• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה אתה אומר על מקרה שיגיע ילד חרדי מיבשת אחרת לחגוג בר מצווה ביום הזיכרון לחיילי צהל ובדיוק צמוד לבית קברות של חיילים ובדיוק ברגע שהוא עולה לתורה יהיה צפירה, ופתאום יגיע מישהו וישתיק אותו או אפילו ישפיל אותו אתה תבין את זה? או שתגיד שזה מישהו מיבשת אחרת שסך הכול רוצה לחגוג בר מצווה מרגשת....
ובגלל זה, יום הזכרון תמיד יוזז לאמצע השבוע ולא יחגג ביום שני/ חמישי.
אנחנו מתעצבנים מספיק מדתים שלא עומדים בצפירה/ יוצאים לפארק לחגוג עם בשר בערב יום הזכרון.

אבל זה מתחבר טוב לראיון עם המחליף המיועד של ליצמן.
"פעם מושקה היה כורע ברך בפני הפריץ, אבל תם עידן".

מאז ומתמיד פעולות שנעשו על ידי המיעוט החלש מוגדרות יותר מהר על ידי הרוב החזק כאלימות וכפרובוקציות מאשר פעולות שנעשים על ידי הרוב השולט.

אין סיכוי לאיחוד ואין תקווה להבנה (תראו מופתעים)

אולי הדמוגרפיה תעזור אבל לפי כל חשבון זה ייקח הרבה הרבה שנים ובנתיים קורים תהליכים בלתי צפויים.

נערך לאחרונה ב:
מעניין למה "משרד הדתות" שם שרשרת על הכביש.

אני אמשיך לחפש את הכתבה על הפגנת שבת באזור יפו, שפח בוער התגלגל בה לכביש והרג 2 רוכבים.
כדי להרגיע את רגשות האברכים שהרגישו רע כי עברו על "אל תהרוג", הרב המארגן אמר שאשמת "האמא שנתנה להם להוציא רשיון".

אבל, אשמח לשמוע מה כן נחשב "אלימות ופרובוקציות"?
כי הפשקווילים אוהבים להבטיח "מות יומת!"

9656229010001009801389no.jpg

נערך לאחרונה ב:
אבל מתברר שאנחנו גם חלוקים בשאלה מה מותר לעשות למי שלא מכבדים את רצונו. חשבתי שמי שפונה לאלימות והתנהגות גסה אלו הקיצונים אבל לפי מה שאתה כותב לא צריך משטרה ולא צריך אחראי על הסדר במקום ואפילו לא צריך פוליטיקאים שידאגו למגזר, כי אפשר פשוט לקלל ולקרוע ספרים ולקנח בהם את האף וכך תפתר הבעיה. די עצוב.
אתה מתעקש לראות את הדיון המשמעותי כדיון על התנהגות ילדותית.

אני יביא דוגמא להמחיש איך אני רואה את זה, אני רואה את זה כמו שילד בן 10 ילך מאחורי אדם מבוגר ויוציא לו לשון אחרי כמה דקות המבוגר מתעצבן וצועק ואז הילד ממשיך לצחוק וללכת אחריו ולהוציא לשון ואחרי חצי שעה המבוגר הולך וקורע לו את הספרים שלו, אני לא מצדיק את המבוגר, אבל אני מבין אותו, ואני לא חושב שזה מעשה קיצוני, אני חושב שזה שהוא ירד לרמה של הילד הוא עשה מעשה ילדותי.

הדוגמא שהבאתי על בית קברות זה היה בשביל להמחיש לך איך אתה היית מגיב לזלזול במקום שבעיניך יש לו ערך מוסף. (כי בדיוק ציפיתי שבית קברות יש לך ערך מסוים לזה).

וכדי להבין אדם דתי לא מספיק לחשוב בחשיבה ליברלית שאתה מכבד את הדת אלא כמו שאתה רוצה לכבד אדם אחר אתה חייב לנסות לחשוב מה הוא חושב, בדיוק כך אפשר להבין אדם דתי, אין דרכי קיצור.

