• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אדם שרוצה להתאבד בדרך כלל לא נמצא בעמדה ששיקול דעתו תקין.
אני בכלל לא בטוח שאתה צודק במובן אובייקטיבי, אבל בכל מקרה אם טיעונים מהסוג הזה אתה יכול לומר שאסור להיות דתי כי שיקול דעת לדעתך לא תקין.
לפעמים גם ניתן לתקן את מה שמניע אדם להתאבדות.
אפשר לעשות בכוח הרבה שינויים, הנידון כאן האם הליברליות היא כופה את דעתה על האדם הפרטי או שלא.
אבל קורה לפעמים שאדם רוצה להתאבד והוא מקבל תמיכה עיין ערך דיגניטס.
הנידון היה על עצם החוק ולא על מקרה פרטי ששם תמכו.
גם שם דתיים בשם כל מיני טיעונים כופים את דעתם על העולם.
מסכים איתך אבל אני רק טוען שגם הליברלים כופים את דעתם על העולם.

יש הופעות בצורות מסוימות שהליברלים אוסרים על השמרנים, ולדעתי לא חסר עוד דוגמאות בשביל שאולי תבינו שגם אתם כופים את דעתכם, והסיסמה חייה ותן לחיות, זה רק סיסמה.

למה? החרדים מתנהגים ״כמו המסורת״?
ברור שהדת במשך הזמן משנה צורה (או אם אתה רוצה לקרוא לזה מתפתחת) אבל ברור שהחרדים הם המשך לעומת קבוצה שהם במכוון משנים הכול.
באמת קשה לך לקבל שזה עניין של נקודת מבט?
בנושא של נשות הכותל אני חושב שיש להם אג'נדה ומשם זה מתחיל ושם זה נגמר.
המסורת היהודית מעניינת אותם כקליפת השום.

אבל ברור שהחרדים הם המשך לעומת קבוצה שהם במכוון משנים הכול.
לי לא ברור, וגם החרדים שינו הכל, וגם לחרדים יש אג׳נדה.

אבל אני כן חושב שמקום קדוש כולם צריכים להתנהג כמו שהתנהגו לפי הדת המקומית במקום הנ"ל.
בעבר יהודים התפללו שם ללא הפרדה

נערך לאחרונה ב:
הכותל הוא הרבה יותר מבית כנסת, כל היום מתפללים ולומדים שם בנוסף אני מאמין שיש שם תוספת קדושה בגלל שזה אזור המקדש (ויש אומרים בגלל שזה הכותל המערבי ויש שמפקפקים בזה ולדעתם זה לא המערבי המדובר) בכל מקרה הדת מתייחסת למקום הרבה יותר מבית כנסת רגיל.

ואני לא חושב שיש לי טאבו על המקום ואני לא חושב שיש לי זכויות יותר ממך במקום קדוש, אבל אני כן חושב שמקום קדוש כולם צריכים להתנהג כמו שהתנהגו לפי הדת המקומית במקום הנ"ל.
כל אחד והקדושה שלו - מבחינתך דתית, מבחינתי הסטורית, מבחינת האמריקאי שבא לחגוג הכותל מסמל את הקשר שלו עם מדינת ישראל (קשר שישראל מאד חפצה בו).
אני מבין שצריך להתיישר לפי מי שהכי מקפיד ואכן הרוב המכריע של הכותל מתנהל לפי שיטת האורתודוקסים. זה לא אומר שמותר להם להחליט מי ישהה ליד הכותל ומי יסולק, מי יחגוג בר מצווה וודאי לפי איזה ספר תפילה יתפלל כל אחד, כי אחרת יקרעו לו את הספר. החרדים הם הראשונים שכדאי להם שיהיה חופש תפילה גם למיעוטים.
ולגבי מסגד אל אקצא, אני לא בקיא מי מנהל שם את העניינים ואיך. אני כן מציע לחרדים לקחת דוגמה מהנוצרים שחילקו את מתחם הקבר בין הזרמים השונים, כי הם מבינים שהשתלטות של אחד הזרמים היא מתכון לבעיות.

