• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הדיון לא משעשע, ולא מתאים לך להוציא מהקשר.
הסיבה הספציפית שהבאת היא כ"כ רחוקה מכל מציאות.
אגב, אתה יודע כמה ישיבות יש שיכולות לתת פטור?
איזה כח זה נותן, ולמי?
אני מרחיב את הדיון, כי נראה לי שהאגף החרדי (לאו דווקא כאן. אני מעריך את עצם ההשתתפות בדיון), לא מבין עד כמה הנושא הזה טעון אצל חילונים. בפרט אצל אלו שמחנכים את ילדיהם לתרום בצבא ונמצאים בשכבת הגיל שבסמוך לגיוס.
אגב, מה ההסבר שלך לכך שמי שלא לומד לא יתגייס?

• אהבתי
Reactions: Roi
יש סיבה ערכית שגורמת לחרדים לא להתגייס, גם אלו שלא לומדים. אין אפשרות בעולם לנהל דיון על ערכים כשהצד השני בכלל לא מכיר את העמדות שלך ולא מעוניין לשמוע אותם.
אז אולי תתפלא, אבל גם לנו יש ערכים.
ומעבר לערכים יש מציאות בטחונית לפיה אם לא יהיו חיילים, גם אתה וגם אני נישחט.
אז עכשיו צריך שכל צד יתפשר מעט על ערכיו, כי אחרת לא נשאר בחיים ולא נוכל ללמוד לא תורה ולא מתמטיקה.
אני מאד מקווה שמנהיגי החרדים יתעשתו ויבינו את גודל השעה והצרכים העצומים של בטחון המדינה.

אני מאד מקווה שמנהיגי החרדים יתעשתו ויבינו את גודל השעה והצרכים העצומים של בטחון המדינה.
אתה לא מבין שככל שהמצב יחמיר הם רק ילמדו יותר כי לשיטתם התורה זאת ששומרת?

אני מרחיב את הדיון, כי נראה לי שהאגף החרדי (לאו דווקא כאן. אני מעריך את עצם ההשתתפות בדיון), לא מבין עד כמה הנושא הזה טעון אצל חילונים. בפרט אצל אלו שמחנכים את ילדיהם לתרום בצבא ונמצאים בשכבת הגיל שבסמוך לגיוס.
אני חייב לציין שזה פשוט לא נכון, הציבור החרדי חש היטב את הכאב, בני הצביור החרדי בוכים על חיילים צעירים (וגם לא) שנופלים (או שנפצעים, או שמאבדים גפיים, או פוסט-טראומה או....), זה מרסק את הלב!

אתה לא מבין שככל שהמצב יחמיר הם רק ילמדו יותר כי לשיטתם התורה זאת ששומרת?
נהדר. אז מי שלומד שילמד יותר, ומי שלא שיתגייס לשלוש שנים כי ממילא אינו לומד.

• אהבתי
יש מציאות בטחונית לפיה אם לא יהיו חיילים, גם אתה וגם אני נישחט.
יש מציאות ביטחונית לפיה אם לא יהיו לומדי תורה גם אתה וגם אני נישחט
סליחה בכנות אם זה נשמע קצת ציני אבל זה רק לחדד את התפיסה שלהם

אני חייב לציין שזה פשוט לא נכון, הציבור החרדי חש היטב את הכאב, בני הצביור החרדי בוכים על חיילים צעירים (וגם לא) שנופלים (או שנפצעים, או שמאבדים גפיים, או פוסט-טראומה או....), זה מרסק את הלב!
אני מאמין לך שכך ברמה הפרטית. אין לי שמץ של ספק במה שכתבת.
ברמת המנהיגות, כשבא ראשון לציון ואומר שלפי ההלכה מי שמקבל צו גיוס צריך לברוח מהארץ, זה נראה אחרת לגמרי.

נהדר. אז מי שלומד שילמד יותר, ומי שלא שיתגייס לשלוש שנים כי ממילא אינו לומד.
שוב, יש שני נושאים שאתה מבדיל ביניהם בחכמה ובצדק:
1- מי שיושב ולומד, אין שום סיכוי העולם שהחרדים יתנו לבחור שלומד ללכת לצבא, לא משנה מה יהיה הנזק שלהם מזה.
2- מי שלא לומד, כיום החרדים רואים בצבא "כור היתוך" חילוני, וגוף שגורם להם לבעיות נוספות שאסורות מבחינה הלכתית, כשזה ישתנה (לא מאמין שזה יקרה...) זה יהיה רלוונטי לדון על זה,

אני מאמין לך שכך ברמה הפרטית. אין לי שמץ של ספק במה שכתבת.
אני אישית לצערי "זכיתי" לטפל בגופות קדושות, זה היה חוויה קשה. (לא ראיתי בחיים גופה... ואני עוצר כאן לפני תחילת התאורים של הזוועה)
ברמה הציבורית החרדית אני רואה כאב מאוד מאוד גדול, מעולם לא היה כזו השתתפות של חרדים בכאב, בלוויות ובאופן כללי, בעזרה איפה שיכלו...
ברמת המנהיגות, כשבא ראשון לציון ואומר שלפי ההלכה מי שמקבל צו גיוס צריך לברוח מהארץ, זה נראה אחרת לגמרי.
זה כמובן לא מה שהוא אמר, הוא אמר שחיוב לומדי תורה להתגייס יאלץ אותם להודיע על הגירה לחו"ל.

שוב, יש שני נושאים שאתה מבדיל ביניהם בחכמה ובצדק:
1- מי שיושב ולומד, אין שום סיכוי העולם שהחרדים יתנו לבחור שלומד ללכת לצבא, לא משנה מה יהיה הנזק שלהם מזה.
2- מי שלא לומד, כיום החרדים רואים בצבא "כור היתוך" חילוני, וגוף שגורם להם לבעיות נוספות שאסורות מבחינה הלכתית, כשזה ישתנה (לא מאמין שזה יקרה...) זה יהיה רלוונטי לדון על זה,
החילונים מוכנים לפשרות עמוקות בנושא. שירות מקוצר, מאוחר, סמלי, עיקרו במילואים (בגיל בו הסכנה לירידה רוחנית קטנה יותר וממילא לא כולם עדיין לומדים).
לפחות על פני השטח, התשובה החרדית, כרגע, היא לאו מוחלט.

• אהבתי
זה כמובן לא מה שהוא אמר, הוא אמר שחיוב לומדי תורה להתגייס יאלץ אותם להודיע על הגירה לחו"ל.
נניח שהתכוון רק ללומדים. זו בעיניך אמירה סבירה של אדם במעמדו כשמדי יום כל כך הרבה חיילים נפגעים? אתה לא רואה את האטימות?

זה מאוד נכון ולא רק בתוך זרם מסוים בציבור החרדי.
הוא אמר שחיוב לומדי תורה להתגייס יאלץ אותם להודיע על הגירה לחו"ל.
ושם ללמוד תורה ולהגן על כל העם היהודי

נניח שהתכוון רק ללומדים. זו בעיניך אמירה סבירה של אדם במעמדו כשמדי יום כל כך הרבה חיילים נפגעים? אתה לא רואה את האטימות?
הוא בפירוש התייחס ללומדים, זה בעיני אמירה נכונה כמנהיג חרדי כשהציבור החרדי מאויים ומותקף על עקרונותיו, אתה שואלה אותי אם הצטערתי על הטיימינג בכל אופן, כן, מאוד.

החילונים מוכנים לפשרות עמוקות בנושא. שירות מקוצר, מאוחר, סמלי, עיקרו במילואים (בגיל בו הסכנה לירידה רוחנית קטנה יותר וממילא לא כולם עדיין לומדים).
לפחות על פני השטח, התשובה החרדית, כרגע, היא לאו מוחלט.
הבעיה היא שהצביור החרדי הוא מאוד לא פשרן מהרגע שמבחינתם משהו אסור לפי ההלכה, זה לא מאפיין חיצוני או פרזיטי, אתה לא יודע כמה כסף (בכ"א פורום כלכלי...) כל חרדי מוציא בחודש על צרכים הלכתיים, זה חלק ענק מהתקציב ומהחיים של חרדי.

@גרהם היקר, אני רואה שהנושא מאוד כואב לך (בצדק מנקודת ראייתך) אבל אני לא בטוח שאנחנו מלבנים את הנושא במקום הנכון, הייתי שמח לנסות להסביר לך באופן אישי, אבל אני חושב שאנחנו מתחילים להספים את הפורום....

הבעיה היא שהצביור החרדי הוא מאוד לא פשרן מהרגע שמבחינתם משהו אסור לפי ההלכה
עובדה שיש רבנים אחרים שקבעו שאפשר להתגייס וגם הם פוסקים לפי ההלכה.
הוא בפירוש התייחס ללומדים, זה בעיני אמירה נכונה כמנהיג חרדי כשהציבור החרדי מאויים ומותקף על עקרונותיו, אתה שואלה אותי אם הצטערתי על הטיימינג בכל אופן, כן, מאוד.
אין גוף כרבנות הראשית שמרחיק את הציבור החילוני מהיהדות. מכשרות ועד נישואים, עושים הכל כדי להצדיק את הסטיגמה של עסקני הדת המושחתים. ראשון לציון ודאי לא משפר את המצב עם האמירות האלה.

• אהבתי
הבעיה היא שהצביור החרדי הוא מאוד לא פשרן מהרגע שמבחינתם משהו אסור לפי ההלכה, זה לא מאפיין חיצוני או פרזיטי, אתה לא יודע כמה כסף (בכ"א פורום כלכלי...) כל חרדי מוציא בחודש על צרכים הלכתיים, זה חלק ענק מהתקציב ומהחיים של חרדי.

@גרהם היקר, אני רואה שהנושא מאוד כואב לך (בצדק מנקודת ראייתך) אבל אני לא בטוח שאנחנו מלבנים את הנושא במקום הנכון, הייתי שמח לנסות להסביר לך באופן אישי, אבל אני חושב שאנחנו מתחילים להספים את הפורום....
זאת הבעיה שלי עם דת. ההוראות מלמעלה אז אין עם מי לדבר, אבל אנחנו הכופרים נאלצים להתפשר ולמכור את הערכים שלנו. כמו לנסות להתווכח עם פקיד במשרד ממשלתי.

חבל מאוד כי בסך הכל אפשר לחיות ביחד איש איש באמונתו, אבל מה לעשות צריך צבא עם מספיק אנשים כדי לתפקד ולשאת את הנטל הנורא הזה, ולאויבים שלנו ממש לא איכפת מההלכות ומה מותר ומה אסור.

תודה על הדיון. כפי שכתבתי למי שפנה אלי בפרטי, אני מעריך את ההשתתפות בדיון הזה בזמנים האלו.
אני הראשון להודות שהדיון בנושא הזה כאשר מדי יום מקבלים חדשות כל כך כואבות, משפיע עלי, ודאי בסגנון, ואולי גם במהות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהיכן המידע על 60K?
למיטב ידיעתי, ראש הישיבה צריך לחתום מדי שנה. לא שמעתי על אף אחד שרצה להמשיך להשתמט ובגלל שראש הישיבה סירב לחתום, גוייס.
לגביי 60K, כנראה מהתקופה שהיתה מכסה, וטענה של האינטרנט שבמצטבר בזמן נתון בגילאים 18-41 זה בערך המספר

לגביי החלק השני, אתה טוען שקיבלו צו ולא הגיעו לגיוס?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה