• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לגביי 60K, כנראה מהתקופה שהיתה מכסה, וטענה של האינטרנט שבמצטבר בזמן נתון בגילאים 18-41 זה בערך המספר
זה פשוט מספר הפטורים. לא חושב שאם בשנה הבאה יהיו עוד 1000 אז הם יילכו לבקום.
לגביי החלק השני, אתה טוען שקיבלו צו ולא הגיעו לגיוס?
לכאורה, אם אין חתימה, הצבא ישלח להם צו ויש אף פרשנות שהם צריכים להתייצב בלי צו.
בכל מקרה, מדובר במד"ב.

לכאורה, אם אין חתימה, הצבא ישלח להם צו ויש אף פרשנות שהם צריכים להתייצב בלי צו.
בכל מקרה, מדובר במד"ב.
אני שואל בפועל, האם קיבלו צו ולא הגיעו לבקום או ללשכה?

אתה זורק פה דברים מעניינים ואני סקרן מטבעי, אז אני לא מסיט את הדיון אלא מתנהל במקביל
לפי פרשנות כלשהי צריך להתייצב ללא צו?

אני שואל בפועל, האם קיבלו צו ולא הגיעו לבקום או ללשכה?
אני לא יודע, כי כפי שכתבתי, אני לא חושב שיש מקרים בהם ראש הישיבה חתם למישהו והפסיק לחתום לו.
לפי פרשנות כלשהי צריך להתייצב ללא צו?
כן. היה על זה דיון בבגצ בקשר לנושא מימון מדינה למוסדות בהם לומדים חייבים בגיוס שלא גויסו, ועלתה השאלה אם לא נשלח להם צו, האם עדיין ניתן למנות אותם לצורך קבלת המימון.

• אהבתי
Reactions: Roi
מה ראשי הישיבה מרוויחים מהחתימות שלהם
כסף. כח. כבוד.
מספיק לחשוב על הצעקה שקמה בגלל הדיבורים על הפסקת המימון למי שלא מתגייס.
יש סיבה ערכית שגורמת לחרדים לא להתגייס,
כל פושע בטוח שמעשיו ערכיים ומוצדקים. יש לזה גם הסברים בפסיכולוגיה.
זאת הבעיה שלי עם דת. ההוראות מלמעלה אז אין עם מי לדבר, אבל אנחנו הכופרים נאלצים להתפשר ולמכור את הערכים שלנו. כמו לנסות להתווכח עם פקיד במשרד ממשלתי.
ויש הרבה רבנים.
תמיד אפשר למצא את הרב שיגיד את הדבר הכל כך נוח שעליו לא רוצים להתפשר.

נערך לאחרונה ב:
זאת הבעיה שלי עם דת. ההוראות מלמעלה אז אין עם מי לדבר, אבל אנחנו הכופרים נאלצים להתפשר ולמכור את הערכים שלנו. כמו לנסות להתווכח עם פקיד במשרד ממשלתי.
אכן, יש אפשרויות רבות להסתכל על הדת...
חבל מאוד כי בסך הכל אפשר לחיות ביחד איש איש באמונתו, אבל מה לעשות צריך צבא עם מספיק אנשים כדי לתפקד ולשאת את הנטל הנורא הזה, ולאויבים שלנו ממש לא איכפת מההלכות ומה מותר ומה אסור.
אני מסכים לגמרי שהפעם זה משבר שיהיה הרבה יותר קשה להתמודד איתו, אם כי מאוד מקובל לטעון שהצבא לא מעוניין בכלל בגיוס חרדים, זה ידרוש ממנו המון יכולות משאבים כח והוצאות (אנחנו משלמים כל חודש המון כסף על שמירת ההלכה, בזמן שירות הצבא יצטרך לספוג את זה) כמובן שבמקרה זה אין צד אמין, הפוליטיקה והתקשורת מפיצים מה שמאים להם...
תודה על הדיון. כפי שכתבתי למי שפנה אלי בפרטי, אני מעריך את ההשתתפות בדיון הזה בזמנים האלו.
שמחתי לעזור
אני הראשון להודות שהדיון בנושא הזה כאשר מדי יום מקבלים חדשות כל כך כואבות, משפיע עלי, ודאי בסגנון, ואולי גם במהות.
החדשות הכואבות מטריפות את כולנו, הכאב בלתי נתפס ומעיק על החזה, בכל מקרה אני חושב שלא בריא לנו כמדינה שבזמן כזה רגיש התסכולים והכאב יופנו זה לכיוון זה, אני יכול להבטיח לך שאין חרדי (למעט אולי חולי נפש מחבקי איתלולות...) שלא מרגיש את הכאב הזה.
כמובן שכמו בכל ציבור יש ספקטרום של אנשים בעלי רמת רגישות שונה...