האם זה אומר שהחרדי לא מכבד את החילוני בזה שהוא מאמין שבשבת כולם צריכים לשבות, האם זה אומר שחילוני לא מכבד את החרדי בזה שהוא נוסע בשבת.
הדת שלך, אתה צריך לנהוג לפי המגבלות שלה, לא אני.
אחרת, העובדה שאתה לא נח בראשון, היא שאתה לא מכבד את הנוצרי ולא נח בשישי זה אי כיבוד המוסלמי.

האם זה אומר שחרדי לא מכבד חילוני בזה שהוא מאמין שצריך לחיות בחיי דוחק, ואז ממילא הוא נכנס למסגרת תקציבים של עניים מהמדינה, האם זה אומר שחילוני שמאמין שחרדי צריך לעבוד בעבודה מכניסה כדי לא להפוך לנטל על המדינה, האם זה זלזול בחרדי
איך בדיוק העובדה שאתה חי בדוחק מבחירה, היא זלזול בך מצד החברה?
כי אני לא מוכן לשלם למישהו לשבת ולקרוא?
אם זה היה חשוב לי הייתי יושב לקרוא בעצמי.

בדיוק כמו אברכים שמחפשים מימון לטוס להשתטח על "קברי צדיקים" באומן.

ואני לא חושב שיש לי טאבו על המקום ואני לא חושב שיש לי זכויות יותר ממך במקום קדוש, אבל אני כן חושב שמקום קדוש כולם צריכים להתנהג כמו שהתנהגו לפי הדת המקומית במקום הנ"ל.
אם אין לך טאבו על המקום אז הדעה שלך שווה במשקלה ליתר הדעות על מה אמור לקרות במקום.
לגבי הדת המקומית, אתה בעצמך טענת בשרשור הזה שהדתיים של היום הם לא מה שהיו לפני 50 שנה, 250 שנה וכו'.
אבל במאה ה-19 לפחות...
נשים וגברים עמדו ביחד ליד הכותל.

gluya_1900.jpg

דרך אגב, לפני 112 שנה, באסון הקודם במירון, נהרגו גם נשים, כי הדת המקומית עוד לא התפצלה לעזרת נשים.
מה שנחמד... הסיבה שנשים הגיעו, כדי שמישהו ישמור על הילדים אחרי הגלח'ה.
מזל שכבר אז היו פמיניסטיות שעשו בדווקא לחרדים, כי נקרא שכבר אז חרדים אהבו להטיל חרמות ולשנות "את האמונה המקומית לפי החשק שלהם" ואז להתווכח שמדובר ב"סיבות הסטוריות".

נערך לאחרונה ב:
בעבר יהודים התפללו שם ללא הפרדה
כל נושא ההפרדה וה"צניעות" עובר טירלול מוחלט בשנים האחרונות.
בנושא הזה, אין שום קשר בין החרדים והציונים הדתיים של היום לאנשים דתיים מלפני כמה עשרות שנים. כחילוני זה לא מאד נוגע לי, אם כי העיסוק, בשם ההלכה כמובן, הדי אובססיבי ומפורט של רבנים שהם גברים מבוגרים בגופן של ילדות ונערות, די מטריד.

האם בפורום כזה בקשה של "נא לא להגיב בשבת על הדברים שלי" היא לגיטימית ? האם הכותב החרדי שמאמין שאסור לו על פי דתו לגרום לאדם אחר לעשות פעולה האסורה בשבת אמור להיות מודר מכל מקום ציבורי.

דוגמא אחת מני רבות. הקונפליקטים לא נגמרים (ואחר כך בתום לב. למה החרדים לא משתלבים מספיק).....
בהתחשב בעובדה שהפגנות שבת, שגרמו וצרכו פעילות שוטרים בשבת, ניתן לומר שהבקשה שלכם בטלה בשישים.

