לדעתי אנשים קראו את מה שכתבת, וגם התייחסו לזה לאורך עמודים רבים.
אם כי אני חושד שלא אמרו לך את כל הדעה שלהם על מה שכתבת (כדי לא להלבין פנים).
צדיקים, כל הכבוד! (חבל שקשה להרגיש את זה)
אבל בגלל שביקשת כל כך הרבה פעמים,
אכתוב גם אני את דעתי לתגובה בעמוד 19 (שלא הגבתי לה בזמן אמת כי לאחרונה אני נמצא כאן פחות בפורום).
נתחיל בזה:
פשוט מדהים שאתה כותב דבר כזה בגלוי ובלי להתבייש.
אם אתה מודה שאתה "אנטי" כלפי ישראלים כמונו,
למה אתה מתפלא שישראלים "אנטי" כלפיך?!
והאמת, אני לא בטוח שבכלל צריך להתייחס להמשך התגובות שלך אחרי זה,
כמו שאני גם לא נכנס לוויכוחים עם פלסטינים אנטי-ישראלים, כי פשוט אין טעם.
אתה נגדנו באופן מוצהר, אז על מה יש לדבר?!
האמת שלא ממש כתבתי את דעתי האישית, יותר הצגתי לך "נקודות מבט שונות" הנמצאות בקרב הציבור החרדי.
בוא ננס לעבור שוב על הקטע שכתבתי:
"אנטי ישראליות"
אידאולוגיה
שבבסיסה מוסכמת על רוב חוגי הציבור החרדי
(החרדיות רואה בדרך התורה את דרך החיים האמיתית, מנקודת מבט זו הערך העליון של אדם הוא לשמור על מצוות הדת, זה כמו שכחילוני תהיה אנטי מדינה חרדית, נשמע סביר), אם כי היא משתנה בצורה קיצונית בין הקצה שמתחבק עם אחמדינג'אד (מיעוט פצפון קולני ומטורף) לבין כאלו הרואים את עצמם
כשותפים פרקטיים (לא אידאולוגים!) במדינת ישראל, יש כמובן את כל הסקאלה שנמצאת ביניהם.
בהקשר של הגיוס ישנם קבוצות שלא יתגייסו כי הם רואים ב"ישראליות" (הקמת המדינה וערכי המדינה) כפירה בתורה ושנאת דת, הקבוצות האלו נעות בין השוליים הקיצוניים לבין חלק ניכר מהמיינסטרים החרדי.
נמשיך בזה:
א. מי מדבר על האמונות של החרדים?
מדובר על מעשים, כמו חוסר גיוס.
זה כמו שחרדי יעניש אותך על "מעשים" כמו הימנעות מלימוד תורה, ברור שיש השלכה לאמונות, של כולם. (האמונה היהודית לפי החרדים היא שלימוד תורה תורם למדינה, הם משתדלים לעשות את זה במרץ, אתה חושב שהם צריכים לעשות מה שלדעתם פחות טוב למדינה כי ה מה שאתה חושב?)
ב. מי מדבר על עונש?
בסך הכל יש רצון שחרדי יתרום (כמו כל השאר) לשמירה על בטחוננו כנגד האויבים.
לשלול הנחה בארנונה זה עונש, כנ"ל לשול את שאר התקציבים.
יותר מזה, אפילו לא נתנו עדיפות תקציבית לחיילים (אל תדאג, חרדים כמגזר עדיין מקבלים הרבה יותר - כמו שכבר הביאו לפניי בשרשור, וגם אני הבאתי
כאן).
לפי איך שאני רואה כאן: (ייתכן שאל הבנתי את המידע, אשמח להארותיך)
משרד הדתות:557,395,000 ש"ח
מינהל הספורט: 989,527,000 ש"ח
מינהל התרבות: 858,606,000 ש"ח
(חסר לי מידע על תקציב משרד החינוך לישיבות, נראה שכולל כל הכספים הקואליציוניים וכולל תקציבי הדתות מדובר על 1,714,000,000, פחות מתקציבי התרבות והספורט, לא ביצעתי בדיקה מעמיקה אז ייתכן שטעיתי, אתם מוזמנים להאיר את עיני)
בסך הכל שללו חלק קטן מהתקציב העודף שבו מתוגמלים בחורי ישיבות על עצם חוסר הגיוס שלהם.
אם אתה רוצה משל לעניין,
אז תאר לעצמך שבמדינה מוסלמית כלשהי, מי שלומד קוראן רשאי לקחת מהמכולת אוכל ולקבל כסף (בניגוד לאחרים שמשלמים תמורת האוכל).
יום אחד פקע החוק שמאפשר להם את זכות היתר הזו, ובתמורה - המכולת החליטה שהיא כבר לא משלמת להם כסף כשהם לוקחים אוכל בחינם.
נראה לך הגיוני לקרוא לזה "עונש"?!
הקישור בין תקציב הדתות לשירות הצבאי הוא המצאה מוזרה, מקבלים דתות גם אחרי גיל הטור מה שמלמד בהכרח שאין שום קשר ביניהם, זה גם לא אותם משרדי ממשלה שמטפלים בגיוס ובתקציבים.
ובגלל שהשעה מאוחרת, וגם כי אין לי זמן להתייחס לכל אחד מעשרות הכשלים הלוגיים והטעויות שהבאת,
אתה ממש נחמד, מעריץ!
לגבי א':
כן חלה עלייה באחוז החרדים מתוך האוכלוסיה,
מה שאומר שאתה משרת יותר? אם נניח (בהתייחס לטענה א') שאתה משרת את אותו אורך שירות בדיוק, למה זה שיש פחות אנשים שעושים את זה אמור לגרום לך לרדת מהארץ? החיים שלך היו ונשארו אותו דבר.
וכן חלה עלייה בצורך לגיוס (שמעת במקרה שיש כאן מלחמה?)
האמת ששמעתי מהמלחמה חצי יום אחריך, זה מאוד דרמטי, חוצמזה אני בהחלט מודע למלחמה, בוכה על האבידות על הפגיעות ועל החטופים, לגופו של עניין לטווח בינוני (מי שבעצמו אחרי גיל גיוס או שהילדים שלו לא מגיעים לגיל הזה בשנים הממש קרובות) אין סיבה שהעליה המדוברת באורך השירות תגרום לו לרדת מהארץ, לא נראה שצה"ל הולך לשנות את הקונספציה הידועה מה6 לאוקטובר.
לגבי ב':
ציטוט מתוך הכתבה
הזו -
ואם התכוונת לגידול באופן מוחלט (ולא לפי אדם בודד), אז הנה ציטוט אחר מהכתבה:
אגב, כמובן שלא מדובר רק על זה, יש המון תקציבים נוספים שהממשלה הנוכחית העבירה לחרדים
(ובטח
@AIML אלוף הקישורים יוכל לפרט כאן יותר ממני

)
בקיצור, הטענה שלך לפיה לא נוספו כספים לחרדים היא בבירור שגויה במקרה הטוב, ומנסה להטעות במקרה הרע.
מנסה להטעות זה הנחת כוונה רעה לשווא, התקציבים שכיום מקבלים הם נמוכים מהתקציבים בשנים עברו (ב2016 הנקודה היתה על 460, בינתיים הקצבה עליה אתה מדבר עוד לא הגיע לחשבון הבנק שלי (ייתכן שהיה פעם פעמיים העברה יותר גבוה, מנקודת מבט של אברך קשה לעקוב, בגלל הישחקות ערך הנקודה במהלך השנה או מסיבות תקציביות אחרות לפעמים יש בסוף שנה חודשים חסרים וחודשים שמשלימים אותם, עימך הסליחה...)
בכל מקרה גם לדבריך גובה ההעלאה לנקודה משנת 2016 (8 שנים!) היא 40 ש"ח (כ8% +-) ב8 שנים, הרבה פחות מהשוואת המדד בכל תקציב אחר שקיים במדינה (לא בדקתי, משער, מוזמן לתקן)
בעניין הגידול המוחלט זה לכאורה נתון חסר משמעות בלי להכיר את היחסיות של העליה בתקציב של האברכים לעומת שאר ענפי התקציב לאורך כמה שנים.
נ.ב. לגבי הטענות שחרדים לא מתגייסים כי ראשי הישיבה רוצים להרויח כסף על רישומם כבחורי ישיבה, כפי שאפר לראות
כאן תקציב ישיבות ההסדר גבוה במאות שקלים מתקציב הישיבות, גם ישיבות רגילות "מפסידות" מאות שקלים ככל וכמות המתגייסים בהם נמוכה (הקובץ מעודכן ל2016, אני לא יודע איך זה מחושב כיום)