• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בדיוק שיניתי. אני אגב חולק עליך (כמובן שבאספקטים שונים, ודאי יכול להיות שהמצב הורע, כל אחד על פי דעתו). בכל מקרה, אם אתה מעדיף - קח שמונים שנה
אם אני לוקח 80 שנה אחורה אני מסכים שאנחנו במצב טוב יותר. אבל כשאתה מייצר קו מגמה ארוך יותר אז לוקח לו יותר זמן להגיב לשינויים וגם אתה צריך להסתכל על טווח זמן ארוך יותר.
במילים אחרות, מעניין אותי תחזית ל-5,10,20 שנה הקרובות, לא לעוד 80 (כשכבר כנראה לא אהיה פה)

לא מסכים
תפתח מסכת סוטה בעיניין אישה שספק עם בגדה בבעלה הוא להשקות מים מסוימים בבית המקדש והיו מגלים את השער שלה,מה פיאה שהיה לה.....
לגלח ראש זה כן מנהג של כמה חסידיות.
העיניין שכולם (הרוב המובהק) שמרו תורה ומצוות
אתה תוקף את הדוגמא במקום את הטיעון עצמו. אתה טוען שאורח החיים החרדי היה קיים בימי בית המקדש?

אם אני לוקח 80 שנה אחורה אני מסכים שאנחנו במצב טוב יותר. אבל כשאתה מייצר קו מגמה ארוך יותר אז לוקח לו יותר זמן להגיב לשינויים וגם אתה צריך להסתכל על טווח זמן ארוך יותר.
במילים אחרות, מעניין אותי תחזית ל-5,10,20 שנה הקרובות, לא לעוד 80 (כשכבר כנראה לא אהיה פה)
מסכים עם העקרון וזה עוד יותר מחזק את דעתי. אבל לא רואה מה אני יכול להוסיף על מה שנאמר פה או בשרשורים אחרים.

אתה תוקף את הדוגמא במקום את הטיעון עצמו. אתה טוען שאורח החיים החרדי היה קיים בימי בית המקדש?

ברור שכן
כתבו את אותן מזוזות באותו אופן,ספרי תורה ותפילין
שחטו באותו אופן
התחתנו באותו אופן
התגרשו באותו אופן
חגגו כל חגים באותו אופן באותן תאריכים
שמרו שבת באותו אופן
עשו ברית מילה אותו דבר
קברו באותה צורה
הכוהנים שמרו על האיסורים שלהם
בנו סוכה
נטלו ד' מינים
בלי שהיה קשר בין היהודים בסוריה,צרפת,תימן וכל העדות,בלי מחשבים וGOOGLE DRIVE

ע'ז צריך להוסיך כמובן שיש התפתחויות בחיים וא''כ ההלכה היא משהו גם דינמי.למשל באירופה הקיטניות הרבה פעמים היה מעורב עם קמח וא'כ היה חשש לבשל אותם כי חמץ אוסר תערובת במשהו,וא'כ רבני אירופה הסכימו ביחד לא לאכול קטניות בפסח
או למשל איך הגישה לחשמל בראי ההלכה
או למשל בתקופת הבית ראשון או שני הנביאים

נערך לאחרונה ב:
ה״התנדבות״ החרדית היא חלק מהמנגנון המשומן של כלכלה אלטרנטיבית שנועדה להתחמק מתשלומי מס
מתכוון ברצינות או נהנה להתסיס?
זה כל כך הכללה פוגענית ורדודה....
דוד שלי תרם באמצע החיים לאדם כליה, ללא קבלת תמורה, ללא שמישהו ביקש ממנו, סתם כי הוא מאמין שאלוקים שמח מזה שהוא עושה טוב.
אני התנדבתי במשך שבועות של שמירה על ילדים אוטיסטים ותסמונות דאון (כולל לקלח אותם ולהשתולל איתם כל היום) כדי שההורים יוכלו לנשום.
הערת אגב: מתוך 3 שנים שהייתי שם כל הילדים ששמרתי עליהם היו חילונים.
אשתי הייתה נוסעת לשמח ילדות חולות סרטן בבתי חולים.
שנינו היינו נוסעים מטעם עזר מציון לחלק ארוחות לנזקקים ובבתי חולים.
לא בא להשוויץ (פורום אנונימי), אני חרדי די קלאס, כולם סביבי ככה, כולם מתנדבים, מחפשים מה לעזור, אנשים שהשווי שלהם 1% ממך, היו פותחים את הארנק ומחפשים מה הם יכולים לתת לקבצן ברמזור.
אתה אדם שניזון מהתקשורת וחי בסרט.
יקירי, מוזמן להתנדב ותראה כמה דתיים וחרדים יש שם ללא קבלת תמורה.
"להתחמק מתשלומי מס" - שלא תצטרך, אבל אם חלילה תצטרך תרומת כליה תראה איך חרדים שלא מכירים אותך נלחמים כדי לתרום לך.
אני אישית מחכה שיאשרו לי לתרום.

נערך לאחרונה ב:
ברור שכן
כתבו את אותן מזוזות באותו אופן,ספרי תורה ותפילין
שחטו באותו אופן
התחתנו באותו אופן
התגרשו באותו אופן
חגגו כל חגים באותו אופן באותן תאריכים
שמרו שבת באותו אופן
עשו ברית מילה אותו דבר
קברו באותה צורה
הכוהנים שמרו על האיסורים שלהם
בנו סוכה
נטלו ד' מינים
בלי שהיה קשר בין היהודים בסוריה,צרפת,תימן וכל העדות,בלי מחשבים וGOOGLE DRIVE

ע'ז צריך להוסיך כמובן שיש התפתחויות בחיים וא''כ ההלכה היא משהו גם דינמי.למשל באירופה הקיטניות הרבה פעמים היה מעורב עם קמח וא'כ היה חשש לבשל אותם כי חמץ אוסר תערובת במשהו,וא'כ רבני אירופה הסכימו ביחד לא לאכול קטניות בפסח
או למשל איך הגישה לחשמל בראי ההלכה
או למשל בתקופת הבית ראשון או שני הנביאים
עד פה בסדר. אתה נתת דוגמאות שכל יהודי יסכים עליהם, לא משנה הזרם או העדה. הבעיה היא לא עם הדת, אלא עם אורחות החיים החרדיים.
לדוגמא האם לפני 1000 שנה יצאו לעבודה? יצאו להילחם באויבים? או שכולם נשארו בבית והתפללו כשהגיעו אויבים או כשהיה צריך אוכל?

נערך לאחרונה ב:
דוד שלי תרם באמצע החיים לאדם כליה, ללא קבלת תמורה, ללא שמישהו ביקש ממנו, סתם כי הוא מאמין שאלוקים שמח מזה שהוא עושה טוב.
דוד שלי תרם את החיים שלו באחת המלחמות, סתם ככה באמצע החיים. כשהיו לו שני ילדים מתחת לגיל 5. רק כדי שאנחנו נוכל להתכתב פה. אף אחד לא ביקש ממנו לעשות את זה, התנדב למלחמה ופשוט ככה קרה. מה זה כליה לעומת זה?

מתכוון ברצינות או נהנה להתסיס?
רציני כמו המוות. אם כמה שהאנקדוטות הקטנות על ההתנדבות שלך הן נחמדות. הן לא הפואנטה, תקרא, תצפה ותגיד אם אתה עדיין לא מסכים.

דוד שלי תרם את החיים שלו באחת המלחמות, סתם ככה באמצע החיים. כשהיו לו שני ילדים מתחת לגיל 5. רק כדי שאנחנו נוכל להתכתב פה. אף אחד לא ביקש ממנו לעשות את זה, התנדב למלחמה ופשוט ככה קרה. מה זה כליה לעומת זה?

רציני כמו המוות. אם כמה שהאנקדוטות הקטנות על ההתנדבות שלך הן נחמדות. הן לא הפואנטה, תקרא, תצפה ותגיד אם אתה עדיין לא מסכים.
התייחסתי נטו למשפט ההזוי שלך:
ה״התנדבות״ החרדית היא חלק מהמנגנון המשומן של כלכלה אלטרנטיבית שנועדה להתחמק מתשלומי מס.
מה רלוונטי מה שכתבת על הצבא?
תתייחס למשפט הזה.

התייחסתי נטו למשפט ההזוי שלך:
ה״התנדבות״ החרדית היא חלק מהמנגנון המשומן של כלכלה אלטרנטיבית שנועדה להתחמק מתשלומי מס.
מה רלוונטי מה שכתבת על הצבא?
תתייחס למשפט הזה.
תצפה בפרק ותבין. אני לא אצליח להעביר את המסר בצורה נקייה כמוהם

מה קשור מה שכתבת על דוד שלך לנאמר? פשוט הגבתי באותה צורה
כתבת שהציבור החרדי מתנדב רק למטרות מס.
הבאתי מספר דוגמאות אישיות מכל הסובב אותי שזה לא נכון.
עזוב, ויכוח לבטלה.
זה כמו לשכנע אזרח שבדי שישראל לא עושה רצח עם.....
אתה חוזר על מנטרות שראית בכתבות בתקשורת ופשוט לא אפשרי לנסות לשכנע אותך שאתה טועה וזה לא נכון, כי אתה חוזר עליהם שוב ושוב בביטחון פנימי לא מוסבר.
התייאשתי, תאמין באיזה קישקוש שאתה רוצה.

זה נשמע כמו אלרגיה למציאות. תבדוק את זה
הנה, בדקתי, שאלתי את עצמי והבדקתי בחשבון הבנק, אף אחד לא שילם לי (ולא קיבלתי החזרי מס) על ההתנדבות שלי.
קראת את הכתבה? צפית בפרק? תגיב לגופו של עניין.
אני נמנע מצריכת תכנים טלוויזיונים (כמו כל החרדים, נעים להכיר), ואני לא צריך טלויזיה בשביל לעשות אחד ועוד אחד. (כלומר אם כל החרדים שאני מכיר עושים את זה ללא קבלת תמורה אז כנראה שהמשפט:
הוא משפט שקרי ודוחה.
מאיפה החוצפה לעמוד מול אדם ו"להסביר" לו מה המניעים שלו להתנדב.
סתם אנקדוטה מתוך הסדרה - הוא מציג שם שיש עמותות שמחלקות מזון לנזקקים, הנזקקים הללו הם בעצם אלו שמגיעים להתנדב. ואז בגלל שאין כסף שעובר ממעסיק (עמותה) לעובד (מתנדב), אף אחד לא משלם מס או ביטוח לאומי. שלא לדבר על זה שזו עמותה אז גם חוקי המס שלה שונים.
אתה מערבב כאן בין "התנדבות" לבין "עמותות", רוב ההתנדבויות הם בארגונים שנותנים סיוע מקצועי (רפואה, שמירה על חולים/אוטיסטים, עזרה לרכבים תקועים, חילוץ הצלה ו"חסד של אמת") העמותה לא נותנת שום טובת הנאה לאף אדם, אין אפשרות להתנדב בארגון הצלה כדי לקבל תמורה (אין כרטיס מועדון בזק"א ובאיחוד הצלה, וקבלת קביים ביד שרה זה לא משהו שמצריך התנדבות).

גם בקשר לעמותות שנותנות תמיכה כלכלית, מה שקורה פחות או יותר זה שהעמותות האלו בעיקר מניידות כסף בין מי שיש לו כסף, למי שיש לו קצת כסף, למי שיש לו טיפונת כסף למי שאין לו בכלל כסף, כלומר המטרה היא לעולם לא "רווח כספי" גם במקרה (לא מאוד מצוי) שה"תורם" במקרים מסויימים עלול להיות גם "נתרם" באופן חלקי (אם כי ככלל כל מי ש"נתרם" מארגוני צדקה הוא מתחת למדרגת מס כלשהי שתזכה אותו על תרומות לפי סעיף 46).

בכל שכונה חרדית בארץ, ללא יוצא מן הכלל יש ארגון צדקה קהילתי שמנסה לעזור למי שהמצב הכספי שלו בלתי נסבל, בכל ארגון שכזה עיקר הכספים באים מתרומות של שאר חברי הקהילה.
תאמין או לא אבל רוב החרדים נותנים 10% מההכנסות שלהם (כל הכנסה שתהיה) לצורך עזרה לזולת, קוראים לזה "מעשר כספים", הכספים האלו במקרים רבים (ייתכן שברוב המקרים) יעברו לא דרך עמותות אלא ישירות לאנשים שזקוקים להם.
אגב, הכסף שאני הכי שמח להוציא מהחשבון כל חודש זה ה"מעשר כספים" (אין לי הרבה כסף, סה"כ "גומר את החודש" + כמה שקלים בצד לחסכון וזהו), הסיפוק בלתת חלק מהכסף שלך לאחרים שזקוקים לו יותר ממך הוא ענק, ממליץ לכל אחד ממכם לנסות, זה אכלה ניצול של הכסף.

הנה, בדקתי, שאלתי את עצמי והבדקתי בחשבון הבנק, אף אחד לא שילם לי (ולא קיבלתי החזרי מס) על ההתנדבות שלי.

אני נמנע מצריכת תכנים טלוויזיונים (כמו כל החרדים, נעים להכיר), ואני לא צריך טלויזיה בשביל לעשות אחד ועוד אחד. (כלומר אם כל החרדים שאני מכיר עושים את זה ללא קבלת תמורה אז כנראה שהמשפט:

הוא משפט שקרי ודוחה.
מאיפה החוצפה לעמוד מול אדם ו"להסביר" לו מה המניעים שלו להתנדב.

אתה מערבב כאן בין "התנדבות" לבין "עמותות", רוב ההתנדבויות הם בארגונים שנותנים סיוע מקצועי (רפואה, שמירה על חולים/אוטיסטים, עזרה לרכבים תקועים, חילוץ הצלה ו"חסד של אמת") העמותה לא נותנת שום טובת הנאה לאף אדם, אין אפשרות להתנדב בארגון הצלה כדי לקבל תמורה (אין כרטיס מועדון בזק"א ובאיחוד הצלה, וקבלת קביים ביד שרה זה לא משהו שמצריך התנדבות).

גם בקשר לעמותות שנותנות תמיכה כלכלית, מה שקורה פחות או יותר זה שהעמותות האלו בעיקר מניידות כסף בין מי שיש לו כסף, למי שיש לו קצת כסף, למי שיש לו טיפונת כסף למי שאין לו בכלל כסף, כלומר המטרה היא לעולם לא "רווח כספי" גם במקרה (לא מאוד מצוי) שה"תורם" במקרים מסויימים עלול להיות גם "נתרם" באופן חלקי (אם כי ככלל כל מי ש"נתרם" מארגוני צדקה הוא מתחת למדרגת מס כלשהי שתזכה אותו על תרומות לפי סעיף 46).

בכל שכונה חרדית בארץ, ללא יוצא מן הכלל יש ארגון צדקה קהילתי שמנסה לעזור למי שהמצב הכספי שלו בלתי נסבל, בכל ארגון שכזה עיקר הכספים באים מתרומות של שאר חברי הקהילה.
תאמין או לא אבל רוב החרדים נותנים 10% מההכנסות שלהם (כל הכנסה שתהיה) לצורך עזרה לזולת, קוראים לזה "מעשר כספים", הכספים האלו במקרים רבים (ייתכן שברוב המקרים) יעברו לא דרך עמותות אלא ישירות לאנשים שזקוקים להם.
אגב, הכסף שאני הכי שמח להוציא מהחשבון כל חודש זה ה"מעשר כספים" (אין לי הרבה כסף, סה"כ "גומר את החודש" + כמה שקלים בצד לחסכון וזהו), הסיפוק בלתת חלק מהכסף שלך לאחרים שזקוקים לו יותר ממך הוא ענק, ממליץ לכל אחד ממכם לנסות, זה אכלה ניצול של הכסף.
התנדבות זה מעשה ללא כסף.
עבודה זה מעשה תמורת כסף.

זה ההבדל היחיד. וזה יפה שמתנדבים.

אבל... בסופו של דבר מה שחשוב הוא התוצאות.

ויש המון חרדים מאוד מוכשרים. אבל ממש. אז אם הם היו רופאים(ומצילים הרבה חיים), או עובדים סוציאלים(ומצילים הרבה נשמות), או מהנדסים(כיפת ברזל למשל) , או עורכי דין(צדק) או נהגי משאית(אוכל בחנויות)
ובנוסף מעבודה משלמים מסים. ואז המדינה יכולה לשלם על המון דברים, כולל למישהו שיחלק דברים ביד שרה במשך כמה שעות בשבוע.

ואם נטל המסים היה פה יותר סביר, הרבה חילונים שהיו שמחים לעבוד בעבודה בעלת משמעות היו עושים זאת, אבל כרגע זה לא אפשרי...

נערך לאחרונה ב:
@גרהם

קיימת כיום הבנה בארץ, שהמצב אינו מספיק אקוטי בכדי שיגייסו גם את מי שנפגע ממנו, מרמה מסוימת של פגיעה.
הרי ברור לך שלא כל מי שמקבל פטור על טראומה וכדומה, הוא בנאדם שימות (ליטרלי) משירות בצה"ל.
נכון שכולם סובלים משירות בצה"ל, ואנשים מקריבים למען זה מהשנים היפות שלהם, ואני ממש לא רוצה שישתמע כאילו המתחייל הממוצע עושה את זה בקלילות. אבל בכל אופן ברור שיש סף מסוים של הקרבה שממנו אנחנו לא תובעים מאנשים להתגייס.

עכשיו, המציאות היא, ובלי שום קשר לדיון על נכונתם של הערכים האלו, שחרדי ממוצע יסבול מהליכה לצבא פי כמה וכמה מחילוני (אני לא רוצה לכתוב את זה כי זה נשמע מזעזע, אבל סביר להניח שהוא יסבול יותר מחלק מהאנשים שמוציאים פטור על בעיות נפשיות). זה נתון עובדתי.
אנשים מוכנים לחלות במחלה קשה ובלבד שלא להתגייס. זה לא רלוונטי אם החרדיות הומצאה לפני 3000 שנה או לפני 250, עובדתית האנשים מוכנים להקריב הכול - כולל הכול - בשביל ערכי החרדיות.
האם אתה לא חושב שזה מצדיק חוסר גיוס?
לכולם השירות קשה. חלק ממש סובלים.
אם למישהו מאד קשה, שיקבל פטור פרטני. אי אפשר לקבל שהציבור שלם בעל כוח פוליטי עצום לא מסוגל לעשות יום אחד של שירות.
מציעים לכם תנאי דה לוקס, מקוצר וביחד ומה לא, ואתם ממשיכים בהזיה שאף אחד ואף פעם ובכלל אין קשר ללימוד תורה (אז עוברים ל"ערכי חרדיות" שהם שם מכובס להשתמטות) כי אצלכם גם מי שלא לומד לא משרת יום אחד.
תירוצים יש לכם למכביר.
באמת אני לא מבין איך כציבור אתם חיים עם העוול המוסרי הנורא הזה עליו אתם מתעקשים.

התנדבות זה מעשה ללא כסף.
עבודה זה מעשה תמורת כסף.

זה ההבדל היחיד. וזה יפה שמתנדבים.

אבל... בסופו של דבר מה שחשוב הוא התוצאות.

ויש המון חרדים מאוד מוכשרים. אבל ממש. אז אם הם היו רופאים(ומצילים הרבה חיים), או עובדים סוציאלים(ומצילים הרבה נשמות), או מהנדסים(כיפת ברזל למשל) , או עורכי דין(צדק) או נהגי משאית(אוכל בחנויות)
ובנוסף מעבודה משלמים מסים. ואז המדינה יכולה לשלם על המון דברים, כולל למישהו שיחלק דברים ביד שרה במשך כמה שעות בשבוע.