זה שאתם מחליטים שגם אדם שעושה צחוק הוא דתי (נשות הכותל, ומפלצת הספגטי) זה בדיוק כמו שאני ידרוש מיד ושם לתת מקום לארגון של מכחישי שואה כי גם הם מנציחים את השואה, רק בדרך שלהם.

לפי ראות עייני החילוניות הדרך לשימוש בכוח בין אם זה השפלה, אלימות, רצח היא הרבה יותר קצרה בציבור הערבי והחרדי מהחילוני.
וזה לא רק בעייני הדת אלא בכל שאר תחומי החיים.
אני לא יודע למה אתה רואה את החרדים שווים לערבים ברציחות. באמת התרשמת שהחרדים רוצחים יותר מהרציחות שיש אצל החילוניים? תבדוק ב10 שנים האחרונות כמה רציחות היה בציבור החרדי וכמה בציבור החילוני, זה מאוד יעזור לרושם שלך.

בגלל זה, יום הזכרון תמיד יוזז לאמצע השבוע ולא יחגג ביום שני/ חמישי.
אנחנו מתעצבנים מספיק מדתים שלא עומדים בצפירה/ יוצאים לפארק לחגוג עם בשר בערב יום הזכרון.
ואני מבין אותכם שאתם מתעצבנים בגלל זה, ובדיוק לכן הבאתי את הדוגמא הזאת כדי להראות שיש נושאים שיש להם ערך מוסף, וממילא אני מצפה ממכם להבין איך אנחנו מרגישים שמגיע מישהו ועושה צחוק מדברים שבעינינו הם קדושים.

אני אמשיך לחפש את הכתבה על הפגנת שבת באזור יפו, שפח בוער התגלגל בה לכביש והרג 2 רוכבים.
כדי להרגיע את רגשות האברכים שהרגישו רע כי עברו על "אל תהרוג", הרב המארגן אמר שאשמת "האמא שנתנה להם להוציא רשיון".

כי הפשקווילים אוהבים להבטיח "מות יומת!"
אני מקווה שתאמין לי, ואם לא אין לי מה להוסיף בנידון, הציבור החרדי ממש לא חלק מרציחות ונגד רציחות של אנשים שמחללים שבת, ומה שאתה מציג זה הקבוצה הקיצונית שכתבתי עליה בימים האחרונים.

כי הפשקווילים אוהבים להבטיח "מות יומת
זו דוגמא יפה שיכולה להמחיש את הפערים. אנחנו (הציבור הישראלי) מדברים בשתי שפות.

החילוני שרואה את המודעה יכול לראות כאן קריאה לרצח תיאורטית אולי אפילו קריאה למלחמה.
החרדי שרואה את אותה מודעה מבין שהמילים "מחלליה מות יומת" הם ציטוט מתוך פסוק מהתורה שצוטטה במודעה כדי לציין את קדושת השבת וערכה בלי שום קשר לאלימות.

אל תאמין לי. תראה את המודעה לכל חרדי (לפחות מי שגר וחי את השפה החרדית) וזה מה שהוא מבין.

המודעה נכתבה במקור הפרסום חרדי ולכן נכתבה בשפה שלו מי שמעתיקה במקום שדוברים שפה אחרת הוא מוציאה מהקשרה.

וכל הכבוד על הבאת דוגמא זו

וממילא אני לא מצפה ממכם להבין איך אנחנו מרגישים שמגיע מישהו ועושה צחוק מדברים שבעינינו הם קדושים.
חושב ששכחת את המילה הזו.
כי רק לצד אחד יש רגשות שצריך להתחשב בהם.
שילד בן 10 ילך מאחורי אדם מבוגר ויוציא לו לשון אחרי כמה דקות המבוגר מתעצבן וצועק ואז הילד ממשיך לצחוק וללכת אחריו ולהוציא לשון ואחרי חצי שעה המבוגר הולך וקורע לו את הספרים שלו,
א. אדם מבוגר שמישהו מאחוריו מוציא לו לשון, כנראה שלא מודע ללשון... אלא אם הוא מורה עם עיניים בגב.
ב. יפה שהפכת את היוצרות כשמדובר על בני נוער (מניח שנשלחו הילדים שלא יעמדו למשפט על הפרעה לציבור, כי נו... הם ילדים) שתוקפים נשים מבוגרות.

נ.ב.
בתור אחד שהגיע לכותל לבר מצווה שלי, של קרובים שונים... אני שמח שהבן שלי כבר לא מעוניין להגיע לביב השופכין שהתפתח ממנו.
נשאר רק להצטער על הנופלים שהקריבו את חייהם בשביל ה"בררה" שמתנהל שם.

זו דוגמא יפה שיכולה להמחיש את הפערים. אנחנו (הציבור הישראלי) מדברים בשתי שפות

דוגמא נוספת ועצובה מהתחום המשפטי

מעשה שהיה באשה שעלתה לאוטובוס ואחד הנוסעים צעק לעברה "פרוצה"
אני לא רוצה להיכנס לנסיבות העניין והאם העלייה לאוטובוס והצעקה הייתה אמורה להיות ראויה בעיני העושה ובעיני הצד השני ובעיני המתבונן רק להתייחס לפער הלשוני כדלהלן:

העניין הגיע לבית המשפט שהחליט שתיקה הנ''ל מוגדרת כהטרדה מינית
כן, למרות שההתרשמות הראשונה של כל אדם שפוי היא שהטרדה מינית אמורה להיות משהו שנוטה לכיוון של פעולה מינית ואילו במקרה זה ההערה היא למטרה הפוכה אך בשביל זה יש שופטים (זה כבר עוד נושא שגם הוא לא הנושא הרלוונטי לשרשור זה).
וזאת למה טען כבוד בית המשפט שכל אדם מבין מה משמעות הביטוי "פרוצה" כלומר אשה שעיסוקה הוא מתן שירותי זנות.
והאמת העצובה (או השמחה במקרה זה) כי אילו השופט היה טורח ללמוד את העברית החרדית היה יודע כי כל חרדי ששמע הערה הנ''ל לא הבין כך את הביטוי אלא משמעותו הוא אשה הנוהגת בחוסר צניעות משווע (הגדרה יחסית ולא מוגדרת מספיק).

יכול השופט לקבוע כי ביטוי שיש לו משמעויות שונות בשפות שונות תיקבע לפי שפת הנפגע ולא לפי שפת הפוגע בין אם היה מודע לכך בין אם לא אבל העניין ראוי לייחס

מה ששוב מוכיח את הפערים גם בשפה

האם בפורום כזה בקשה של "נא לא להגיב בשבת על הדברים שלי" היא לגיטימית ? האם הכותב החרדי שמאמין שאסור לו על פי דתו לגרום לאדם אחר לעשות פעולה האסורה בשבת אמור להיות מודר מכל מקום ציבורי.

דוגמא אחת מני רבות. הקונפליקטים לא נגמרים (ואחר כך בתום לב. למה החרדים לא משתלבים מספיק).....

זו דוגמא יפה שיכולה להמחיש את הפערים. אנחנו (הציבור הישראלי) מדברים בשתי שפות.

החילוני שרואה את המודעה יכול לראות כאן קריאה לרצח תיאורטית אולי אפילו קריאה למלחמה.
החרדי שרואה את אותה מודעה מבין שהמילים "מחלליה מות יומת" הם ציטוט מתוך פסוק מהתורה שצוטטה במודעה כדי לציין את קדושת השבת וערכה בלי שום קשר לאלימות.

אל תאמין לי. תראה את המודעה לכל חרדי (לפחות מי שגר וחי את השפה החרדית) וזה מה שהוא מבין.

המודעה נכתבה במקור הפרסום חרדי ולכן נכתבה בשפה שלו מי שמעתיקה במקום שדוברים שפה אחרת הוא מוציאה מהקשרה.

וכל הכבוד על הבאת דוגמא זו

ואני מבין אותכם שאתם מתעצבנים בגלל זה, ובדיוק לכן הבאתי את הדוגמא הזאת כדי להראות שיש נושאים שיש להם ערך מוסף, וממילא אני מצפה ממכם להבין איך אנחנו מרגישים שמגיע מישהו ועושה צחוק מדברים שבעינינו הם קדושים.
אתה יכול להתעצבן. וגם חילוני על זילזול ביום הזיכרון. אבל פעילות אלימה ,קריעת ספרים ,שלא נדבר על תקיפה פיזית הם לא לגיטימיים. אני יודע שאתה לא יכול לגנות את הפעולה הזו כי יש לה צידוק הלכתי ,וכמו שמתלבט אמר זה אכן שורש הבעיה והקושי לגשר בין העולמות

וכדי להבין אדם דתי לא מספיק לחשוב בחשיבה ליברלית שאתה מכבד את הדת אלא כמו שאתה רוצה לכבד אדם אחר אתה חייב לנסות לחשוב מה הוא חושב, בדיוק כך אפשר להבין אדם דתי, אין דרכי קיצור.
ואולי הפוך - האדם החרדי ייכנס לראש של מדינה דמוקרטית כדי להבין מה מותר ומה אסור?
אולי ההבנה תגיע כשאדם שקינחו אף ע"פ ספר התפילה שלו ייכנס לישיבה של המקנח ויעשה מעשה "ילדותי" דומה? או כשהוא יתבע ויביא את המקנח לפשיטת רגל על הפגיעה בבר מצווה?
או סתם יוגש כתב אישום כמו זה שהיה מוגש אם היו מקנחים אף בסידור של החרדי?
הבעיה החמורה היא חוסר הבנה של הגבולות, אבל גם החילונים אשמים בכך בתגובתם הרפה לארועים כאלו.

אכן . יש דברים יותר מעניינים כמו הפח הגדול:)
הבעיה חמורה יותר בעיני.
יש הנמכת ראש חילונית בפני החרדים מתוך תפיסה שגויה שהם ממילא לא מבינים את הגבולות, אז נבליג על מקרים "קלים". זה משתלב כמובן בחוסר אכיפה כללי, לא רק כלפי חרדים.
התוצאה תהיה לא השתלבות, אלא ליהפך, מתן לגיטימציה לקריעת ספרים גם לאנשים שלא היו מעזים לעשות זאת בהיעדר במסר המרתיע וחציית עוד ועוד גבולות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חושב ששכחת את המילה הזו.
כי רק לצד אחד יש רגשות שצריך להתחשב בהם.
בגלל שדובר על מקרה שקרה במקום מקודש לדתיים אז דיברתי על הרגשות של הדתיים, אבל חד משמעית אני חושב שאני חייב לנסות להבין את החילוני בראש של החילוני.
ולדעתי החוסר הבנה של החילוני בחברה החרדית היא הרבה יותר משמעותי מהחוסר הבנה של החרדי את החיים החילוניים.
א. אדם מבוגר שמישהו מאחוריו מוציא לו לשון, כנראה שלא מודע ללשון... אלא אם הוא מורה עם עיניים בגב.
ב. יפה שהפכת את היוצרות כשמדובר על בני נוער (מניח שנשלחו הילדים שלא יעמדו למשפט על הפרעה לציבור, כי נו... הם ילדים) שתוקפים נשים מבוגרות.
אין עניין להתווכח על הדוגמא כי זה לא מקדם את הדיון, צריך לנסות להבין מה התכוונתי להעביר בדוגמא הנל
בתור אחד שהגיע לכותל לבר מצווה שלי, של קרובים שונים... אני שמח שהבן שלי כבר לא מעוניין להגיע לביב השופכין שהתפתח ממנו.
נשאר רק להצטער על הנופלים שהקריבו את חייהם בשביל ה"בררה" שמתנהל שם.
לדעתי אתה מפספס ואם תצליח לנתק את הקשר בין הכותל לחרדים לדעתי אתה תהנה אבל זה שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1