אני מכיר אישית חרדים שעושים כל מיני דברים שאתה אולי לא תעריך אבל בעיניהם זה השתתפות הכי גדולה שיש בכאב ובצרה. (צומות, (כן, לא לאכול ולא לשתות עד 8 בערב, המטרה היא סוג של תפילה וחשבון נפש רוחני) הוספת שעות לימוד נוספות (מעבר להמון שעות שלומדים כל יום), תפילות (כנ"ל) ועוד...) שמטרתם היא השתתפות וצער)

@גרהם ,
אני לא יודעת איך אתה מצליח כל פעם מחדש לזהם דפים של נושאים אחרים בעניין של החרדים. רוב המגיבים לך הם חדשים בפורום, אבל אתה כבר מנוסה אז
למה לקלקל את השרשור? קח אותם לאחד מהשרשורים הרלוונטים ותמשיכו שם.

@גרהם ,
אני לא יודעת איך אתה מצליח כל פעם מחדש לזהם דפים של נושאים אחרים בעניין של החרדים. רוב המגיבים לך הם חדשים בפורום, אבל אתה כבר מנוסה אז
למה לקלקל את השרשור? קח אותם לאחד מהשרשורים הרלוונטים ותמשיכו שם.
אם מה שאני כותב נראה לך זיהום, את מוזמנת לדלג.

הם לא מקבלים על זה כסף, ישיבות שיש להם אחוזי גיוס גובהים מקבלים תקציבים גבוהים בהרבה, אתה סתם מלכלך.
מספיק לחשוב על הצעקה שקמה בגלל הפסקת המימון למי שלא מתגייס.
הפסקת המימון היתה לכל מי שבגיל גיוס, כלומר לכל הישיבות, שלילת תקציבי הישיבות היא אכן פוגעת בישיבות...
אגב, ראש ישיבה היא משרה ניהולית די קשה ולא ממש מתגמלת בחישובים פיננסיים.
כל פושע בטוח שמעשיו ערכיים ומוצדקים. יש לזה גם הסברים בפסיכולוגיה.
מה שלא שולל את קיומם של ערכים בעולם
ויש הרבה רבנים.
תמיד אפשר למצא את הרב שיגיד את הדבר הכל כך נוח שעליו לא רוצים להתפשר.
שטויות, אין רב חרדי אחד שאומר להתגייס, זה קונצזוס כרגע, חוצמזה שאצל החרדים (הרוב) זה לא עובד ככה, הרב שלך הוא מורה הדרך הרוחני שלך בכל תחומי החיים, אתה לא בוחר אותו לפי פרט כזה או אחר...

עכשיו ברצינות, אתה חושב שצורת השיח הזו תגרום לי לרצות להיכנס איתך מתחת אותה אלונקה, כאילו אם "תיכנסו" בחרדים תהפכו אותם לנציגי הרוע בעולם, תכפישו אותם ועוד הם ישר ירצו לתת את חלקם (לשיטתכם)

והאברכים בעצמם שלומדים אתה חושב שהם לא מתגייסים מאנוכיות או מערכים
הם מאמינים שהם מצילים את המדינה בלימוד תודה וחושבים שהם יותר חכמים מכולם ושהחילוניות זו עגלה ריקה.

אני מכיר אישית חרדים שעושים כל מיני דברים שאתה אולי לא תעריך אבל בעיניהם זה השתתפות הכי גדולה שיש בכאב ובצרה. (צומות, (כן, לא לאכול ולא לשתות עד 8 בערב, המטרה היא סוג של תפילה וחשבון נפש רוחני) הוספת שעות לימוד נוספות (מעבר להמון שעות שלומדים כל יום), תפילות (כנ"ל) ועוד...) שמטרתם היא השתתפות וצער)
אני מאוד מתרשם מהשיח המכובד שאתה מנהל

להזכיר גם שהמגזר החרדי הוא מגזר שהכי מתנדב בתחומים כמו רווחה,בריאות עזרה לנזקקים,גמ''ח להלוואת בלי ריבית (יד שרה,זק''א,ידידים,הצלה)
תמצאו עשרות אלפי חרדים מבוגרים שמקדישים עשרות שנים בשירות לכל העם בלי עלות....האם זה פחות ממה שג'ובניק עושה בשלוש שנים???

הם מאמינים שהם מצילים את המדינה בלימוד תודה וחושבים שהם יותר חכמים מכולם ושהחילוניות זו עגלה ריקה.
ואיך אתה מסתכל על החרדים?

האם זה פחות ממה שג'ובניק עושה בשלוש שנים???
ודאי.
ג'ובניק לא מתנדב מתי שבא לו, איפה שבא לו, עם מי שבא לו וכמה זמן שבא לו.
הוא עוצר את חייו לשנתיים עד שלוש שנים בתפקיד שבדרך כלל הוא לא בחר, תחת מפקדים מסוגים שונים, במערכת היררכית נוקשה.
ואת זה עושים כולם. לא רק מי שמתחשק לו להתנדב.

פורומים -> עצמאות כלכלית -> התפתחות אישית -> מישהו שואל לאיזה מדינה לעבור -> אומרים לו כן או לא לרדת מהארץ -> מאשימים חרדים
לכן שאלתי, תכלס אם לרדת או לא.
נשמע שבגלל החרדים התשובה ברורה

ואיך אתה מסתכל על החרדים?
כציבור שמנצל את ההטבות שניתנו לו ושלא תורם לחברה בה הוא חיי, להיפך, הוא רק מנסה לשמור על הגטאות שלו בכל מני אמתלות שלא מחזיקות מים.
כציבור שחושב שהוא יותר טוב מהחילונים כי העגלה שלו מלאה בכל טוב ושלנו ריקה ושהוא נושא בנטל הרוחני לגאולת העם היהודי ושאנחנו כפסע מביא המשיח.

וואללה גם אני מאמין במפלצת הספגטי שבשמיים ואני לא יכול להתגייס כי היא אמרה לי שאני חייב ללמוד ולסגוד לה כל יום, סורי, תסתדרו בלעדי, לא רק שאני לומד, אני גם מגן עליכם רוחנית, אתם לא רואים את זה בפועל, כי אנשים נשחטים, אבל זה רצון המפלצת בשמיים כי דרכיה נסתרות ואנחנו יצורי התמותה לא מסוגלים בכלל לתפוס את העומר והחוכמה שיש בלימודים של התורה שהיא נתנה לי.

ודאי.
ג'ובניק לא מתנדב מתי שבא לו, איפה שבא לו, עם מי שבא לו וכמה זמן שבא לו.
הוא עוצר את חייו לשנתיים עד שלוש שנים בתפקיד שבדרך כלל הוא לא בחר, תחת מפקדים מסוגים שונים, במערכת היררכית נוקשה.
ואת זה עושים כולם. לא רק מי שמתחשק לו להתנדב.
תעשה קצת סקר ותראה שהמתנדבים האלה עושה שעות ע'ג שעות כל יום למשך עשרות שנים ועושים יותר מכל אלה שהם ג'ובניקים ל3 שנים
וגם כמה כסף הם חוסכים ע'י שירותם
זאות אומרת,חרדים חייבים לתרום לעם איך שאתה מחליט שטוב לתרום??
אולי שהחרדים יגידו לך איך מתאים להם שתתרום?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כציבור שמנצל את ההטבות שניתנו לו ושלא תורם לחברה בה הוא חיי, להיפך, הוא רק מנסה לשמור על הגטאות שלו בכל מני אמתלות שלא מחזיקות מים.
כציבור שחושב שהוא יותר טוב מהחילונים כי העגלה שלו מלאה בכל טוב ושלנו ריקה ושהוא נושא בנטל הרוחני לגאולת העם היהודי ושאנחנו כפסע מביא המשיח.
אז המצב די תיקו.
מלבד שאתה רק כותב מה דעתך על דעתו של הציבור החרדי, לא עליו בעצם.
הוי אומר, אל כתבת האם לדעתך אתה עגלה מלאה והוא ריקה, או שניכם מלאות.
וואללה גם אני מאמין במפלצת הספגטי שבשמיים ואני לא יכול להתגייס כי היא אמרה לי שאני חייב ללמוד ולסגוד לה כל יום, סורי, תסתדרו בלעדי, לא רק שאני לומד, אני גם מגן עליכם רוחנית, אתם לא רואים את זה בפועל, כי אנשים נשחטים, אבל זה רצון המפלצת בשמיים כי דרכיה נסתרות ואנחנו יצורי התמותה לא מסוגלים בכלל לתפוס את העומר והחוכמה שיש בלימודים של התורה שהיא נתנה לי.
טענה יפה.
אבל זה לא אמונה חדשה, נכון?
היא קיימת כבר המון שנים, ובעבר הייתה מכנה משותף של סבא שלי וסבא שלך.
קצת שונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה