• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
את ההסבר תמצא לתגובתי בדף 19...
אתה מוזמן לקרוא את תגובתי בדף 19
היה עצוב לראות ששותפי לשיח בכלל לא טרחו לקרוא את מה שאני כותב
חבל שלא כולם כאן כאלו, אני ממליץ לכם לחזור כמה דפים אחורה ולקרוא את התגובות
לדעתי אנשים קראו את מה שכתבת, וגם התייחסו לזה לאורך עמודים רבים.
אם כי אני חושד שלא אמרו לך את כל הדעה שלהם על מה שכתבת (כדי לא להלבין פנים).

אבל בגלל שביקשת כל כך הרבה פעמים,
אכתוב גם אני את דעתי לתגובה בעמוד 19 (שלא הגבתי לה בזמן אמת כי לאחרונה אני נמצא כאן פחות בפורום).

נתחיל בזה:
בציבור החרדי ישנם שלוש סיבות עיקריות לאי גיוס לצה"ל:
1- אנטי ישראליות.
פשוט מדהים שאתה כותב דבר כזה בגלוי ובלי להתבייש.
אם אתה מודה שאתה "אנטי" כלפי ישראלים כמונו,
למה אתה מתפלא שישראלים "אנטי" כלפיך?!

והאמת, אני לא בטוח שבכלל צריך להתייחס להמשך התגובות שלך אחרי זה,
כמו שאני גם לא נכנס לוויכוחים עם פלסטינים אנטי-ישראלים, כי פשוט אין טעם.

אתה נגדנו באופן מוצהר, אז על מה יש לדבר?!

נמשיך בזה:
3- יש אפשרות "להעניש" חרדי על אמונתו הדתית, ענישה כלכלית או כל עונש אחר. (אם כי ממליץ לכם לחשוב מה הייתם עושים עם היו "מענישים" אותכם על האמונות שלכם).
4- שום "ענישה" לא תשיג את מטרת "שוויון בנטל" היא סך הכל תהיה "נקמה" על אי השירות. (לפחות הכסף שלוקחים עכשיו מהחרדים הולך לחיילים? לא נראה לי...)
א. מי מדבר על האמונות של החרדים?
מדובר על מעשים, כמו חוסר גיוס.

ב. מי מדבר על עונש?
בסך הכל יש רצון שחרדי יתרום (כמו כל השאר) לשמירה על בטחוננו כנגד האויבים.
יותר מזה, אפילו לא נתנו עדיפות תקציבית לחיילים (אל תדאג, חרדים כמגזר עדיין מקבלים הרבה יותר - כמו שכבר הביאו לפניי בשרשור, וגם אני הבאתי כאן).
בסך הכל שללו חלק קטן מהתקציב העודף שבו מתוגמלים בחורי ישיבות על עצם חוסר הגיוס שלהם.

אם אתה רוצה משל לעניין,
אז תאר לעצמך שבמדינה מוסלמית כלשהי, מי שלומד קוראן רשאי לקחת מהמכולת אוכל ולקבל כסף (בניגוד לאחרים שמשלמים תמורת האוכל).
יום אחד פקע החוק שמאפשר להם את זכות היתר הזו, ובתמורה - המכולת החליטה שהיא כבר לא משלמת להם כסף כשהם לוקחים אוכל בחינם.
נראה לך הגיוני לקרוא לזה "עונש"?!

נערך לאחרונה ב:
ובגלל שהשעה מאוחרת, וגם כי אין לי זמן להתייחס לכל אחד מעשרות הכשלים הלוגיים והטעויות שהבאת,
נסיים בזה -
א- לא חלה ירידה ברמת גיוס החרדים
ב- לא נוספו שום כספים לטובת החרדים ביחס לשנים עברו
לגבי א':
כן חלה עלייה באחוז החרדים מתוך האוכלוסיה,
וכן חלה עלייה בצורך לגיוס (שמעת במקרה שיש כאן מלחמה?)