מה שכן, ניתן לחסום יוזר שאתה לא רוצה לראות את דבריו ואז אין דאגה שאענה להודעות שלו בכל ימות השבוע.

נשים וגברים עמדו ביחד ליד הכותל.
אני לא רציתי לענות לך כדי לא לשרוף את זמנך, אבל חשוב לי לענות על זה.
בבתי כנסיות היה הפרדה בברור לפני לפחות 800 שנה.
הכותל היה מקום לא מסודר וממילא מי שהגיע להתפלל התפלל, אבל ברור שברגע שהכותל נהיה מקום מסודר ובשלטון יהודי, מטבע הדברים צריך להתייחס אליו כמקום קדוש לפחות כמו איך שמתנהגים בבית כנסת רגיל.

אני כן מציע לחרדים לקחת דוגמה מהנוצרים שחילקו את מתחם הקבר בין הזרמים השונים, כי הם מבינים שהשתלטות של אחד הזרמים היא מתכון לבעיות.
אין לי בעיה עם זרמים ביהדות יש לי בעיה אם זרם חילוני שמוחק את המסורת ואומר שהוא דתי.

אני לא יודע בן כמה אתה ומה תוחלת החיים שתהיה כשתהיה בן 90 אבל קשה לי להאמין שזה עוד יהיה בחייך אלא אם הזקנה תמוגר
אני באמצע שנות ה30. לדעתי זה יקרה תוך 4-5 עשורים אבל מה אגיד לך, מאוד מקווה שאני טועה.

נערך לאחרונה ב:
כפסימיסט תמצא שותפים לפסימיות לגבי העתיד המקומי ברוב המדינות המתקדמות אליהן תשקול לעבור.
אפילו בזה אנחנו לא ייחודיים.
אולי יש פה באמת הטיית ביתיות, וברור שלכל מדינה בעיות משלה. אבל אני חושב שמה שקורה פה באמת הולך להוביל אותנו לאסון וזה בלתי נמנע בשלב הזה.
אפילו אם נשים לרגע בצד את עניין האוכלוסיות הבעייתיות, מספיק רק שיעור הילודה פה כדי להדליק נורות אדומות.

אין לי בעיה עם זרמים ביהדות יש לי בעיה אם זרם חילוני שמוחק את המסורת ואומר שהוא דתי.
אחלה. תכתוב מאמרים, תפגין, תחנך, תפתח אתר אינטרנט להסברה. רק לא אלימות, פיצוץ אירועים וקריעת ספרים.

אולי יש פה באמת הטיית ביתיות, וברור שלכל מדינה בעיות משלה. אבל אני חושב שמה שקורה פה באמת הולך להוביל אותנו לאסון וזה בלתי נמנע בשלב הזה.
אפילו אם נשים לרגע בצד את עניין האוכלוסיות הבעייתיות, מספיק רק שיעור הילודה פה כדי להדליק נורות אדומות.
אני לא מתווכח על הנורות האדומות. פחות מסכים שזה תהליך בלתי נמנע. המחיר הודאי בהגירה לי ולילדיי הוא עצום. הרווח פחות ודאי ופחות גדול מבחינתי. כל אחד יעשה את החשבון שלו.

אני לא רציתי לענות לך כדי לא לשרוף את זמנך, אבל חשוב לי לענות על זה.
בבתי כנסיות היה הפרדה בברור לפני לפחות 800 שנה.
הכותל היה מקום לא מסודר וממילא מי שהגיע להתפלל התפלל, אבל ברור שברגע שהכותל נהיה מקום מסודר ובשלטון יהודי, מטבע הדברים צריך להתייחס אליו כמקום קדוש לפחות כמו איך שמתנהגים בבית כנסת רגיל.
אני מציע לכם להפריד בכל.
תתחילו בלהפריד ילדים מאמא שלהם (שלא יחשבו בטעות באופן מיני מגיל 0) ותגיעו להפריד בין בתי גברים לבתי נשים...
יש מצב שיפתרו כמה בעיות שמתחילות במספר הלידות.

נ.ב.
אל תדאג לזמני.
אני לא רואה תגובות שלך, אלא אם אני בוחר לצפות בתוכן שאני מתעלם ממנו.

כחילוני זה לא מאד נוגע לי
ברור שזה נוגע לי כחילוני.
* (עוד) תירוץ - אי אפשר לשרת בצבא כי יש שם נשים. אי אפשר לעבוד כי יש שם נשים.
* סחף. למשל דרישה להפרדה בלימודים באוניברסיטה - חוץ מהעובדה שאתה ממן (עוד) לימודים מיוחדים לחרדים בלבד, כבר יש מודעות דרושים מטעם האוניברסיטאות השונות שמיועדות לגברים בלבד - הפרה בוטה של חוק שיוויון הזדמנויות
* מה השלב הבא? איזה עוד עבודות יאסרו על נשים בשביל שהחרדים יואילו בטובם להשתלב?
* אלימות גם כלפי נערות ונשים חילוניות

נערך לאחרונה ב:
ברור שזה נוגע לי כחילוני.
* (עוד) תירוץ - אי אפשר לשרת בצבא כי יש שם נשים. אי אפשר לעבוד כי יש שם נשים.
* סחף. למשל דרישה להפרדה בלימודים באוניברסיטה - חוץ מהעובדה שאתה ממן (עוד) לימודים מיוחדים לחרדים בלבד, כבר יש מודעות דרושים מטעם האוניברסיטאות השונות שמיועדות לגברים בלבד - הפרה בוטה של חוק שיוויון הזדמנויות
* מה השלב הבא? איזה עוד עבודות יאסרו על נשים בשביל שהחרדים יואילו בטובם להשתלב?
* אלימות גם כלפי נערות ונשים חילוניות
אתה צודק. חשבתי על בתי הספר ותנועות הנוער, אבל זה אכן זולג למרחב הציבורי הכללי. שלא לדבר על מזה שזה עושה להתפתחות של אנשים שרואים בפעם הראשונה מישהו מהמין השני (חוץ מבני משפחה והתקלויות אקראיות) לקראת החתונה.

המחיר הודאי בהגירה לי ולילדיי הוא עצום. הרווח פחות ודאי ופחות גדול מבחינתי.
כרגע. זאת גם אחת הסיבות שאני לא קם ועוזב. אבל אני משער שאנחנו נחווה בעשורים הקרובים שינויים שיטו את המאזניים לטובת עזיבה.
שוב, אני באמת מקווה שאני טועה כי למי יש כוח לכאב הראש הזה של להפוך למהגר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1 הדיונים פה לא מחדשים לאף אחד דבר למעט נקודות פרטיות שאינן משנות דבר.

2. אף אחד לא הגיע לכאן במטרה לחשוב על צדקת דרכים חלופיות ממה שהוא דורך בה.

3. זה בעיני לא פחות ממדהים לראות שגם בדיון של אנשים בעלי רמת אינטליגנציה גבוהה ופתיחות להבנת דברים חדשים, כשהוויכוח מגיע לנושאים אלה העיניים (עיני השכל) נעצמות ומתווכחים כמו אחרון ההדיוטות בשוק (אמנם בשפה מכובדת אבל) בלי לנסות להבין כל אחד את דברי רעהו.
אם הייתה בי תקווה היא אבדה.

4. ועכשיו כמו תמיד מכורח המציאות המיעוט החלש מבין (לא, מצדיק) יותר את הרוב החזק מאשר להיפך.

5. ואנקדוטות אחד הנאורים כאן מתלונן שמציק לו לראות חרדים כשהוא הולך לכותל. השני (שאינו חשוד על השתייכות לחרדים) מציע חלוקה לשתי מדינות מדינת הלכה למדינת חילונים. (אומרים הגמל לא רואה את דבשתו)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1