ברור שבניה בלתי חוקית זה זלזול בחוקי המדינה. הכתבה השניה מתארת ״שתי דירות הופכות לתשע״ תוך כדי ״מדרגות סדוקות, ניתוקי חשמל, ירידה בלחץ המים ורעידות של יסודות הבניין״ וכמובן ״אמצעים אלימים מול דיירי הבניינים שמנסים להוציא צווי הקפאה לבנייה הבלתי חוקית״ ״רצו לשרוף לי את כל הבית״הקישור הראשון והשני והשלישי זה בהקשר של בניה לא חוקית ובאמת בעיקר בביתר כל מי שיכול בונה ואין שם חוק וסדר, אבל בגלל שזה טוב לתושבים שם ממילא מי שמתלונן בלי סיבה ממש טובה, באמת מתייחסים אליו כמלשין. אבל לדעתי ההתייחסות לגבי בניה לא חוקית כזלזול בחוקים של מדינת ישראל, זה לא מדויק, אני לדוגמא גר בעיר שרובה המוחלט חילונים ובכל זאת הבנייה הלא חוקית חוגגת, לדעתי בנייה לא חוקית זה בעיקר בעיה ברגע שהתושבים המקומיים סובלים מזה, אבל אם הם ברובם מעוניינים בזה, אז בעייני אין בזה שום בעיה.
אתה מלבין את זה כי ״זה טוב לתושבים״ - אפשר לחשוב שמטרת חוקי המדינה לפגוע באינטרסים של התושבים:
הרוגים במירון
התמוטטות טריבונה
הכתבה השלישית, על אשדוד, הגיעה לכדי הרשעה של נציג ש״ס בשוחד מקבלנים
-- אני לא יכול להגיב למה שקורה איפה שאתה גר אבל אני כן יודע שאיפה שאני גר כל שינוי קטן בחצר מתיצב פקח לוודא שאין עברת בניה. איך שהוא אצלינו ״זה טוב לתושבים״ לא מהווה תירוץ להתעלמות מהחוק.
ולא רק בניה, גם תקנות הקורונה זכו לזילזול מהחרדים - חוקים ותקנות לא חלים עליהם.
זה בדיוק לחפות על הפושע. הפוגע הוא תמיד בעמדת כח כלפי הנפגע, ותמיד יותר קל להאמין לחזק הפוגע במקום לגנות ולהתעמת איתו, וזה בדיוק מה שמאפשר לפושעים לשגשג בקהילות שמאפשרות את זה.הקישור השמיני זה מקרה שלהבנתי כנראה לא מאמינים לו וממילא מטבע הדברים ברגע שחושבים שהוא סתם מנסה להוריד מישהו אז בגלל שהציבור החרדי יחסית מלוכד ממילא הוא אוטומטית מוחרם.
בזה אתה צודקאני לא רציתי להגיב בשרשור כאן כדי לא להמשיך את הנידון אבל לא הצלחתי להתאפק.