לגבי ב':
ציטוט מתוך הכתבה הזו -
תוך כדי המלחמה, קצבת האברך צפויה להגיע לשיא כל הזמנים. החישוב של קצבת האברך הוא מורכב. חלוקת התקציב המאושר במספר התלמידים קובעת את "סכום הנקודה" השנתי. כיום סכום הנקודה הוא כ–385 שקל בחודש, ובעקבות התקציב החדש — הוא יגדל ליותר מ–500 שקל בחודש. כך, בחור ישיבה שאינו נשוי, מקבל נקודה אחת; ואברך נשוי מקבל 1.8 נקודות
ואם התכוונת לגידול באופן מוחלט (ולא לפי אדם בודד), אז הנה ציטוט אחר מהכתבה:
ב–2022 התקציב [לקצבאות האברכים] היה 1.2 מיליארד שקל —
ובתיקון חירום לתקציב בגלל עלויות המלחמה ממשלת הימין החמדנית אישרה את הגדלתו ל–1.7 מיליארד שקל, זינוק של יותר מ–40%.

אגב, כמובן שלא מדובר רק על זה, יש המון תקציבים נוספים שהממשלה הנוכחית העבירה לחרדים
(ובטח @AIML אלוף הקישורים יוכל לפרט כאן יותר ממני :))

בקיצור, הטענה שלך לפיה לא נוספו כספים לחרדים היא בבירור שגויה במקרה הטוב, ומנסה להטעות במקרה הרע.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי אנשים קראו את מה שכתבת, וגם התייחסו לזה לאורך עמודים רבים.
אם כי אני חושד שלא אמרו לך את כל הדעה שלהם על מה שכתבת (כדי לא להלבין פנים).
צדיקים, כל הכבוד! (חבל שקשה להרגיש את זה)
אבל בגלל שביקשת כל כך הרבה פעמים,
אכתוב גם אני את דעתי לתגובה בעמוד 19 (שלא הגבתי לה בזמן אמת כי לאחרונה אני נמצא כאן פחות בפורום).

נתחיל בזה:

פשוט מדהים שאתה כותב דבר כזה בגלוי ובלי להתבייש.
אם אתה מודה שאתה "אנטי" כלפי ישראלים כמונו,
למה אתה מתפלא שישראלים "אנטי" כלפיך?!

והאמת, אני לא בטוח שבכלל צריך להתייחס להמשך התגובות שלך אחרי זה,
כמו שאני גם לא נכנס לוויכוחים עם פלסטינים אנטי-ישראלים, כי פשוט אין טעם.

אתה נגדנו באופן מוצהר, אז על מה יש לדבר?!
האמת שלא ממש כתבתי את דעתי האישית, יותר הצגתי לך "נקודות מבט שונות" הנמצאות בקרב הציבור החרדי.

בוא ננס לעבור שוב על הקטע שכתבתי:

"אנטי ישראליות"
אידאולוגיה שבבסיסה מוסכמת על רוב חוגי הציבור החרדי (החרדיות רואה בדרך התורה את דרך החיים האמיתית, מנקודת מבט זו הערך העליון של אדם הוא לשמור על מצוות הדת, זה כמו שכחילוני תהיה אנטי מדינה חרדית, נשמע סביר), אם כי היא משתנה בצורה קיצונית בין הקצה שמתחבק עם אחמדינג'אד (מיעוט פצפון קולני ומטורף) לבין כאלו הרואים את עצמם כשותפים פרקטיים (לא אידאולוגים!) במדינת ישראל, יש כמובן את כל הסקאלה שנמצאת ביניהם.

