• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הקישור הראשון והשני והשלישי זה בהקשר של בניה לא חוקית ובאמת בעיקר בביתר כל מי שיכול בונה ואין שם חוק וסדר, אבל בגלל שזה טוב לתושבים שם ממילא מי שמתלונן בלי סיבה ממש טובה, באמת מתייחסים אליו כמלשין. אבל לדעתי ההתייחסות לגבי בניה לא חוקית כזלזול בחוקים של מדינת ישראל, זה לא מדויק, אני לדוגמא גר בעיר שרובה המוחלט חילונים ובכל זאת הבנייה הלא חוקית חוגגת, לדעתי בנייה לא חוקית זה בעיקר בעיה ברגע שהתושבים המקומיים סובלים מזה, אבל אם הם ברובם מעוניינים בזה, אז בעייני אין בזה שום בעיה.
ברור שבניה בלתי חוקית זה זלזול בחוקי המדינה. הכתבה השניה מתארת ״שתי דירות הופכות לתשע״ תוך כדי ״מדרגות סדוקות, ניתוקי חשמל, ירידה בלחץ המים ורעידות של יסודות הבניין״ וכמובן ״אמצעים אלימים מול דיירי הבניינים שמנסים להוציא צווי הקפאה לבנייה הבלתי חוקית״ ״רצו לשרוף לי את כל הבית״
אתה מלבין את זה כי ״זה טוב לתושבים״ - אפשר לחשוב שמטרת חוקי המדינה לפגוע באינטרסים של התושבים:
הרוגים במירון
התמוטטות טריבונה

הכתבה השלישית, על אשדוד, הגיעה לכדי הרשעה של נציג ש״ס בשוחד מקבלנים

-- אני לא יכול להגיב למה שקורה איפה שאתה גר אבל אני כן יודע שאיפה שאני גר כל שינוי קטן בחצר מתיצב פקח לוודא שאין עברת בניה. איך שהוא אצלינו ״זה טוב לתושבים״ לא מהווה תירוץ להתעלמות מהחוק.

ולא רק בניה, גם תקנות הקורונה זכו לזילזול מהחרדים - חוקים ותקנות לא חלים עליהם.

הקישור השמיני זה מקרה שלהבנתי כנראה לא מאמינים לו וממילא מטבע הדברים ברגע שחושבים שהוא סתם מנסה להוריד מישהו אז בגלל שהציבור החרדי יחסית מלוכד ממילא הוא אוטומטית מוחרם.
זה בדיוק לחפות על הפושע. הפוגע הוא תמיד בעמדת כח כלפי הנפגע, ותמיד יותר קל להאמין לחזק הפוגע במקום לגנות ולהתעמת איתו, וזה בדיוק מה שמאפשר לפושעים לשגשג בקהילות שמאפשרות את זה.

אני לא רציתי להגיב בשרשור כאן כדי לא להמשיך את הנידון אבל לא הצלחתי להתאפק.
בזה אתה צודק

הקישור הרביעי וחמישי והשישי זה שוב אותם קיצוניים....
לקיצונים יש כזה מן מנגנון...
שהנורמטיבים מסבירים שזה "רק הקיצונים, לא כולם" ועם הזמן ההתנהגות שלהם מתקבלת כ"נורמה ולא חריג".
או אז הקיצונים ממשיכים למשוך עוד קצת לקיצון ושוב הנורמטיבים (שכנראה כבר התרגלו לפעול בקיצוניות הקודמת) קופצים להגן עליהם... כי מה, אתה אנטישמי?
וכן הלאה וכן הלאה...
פעם תיארו את זה כ"שיטת הסלמי" פעם בשיטת "מצליח".
הפעם קפצנו רחוק מידי ויש תגובה, אז נבקש סליחה ונחזור קצת למיינסטרים. עוד שנה. עוד שנתיים.

אני חושב שאין לי סיכוי להצליח לשכנע אותכם בעניין של חרדים, וגם אני חושב שאני לא השתכנע ממכם, לכן אני ינסה לא להפריע לכם בדיון

לא תצליח לשכנע אותנו במה?

מתארת ״שתי דירות הופכות לתשע״ תוך כדי ״מדרגות סדוקות, ניתוקי חשמל, ירידה בלחץ המים ורעידות של יסודות הבניין״ וכמובן ״אמצעים אלימים מול דיירי הבניינים שמנסים להוציא צווי הקפאה לבנייה הבלתי חוקית״ ״רצו לשרוף לי את כל הבית״
אני מניח שאתה מודע לכך שבדרך כלל הדברים הנדירים והקיצוניים ביותר הם שבאים לתקשורת ועוד בהגזמה.
כאדם שחי במקומות שאתה מתאר לפחות המקומיים לא מתרשמים כך. כמעט אין מי שנתקל בסוגי אלימות המתוארים
אבל כמובן שמאחורי כל שקר מסתתרת אמת קטנה (אין עשן בלי אש).

עריכה:
עכשיו את כל האמת ורק את האמת.... (שלא תמיד אוהבים להשמיע).
אחוז גדול (פוחת והולך) מציבור המיינסטרים החרדי (האשכנזי, בעיקר) והערבי חי בתחושה-אמונה כי המדינה היא לא "מדינה שלנו" אלא "מדינה שלהם" ואילו לו בררה אלא ליישר קו כי "הם" בעלי הכח.
תחושה זו גורמת בעקיפין הרבה פעולות ולכן גם פעולות טכניות של הממשל לפעמים מתפרשות הלוחמה נגדם.
זה לא אמור להשתנות בעשורים הקרובים (למרות שהאחוז שלהם קטן והולך) וזהו.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שאתה מודע לכך שבדרך כלל הדברים הנדירים והקיצוניים ביותר הם שבאים לתקשורת ועוד בהגזמה.
כאדם שחי במקומות שאתה מתאר לפחות המקומיים לא מתרשמים כך. כמעט אין מי שנתקל בסוגי אלימות המתוארים
אבל כמובן שמאחורי כל שקר מסתתרת אמת קטנה (אין עשן בלי אש).
השאלה היא אם אנשי הקהילה מגנים, מנדים, מתריעים, מודיעים ומסגירים למשטרה ולראשויות את מבצעי הפשעים המתוארים, או שותקים, מחפים עליהם ונותנים לאלימות כזו להמשך.

השאלה היא אם אנשי הקהילה מגנים, מנדים, מתריעים, מודיעים ומסגירים למשטרה ולראשויות את מבצעי הפשעים המתוארים, או שותקים, מחפים עליהם ונותנים לאלימות כזו להמשך.
כמובן זה משתנה לפעמים מעדיפים לפתור לבד על ידי גישור לפעמים שותקים כי אין לקהילה יכולת
נ.ב. התרשמותי שמי שמבחוץ מתייחס לציבור החרדי כ'קהילה' שיש לה מערכת ואירגון פנימי ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר במציאות.

בשביל זה קיימת משטרה.
כל יחיד באמת פונה במקרים שונים. אבל אין סיבה שהמערכת תכוון את היחידים לפנות כי 1 המערכת היא לא כל כך חזקה... 2 בשביל זה יש משטרה.

בנוסף לפעמים יש לאדם זכות שיכול לממשלה ע"י פנייה לבימ"ש והוא מוותר על הפנייה ומנסה גישור וכדו' לא תמיד זה לא משתלם (אותו דבר במשטרה)

בנוסף בציבור החרדי מכל מיני סיבות (שחלקם לפחות כנראה נכונות) יש חוסר אימון במערכות החוק של המדינה. מה שגורם ייאוש מתקווה שהמשטרה והממשל יפתרו את הבעיות שלו.

לא תצליח לשכנע אותנו במה?
שלדעתי זה לא נכון מה שכתבת. (וגם מה AIML כתב)
לקיצונים יש כזה מן מנגנון...
שהנורמטיבים מסבירים שזה "רק הקיצונים, לא כולם" ועם הזמן ההתנהגות שלהם מתקבלת כ"נורמה ולא חריג".
או אז הקיצונים ממשיכים למשוך עוד קצת לקיצון ושוב הנורמטיבים (שכנראה כבר התרגלו לפעול בקיצוניות הקודמת) קופצים להגן עליהם... כי מה, אתה אנטישמי?
וכן הלאה וכן הלאה...
פעם תיארו את זה כ"שיטת הסלמי" פעם בשיטת "מצליח".
הפעם קפצנו רחוק מידי ויש תגובה, אז נבקש סליחה ונחזור קצת למיינסטרים. עוד שנה. עוד שנתיים.
ההתנהגות של הקיצוניים בעבר היה יותר מקובל מהיום, והמגמה היא בדיוק הפוכה מהצורה שאתה מציג אותה.

אתה מביא תאוריה שלאט לאט החרדים הנורמטיבים ייהפכו לקיצוניים, שבאותה מידה אני יכול להביא כזאת תאוריה על החילוניים.

אני חושב שאתה וגם בת העמק מתוסכלים מחרדים מסוימים שאתם מכירים אישית, והרבה סיכויים שאם אני הייתי מכיר את החרדים שאתם מכירים גם אני הייתי בז להם, ולכן אני חושב שאתה בחיים לא תסכים איתי, כי אתה רואה את החרדים דרך חרדי מסוים.

אני חושב שזו חנפנות ייתר.

לבוז לאדם כדי לכבד דעת אדם אחר ?
אתה מניח שזה חנפנות ואז אתה מגיע לתוצאה שזה כבר חנפנות יתר.

אני מגיע מבית של חוזרים בתשובה וגם אשתי, ואני קצת מכיר איך חלק מהחוזרים בתשובה מתנהגים למשפחה שלהם, ולכן כתבתי את מה שכתבתי.

ואני לא בז לחוזר בתשובה שגילה את ה"אור", אבל אני בז לזלזול שלו לכל אדם שחושב אחרת ממנו.

אבל אני בז לזלזול שלו לכל אדם שחושב אחרת ממנו.
יחי ההבדל. אני לא בז גם לאדם שבז לבני אדם.
אתה מניח שזה חנפנות ואז אתה מגיע לתוצאה שזה כבר חנפנות יתר.
הניסוח כנראה לא היה תקין חנפנות במידה ראויה היא תקינה. מעבר לכך קרי חנפנות יותר היא אינה ראויה.

יחי ההבדל. אני לא בז גם לאדם שבז לבני אדם.
אני שמח לשמוע שאתה מכבד גם דעות שבזות לאנשים, אני בשונה ממך בז לזה.
הניסוח כנראה לא היה תקין חנפנות במידה ראויה היא תקינה. מעבר לכך קרי חנפנות יותר היא אינה ראויה.
בין אם היא תקינה בין אם היא לא, אתה מניח שהסיבה היא חנפנות ואז ממשיך ומגיע למסקנא שיש כאן חנפנות שאינה ראויה.

אני שמח לשמוע שאתה מכבד גם דעות שבזות לאנשים, אני בשונה ממך בז לזה.
נא לדייק אני התייחסתי לאנשים, להם איני בז, לא לשעות.
בין אם היא תקינה בין אם היא לא, אתה מניח שהסיבה היא חנפנות ואז ממשיך ומגיע למסקנא שיש כאן חנפנות שאינה ראויה.
אני מתנצל (מתחנף?) ומצהיר שאני מאמין שבתום לב אמרת מה שאמרת ובאמת ובתמים אתה בז לאנשים שגורמים לחלק מחברי הפורום לבוז לכלל הציבור החרדי.
ולא שאני חושב שאמירה זו היא עדיפה על החנפנות (אולי בתור דתי כן, אבל לא בתור דמוקרט).

אני חושב שאתה וגם בת העמק מתוסכלים מחרדים מסוימים שאתם מכירים אישית
החרדים במשפחתי הם אנשים משכילים ואמידים (ואהובים עלי מאד), לא ברור לי למה אתה מניח הנחות לגביי.
לגבי הילודה המיותרת (בעיניי):
1. גם הדודה החרדית שלי לא אהבה את עודף הילודה של ילדיה (והיא היתה ניצולת שואה, אז השיח החרדי לגבי הקשר בין ילודה לרצח ההמוני בשואה לא עבד עליה).
2. אני מתוסכלת עוד יותר מחילונים משכילים שאמורים להכיר את הנושא האקולוגי וטביעת רגל פחמנית אבל מתחשק להם בסבבה 3-4 ילדים.

נא לדייק אני התייחסתי לאנשים, להם איני בז, לא לשעות.
אם הטענה שלך שצריך לכבד כל "אדם" למרות הדעות שלו, בזה אני מסכים איתך. רק אני בז לדעות מסוימות.
אתה בז לאנשים שגורמים לחלק מחברי הפורום לבוז לכלל הציבור החרדי.
אני רק יסביר שזה לא בגלל שהם גורמים שיבוזו לכלל הציבור החרדי, אלא אך ורק בגלל שהם מתנהגים בצורה פנאטית ומטופשת. (אם אתה מכיר כאלה אתה בקלות יכול להבין מה שכתבתי, וזה ממש לא בגלל שהם מכתימים את הציבור החרדי)

החרדים במשפחתי הם אנשים משכילים ואמידים (ואהובים עלי מאד), לא ברור לי למה אתה מניח הנחות לגביי.
1. גם הדודה החרדית שלי לא אהבה את עודף הילודה של ילדיה (והיא היתה ניצולת שואה, אז השיח החרדי לגבי הקשר בין ילודה לרצח ההמוני בשואה לא עבד עליה).
2. אני מתוסכלת עוד יותר מחילונים משכילים שאמורים להכיר את הנושא האקולוגי וטביעת רגל פחמנית אבל מתחשק להם בסבבה 3-4 ילדים.
אם הורים שלך גם לא היו אוהבים עודף ילודה מה היה קורה.....

עריכה:
אם חברי הפורום סבורים כי תגובה זו אינה תקינה ו/או פוגעת מוטב לה שלא תיכתב ראו אותה בצורה הנ''ל.

אז טעיתי בייחס למשפחה החרדית שלך, אבל יש לי רושם חזק שיש חרדים שאת מתחככת איתם והם גורמים לך לתסכול, חשבתי שזה מהמשפחה שלך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני רק יסביר שזה לא בגלל שהם גורמים שיבוזו לכלל הציבור החרדי, אלא אך ורק בגלל שהם מתנהגים בצורה פנאטית ומטופשת.
הבנתי אותך מצויין ואני חושב כליברל ודמוקרט שאין לבוז לדעות של אנשים גם אם לדעתי התנהגותם היא פנאטית ומטופשת. (אם לא נסכים לזה בסוף נבוז לכולם....)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1