מעשה שהיה באשה שעלתה לאוטובוס ואחד הנוסעים צעק לעברה "פרוצה"
אני לא רוצה להיכנס לנסיבות העניין והאם העלייה לאוטובוס והצעקה הייתה אמורה להיות ראויה בעיני העושה ובעיני הצד השני ובעיני המתבונן רק להתייחס לפער הלשוני כדלהלן:
העניין הגיע לבית המשפט שהחליט שתיקה הנ''ל מוגדרת כהטרדה מינית
כן, למרות שההתרשמות הראשונה של כל אדם שפוי היא שהטרדה מינית אמורה להיות משהו שנוטה לכיוון של פעולה מינית ואילו במקרה זה ההערה היא למטרה הפוכה אך בשביל זה יש שופטים (זה כבר עוד נושא שגם הוא לא הנושא הרלוונטי לשרשור זה).
וזאת למה טען כבוד בית המשפט שכל אדם מבין מה משמעות הביטוי "פרוצה" כלומר אשה שעיסוקה הוא מתן שירותי זנות.
והאמת העצובה (או השמחה במקרה זה) כי אילו השופט היה טורח ללמוד את העברית החרדית היה יודע כי כל חרדי ששמע הערה הנ''ל לא הבין כך את הביטוי אלא משמעותו הוא אשה הנוהגת בחוסר צניעות משווע (הגדרה יחסית ולא מוגדרת מספיק).
מה שאני מבין מהסיפור הזה, זה שייקח לכם עוד הרבה שנים עד שמשיח יגיע. אם יגיע.
בן נאוות המרדות צועק לאשה שהוא לא מכיר "פרוצה" מכיוון שהוא החליט שהיא נוהגת ב"חוסר צניעות משווע" ואני מניח שזה עוד אחת מהסיטואציות שפוגעות לגבר החרדי ברגשותיו הרכים.
ולא מבין שהוא פוגע במישהי, או שרגשותיה שווים לשלו (לא יכול להיות)
מה שחוזר לסיפור של "הדת שלי אוסרת עלי לאכול גלידה ביום שני ולכן אני אאסור עליך לאכול גם כן".
אם קשה לך לראות משהו, אני מציע לרכוש כיסוי עיניים כמו של סוס או להשאר בבית מתחת לשמיכה.
אני אתעכב על המשפט שלך
אדם שפוי היא שהטרדה מינית אמורה להיות משהו שנוטה לכיוון של פעולה מינית ואילו במקרה זה ההערה היא למטרה הפוכה
כבר ציינת שהאדם השפוי והאדם החרדי הם לא אותו אחד, או לפחות לא מדברים באותה שפה.
ההגדרה להטרדה מינית היא
(4)
התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5)
התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
אז כשהאדם החרדי המדובר פתח את פיו והתיייחס ללבושה של האשה - מדובר בהטרדה מינית.
נ.ב.
אני מבין שלצעוק על מישהי "פרוצה", מבחינתך זה לא בבחינת "הלבנת פני אדם ברבים".
אז מה זה כן?