בהקשר של הגיוס ישנם קבוצות שלא יתגייסו כי הם רואים ב"ישראליות" (הקמת המדינה וערכי המדינה) כפירה בתורה ושנאת דת, הקבוצות האלו נעות בין השוליים הקיצוניים לבין חלק ניכר מהמיינסטרים החרדי.
נמשיך בזה:

א. מי מדבר על האמונות של החרדים?
מדובר על מעשים, כמו חוסר גיוס.
זה כמו שחרדי יעניש אותך על "מעשים" כמו הימנעות מלימוד תורה, ברור שיש השלכה לאמונות, של כולם. (האמונה היהודית לפי החרדים היא שלימוד תורה תורם למדינה, הם משתדלים לעשות את זה במרץ, אתה חושב שהם צריכים לעשות מה שלדעתם פחות טוב למדינה כי ה מה שאתה חושב?)
ב. מי מדבר על עונש?
בסך הכל יש רצון שחרדי יתרום (כמו כל השאר) לשמירה על בטחוננו כנגד האויבים.
לשלול הנחה בארנונה זה עונש, כנ"ל לשול את שאר התקציבים.
יותר מזה, אפילו לא נתנו עדיפות תקציבית לחיילים (אל תדאג, חרדים כמגזר עדיין מקבלים הרבה יותר - כמו שכבר הביאו לפניי בשרשור, וגם אני הבאתי כאן).
לפי איך שאני רואה כאן: (ייתכן שאל הבנתי את המידע, אשמח להארותיך)
משרד הדתות:557,395,000 ש"ח
מינהל הספורט: 989,527,000 ש"ח
מינהל התרבות: 858,606,000 ש"ח
(חסר לי מידע על תקציב משרד החינוך לישיבות, נראה שכולל כל הכספים הקואליציוניים וכולל תקציבי הדתות מדובר על 1,714,000,000, פחות מתקציבי התרבות והספורט, לא ביצעתי בדיקה מעמיקה אז ייתכן שטעיתי, אתם מוזמנים להאיר את עיני)
בסך הכל שללו חלק קטן מהתקציב העודף שבו מתוגמלים בחורי ישיבות על עצם חוסר הגיוס שלהם.

אם אתה רוצה משל לעניין,
אז תאר לעצמך שבמדינה מוסלמית כלשהי, מי שלומד קוראן רשאי לקחת מהמכולת אוכל ולקבל כסף (בניגוד לאחרים שמשלמים תמורת האוכל).
יום אחד פקע החוק שמאפשר להם את זכות היתר הזו, ובתמורה - המכולת החליטה שהיא כבר לא משלמת להם כסף כשהם לוקחים אוכל בחינם.
נראה לך הגיוני לקרוא לזה "עונש"?!
הקישור בין תקציב הדתות לשירות הצבאי הוא המצאה מוזרה, מקבלים דתות גם אחרי גיל הטור מה שמלמד בהכרח שאין שום קשר ביניהם, זה גם לא אותם משרדי ממשלה שמטפלים בגיוס ובתקציבים.
ובגלל שהשעה מאוחרת, וגם כי אין לי זמן להתייחס לכל אחד מעשרות הכשלים הלוגיים והטעויות שהבאת,
אתה ממש נחמד, מעריץ!
לגבי א':
כן חלה עלייה באחוז החרדים מתוך האוכלוסיה,
מה שאומר שאתה משרת יותר? אם נניח (בהתייחס לטענה א') שאתה משרת את אותו אורך שירות בדיוק, למה זה שיש פחות אנשים שעושים את זה אמור לגרום לך לרדת מהארץ? החיים שלך היו ונשארו אותו דבר.
וכן חלה עלייה בצורך לגיוס (שמעת במקרה שיש כאן מלחמה?)
האמת ששמעתי מהמלחמה חצי יום אחריך, זה מאוד דרמטי, חוצמזה אני בהחלט מודע למלחמה, בוכה על האבידות על הפגיעות ועל החטופים, לגופו של עניין לטווח בינוני (מי שבעצמו אחרי גיל גיוס או שהילדים שלו לא מגיעים לגיל הזה בשנים הממש קרובות) אין סיבה שהעליה המדוברת באורך השירות תגרום לו לרדת מהארץ, לא נראה שצה"ל הולך לשנות את הקונספציה הידועה מה6 לאוקטובר.
לגבי ב':
ציטוט מתוך הכתבה הזו -

ואם התכוונת לגידול באופן מוחלט (ולא לפי אדם בודד), אז הנה ציטוט אחר מהכתבה:

אגב, כמובן שלא מדובר רק על זה, יש המון תקציבים נוספים שהממשלה הנוכחית העבירה לחרדים
(ובטח @AIML אלוף הקישורים יוכל לפרט כאן יותר ממני :))

בקיצור, הטענה שלך לפיה לא נוספו כספים לחרדים היא בבירור שגויה במקרה הטוב, ומנסה להטעות במקרה הרע.
מנסה להטעות זה הנחת כוונה רעה לשווא, התקציבים שכיום מקבלים הם נמוכים מהתקציבים בשנים עברו (ב2016 הנקודה היתה על 460, בינתיים הקצבה עליה אתה מדבר עוד לא הגיע לחשבון הבנק שלי (ייתכן שהיה פעם פעמיים העברה יותר גבוה, מנקודת מבט של אברך קשה לעקוב, בגלל הישחקות ערך הנקודה במהלך השנה או מסיבות תקציביות אחרות לפעמים יש בסוף שנה חודשים חסרים וחודשים שמשלימים אותם, עימך הסליחה...)
בכל מקרה גם לדבריך גובה ההעלאה לנקודה משנת 2016 (8 שנים!) היא 40 ש"ח (כ8% +-) ב8 שנים, הרבה פחות מהשוואת המדד בכל תקציב אחר שקיים במדינה (לא בדקתי, משער, מוזמן לתקן)

בעניין הגידול המוחלט זה לכאורה נתון חסר משמעות בלי להכיר את היחסיות של העליה בתקציב של האברכים לעומת שאר ענפי התקציב לאורך כמה שנים.

נ.ב. לגבי הטענות שחרדים לא מתגייסים כי ראשי הישיבה רוצים להרויח כסף על רישומם כבחורי ישיבה, כפי שאפר לראות כאן תקציב ישיבות ההסדר גבוה במאות שקלים מתקציב הישיבות, גם ישיבות רגילות "מפסידות" מאות שקלים ככל וכמות המתגייסים בהם נמוכה (הקובץ מעודכן ל2016, אני לא יודע איך זה מחושב כיום)

נערך לאחרונה ב:
@אפר - לא אוכל כרגע להתייחס לכל מה שכתבת (בכל זאת 2:22, ויש לי עבודה מחר...),
אבל לגבי הדברים החשובים בעיניי:

האמת שלא ממש כתבתי את דעתי האישית, יותר הצגתי לך "נקודות מבט שונות" הנמצאות בקרב הציבור החרדי.
אה, אז מצטער ומתנצל.
(חשבתי שבתוך כתב הגנה על הציבור החרדי אתה מציג נקודות חיוביות בעיניך, לא סקירה אובייקטיבית שמכילה גם "ראיה לסתור".)

בכל אופן, קח את מה שכתבתי כלפי חרדים אנטי-ישראלים, ולא כלפיך אישית.

בהקשר של הגיוס ישנם קבוצות שלא יתגייסו כי הם רואים ב"ישראליות" (הקמת המדינה וערכי המדינה) כפירה בתורה ושנאת דת, הקבוצות האלו נעות בין השוליים הקיצוניים לבין חלק ניכר מהמיינסטרים החרדי.
אם מדובר על חלק ניכר מהמיין סטרים החרדי, אז מצבנו גרוע מאוד.

אתה ממש נחמד
בדרך כלל לא הייתי מגיב בטון כזה, אבל אמרת שמתעלמים ממך בכוונה,
אז ניסיתי לומר שאם יש לצד החילוני מה לומר על כמעט כל משפט שלך -
ברור שלא נגיב עשרות תגובות, כי זה לא ישאיר מקום לכל דבר אחר בשרשור.
הגבתי רק לחלקים הכי מקוממים בעיניי.

