• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא אמרתי שיש או שאין לי בעייה עם זה, ציינתי שאני לא נכנס לנקודה זו. הבאתי את הדוגמא בתור פערי שפה שאותו משפט שנאמר על ידי בן קבוצה א' מתפרש בצורה לא נכונה על ידי בן קבוצה ב' למרות שהוא שופט ואינו חשוד על אי הבנת השפה העברית או על חוסר אינטליגנציה.
לא מכיר את השופטת, אבל כאן היא בהחלט הבינה מצויין.
אם חבורת גברים מבוגרים חילונים היתה קוראת לביתך באוטובוס סגור "פרוצה" או כינוי אחר שמתייחס למיניות שלה או לאופן בו היא לבושה, היא היתה חשה מוטרדת. אין כאן מה להתפלפל, כי גם החרדי שצעק לא התכוון לתת לה שיעור בצניעות אלא לבזות אותה ולכן נשפט.
ועל זה בדיוק בין היתר אמרתי שאף אחד כאן לא ישתכנע מדברי זולתו.
למה? אתה לא חושב שכדאי שתהיה הסכמה איך מותר לי להתנהג כשאתה מעצבן אותי ואיך מותר לך להתנהג כשאני מעצבן אותך? גם קביעת כללי התנהגות היא מחוץ לתחום עכשיו?

אתה אי פעם ניהלת דו-שיח של יותר מ-10 שניות עם אדם חרדי לפני שקבעת שלא ניתן לחיות איתו בהרמוניה?
על סמך מה אתה קובע את הקביעה הזו שחייבים להיפרד?
בעיני לא חייבים להפרד וצריך לעשות הכל כדי שלא להפרד.
אבל, המבחן הוא לא בשיחה של 10 שניות או 10 דקות עם חרדי אקראי.
ברמה האישית ברור שאין פערים שלא יאפשרו שיח.
הבעיה היא בחזון שכל צד רואה למדינה. אני לא רוצה שילדיי יחיו במדינה שכולה כמו בני ברק (ובלחש - גם החרדים לא, אבל זה הכיוון אליו מובילים אותנו מנהיגיהם).
החרדים לא אשמים בכלום - החזון שלהם שונה מהחזון שלי וגם במקומות בהם היום הם נוהגים לא בסדר, לדעתי, זה בהסכמה מלאה של החילונים שלדעתי צריכים להתקומם.

לא מכיר את השופטת, אבל כאן היא בהחלט הבינה מצויין.
אם חבורת גברים מבוגרים חילונים היתה קוראת לביתך באוטובוס סגור "פרוצה" או כינוי אחר שמתייחס למיניות שלה או לאופן בו היא לבושה, היא היתה חשה מוטרדת. אין כאן מה להתפלפל, כי גם החרדי שצעק לא התכוון לתת לה שיעור בצניעות אלא לבזות אותה ולכן נשפט.
אני מניח שלא קראת את פסק הדין.
נכתב בו כי הביטוי "פרוצה" אין ספק מה משמעותו ((עיסוק במתן שירותי זנות) ולכן זה שונה מסתם כינוי גנאי (לא ציטוט אבל זה התוכן).
בהחלט שופט עם רמת משכל בינונית ומעלה יכול לתמרן ולשחק עם החוק להגיע למטרה שירצה, לכן לא הייתה התייחסות אם בית המשפט צודק בפסיקה שרצה לפסוק. ההתייחסות הייתה על איך שבית המשפט הבין את הדברים לדבריו על חשבון ה'תוקף' בשעה שלא היה מודע או בחר להיראות ככזה ש משמעות בשפה של התוקף היא שונה המשמעות שבהתאם אליה הוא פסק את מה שפסק.
למה? אתה לא חושב שכדאי שתהיה הסכמה איך מותר לי להתנהג כשאתה מעצבן אותי ואיך מותר לך להתנהג כשאני מעצבן אותך? גם קביעת כללי התנהגות היא מחוץ לתחום עכשיו?
נחמד מאד יהיה לקבוע גבולות.

דיברתי פרקטי תעבור על כל הקשור הזה ועוד כמה דומים לו, וראה האם המגיבים מבינים אחד את השני ביחס לרמת הבנתם הכללית בשאר נושאים.

אני לא חושב שניתן לעדכן את בני הקבוצות השונות שיתאימו את עצמם לכללים הנדרשים.
כך שזו שאלה לא בתחום המעשי
אוקי.
אז מעשית שתינו מסכימים שלא נצליח לחיות בהרמוניה.

אוקי.
אז מעשית שתינו מסכימים שלא נצליח לחיות בהרמוניה.
נכון. והדיון המעשי צריך להיות בטווח שבין הרמוניה לקרב. בנסיון להוריד את רמת הפגיעות ואת צפיפותן

נכון. והדיון המעשי צריך להיות בטווח שבין הרמוניה לקרב. בנסיון להוריד את רמת הפגיעות ואת צפיפותן
לא הבנתי

אתה יכול לפרט?

דרך אגב הכוונה שלי במילה הרמוניה, זה לא איזה חלום אידאלי על שלום ואהבה וכו

אלא פשוט להסתדר בצורה סבירה אחד עם השני.

דרך אגב הכוונה שלי במילה הרמוניה, זה לא איזה חלום אידאלי על שלום ואהבה וכו

אלא פשוט להסתדר בצורה סבירה אחד עם השני.
וזה קורה כבר כיום, לא? בפועל אנחנו חיים באזור גיאוגרפי קרוב. חלק גדול מהתרבות שלנו משותפת כגון איזה הוא יום השבתון השבועי הרבה אתרים מוערכים על כולנו או רובינו.
ועוד הרבה. רק מדי פעם ישנם חיכוכים גדולים וברוב הזמן קטנים עד בלתי מורגשים.
מי שטוב לו ככה. ימשיך. מי שלא ברמה האישית ניתן בדרך-כלל למצוא פתרונות כגון מעבר דירה וכדומה.
ברמה הציבורית ישנם הרבה פתרונות להאריך את המב"מ רק שעל זה אין לנו באמת השפעה

לתפיסתי יש בעייה: כדי לחיות בהרמוניה עם אנשים שונים , כללי המשחק צריכים להיות , נגיד , דמוקרטים ועם מינימום כפייה. וגם צריך בגדול , לשאת שווה בנטל (הכלכלי , הבטחוני , מה שלא יהיה), או לפחות לנסות באמת.
החרדים תופסים זאת אחרת. אצלם התורה מעל הכל , אפילו מעבר לערכים הללו.
אני לא רואה איך מגיעים להרמוניה מזה.
אני טועה ?
ברור שאתה טועה אם אתה חושב שהדרך חיים שלך היא דרך החיים הנכונה לחיות.
כולנו טועים במידה שווה בקטע הזה. אף אחד לא יודע מה הם "כללי המשחק". כל המבנים החברתיים הם גרועים באותה רמה.

אתה צודק שאי אפשר לקיים חברה שבה התורה היא מעל הכל, אפילו מעבר לדמוקרטיה וחופש. מצד שני גם אי אפשר לקיים חברה שבה הכלכלה, קרי השוק החופשי, היא מעל לערכים האלו. והינה החילונים אובססיבים לעבודה וצריכה לא פחות משהחרדים אובססיביים לתורה שלהם. אין באמת הבדל בין חילוני שרואה בקריירה שלו את הדבר החשוב ביותר שיש לו בחייו ומקדיש את חייו להתפתחות מקצועית (והחזר משכנתא), לבין חרדי שרואה בתורה את הדבר החשוב ביותר בחייו ומקדיש את חייו ללימוד תורה. שתי הדרכים האלו לחיות את החיים הן מטומטמות במידה שווה.
אז כדי שהחילונים יהיו מסוגלים להגיד שהם מנסים לחיות בהרמוניה עם החרדים, הם צריכים קודם כל להכיר באינפנטיליות של סגנון החיים שלהם לפני שהם מבקרים את זו של האחר ורק אז יהיה על מה לדבר.

בעיני לא חייבים להפרד וצריך לעשות הכל כדי שלא להפרד.
אבל, המבחן הוא לא בשיחה של 10 שניות או 10 דקות עם חרדי אקראי.
ברמה האישית ברור שאין פערים שלא יאפשרו שיח.
הבעיה היא בחזון שכל צד רואה למדינה. אני לא רוצה שילדיי יחיו במדינה שכולה כמו בני ברק (ובלחש - גם החרדים לא, אבל זה הכיוון אליו מובילים אותנו מנהיגיהם).
החרדים לא אשמים בכלום - החזון שלהם שונה מהחזון שלי וגם במקומות בהם היום הם נוהגים לא בסדר, לדעתי, זה בהסכמה מלאה של החילונים שלדעתי צריכים להתקומם.
בני ברק זו עיר ענייה מאוד.
ברור שאינך רוצה שילדיך יחיו בעוני.
האם בני ברק עניה בגלל שהיא חרדית?
האם בני ברק חרדית בגלל שהיא עניה?
אם זה סתם צירוף מקרים?
אני לא יודע.
אבל תעשה את ההפרדה בין עוני לחרדיות.

ולא צריך ללחוש שהחרדים לא מעוניינים לחיות חיי עוני, זה ברור לכולם.

נכתב בו כי הביטוי "פרוצה" אין ספק מה משמעותו ((עיסוק במתן שירותי זנות) ולכן זה שונה מסתם כינוי גנאי (לא ציטוט אבל זה התוכן).
גם אצל חילונים כאשר אומרים למישהי "פרוצה" או מילה מקבילה, לא מתכוונים בהכרח שהיא עוסקת במקצוע העתיק בעולם.
אבל, אם אני אשב עם חברים במקום סגור ואגיד לנערה בגיל הבן שלי שהיא נראית כמו פרוצה, זה בהחלט פסול. ובשני המקרים, של החילוני ושל החרדי, המטרה לפגוע, זהה.
העיקר כאן זה הביזוי ולא הטענה התעסוקתית.

זו הפרדה מלאכותית לצורך הדיון כי אנחנו מדברים על התרחיש הגרוע בו גובר כוחם של אלו שנגד השתלבות.
ברור שאם יגבר כוחם של אלו שבעד לימודים ועבודה, הבעיה תיפתר, וכולנו כאן מקווים שכך יקרה.
ואני מזכיר בפעם המי יודע כמה את דברי השר החרדי, ישי, שאמר שלא טוב שיהיו ערים של חרדים בלבד כי אז לא יהיה מי שישלם ארנונה.

גם אצל חילונים כאשר אומרים למישהי "פרוצה" או מילה מקבילה, לא מתכוונים בהכרח שהיא עוסקת במקצוע העתיק בעולם.
שים לב להבדל אצל חילונים "לא מתכוונים בהכרח" ובשפה החרדית "בוודאות שלא התכוונו"
אבל, אם אני אשב עם חברים במקום סגור ואגיד לנערה בגיל הבן שלי שהיא נראית כמו פרוצה, זה בהחלט פסול. ובשני המקרים, של החילוני ושל החרדי, המטרה לפגוע, זהה.

העיקר כאן זה הביזוי ולא הטענה התעסוקתית.
אתה מתעלם שוב מבית המשפט (אני שוקל תלונה בדבר ביזיון בית המשפט...) שטען שההבדל הזה הוא החשוב והוא הקובע ובגללו פסק מה שפסק.

ועכשיו ברצינות.
הדברים נכתבים ללא נסיון של הטלת אשמה במישהו.
ואם מישהו חושב שהדברים לא ראויים להיכתב נא לציין ואתקן.

1 הייתה אנטישמיות במשך הרבה שנים במקומות שגרו יהודים.
2 הנחה אפשרית: שנאת יהודים (להלן אנטישמיות) עדיין קיימת ורווחת ובנסיבות מסויימות ישנה סבירות גבוהה שהיא תבוא לידי מימוש בצורות מסויימות.
3 הנחה אפשרית: הסיבה לקיומה של האנטישמיות גם אם אינה ידועה בבירור, סביר שהיא קשורה לתרבות של היהודים.
4 היהודים בישראל כיום שממשיכים את התרבות שגרמה לאנטישמיות הם החרדים.
5 היהודים החילונים בישראל כיום ובעתיד עוד יותר דומים בתרבותם לעמי המערב.

האם ההנחות נכונות ?
אם כן האם מסקנת ההנחות היא המובנת מהם ?

אז החילוני חייב להבין את החרדי, אבל החרדי פטור מלחשוב על איך יתקבל מה הוא אומר בצד השני.

והינה החילונים אובססיבים לעבודה וצריכה לא פחות משהחרדים אובססיביים לתורה שלהם. אין באמת הבדל בין חילוני שרואה בקריירה שלו את הדבר החשוב ביותר שיש לו בחייו ומקדיש את חייו להתפתחות מקצועית (והחזר משכנתא), לבין חרדי שרואה בתורה את הדבר החשוב ביותר בחייו ומקדיש את חייו ללימוד תורה. שתי הדרכים האלו לחיות את החיים הן מטומטמות במידה שווה.
אז כדי שהחילונים יהיו מסוגלים להגיד שהם מנסים לחיות בהרמוניה עם החרדים, הם צריכים קודם כל להכיר באינפנטיליות של סגנון החיים שלהם לפני שהם מבקרים את זו של האחר ורק אז יהיה על מה לדבר.
אתה זוכר שאתה בפורום של סולידים שמנסים להמנע מצריכה מופרזת וחושבים קודם על לחסוך ולהתקדם לפנסיה מוקדמת.?
יש בעיה ברצון לחיות בהרמוניה, אם זה בא מכיוון אחד בלבד.
בנט וחבריו בזמנו פעלו לממן משפחות דתיות שיארחו משפחות חילוניות להכיר "שבת יהודית".
מישהו חושב שאיזו משפחה דתית תבוא לעשות "שבת חילונית" אצל משפחה שלא שומרת שבת?
אז הרמוניה כרגע פועלת לכיוון אחד.

אז החילוני חייב להבין את החרדי, אבל החרדי פטור מלחשוב על איך יתקבל מה הוא אומר בצד השני.
לא נעים אבל זה נראה שאתה מתעקש לא לקרוא את מה שכתבתי (תוך כדי שאתה מגיב עליהם)

אולי שניהם צריכים להבין ואולי שניהם לא ואולי רק הרוב צריך להבין את המיעוט ואולי רק המיעוט צריך להבין את הרוב.- לא נכנסתי לזה.

אני ציינתי שהשופט לא ידע או שלא רצה לדעת שיש הבדלי שפה.וזה לא כדרך אגב אלא על סמך זה ביסס את פסק הדין.

אפשר יותר ברור ?

כולנו טועים במידה שווה בקטע הזה. אף אחד לא יודע מה הם "כללי המשחק". כל המבנים החברתיים הם גרועים באותה רמה.

אתה צודק שאי אפשר לקיים חברה שבה התורה היא מעל הכל, אפילו מעבר לדמוקרטיה וחופש. מצד שני גם אי אפשר לקיים חברה שבה הכלכלה, קרי השוק החופשי, היא מעל לערכים האלו. והינה החילונים אובססיבים לעבודה וצריכה לא פחות משהחרדים אובססיביים לתורה שלהם. אין באמת הבדל בין חילוני שרואה בקריירה שלו את הדבר החשוב ביותר שיש לו בחייו ומקדיש את חייו להתפתחות מקצועית (והחזר משכנתא), לבין חרדי שרואה בתורה את הדבר החשוב ביותר בחייו ומקדיש את חייו ללימוד תורה. שתי הדרכים האלו לחיות את החיים הן מטומטמות במידה שווה.

בני ברק זו עיר ענייה מאוד.
ברור שאינך רוצה שילדיך יחיו בעוני.
האם בני ברק עניה בגלל שהיא חרדית?
האם בני ברק חרדית בגלל שהיא עניה?
אם זה סתם צירוף מקרים?
אני לא יודע.

ולא צריך ללחוש שהחרדים לא מעוניינים לחיות חיי עוני, זה ברור לכולם.
לא אמרתי שהדרך חיים שלי היא הנכונה לחיות.
אני גם בכלל לא טיפוס צרכני. אבל הייתי רוצה שתהייה בבעלותי דירה.

כללי המשחק שאני מדבר עליהים, בכלל לא מדברים על איך צריך לחיות.באמת לא אכפת לי איך אף אחד חי.

אבל הרי ברור למשל שיש כללים מסויימים, מינימליים, שעוזרים לבני אדם להסתדר אחד עם השני. למשל לא תרצח.

ואני לא חושב שהכלכלה צריכה להיות מעל לדמוקרטיה וחופש.

כל מה שאני אומר זה דבר כזה(לגבי נסיון שווה לקחת בנטל)

1.למדינה יש משימות משותפות גדולות: רפואה, ביטחון וכו. כולנו צריכים לנסות לתרום להם בצורה שווה כמיטב יכולתנו, אם זה בעבודה ממוסה ואם זה בשירות או עבודה בתחום. אני לא מצפה שהתרומה תהייה זהה, אבל לפחות יהיה נסיון אמיתי לתת את חלקינו כמיטב יכולתנו.

2. למדינה יש, חוקים סוציאליזם לעזרה לחלשים. זה דבר מעולה וזה טוב לכולנו.

עכשיו אין לי בעייה עם אדם שבוחר לחיות בעוני ולעשות דברים אחרים. מעולה.
אבל זה לא הוגן להשתמש במערכת שנועדה למשהו אחר וחשוב, כדי לתמוך בבחירה אישית שלך,ותוך כדי כך לפגוע במערכת הזאת, ובחלשים ולא רק בם.

נו באמת. כי אצלכם אין סוטים ואין דברים כאלה?
העיקר שיש לך וודאות.

כתבת תגובה מדהימה, אם היית רב אני הייתי התלמיד שלך.
אני לא נותן לייק על זה כי כתבת הן מטומטמות במידה שווה ובגלל שזה כתוב גם על התורה ואסור לי להתבטאות כך על התורה אז אני לא נותן לייק אבל התגובה עמוקה ופשטנית בצורה הכי יפה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה זוכר שאתה בפורום של סולידים שמנסים להמנע מצריכה מופרזת וחושבים קודם על לחסוך ולהתקדם לפנסיה מוקדמת.?
כן, זוכר. גם זו דרך טפשית לחיות.

1.למדינה יש משימות משותפות גדולות: רפואה, ביטחון וכו. כולנו צריכים לנסות לתרום להם בצורה שווה כמיטב יכולתנו, אם זה בעבודה ממוסה ואם זה בשירות או עבודה בתחום. אני לא מצפה שהתרומה תהייה זהה, אבל לפחות יהיה נסיון אמיתי לתת את חלקינו כמיטב יכולתנו.
אתה באמת חושב שבניכוי החרדים כולם כאן עושים כמיטב יכולתם ומשתדלים לתרום למדינה בצורה שיוויונית?
אתה קצת חיי בסרט אם ככה אתה חושב. :)

עכשיו אין לי בעייה עם אדם שבוחר לחיות בעוני ולעשות דברים אחרים.
בוחר לחיות בעוני?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1