• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא חושב שיש לגיטימציה לעזוב את הארץ אחרי ה-7 באוקטובר.
זה פשוט לשחק לידי אויבינו, שאת כל זמנם, משאביהם ומרצם מקדישים כדי לגרום לנו לעזוב את הארץ.
אז גם אם קצת קשה, לנשוך שפתיים, להישאר פה ולנסות לשנות.

*לפני ה-7 באוקטובר שקלתי לעזוב עקב ההפיכה המשפטית, איבוד רוב דמוגרפי, חרדים, יוקר מחיה ועוד ועוד.

דיכאון בשבת בבוקר :(
תפתחי טלוויזיה, ולפחות השבת הזו אפשר לחייך ולהתרגש (ולבכות, וואי כמה בכיתי היום, סוף סוף מאושר).
הלוואי הלוואי הלוואי נקבל עוד ימים מרגשים כאלו.

תפתחי טלוויזיה, ולפחות השבת הזו אפשר לחייך ולהתרגש (ולבכות, וואי כמה בכיתי היום, סוף סוף מאושר).
הלוואי הלוואי הלוואי נקבל עוד ימים מרגשים כאלו.
מזל שהבשורה הגיעה אחרי התגובה שלי לכתום, כבר התרגשתי עם כל המשפחה והחברים :)

זה פשוט לשחק לידי אויבינו, שאת כל זמנם, משאביהם ומרצם מקדישים כדי לגרום לנו לעזוב את הארץ.
אז גם אם קצת קשה, לנשוך שפתיים, להישאר פה ולנסות לשנות.
די נשמע לי הזוי שאתה חושב מה מותר או אסור לאנשים לעשות, לפי מה אחרים יחשבו עליהם.
שונאים אותי משני הצדדים, יש מי שרוצה לרצוח אותי נפש ויש מי שרוצה להפנות את ילדיי נגדי...
לא יודע מה יכאב לי יותר, ללכת מהר או לראות את ילדי מתכחש להוריו

מעיפה את זה לפוליטיקה

עד פה בסדר. אתה נתת דוגמאות שכל יהודי יסכים עליהם, לא משנה הזרם או העדה. הבעיה היא לא עם הדת, אלא עם אורחות החיים החרדיים.
לדוגמא האם לפני 1000 שנה יצאו לעבודה? יצאו להילחם באויבים? או שכולם נשארו בבית והתפללו כשהגיעו אויבים או כשהיה צריך אוכל?

סתם ככה להבין שההלכה היא ככה מאז מעמד הר סיני היא פלא עצום וחייב להעריך אותן,אבל זה נושא אחר
בקשר לנושאים שציטטה,נחלק את זה כל תחום בנפרד
עבודה: זו תחום שהשתנה מקצה לקצה ב50 שמה אחרונים,לעומת מה שהיה ביסטוריה.
מה שהיה נהוג אפילו בזמן הגמרא היה שאדם מסוגל לעבוד ולהתפרנס (וכמו שמובא בפרקי אבות,עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי,והרמבם מפרש לעשות 9 שעות לימוד ו3 עבודה) והאדם היה מסוגל לשמור על רמת חיים ורחניים ולגדול בתורה.
בגלל ירידת הדורות (ביכולת לגדול בתורה ובעבודת ה' עקב תרדות למיניהם) אפילו מזמן השו'ע כ' שההנגה הראויה היא ללמוד ולהתרכז ורוחניות כל עוד הקהילה מסכימה או שהיא מסתדר לבד איכשהו (והקהילה תמכה בהם ברצון,כמו היום נדיבי חו''ל תורמים סכומי עתק לעולם הישיבות,אף אחד לא מכריח אותם.בשונה ממה שמגונה במפרשים שאדם מפיל את עצמו לציבור)
וההנגה הזאות מתחדדת בימינו שרואים ברור שמי ש'בדרך כלל'' נכנס לעולם העבודה צריך להיזהר מכ''כ הרבה דברים ומאוד קשה להישמר מכל מני מרעין בישין
ורואים שבדרך כלל אדם שעובד החיים הורחניים שלו,החינוך של הילדים,ואופי שלו הרבה פעמים הופכים להיות יותר גשמיים,תאוות,וכו''.שוב,בדר כלל ולרב זה וודאי ככה
אא'כ מדובר שעבודה תורנית שמשמרת אותו

להילחם באויבים?-זה נאמר כאשר היה מלכות בית דוד למשל,ברור שהוי יוצאים להילחם
אתה יודע מי היה יוצא להילחם? הצדיקים.עיין מסכת סוטה,כל מי בדיוק נשא אישה היה פטור,כנ'ל נטע כרם,כנ'ל בנה בית,וכללל מי שהיה ירא מלהילחם היה פטור,וכל מי שהיה לו עבירה כזו ''קלה'' כמו לדבר באמצע תפילה,לא היו יוצאים להילחם.כי הבינו שהצלחה במלחמה תלויה מה' ולהילחם זה רק ההשתדלות
איך זה מתבטא בימינו? זו נושא הלכתי מרתק,וע'ז כבר ידוע דעת הפוסקים בימינו.

די נשמע לי הזוי שאתה חושב מה מותר או אסור לאנשים לעשות, לפי מה אחרים יחשבו עליהם.
שונאים אותי משני הצדדים, יש מי שרוצה לרצוח אותי נפש ויש מי שרוצה להפנות את ילדיי נגדי...
לא יודע מה יכאב לי יותר, ללכת מהר או לראות את ילדי מתכחש להוריו
האם במקום אליו חשבת ללכת לא ירצו להפנות את ילדיך נגדך? אני לא בטוח כמה מקומות טובים יותר יש. בזמן האחרון, מקומות שקודם נראו טובים לא עוד ניראים כך. פתאום הרבה יהודים בכל העולם חושבים שישראל עדיפה. ילד שיגדל בחו"ל ויגיע לאוניברסיטה טובה, עלול להשתתף בהפגנות מסוג שלא היינו רוצים לראות.

התנדבות זה מעשה ללא כסף.
עבודה זה מעשה תמורת כסף.

זה ההבדל היחיד. וזה יפה שמתנדבים.

אבל... בסופו של דבר מה שחשוב הוא התוצאות.

ויש המון חרדים מאוד מוכשרים. אבל ממש. אז אם הם היו רופאים(ומצילים הרבה חיים), או עובדים סוציאלים(ומצילים הרבה נשמות), או מהנדסים(כיפת ברזל למשל) , או עורכי דין(צדק) או נהגי משאית(אוכל בחנויות)
ובנוסף מעבודה משלמים מסים. ואז המדינה יכולה לשלם על המון דברים, כולל למישהו שיחלק דברים ביד שרה במשך כמה שעות בשבוע.

עיין בכתבה הבאתי למעלה כמה החרדים חוסכים מהמדינה ע'י התנדבותם
בקשר ללהיות רופאים ולהציל חיים (מצווה מאוד גדולה,שעליה נאמר בגמרא מי שמציל אדם אחד כאילו הציל עולם שלם) (בהמשך תבין למה אני לא דן על שאר המקצועות)
אפילו מצווה של הצלת חיים מבואר במסכת מגילה כמודמני דף כח: ,לומדים מהסיפור עם מורדכי והצלת עם ישראל מהמן,שגדול תלתוד תורה יותר מהצלת נפשות (ושמה זה אפילו הצלת כל עם ישראל)
הוי אומר,תלמוד תורה יותר חשוב מלהציל חיים,אבל זה לא אומר שמי שלומד תורה וראוה את חבירות גוסס פטאום מולו שהוא פטור מלהציל.
ההלכה אומרת שאם אין אף אלד שיכול להציל אותו הוא חייב להפסיק ללמוד ולטפל בו,אבל אם יש אחרים שיכולים לטפל בו ו צריך להמשיך את לימודו (בלשום תלמודי,מבטלים תלמוד תורה במצוות שא''א לעשות ע'י אחרים)
אתה צריך להבין.מאוד מובן שבעולם הערך הכי עליון זה החיים עצמם
ביהדות הערך הכי עליות זה התורה,וע'ז לדורי דורות הקריבו את הכל כדי לשמור על התורה ועל השבת וכו'''.

בקשר לכלכלה,תאמין לי,למדינת ישראל לא חסר משאבים מאיפה להשיג כסף שמבוזבז על שטויות (סליחה,אני אדגיש,שטויות לדעתי,כי אני יכול להבין שזה פרה קדושה של כמה) כמו סכומי עתק בספורט או טרבוט או טיאטרון..

אפילו שנסכים שעל אחד ללכת לעבוד ולא משנה מה שאמרתי למעלה,הרי איך אפשר ללכת לעבוד בלי ללמוד את ההלכות הרלוונטיות (הלכות הלוואה,ריבית,אונהה,שכירות פועלים,הלכות יחוד עם אישה,שאלה,קנינים) וברור שלא מצופה מהאדם לעבור על איסורים כדי להיתפרנס

גנ,העבירו את הדיון לפורום של פוליטיקה ונצבר ממני מעבר לתגובה הזאות להגיב יותר,אם תרצה אשמח להמשיך דיון ושיח מכבד בפרטי

נערך לאחרונה ב:
בקשר לכלכלה,תאמין לי,למדינת ישראל לא חסר משאבים מאיפה להשיג כסף שמבוזבז על שטויות (סליחה,אני אדגיש,שטויות לדעתי,כי אני יכול להבין שזה פרה קדושה של כמה) כמו סכומי עתק בספורט או טרבוט או טיאטרון..
לגבי "תאמין לי" -
אני מעדיף להאמין לעובדות.

העובדות הן שתקציב הספורט, התרבות (לא "טרבוט" אגב) והתיאטרון נמוך בהרבה מתקציב מימון הישיבות שעומד על מיליארדים,
ובטח נמוך מהכספים שמופנים לעידוד הילודה (לא רק בתקציב עצמו, אלא גם הנחות ופטורים שאינם נכללים בתקציב),
בטח ובטח נמוך עשרות מונים מהנזק שנוצר כתוצאה מחוסר השתתפות בכוח העבודה.
למשל:
אגף התקציבים באוצר: אובדן התוצר מאי-תעסוקת חרדים בעשורים הקרובים - 6.7 טריליון שקל (וזה עוד לפני החלטות הממשלה הנוכחית).
וכל זה עוד בלי שהזכרנו את הבעייתיות באי-גיוס לסדיר ולמילואים...

אני יודע שאתה לחלוטין לא מודע לנתונים הרלוונטיים,
כי בעיתונות החרדית פשוט לא מביאים אותם...

לא פלא שחרדים שעובדים עשרות שנים בוועדות הרלוונטיות בכנסת פשוט בורים בעניינים בסיסיים,
למשל אייכלר שחושב שלמדינה יש עודפים של כסף (במקום חוב עצום, כמו שפרופסור מואב הגיב בסרטון שם),
או גפני שבכלל לא מודע לזה שדירוג האשראי של ישראל ירד.

נערך לאחרונה ב:
@צדיק ביקש ממני בפרטי לכתוב כאן שהוא לא יכול לצפות בהמשך השרשור ולכן לא יגיב כאן.

להבנתי החברים החרדים ושות שכותבים כאן מבינים שיש גל שנאה שעולה כלפיהם
הערה:
רבים גם מתבלבלים בין שנאה לבין ביקורת עניינית, או אפילו רצון לפעול במציאות לשיפור המצב.

אפשר לראות בהמון שרשורים איך רצון ענייני לגמרי של חילונים לשפר את מצב המדינה (למשל לאכוף חוקים בסיסיים, להגביר את הפריון במשק ועוד) -
מתפרש ע"י חלק מהחרדים בתור "שנאה" כלפיהם, וחבל...

וואו, פחד אלוהים. ממליץ לצפות בסרטון הזה. הזיות משיחיות מעורבות בפלפולים ואובדן כל קשר עם מציאות הגיונית. פשוט מפחיד.

אני פסימית לגבי הרבה מאד נושאים בארץ, אבל אני ציונית (מהזן החילוני-סוציאל דמוקרטי). אמא שלי הצליחה להימלט מגרמניה ולהגיע לארץ תוך כדי המלחמה, סבא וסבתא מהצד השני עזבו הכל ועלו לפלשתינה מליטא ורוסיה לפני יותר ממאה שנים. ארגיש מאד עלובה אם אזנח את הפרוייקט, שהם כל-כך עמלו עליו, בשעת קושי.
בא מרקע דיי דומה.
אדרבה לא מבין את הפסימיות.
הנורא מכל שאנחנו יכולים לדמיין, שלטון זר בא"י, אבותינו כבר עברו...
במקסימום נחזור לנקודת ההתחלה עם תנאי פתיחה טובים יותר.
חפרתי לא מעט ברקע ההיסטורי המשפחתי שלי, רוב בני המשפחה לא התייחסו לישראל כ'פרויקט הציוני' (סטייל הציונות האירופאית), אלא כייעוד היסטורי שאין בלעדיו (מזכיר את העולים מתימן/אתיופיה)
פרויקט יכול להיכשל, פה אין שום ברירה אחרת.
והיופי הוא שככל שהזמן עובר, הפרויקט כבר לא פרויקט, אלא מציאות בשטח. מציאות בלתי הפיכה להרבה מאוד יהודים (ומוסלמים!).
וזו השאלה שלי, למה? מה הם רואים שאני לא רואה, או במה אני טועה?
כנ"ל לגבי כל מי שיכול ללכת מכאן ולא עושה את זה, מה הוא יודע שאני לא?
אשליית הדשא של השכן?
2 סיבות גדולות לטעמי (מעבר לעניין הנוחות),
א. דתית
ב. חילונית.

אנחש ואומר שאתה חילוני, מציע לך לעשות טיול שורשים.
אני עשיתי כזה לפני כמה שנים. נסעתי לכפרים שמהם חלק של אבותיי הגיעו. היום מדינה מאוד ליברלית, ומאוד אוהדת ישראל.
בעודי הולך ברחובות העיר, לא הסתדר לי איך העיר היפה הזו הולכת יד ביד עם התמונות של אחד הפוגרומים הכי אכזריים בתולדות האנושות.
ואז הבנתי. אני לא שייך.

אנחש ואומר שאתה חילוני, מציע לך לעשות טיול שורשים.
אני עשיתי כזה לפני כמה שנים. נסעתי לכפרים שמהם חלק של אבותיי הגיעו. היום מדינה מאוד ליברלית, ומאוד אוהדת ישראל.
בעודי הולך ברחובות העיר, לא הסתדר לי איך העיר היפה הזו הולכת יד ביד עם התמונות של אחד הפוגרומים הכי אכזריים בתולדות האנושות.
ואז הבנתי. אני לא שייך.
אני מסכים שהגירה כוללת תחושת זרות שלא עוברת לגמרי לעולם אבל משער שרוב הפורעים אינם גרים היום בעיר.

למשל אייכלר שחושב שלמדינה יש עודפים של כסף (במקום חוב עצום, כמו שפרופסור מואב הגיב בסרטון שם),
אהבתי במיוחד את הדוגמה היחידה (!) שלו לקריסת הערכים במערב: ״אנשים שורפים את פריס בגלל שאלה של חוק פנסיה״. מלא בוז לאנשים שדורשים לעבוד שנתיים פחות על חשבון ציבור העובדים במדינתם שידרש לממן להם קצבה שנתיים קודם, מאדם שבאותו נאום עצמו דורש ״רק״ פנסיה לכל החיים: שישלמו במקומו ובמקום ילדיו את חובות המשכנתה שהם לקחו על עצמם בדעה צלולה, יממנו אוכל לילדים שלהם כמובן מבלי שההורים יחשבו לעבוד ויממנו תרופות לאנשים שלא חסכו לפנסיה אפילו קמצוץ ממה שאותם צרפתים ״חסרי ערכים״ חסכו שילמו ומימנו.

אבל זה לא קשור לסוציאליזם, קומוניזם ושאר שטויות שהוא, חבר כנסת, לא צריך כמובן להבין מה הם. זה סתם בגלל ש״המדינה״ רוצה להתעשר.

נערך לאחרונה ב:
סתם ככה להבין שההלכה היא ככה מאז מעמד הר סיני היא פלא עצום וחייב להעריך אותן,אבל זה נושא אחר
בקשר לנושאים שציטטה,נחלק את זה כל תחום בנפרד
עבודה: זו תחום שהשתנה מקצה לקצה ב50 שמה אחרונים,לעומת מה שהיה ביסטוריה.
מה שהיה נהוג אפילו בזמן הגמרא היה שאדם מסוגל לעבוד ולהתפרנס (וכמו שמובא בפרקי אבות,עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי,והרמבם מפרש לעשות 9 שעות לימוד ו3 עבודה) והאדם היה מסוגל לשמור על רמת חיים ורחניים ולגדול בתורה.
בגלל ירידת הדורות (ביכולת לגדול בתורה ובעבודת ה' עקב תרדות למיניהם) אפילו מזמן השו'ע כ' שההנגה הראויה היא ללמוד ולהתרכז ורוחניות כל עוד הקהילה מסכימה או שהיא מסתדר לבד איכשהו (והקהילה תמכה בהם ברצון,כמו היום נדיבי חו''ל תורמים סכומי עתק לעולם הישיבות,אף אחד לא מכריח אותם.בשונה ממה שמגונה במפרשים שאדם מפיל את עצמו לציבור)
וההנגה הזאות מתחדדת בימינו שרואים ברור שמי ש'בדרך כלל'' נכנס לעולם העבודה צריך להיזהר מכ''כ הרבה דברים ומאוד קשה להישמר מכל מני מרעין בישין
ורואים שבדרך כלל אדם שעובד החיים הורחניים שלו,החינוך של הילדים,ואופי שלו הרבה פעמים הופכים להיות יותר גשמיים,תאוות,וכו''.שוב,בדר כלל ולרב זה וודאי ככה
אא'כ מדובר שעבודה תורנית שמשמרת אותו

להילחם באויבים?-זה נאמר כאשר היה מלכות בית דוד למשל,ברור שהוי יוצאים להילחם
אתה יודע מי היה יוצא להילחם? הצדיקים.עיין מסכת סוטה,כל מי בדיוק נשא אישה היה פטור,כנ'ל נטע כרם,כנ'ל בנה בית,וכללל מי שהיה ירא מלהילחם היה פטור,וכל מי שהיה לו עבירה כזו ''קלה'' כמו לדבר באמצע תפילה,לא היו יוצאים להילחם.כי הבינו שהצלחה במלחמה תלויה מה' ולהילחם זה רק ההשתדלות
איך זה מתבטא בימינו? זו נושא הלכתי מרתק,וע'ז כבר ידוע דעת הפוסקים בימינו.
מדהים.
אין פה משפט אחד שהוא לא אחד מהבאים - שקר, אגדה או פחד משינוי. והאוסף הזה של הבלים מהווה את התירוץ מדוע הקהילה הזו לא מחוברת ולא מוכנה לשאת בעול של הקיום בישראל.

הקיצר. זה להילחם בתחנות קמח.

T
עיין בכתבה הבאתי למעלה כמה החרדים חוסכים מהמדינה ע'י התנדבותם
בקשר ללהיות רופאים ולהציל חיים (מצווה מאוד גדולה,שעליה נאמר בגמרא מי שמציל אדם אחד כאילו הציל עולם שלם) (בהמשך תבין למה אני לא דן על שאר המקצועות)
אפילו מצווה של הצלת חיים מבואר במסכת מגילה כמודמני דף כח: ,לומדים מהסיפור עם מורדכי והצלת עם ישראל מהמן,שגדול תלתוד תורה יותר מהצלת נפשות (ושמה זה אפילו הצלת כל עם ישראל)
הוי אומר,תלמוד תורה יותר חשוב מלהציל חיים,אבל זה לא אומר שמי שלומד תורה וראוה את חבירות גוסס פטאום מולו שהוא פטור מלהציל.
ההלכה אומרת שאם אין אף אלד שיכול להציל אותו הוא חייב להפסיק ללמוד ולטפל בו,אבל אם יש אחרים שיכולים לטפל בו ו צריך להמשיך את לימודו (בלשום תלמודי,מבטלים תלמוד תורה במצוות שא''א לעשות ע'י אחרים)
אתה צריך להבין.מאוד מובן שבעולם הערך הכי עליון זה החיים עצמם
ביהדות הערך הכי עליות זה התורה,וע'ז לדורי דורות הקריבו את הכל כדי לשמור על התורה ועל השבת וכו'''.

אפילו שנסכים שעל אחד ללכת לעבוד ולא משנה מה שאמרתי למעלה,הרי איך אפשר ללכת לעבוד בלי ללמוד את ההלכות הרלוונטיות (הלכות הלוואה,ריבית,אונהה,שכירות פועלים,הלכות יחוד עם אישה,שאלה,קנינים) וברור שלא מצופה מהאדם לעבור על איסורים כדי להיתפרנס

גנ,העבירו את הדיון לפורום של פוליטיקה ונצבר ממני מעבר לתגובה הזאות להגיב יותר,אם תרצה אשמח להמשיך דיון ושיח מכבד בפרטי
למה נבצר ממך להגיב? זה קשור לזה שהעבירו לפורום פוליטיקה?

T

למה נבצר ממך להגיב? זה קשור לזה שהעבירו לפורום פוליטיקה?
זאת נראת לי החלטה גורפת של המגיבים החרדים פה, כמו @צדיק ש @גרהם כתב פה בשמו.

הם כנראה רואים שנגמרו להם התגובות הרציניות לראיה התגובה ההזויה של כוכבי.

עריכה: אשא כתב שהם חסומים כאשר מעבירים את הנושא לאוף טופיק... לא ידעתי, נשמע הזוי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לראיה התגובה ההזויה של כוכבי.
הקיצר. זה להילחם בתחנות קמח.
מהרגע שנחו עיני על הסקר שמראה ש 40% מהחרדים מאמינים שהם תורמים הכי הרבה לכלכלה ולבטחון (ו 80% מאמינים שהם תורמים במידה שווה) אני משתדל להמנע מדיון ישיר איתם.
חלחלה אצלי ההבנה שיש להם בוחן מציאות שונה מאוד משלנו ושום שינוי או הבנה הדדית לא יושגו על ידי שיחה איתם.
לעניות דעתי, הדבר היחיד שיכול לעבוד זה רק שינוי דיסקט של 180 מעלות ביחס של הנהגת המדינה לחרדים, האם זה יקרה? נותר רק לקוות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה