נראה לי שאתה לא מבין מה זה שירות צבאי.
בניגוד להתנדבות שאתה בוחר למשך כמה שעות בשבוע, אצלנו כולם משרתים 8-24 שעות ביום, במשך 2-3 שנים במערכת דיקטטורית, היררכית. אין שום דמיון למה שאתה מספר שאתם עושים.
ובקשר לצבא הקרבי, אכן מדובר באחוז קטן (אם כי גם חיילים לא קרביים מסכנים חיים ופוגעים בבריאותם), אבל בתוך האחוז הזה, מספרם של החרדים אפסי.
וההערה הגועלית שלך לגבי חילונים שרוצים לראות חרדים מתים בצבא - לא, רוצים שאף אחד לא ימות בצבא, אבל מזדעזעים מהתפיסה שלכם שבמשחקי הרעב של השירת הצבאי, הילדים שלכם פטורים כי העיסוק שלהם יותר חשוב מהעיסוק של הילדים שלי.
לא אמרתי שמה שהם תורמים הוא באותה צורה של צבא,אבל סוף סוף הם תורמים,ולפי הכתבה לא רחוק לי להגיד שתורמים הרבה יותר מכל הג'ובניקים.
אז שוב,מפריע לך שהם תורמים בצורה שמתאימה להם,למרות שזה בהקפיים גדולים עם השלכות גדולות,אלא אתה רוצה שהם יתרמו כמו שאתה רוצה שהם יתרמו (כי אמרנו שרק אחוז קטן מסכן את חייו)...זה הנקדודה?? הטענה היא שאתה לא יכולתה לבחור?? אתה מוזמן להכנס לישיבה,לקום כל יום ב6,ללמוד באזור ה10 שעות לימוד מפריך ובנתאים לא הכי נח.....מי מנע זאות ממך??
בקשר לאחוז הקטן שכן מוסר נפש,ולמה העיסוק של הבן שלך לא פוטר אותו.
יש לך טענה כזאות נגד ספורטאים? או הם כן יכולים להיפטר??
בסופו של דבר יש ערכיים,ואפילו שלא תסכים להם (זכתותך המלאה) הרי הערכים והמדיניות של המדינה נקבעים ע'פ דמוקרטיה,זאות אומרת,אתה חושב שצריך לגייס אותם איך שאתה רוצה בדיוק,תקים מפלגה ותגיד שיאן ערך ללימוד תורה וכו'....עד אז, (או עד שבג'ץ...) הכל הוא עניין של ערכים ואיך הם מתבטאים ברמה הפוליטית
אם הטענה היא מוסרית,איך הם לא שולחים בתוך האחוז הקטן הזה,תשובה,כי יש להם ערכים שונים והשקפת עולמם היא שלימוד תורה מרבה שמירה על עם ישראל,למשל,ההצלה המטורפת שהיה עם הטילים של איראן ועוד אלפי דוגמאות.שוב,אל תסכים,אבל זו המציואת,וע''י כח לא תוכל לגייס אותם,בכנות.הם אנשים שעשויים מחומר אחר,תקרא סיפורים על חרדים תחת בקומוניזם בברית המועצות,מי שחושב שליטל מהם כספים יעשה להם משהו הוא פשוט מנותק
וזה הסוד לחיים משוטפים.הרי הוכחנו שהם כן תורמים,אלא שמפריע לך כי אתה רוצה שהם יתרמו כמו שאתה רוצה
הם גם רוצים שתתרום כמו שהם רוצים.
ואני שוב שואל,איפה הצעקה נגד ערבים אזרחי ישראל והקיצוצים שלהם..