• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם זו דרך טפשית לחיות.
בינתיים ציינת רק דרכים מטופשות.
בוא אשאל כמו שאני שואל את ילדי
- בוא תגיד לי מה כן?
כי בינתיים ציינת רק מה שלא.

כן, זוכר. גם זו דרך טפשית לחיות.

אתה באמת חושב שבניכוי החרדים כולם כאן עושים כמיטב יכולתם ומשתדלים לתרום למדינה בצורה שיוויונית?
אתה קצת חיי בסרט אם ככה אתה חושב. :)

בוחר לחיות בעוני?
ברור שלא כולם עושים את המקסימום לתרום בצורה שיוויונית. זה אנושי. בשביל זה יש כל מיני מערכות חברתיות וכלכליות כמו שירות חובה ומילואים חובה, ערכים משותפים , מחירי דירות , ומיסים ועוד כל מיני כדי לעודד ולהכריח אנשים לתרום לחברה.

ולעומת זאת המערכת החרדית , שיש לה הרבה כוח פוליטי , פועלת בכל כוחה כדי שהחרדים יקבלו כמה שיותר ויתנו כמה שפחות למדינה.

- מה הבעייה ב"בוחר לחיות בעוני"? זה לא נכון שהחרדים בוחרים בלימוד תורה(בבי"ס וגם אחרי) במקום לבחור לעשות מה שצריך כדי להרוויח טוב ?

שאלה:אתה חרדי או דתי , OPTIMUM ?

ברור שלא כולם עושים את המקסימום לתרום בצורה שיוויונית. זה אנושי. בשביל זה יש כל מיני מערכות חברתיות וכלכליות כמו שירות חובה ומילואים חובה, ערכים משותפים , מחירי דירות , ומיסים ועוד כל מיני כדי לעודד ולהכריח אנשים לתרום לחברה.

ולעומת זאת המערכת החרדית , שיש לה הרבה כוח פוליטי , פועלת בכל כוחה כדי שהחרדים יקבלו כמה שיותר ויתנו כמה שפחות למדינה.

- מה הבעייה ב"בוחר לחיות בעוני"? זה לא נכון שהחרדים בוחרים בלימוד תורה(בבי"ס וגם אחרי) במקום לבחור לעשות מה שצריך כדי להרוויח טוב ?
אני יכול לומר לך איך אני רואה את זה.

אף אחד לא מתכוון בכוונה לא לעבוד כדי לדפוק את המדינה או לתת פחות למדינה, ואף אחד לא מתכוון בכוונה לא לשרת בצה"ל כדי לתת פחות למדינה, הנידון כאן הוא הרבה מעבר לזה.

ותדע לך שהחרדים גם מרגישים מנוצלים, החרדים רואים את החילוניים חיים ברמת חיים גבוהה, עם בתי ספר יחסית אלינו מפוארים, עם מגרשי ספורט ענקיים, והופעות ממומנות מהמדינה, ולנו אין את הפינוקים האלו, זה הרגשה שקיימת, אתה יכול להתווכח מי צודק "אבל שני הצדדים מרגישים שאין כאן שווין לרעתם".

מה נראה לך שיגידו על החילוניים בעתיד בעוד 500 שנה, האם יגידו שהיה כאן דור של חילונים שעבדו קשה והדתיים קמו בבוקר כדי לסחוט את החילוניים, או שאולי יצליחו לראות שני צדדים, ואולי אפילו יגידו שאף אחד לא מנסה לדפוק אף אחד, הבעיה היחידה שהחיים עצמם קצת יותר מורכבים מהלימודים שלימדו אותנו בבית ספר.

אתה יכול לקום בבוקר ולחשוב שהשכנים שלך עושים עליך אמבוש, ולפעמים יכול להיות שאתה צודק, אבל אם כל אחד יחשוב בקיבוע המחשבתי שלו, שהוא המלאך הלבן והשכנים שלו הם אנשים סחטנים ורדודים שרק רוצים לחלוב ממנו, אז החיים של כולנו יהיו בזבל, אבל אם נצליח לא להסביר הסברים מנומקים למה אין לנו סיכוי, אלא פשוט נחייה את החיים, לדעתי החיים יפתיעו.

ואני אגיד לך איך אני רואה את זה.
ההופעות והישיבות והפנסיה התקציבית וכל שאר הנושאים שהפוליטיקאים דואגים להם כדי לדאוג לחברים שלהם זה כסף קטן.
הסיפור הגדול הוא שמדינה מערבית צריכה מערכת חינוך שמלמדת נושאים מסויימים ברמה גבוהה. זה לא ערך, אלא כלכלה פשוטה.
תמיד יהיו כאלה שלא רוצים, או לא יכולים, או אין להם מוטיבציה או החליטו ללמוד תורה או איזה מקבילה חילונית שלא אכתוב כדי לא לפגוע.
אבל, אם מספר האלו שלא לומדים גדל מעבר לרף מסויים וזה בכלל לא משנה אם יש להם כיפה על הראש ובאיזה צבע, אז לא תהיה כאן כלכלה מערבית ועוד הרבה לפני כן לא יהיו כאן שירותים ציבוריים ברמה של כלכלה מערבית.
אישית, אם אפילו נתקרב למצב הזה, בעיני זה אסון ואני חושב שגם מבחינת המדינה זה יהיה משבר אדיר. אבל אולי יום אחד הרוב יחשוב שזה בעצם לא נורא, אז זה מה שיקרה.

אף אחד לא מתכוון בכוונה לא לעבוד כדי לדפוק את המדינה או לתת פחות למדינה, ואף אחד לא מתכוון בכוונה לא לשרת בצה"ל כדי לתת פחות למדינה, הנידון כאן הוא הרבה מעבר לזה.
זה לא משנה מה האמונות האישיות של כך אחד. בסופו של דבר יש והיתה מערכת אפקטיבית לגייס את כולם לצבא ולהפוך אותם לחיילים בעת הצורך ולגרום להם לסכן את חייהם בית הצורך, בשביל משהו שאין ספק שהוא קריטי לכולנו.

אין שום דבר שהוא "הרבה מעבר לזה"

אבל הינה תאור היסטורי אובייקטיבי שיהיה נכון גם עוד 500 שנה: למערכת הפוליטית החרדית היתה אפשרות למנוע מהחרדים לשרת וניצלה אותה.

הסיבות באמת לא מעניינות. גם לנו יש סיבות מעולות למה לא לשלוח את הילדים שלנו לשטחים, ללבנון ולמות.

וחוץ מלשכפל את עצמך? ולצחוק בדרך?
מצטער, בינתיים אמרת "כולם מטומטמים", אבל לא נתת את דרך החוכמה.

מה נראה לך שיגידו על החילוניים בעתיד בעוד 500 שנה, האם יגידו שהיה כאן דור של חילונים שעבדו קשה והדתיים קמו בבוקר כדי לסחוט את החילוניים, או שאולי יצליחו לראות שני צדדים, ואולי אפילו יגידו שאף אחד לא מנסה לדפוק אף אחד
הסטוריה נכתבת על ידי המנצחים.
אז כנראה תלוי במי ינצח את מלחמת התרבות הזו.
הבעיה היחידה שהחיים עצמם קצת יותר מורכבים מהלימודים שלימדו אותנו בבית ספר.
ויש מי שנתקע עם מערכת החינוך של המאה ה-15.

מה נראה לך שיגידו על החילוניים בעתיד בעוד 500 שנה, האם יגידו שהיה כאן דור של חילונים שעבדו קשה והדתיים קמו בבוקר כדי לסחוט את החילוניים,
כן.
יגידו שהיתה כאן יוזמה מדהימה. פליטים שהפריחו את המדבר ובנו מדינה מתקדמת, מהמובילות בעולם. אבל המדינה התפוררה מבפנים על ידי קבוצות נצלניות וסיכסוכים, עד שנכבשה על ידי אויביה.

נערך לאחרונה ב:
נו באמת. כי אצלכם אין סוטים ואין דברים כאלה?
העיקר שיש לך וודאות.
1 פעם אחרונה אני מסביר את דבריי לכבודו.

2 לא דובר על מה יש אצלנו או אצלכם או לא יודע איפה.

3 הדיוון היה על השפה כלומר על מה מתכוון האומר ומה מבין השומע כששומע ביטוי מסויים.

4 ציינתי שאותו ביטוי שנאמר באותו הקשר בשפה של קבוצה א' משמעו לפחות בדרך כלל הוא x ובשפה של קבוצה ב' לעולם אין משמעו x

5 ובסיפור שהיה בין אחד מקבוצה א' לבין אחת מקבוצה ב'. בית המשפט ציין כי משמעות הביטוי הוא x ולדבריו לכן פסק מה שפסק. והתעלם מהעובדה מספר 4 לעיל.

6 אני מקווה שעכשיו אני מובן

1 פעם אחרונה אני מסביר את דבריי לכבודו.

2 לא דובר על מה יש אצלנו או אצלכם או לא יודע איפה.

3 הדיוון היה על השפה כלומר על מה מתכוון האומר ומה מבין השומע כששומע ביטוי מסויים.

4 ציינתי שאותו ביטוי שנאמר באותו הקשר בשפה של קבוצה א' משמעו לפחות בדרך כלל הוא x ובשפה של קבוצה ב' לעולם אין משמעו x

5 ובסיפור שהיה בין אחד מקבוצה א' לבין אחת מקבוצה ב'. בית המשפט ציין כי משמעות הביטוי הוא x ולדבריו לכן פסק מה שפסק. והתעלם מהעובדה מספר 4 לעיל.

6 אני מקווה שעכשיו אני מובן
אם אתה מרגיש בנוח לכנות מישהי זרה בכינוי גנאי כלשהו הייתי מציע שקודם תלמד מה פשר המילה *בשפתה* שלה .

אם אתה מרגיש בנוח לכנות מישהי זרה בכינוי גנאי כלשהו הייתי מציע שקודם תלמד מה פשר המילה *בשפתה* שלה .
שוב לא זה הנושא. האם זה ראוי או לא. והאם הצעתך היא מחייבת. והאם חוסר הידיעה לא מהווה הגנה מספקת.

הנושא הוא שכבוד בית המשפט לא התייחס לפערי השפה

שוב לא זה הנושא. האם זה ראוי או לא. והאם הצעתך היא מחייבת. והאם חוסר הידיעה לא מהווה הגנה מספקת.

הנושא הוא שכבוד בית המשפט לא התייחס לפערי השפה
מי אמר שלא?
אם יש פערי שפה למה אתה חושב שהשומע צריך לספוג את מחיר הבורות של מי שבחר לעשות מעשה ולפנות לאשה זרה ? לך תלמד את אוצר המילים של מי שאתה פונה אליו לפני שאתה פוער עליו את הלוע. נראה לי המינימום

מי אמר שלא?
אם יש פערי שפה למה אתה חושב שהשומע צריך לספוג את מחיר הבורות של מי שבחר לעשות מעשה ולפנות לאשה זרה ? לך תלמד את אוצר המילים של מי שאתה פונה אליו לפני שאתה פוער עליו את הלוע. נראה לי המינימום
נא לקרוא את השרשור בין אדון גרהאם וביני.

נא לקרוא את השרשור בין אדון גרהאם וביני.
הייתי אולי צריך לכתוב בלתק.
במנותק או שלא במנותק מהדיון ביניכם בית המשפט לא צריך לעשות חסד ולהתחשב במי שהחליט לפנות לאשה זרה ברחוב ולהעיר לה על לבושה. שיעשה שיעורי בית קודם. את אף אחד זה לא אמור לעניין שהוא דובר שפה שונה.

הייתי אולי צריך לכתוב בלתק.
במנותק או שלא במנותק מהדיון ביניכם בית המשפט לא צריך לעשות חסד ולהתחשב במי שהחליט לפנות לאשה זרה ברחוב ולהעיר לה על לבושה. שיעשה שיעורי בית קודם. את אף אחד זה לא אמור לעניין שהוא דובר שפה שונה.
שוב כנ"ל

הדיון פה מעלה אצלי אנלוגיה של אמריקאי שמגיע לצרפת ושואל מקומי שאלה באנגלית.
המקומי משיב לו משהו לא ברור בצרפתית ואז האמריקאי חוזר על שאלתו לאט יותר והצרפתי עונה שוב חזק יותר וחוזר חלילה, עד ששניהם עצבניים מכך שהצד השני לא מבין מה הם אומרים לו במילים פשוטות.

שחרדי (שאני מכיר מהשכונה שגדלתי) צועק לאשה באוטובוס מהדרין פרוצה כדי שהיא תעבור למושבים של הנשים, אתה יכול לכעוס כמה שאתה רוצה, ואני גם מבין (ובמקרה הזה גם מסכים) אותך, אבל להכניס אותו למעצר בית שבועיים פלוס צו הרחקה מהאוטובוס לחצי שנה באשמת הטרדה מינית, תגיד מה שאתה רוצה אבל הטרדה מינית במובן שכל דרדק מבין, זה לא היה כאן.

נערך לאחרונה ב:
אבל, אם מספר האלו שלא לומדים גדל מעבר לרף מסויים וזה בכלל לא משנה אם יש להם כיפה על הראש ובאיזה צבע, אז לא תהיה כאן כלכלה מערבית ועוד הרבה לפני כן לא יהיו כאן שירותים ציבוריים ברמה של כלכלה מערבית.
אישית, אם אפילו נתקרב למצב הזה, בעיני זה אסון ואני חושב שגם מבחינת המדינה זה יהיה משבר אדיר. אבל אולי יום אחד הרוב יחשוב שזה בעצם לא נורא, אז זה מה שיקרה.
אבל הינה תאור היסטורי אובייקטיבי שיהיה נכון גם עוד 500 שנה: למערכת הפוליטית החרדית היתה אפשרות למנוע מהחרדים לשרת וניצלה אותה.
אתם החילוניים מהזן המובחר הדורות הבאים שלכם כבר אין להם לאיפה להתקדם, הם רק ישבחו את אבות אבותיהם על האובייקטיביות שהיה לכם, כל הדורות שעברו היו זבל לרגלכם, וסוף סוף הגיע דור משובח וצודק.

בשביל שקבוצה של אנשים יצליחו לחיות ביחד אפילו עם כולם יהיו קיבוצניקים המריבות יכולות להגיע לשמים, תמיד יש סיבה לשנוא תמיד יש סיבה לבוז, ולכן החינוך שקיבלתם לא שווה שקל, כי בחיים עצמם אתם כל כך בטוחים בעצמכם שאתם עילת העילות ממילא אין לכם סיבה לכבד את הדעה השנייה כי כאן זה מקרה אובייקטיבי שאתם צודקים...

הדיון מתחיל להיות לא רלוונטי - שיח של חירשים ובקטנה גם השמצות הדדיות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתם החילוניים מהזן המובחר הדורות הבאים שלכם כבר אין להם לאיפה להתקדם,
תמיד יש לאן להתקדם. מדע, רפואה, טכנולוגיה: פיתוח תרופות, אנרגיה מתחדשת, משק מעגלי ועוד.
בשביל שקבוצה של אנשים יצליחו לחיות ביחד
צריכים שותפות במטרות ובמאמצים. עדיף שיהיו גם תרבות, ציפיות והתנהלות דומה, אבל אם כולם מתגיסים למען מטרה משותפת זה גם עובד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1