית.
לפי הבנתי וידיעתי (ייתכן שטועה!) - שום כלי בישול לא עשויים ממתכת "נקייה" כי זה לא אפשרי. יותר מדי חסרונות למתכות נקיות כמו שהן.
כולל כלי בישול שעשויים "אלומיניום" (=סגסוגת אלומיניום), או ברזל (=תחמוצות ברזל?).
מכאן שרוב אם לא כל כלי הבישול עשויים מסגסוגות למיניהן, ומכאן שיונים ממתכות הסגסוגת יזלגו למזון.
אין מה להיבהל כל עוד הזליגה היא מפוקחת ובודקים אותה, כלומר יש איזשהוא סוג של אישור מכון התקנים או משהו בסגנון של הסגנון.
בגלל שיש כל כך הרבה פיקוחים, ומכונים, ופסאודו-הוכחות ובקרות, שכל אחד יבחר את מה שמתאים לו...

אני, באופן אישי מאוד, רוכש לעצמי אך ורק מחבתות וסירים של חברת Tefal, עם ציפוי Non stick.
מכיר את העניין של ציפוי הטפלון ולא מפחד מהפחדות. רוב הציפויים היום הם די שונים ומורכבים יותר (אני מניח שלטובה כי הטכנולוגיה השתנתה והתפתחה).
Tefal באופן אישי מאוד חברה שאני מאוד מחזיק ממנה אמינה (בהצהרות והעמידה מאחוריהן כלפי הלקוחות שלה), איכותית (בחומרים ובציפויים שבהם היא משתמשת), מכובדת (כלומר יש לה המון מה להפסיד אם תנסה להתעסק עם הלקוחות), מקצועית (מייצרת ללא תכנון לשבר) ורצינית (מחדשת כל הזמן).
אני רוכש כלי בישול של Tefal שמיוצרים בצרפת בלבד (ולעולם לא כלי בישול סיניים שעליהם אני לא סומך).
אני רוכש אך ורק כלי בישול מהסדרות היותר יקרות של Tefal בכוונה (ואז כל סיר או כל מחבת יכולה לעלות גם 200-300 ש"ח, בארץ רוכש אך ורק משמחי ובניו בנחלת בנימין שהם הכי זולים וטובי לב), מתוך ידיעה כי הם כלי בישול עמידים ואיכותיים יותר והם ישמרו לי ליותר זמן (מבחינתי לפחות 20 שנים ויותר).
אני לא מחפש חידושים, המצאות, הפתעות, שטיקים וקונצים - אני קונה את הפשוט והמוכר. לא רוצה התעסקויות וטכנולוגיה, ניקוזים, אטמים ופתחים. הכל פשוט ועמיד.
אני שומר על כלי הבישול שלי כמו על יהלומים - מבשל אך ורק עם כלי עץ, לא מחליף במהירות בין קור לחום, מנקה עם ספוג עדין ועם סבון כלים בלבד וללא מסיר שומנים (לא צריך כשמבשלים בכלי איכותי!).

אני לא רוכש, לא ארכוש ולא אעז לרכוש כלי בישול תוצרת סין. לא Food appeal ולא שום מותג מדבקה אחר. אין לי סבלנות להסביר למה, אולי מהתשובה שלי אפשר להבין למה.
את כל שאר ההסברים למה לא מסין ניתן לחפש ברשת. גם דגים בסופרמרקט שמיובאים מסין (כמעט כולם) לא ארכוש. וגם השום היבש בסופר שמיוצר בסין לא ארכוש... חלק מחוסר הרצון הזה הוא אינטואיציה שלי, חשש מבוסס וגם חשש לא מבוסס (לא להכל ניתן להשיג עובדות חותכות ומדעיות על פני השטח).

לפי מה שאני זוכר שקראתי ממזמן (תבדוק את זה) - סירי יציקת ברזל, אפילו שכבדים, לא "נוחים", קשים לתמרון ולניקוי, ופחות "כיפיים" לבישול הם דווקא טובים למי שסובלים מחוסר בברזל כי הם זולגים ברזל למזון שמשלים חסך תזונתי... ממש ככה.
מפתיע נכון?... אז אנמיים למיניהם וכל מיני חוסכי ברזל - בשלו עם סירי יציקת ברזל, יש מצב שזה ישפר לכם את המדדים.
לפעמים ה"חסרון" הוא בעצם "יתרון" ;)

מי שמעשן - זליגה של קדמיום וכרום פחות צריכות להדאיג אותו. לא צריך להסביר למה.
מי שגר במפרץ חיפה... מי שחי חיים מודרניים בעיר מלאת תחבורה ואוכל הרבה בחוץ...
המסר מובן.
כל פחד או חשש צריך להיות תלוי בריכוז של החומר שמפחדים ממנו (משהו שיצרן רציני בודק ומצהיר עליו וגם דואג שיבדקו אותו), שום דבר הוא לא "רעיל" בפני עצמו (גם לא ציאניד שיש בהמון חרצנים של פירות מסויימים ושקדים).

בנוסף, יש לי סיר פסטה שאני מאוד אוהב רגשית ושעשוי אמאייל (מתכת מצופה זכוכית) שעושה אחלה של עבודה. לא מודאג לגביו כי הוא שמור כמו חדש, בלי סדקים וחריצים.
בנוסף, יש לי כמה סירים מנירוסטה (=פלדת "אל" חלד) של סולתם, עוד מהימים שהכל היה מיוצר בארץ ביוקנעם משאריות מתכות של פגזים, שעברו אליי בירושה... אלו סירים לא לחיים של בנאדם אחד, אלא לכמה דורות לפחות (אני דור שלישי לסירים הללו משנות ה- 60, שהיו של סבתא שלי).

זהו... מקווה שעזרתי :>
עזרתי?...
 
נערך לאחרונה ב:
מי שמעשן - זליגה של קדמיום וכרום פחות צריכות להדאיג אותו. לא צריך להסביר למה.
מי שגר במפרץ חיפה... מי שחי חיים מודרניים בעיר מלאת תחבורה ואוכל הרבה בחוץ...
המסר מובן.
כל פחד או חשש צריך להיות תלוי בריכוז של החומר שמפחדים ממנו (משהו שיצרן רציני בודק ומצהיר עליו וגם דואג שיבדקו אותו), שום דבר הוא לא "רעיל" בפני עצמו (גם לא ציאניד שיש בהמון חרצנים של פירות מסויימים ושקדים).
ביג לייק לזה!
יש לי כמה סירים מנירוסטה (=פלדת "אל" חלד) של סולתם, עוד מהימים שהכל היה מיוצר בארץ ביוקנעם משאריות מתכות של פגזים, שעברו אליי בירושה... אלו סירים לא לחיים של בנאדם אחד, אלא לכמה דורות לפחות
ממש ככה. כל הסירים שיש לי הם מנירוסטה וכולם נקנו לי בחתונה או קיבלתי בירושה. חלקם כבר עברו לדור הבא :)
מחבתות יש לי 2 נון-סטיק ואחת קטנה מנירוסטה שמשמשת בעיקר לקליית זרעים ואגוזים.
 
ביג לייק לזה!
נו... ניהול סיכונים בת העמק...
או יותר נכון - ניהול ריכוזים :>
כמו שתמיד מצחיק אותי ממש לראות את ההוא שמצחצח פעם אחת ביום (לא מי פה, לא חוט דנטלי, לא כלום) אבל רוכש משחת שיניים של הביוקר ב- 35 ש"ח ל- 50 גרם ;)
 
אצלנו בבית משתמשים בסירי אמייל (ברזל יצוק מצופה זכוכית) של חברת Lodge. זו חברה אמריקאית. האמייל שלה אמנם מיוצר בסין אבל הם נבדקו על ידי גוף שלישי וריכוז המתכות הכבדות עומד בתקן זה או אחר. בנוסף יש לנו מחבתות נהדרת מברזל יצוק של Lodge. כלי הברזל היצוק של Lodge מיוצרים בארה"ב. ויש לנו גם סירים מנירוסטה. כל המחבתות עם ציפוי נון סטיק נזרקו מזמן מהבית.
 
אז כמסקנת ביניים נראה שהרוב לא אוהב נון-סטיק.
נראה לי כי בגלל הייצור ההמוני שלהם בסין האיכות ממש זבל. כמובן שיש את היקרים יותר, מוצרי מותג שהם טובים יותר ומחזיקים זמן רב יותר.
אבל נירוסטה, כפי שניכתב כאן עובר מדור לדור וזה הכלי האמין ביותר וגם אם נדבק מזון אין בעייה לנקות בקלות עם סקוטצ' בלי לדאוג לציפוי.
כמו @ביולוג ירושלמי גם אני השתמשתי בכלי עץ בבישול הכלים המצופים למיניהם אבל ההרגשה שלי שכלי העץ סופחים אליהם כל מיני חולירות ובקטריות ולכן עברתי לנירוסטה עם כלי בישול אמיתיים בלי לחשוש למשל לחתוח נתחי צלי או עוף בסכין בתוך הסיר...
 
אבל נירוסטה, כפי שניכתב כאן עובר מדור לדור וזה הכלי האמין ביותר וגם אם נדבק מזון אין בעייה לנקות בקלות עם סקוטצ' בלי לדאוג לציפוי.
מבחינתי נכון לגמרי.
אבל היו כאן כאלו שלמרות שמסכימים עם התכונות והתיאור הנ"ל מביעים דאגה לגבי זליגה של מתכות שונות מסירי ה"נירוסטה" (בעצם סגסוגת של פלדת אל-חלד).
אז מבחינת עמידות - כלי בישול מנירוסטה לא רואים אף חומר אחר לדעתי אולי חוץ מיציקת ברזל.
מבחינת נוחות הבישול - חצי כוח. לכלי בישול מנירוסטה אין שום ציפוי והרבה פעמים אוכל נדבק אליהם ואז קשה לנקות אותם (מבחינתי זה non issue).

כמו @ביולוג ירושלמי גם אני השתמשתי בכלי עץ בבישול הכלים המצופים למיניהם אבל ההרגשה שלי שכלי העץ סופחים אליהם כל מיני חולירות ובקטריות
לגמרי נכון... אבל, וזה אבל גדול:
1. משתמש בכלי עץ ובקרשי חיתוך מבמבוק בלבד, שהוא עשב (או "דשא", כמו "עץ" הבננה) מאוד אקולוגי ומתחדש.
אוורירי למחצה (הכוונה ל- porous) ככה שלא הורס סכינים טובות או משוננות מצד אחד ומצד שני לא סופח אליו מים כמו חומר עץ רגיל.
גם לא סופח כמעט ריחות וכתמים.
נחשב כחומר עץ שהוא מאוד low maintenance, תחליף נהדר במטבח לפלסטיק ומתכת כמעט בכל הרמות.
מאוד זול. קרש במבוק טוב אפשר לרכוש גם בכמה עשרות שקלים ולהחליף כל שנה-שנתיים כשמתחשק.
ממליץ מאוד להפריד בין קרש חיתוך לבשר לבין קרש חיתוך לירקות (למרות שמים חמים וסבון כלים מוריד את כל הבקטריות כמעט).
2. לעץ, באופן כללי ולא כל כך מוסבר, גם אחרי שנחתך ועובד (לא בהגזמה, לא עם פולימרים ושרפים שונים) יש תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרייתיות טבעיות. חומרים טבעיים (כנראה) שמשתמרים בו גם כשהוא מת, אבל לתקופה קצובה.
זאת לעומת פלסטיק שהוא חומר שנחשב אמנם כ- non porous, אבל בשימוש רגיל וסביר מצטלק מהר מאוד וסופח אליו המון המון פגעים רעים.
יש הוכחות או ראיות לכאן או לכאן, יש כאלו שאומרים שדווקא ההיצמדות של בקטריות לפלסטיק היא פחותה יותר מלעץ.
 
יש לי ניסיון אחד עם אמייל והוא לא טוב.
השאלנו מסבתא סיר אמייל לפסח, בישלנו בו מטבוחה ואחר כך לקח שעות לקרצף אותו ולהוציא ממנו את הצבע האדום שנדבק בו.

יש סירים עם ציפוי שיש לא נדבק, קל לניקוי ועמיד. לא בטוח אם זה באמת שיש או משהו שנראה כמו שיש.
 
יום אחד לפני מס שנים טיילתי באחד השווקים , פתאום אני רואה באסטה עם מחבתות יציקת ברזל , גדולות כבדות כמו פעם. קניתי סט בגרוש וחצי
מפה לשם , כיום זרקנו לזבל את כל יתר המחבתות , נונ סטיק , טאפל , ציפוי זיבי וכו. פשוט כיף לבשל עליהם , 0 תחזוקה בגלל שהם בשימוש יומיומי. 0 בלאי. אנחנו לא מורחים עליהם שמן , לא מייבשים על אש אחרי השטיפה - כלום ועד היום 0 סימני חלודה.
ממליץ בחום.
*לא יודע תאימות לאידוקציה
 
על מה אתם מבשלים?

יש לי בבית כמה מחבתות שעומדות לסיים את חייהן. וסירים..

המחבתות הללו מצופות ציפוי קרמי/ נונ סטיק.

עד כמה שאני מבין, רוב הציפויים האלה מפרישים דברים לא כל כך טובים למזון (מטפלון ועד עופרת). ובעיקר הם מתכלים בתוך שנה עד שלוש, ודורשים החלפה. בנוסף הם עשויים מאלומיניום שדולף למזון.

השאלה היא במה להחליף את הנ"ל?

האפשרויות שמצאתי:

0. כל מה שמצופה טפלון, ורוב הציפויים הלא דביקים - רעיל במידה כזאת או אחרת. מתפרק למזון. אורך חיים קצר.

1. יציקת ברזל. עמיד מאוד. דורש תחזוקה משמעותית. אי אפשר לבשל מזון חומצי מידי לאורך זמן. דולף למזון (אבל, זה בסדר). עמיד בחום מאוד גבוה ובתנור.

2. פלדה פחממנית. עמיד. דורש פחות תחזוקה, אבל עדיין תחזוקה משמעותית. גם נפגע ממזון חומצי, אבל הרבה פחות. לא רעיל. יותר קל ופרקטי מיציקת ברזל.

3. פלדת אל-חלד. הכי פחות תחזוקה, אבל עדיין דורש קצת. הכי עמיד. אפשר לבשל הכל בחופשיות. דולף מיקרוגרמים של ניקל וקדמיום למזון.

4. נחושת, לא הבנתי. ומצופה נירוסטה (כמו 3)

5. יציקת ברזל מצופה אמייל. לא דולף. אפשר לבשל הכל. מתאים לחום יותר נמוך. שביר. אורך חיים יותר מוגבל מכל הנ"ל. עדיין יותר מנונ- סטיק.

מה דעתכם?
במה אתם משתמשים?
מה דעתכם על הסירים והמחבתות החדשים? אלו שנמכרים היום בכל פינה... שחורים עם נקודות לבנות. ממה הם עשויים?
 
מה דעתכם על הסירים והמחבתות החדשים? אלו שנמכרים היום בכל פינה... שחורים עם נקודות לבנות. ממה הם עשויים?
טוענים שזה סוג של שיש.
ציפוי חדש פשוט שאמור להיות יותר חזק.
לי יש כאלו של פוד אפיל כבר כמה שנים ואני מאוד מרוצה
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A כלי למעקב אחר תיק השקעות שוק ההון 1
someone235 מכירים כלי לניתוח הוצאות ברמה השנתית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S כלי טכני לירושה - גמל / פוליסת חיסכון? צרכנות פיננסית 2
I איך לייצר כלי שמבטיח את התשואה המקסימלית בין ריבית קבועה ומדד? שוק ההון 4
E כלי עוקב אחרי השקעות - ShareSight שוק ההון 5
H השקעה חודשית לילד - כלי ושיטת פעולה? שוק ההון 4
O כלי עבודה לבית - מאיפה קונים? אוף טופיק 2
N כלי שעוזר לנתח מניות ספציפיות שוק ההון 2
adamshalev כלי למעקב אחר תיק השקעות - Donatello שוק ההון 314
ב פרסום כלי שפותח במסגרת העבודה (תוכנה) אוף טופיק 9
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y האם יש איזה כלי כלי שמאפשר לקבל התראה ברגע שטריגר מופעל... שוק ההון 5
unrealx כלי נוח למצוא את כל תכניות הבנייה בעיר / איזור מסוים נדל"ן 4
H כלי / אתר למידע שוק חי - מסחר תכוף שוק ההון 4
Michel כלי לצורך ביצוע backtesting שוק ההון 0
Liron2035 רענון כלי השקעה בקה"ש IRA פסיבי/עולמי (IWDA -> בלקרוק) שוק ההון 23
יבגני_ל מחפש כלי למעקב אחר תיק השקעות שוק ההון 6
Yuval328 האם קיים כלי לשערוך קרנות? שוק ההון 2
OrZ יצרתי כלי למעקב ואיזון תיק השקעות סולידי בordernet שוק ההון 141
T סוף סוף כלי ישראלי למעקב אחרי תיקים שוק ההון 14
מ כלי לבדיקת קורלציה בין מספר ETF שוק ההון 3
M כלי תקשורת פיננסי מומלץ צרכנות פיננסית 17
M כלי לניהול תקציב וניהול שוטף צרכנות פיננסית 2
O.G זקוק לעזרה בבחירת כלי ההשקעה ב-IRA שוק ההון 5
א כלי השקעה שוק ההון 6
א כלי להשוואת הלוואות (משכנתא) נדל"ן 5
מ איזה כלי צריך לשחרור דלת תקועה? אוף טופיק 3
זריקת תבונה כלי חיסכון של בנקים - שוק ההון 21
K כלי לניהול המצב הכלכלי שוק ההון 8
מ כלי להשוואת מדדים / מניות / קרנות נאמנות /קופות גמל שוק ההון 3
wa11a כלי עבודה שכל הנדי מן(או וומן) צריך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30
רוקישיק כלי מעקב אחר הפרוטפוליו שוק ההון 6
סתןלי ת'כסף בחירת אסטרגיית כלי השקעה שוק ההון 13
נ מקפיא עמוק - כלי חיסכון או בזבוז מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
whybe כלי(ם) לניהול תקציב התפתחות אישית 2
Rio כלי פיננסי שלא הזכרנו - פוליסת חיסכון (דוגמא ספציפית בפנים) שוק ההון 24
adamshalev KaChing - כלי שפיתחתי למעקב אחר הוצאות ועוד .. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 129
yossik בישול, מטבח - Tricks & Tips אוף טופיק 738
S גז בישול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
nils חיסכון באנרגיית בישול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
Aranchik בישול סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45

נושאים דומים

Back
למעלה