Liron2035
משתמש רגיל
- דירוג
- 153
מכמה חברים שדיברתי איתם, נראה שהמצב שלי די נפוץ, אז מאמין שריכוז הנושא כאן עם המסקנות שלי יועיל גם לאחרים. זה הרגיש לי חשוב מדי מכדי שישאר כתגובה בודדת שהולכת לאיבוד בשרשור שקשה לאתר.
[תודה ל @FIYaacov על ההצעה]
בשנים האחרונות הרבה חברים (ואני) העברנו את קה"ש לIRA בניהול עצמי ובה קנינו IWDA (אירי-צובר-עולמי).
הבעיה שהעמלות(המרת מט"ח+קורספונדנט)/דמי ניהול גבוהים הפכו את הסיפור ללא אופטימלי במיוחד.
אחת החלופות שקמה בשנה האחרונה היא שימוש בקרנות בלקרוק, או ליתר דיוק שילוב שלוש הקרנות:
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (אמריקה)
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF (ארופה)
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (שווקים מתפתחים)
יתרון: דמי ניהול ממושקלים פחות מחצי מאשר ב-IWDA, אין עמלות המרת מט"ח (נקנה בש"ח אבל לא מגודר!), אין עמלות קורספונדנט גבוהות.
חסרון: העיקרי, אין חשיפה ליפן, אוסטרליה, קנדה והונג קונג
שאלה שעדיין נשארה פתוחה: איפה ניתן לראות את משקל החלוקה האמיתי בין הניירות כדי לשמר רכישה ללא העדפת יתר/חסר לשוק מסוים. (למשל, US מהווה כ-60% מMSCI ACWI)
מעבר לזה, מקווה שהמידע יועיל למי שבמצב דומה ובכלל, אשמח לשמוע דעות נוספת על ההחלפה.
[תודה ל @FIYaacov על ההצעה]
בשנים האחרונות הרבה חברים (ואני) העברנו את קה"ש לIRA בניהול עצמי ובה קנינו IWDA (אירי-צובר-עולמי).
הבעיה שהעמלות(המרת מט"ח+קורספונדנט)/דמי ניהול גבוהים הפכו את הסיפור ללא אופטימלי במיוחד.
אחת החלופות שקמה בשנה האחרונה היא שימוש בקרנות בלקרוק, או ליתר דיוק שילוב שלוש הקרנות:
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (אמריקה)
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF (ארופה)
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (שווקים מתפתחים)
יתרון: דמי ניהול ממושקלים פחות מחצי מאשר ב-IWDA, אין עמלות המרת מט"ח (נקנה בש"ח אבל לא מגודר!), אין עמלות קורספונדנט גבוהות.
חסרון: העיקרי, אין חשיפה ליפן, אוסטרליה, קנדה והונג קונג
שאלה שעדיין נשארה פתוחה: איפה ניתן לראות את משקל החלוקה האמיתי בין הניירות כדי לשמר רכישה ללא העדפת יתר/חסר לשוק מסוים. (למשל, US מהווה כ-60% מMSCI ACWI)
מעבר לזה, מקווה שהמידע יועיל למי שבמצב דומה ובכלל, אשמח לשמוע דעות נוספת על ההחלפה.