ואם נטל המסים היה פה יותר סביר, הרבה חילונים שהיו שמחים לעבוד בעבודה בעלת משמעות היו עושים זאת, אבל כרגע זה לא אפשרי...
היי, הטענה שלך בהחלט נוגעת בעניין אחר, "למה אצל חרדים המון גברים לא עובדים?", זה נושא חשוב (ואצלכם גם כאוב, בצדק).

לא טענתי שההתנדבות החרדית "מכפרת" על אי שירות צבאי, גם לא שהיא מחליפה את היציאה לעבוד, סה"כ התקוממתי נגד המשפט המקומם והפוגעני של @מלפפון במלח
בוא נחזיר את הרכבת למסילה, ה״התנדבות״ החרדית היא חלק מהמנגנון המשומן של כלכלה אלטרנטיבית שנועדה להתחמק מתשלומי מס.
כשלטענות ליגיטימיות מצרפים טענות שקריות זה הורס את הדיון כולו.

היי, הטענה שלך בהחלט נוגעת בעניין אחר, "למה אצל חרדים המון גברים לא עובדים?", זה נושא חשוב (ואצלכם גם כאוב, בצדק).

לא טענתי שההתנדבות החרדית "מכפרת" על אי שירות צבאי, גם לא שהיא מחליפה את היציאה לעבוד, סה"כ התקוממתי נגד המשפט המקומם והפוגעני של @מלפפון במלח

אתה צודק.

שאלה: היות שיש הרבה רבנים בציבור החרדי, ולחלקם דעות שונות בנושאים הללו שאנו מדברים עליהם, מה מונע מחרדי לבחור רב אחר?

שאלה: היות שיש הרבה רבנים בציבור החרדי, ולחלקם דעות שונות בנושאים הללו שאנו מדברים עליהם, מה מונע מחרדי לבחור רב אחר?
ההשפעה של רב על תלמידיו היא הרבה מעבר לשאלה מה לעשות עם פרנסה או גיוס, היא נוגעת לכל תחומי החיים. (הלכה: האם מותר לפתוח בקבוק שתיה בשבת, האם מותר להשתמש במוזיקה שהורדה בצורה פיראטית, באם מותר לאכול עוף מתרנגולת שקיבלה זריקות שעלולות לפגוע באיברים פנימיים שלהם, ועוד ועוד... תחומי חיים: מידות, מוסר, צורת חינוך, ועוד)
במיוחד עם מדובר בפוסק הלכה או ראש ישיבה.
מעבר לזה, הנושאים הרלוונטיים הם די קונצנזוס אצל הרבנים המיינסטיימים.

כדאי גם להבין שלמרות שיש עשרות (או מאות) רבני קהילות, ההכרעה בנושאים שקשורים שלכלל הציבור מתקבלת אצל קבוצת הנהגה או מספר מנהיגים קטן יותר.

ליטאים - מועצת גדולי התורה של דגל (כיום בראשות הרב דב לנדא והרב משה הלל הירש)
חסידים - מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל (בראשות אדמו"רים, לכל אדמו"ר יש משמעות אבסלוטית על הקהילה שלו)
ספרדים - מועצת חכמי התורה.

אגב, כל הכותבים לעיל על ה"רווחים של הרבנים" מחתימה על דיחוי לבחורים שאינם לומדים, כדאי לבקר פעם אצל הרבניםהנ"ל, תופתעו.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אגב, כל הכותבים לעיל על ה"רווחים של הרבנים" מחתימה על דיחוי לבחורים שאינם לומדים, כדאי לבקר פעם אצל הרבניםהנ"ל, תופתעו.
הישיבות לא מקבלות כסף לפי מספר תלמידים? לראש הישיבה אין אינטרס כספי כשהוא. חותם למי שאינו לומד שהוא כן לומד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה