ברור שאתה טועה אם אתה חושב שהדרך חיים שלך היא דרך החיים הנכונה לחיות.
כולנו טועים במידה שווה בקטע הזה. אף אחד לא יודע מה הם "כללי המשחק". כל המבנים החברתיים הם גרועים באותה רמה.
אתה צודק שאי אפשר לקיים חברה שבה התורה היא מעל הכל, אפילו מעבר לדמוקרטיה וחופש. מצד שני גם אי אפשר לקיים חברה שבה הכלכלה, קרי השוק החופשי, היא מעל לערכים האלו. והינה החילונים אובססיבים לעבודה וצריכה לא פחות משהחרדים אובססיביים לתורה שלהם. אין באמת הבדל בין חילוני שרואה בקריירה שלו את הדבר החשוב ביותר שיש לו בחייו ומקדיש את חייו להתפתחות מקצועית (והחזר משכנתא), לבין חרדי שרואה בתורה את הדבר החשוב ביותר בחייו ומקדיש את חייו ללימוד תורה. שתי הדרכים האלו לחיות את החיים הן מטומטמות במידה שווה.
אז כדי שהחילונים יהיו מסוגלים להגיד שהם מנסים לחיות בהרמוניה עם החרדים, הם צריכים קודם כל להכיר באינפנטיליות של סגנון החיים שלהם לפני שהם מבקרים את זו של האחר ורק אז יהיה על מה לדבר.
בני ברק זו עיר ענייה מאוד.
ברור שאינך רוצה שילדיך יחיו בעוני.
האם בני ברק עניה בגלל שהיא חרדית?
האם בני ברק חרדית בגלל שהיא עניה?
אם זה סתם צירוף מקרים?
אני לא יודע.
אבל תעשה את ההפרדה בין עוני לחרדיות.
ולא צריך ללחוש שהחרדים לא מעוניינים לחיות חיי עוני, זה ברור לכולם.
לא אמרתי שהדרך חיים שלי היא הנכונה לחיות.
אני גם בכלל לא טיפוס צרכני. אבל הייתי רוצה שתהייה בבעלותי דירה.
כללי המשחק שאני מדבר עליהים, בכלל לא מדברים על איך צריך לחיות.באמת לא אכפת לי איך אף אחד חי.
אבל הרי ברור למשל שיש כללים מסויימים, מינימליים, שעוזרים לבני אדם להסתדר אחד עם השני. למשל לא תרצח.
ואני לא חושב שהכלכלה צריכה להיות מעל לדמוקרטיה וחופש.
כל מה שאני אומר זה דבר כזה(לגבי נסיון שווה לקחת בנטל)
1.למדינה יש משימות משותפות גדולות: רפואה, ביטחון וכו. כולנו צריכים לנסות לתרום להם בצורה שווה כמיטב יכולתנו, אם זה בעבודה ממוסה ואם זה בשירות או עבודה בתחום. אני לא מצפה שהתרומה תהייה זהה, אבל לפחות יהיה נסיון אמיתי לתת את חלקינו כמיטב יכולתנו.
2. למדינה יש, חוקים סוציאליזם לעזרה לחלשים. זה דבר מעולה וזה טוב לכולנו.
עכשיו אין לי בעייה עם אדם שבוחר לחיות בעוני ולעשות דברים אחרים. מעולה.
אבל זה לא הוגן להשתמש במערכת שנועדה למשהו אחר וחשוב, כדי לתמוך בבחירה אישית שלך,ותוך כדי כך לפגוע במערכת הזאת, ובחלשים ולא רק בם.