אני בהחלט מודע למלחמה, בוכה על האבידות על הפגיעות ועל החטופים
+10

לא נראה שצה"ל הולך לשנות את הקונספציה הידועה מה6 לאוקטובר
זו נקודה שראויה לשרשור שלם בפני עצמו, אבל על קצה המזלג -
הקונספציה הייתה בעיקר של הדרג המדיני, לא של הצבא.
אם כי כמובן - הייתה פה גם פשלה רצינית ביותר של הצבא.

כך או אחרת, אין בזה הצדקה לא להתגייס,
בדיוק כמו שרשלנות רפואית נקודתית לא פוסלת את מקצוע הרפואה כולו.

מנסה להטעות זה הנחת כוונה רעה לשווא
לא כתבתי בוודאות שאתה מנסה להטעות, הבאתי את שתי האפשרויות.
אם כי אני חייב לומר שקשה לי להבין איך אפשר לחשוב שהממשלה הזו לא הוסיפה תקציבים לחרדים -
כל כמה ימים מתפרסמות בעיתונות הכללית (שאולי אתה לא חשוף אליה) כתבות עם נתונים מדויקים על שינויים שהממשלה הנוכחית עורכת לטובת החרדים (ומגזרים אחרים) על חשבון הציבור הכללי.

העובדה שאתה לא רואה את זה אצלך אישית אינה רלוונטית -
גם כי אתה אדם אחד ולא מגזר שלם,
וגם כי ברור שיוקר המחיה הכללי עולה, ואם אצל מגזרים אחרים הוא עולה יותר מאשר אצל החרדים - אז בפועל התבצעה כאן העלאת התקציב לחרדים.

@אפר - לא אוכל כרגע להתייחס לכל מה שכתבת (בכל זאת 2:22, ויש לי עבודה מחר...),
אבל לגבי הדברים החשובים בעיניי:
למרות שאינני עובד אני מניח שאני קם איתך או לפניך...
אה, אז מצטער ומתנצל.
(חשבתי שבתוך כתב הגנה על הציבור החרדי אתה מציג נקודות חיוביות בעיניך, לא סקירה אובייקטיבית שמכילה גם "ראיה לסתור".)
זה גם לא כתב הגנה, זה הסבר, אתה לא יכול להתווכח עם קבוצה על אמיתות דרכה בלי להכיר אפילו קצת מה עומד מאחוריה
בכל אופן, קח את מה שכתבתי כלפי חרדים אנטי-ישראלים, ולא כלפיך אישית.

אם מדובר על חלק ניכר מהמיין סטרים החרדי, אז מצבנו גרוע מאוד.
לא ממש, כפי שכתבתי אצל רובם יש התנגדות אידיאולוגית אבל לא פרקטית, כלומר מבחינתם המדינה היא יותר כמו ועד בית (אינטרס משותף) מאשר כמו "חלום של אלפיים שנה". (אני מבין שהשאלה הבאה היא למה הם משלמים לוועד הבית פחות - התשובה היא שהם חושבים שהם לא משלמים פחות, חלק כי לדעתם לימוד התורה הוא צרוך בסיסי למדינה, וחלק כי לדעתם עדיף לוהריד את רמת "ועד בהבית" ולהשקיע את האנרגיות במטרות אחרות.)
בדרך כלל לא הייתי מגיב בטון כזה, אבל אמרת שמתעלמים ממך בכוונה,
אז ניסיתי לומר שאם יש לצד החילוני מה לומר על כמעט כל משפט שלך -
ברור שלא נגיב עשרות תגובות, כי זה לא ישאיר מקום לכל דבר אחר בשרשור.
הגבתי רק לחלקים הכי מקוממים בעיניי.
הטענה שלי היא פשוטה, אתם לא מכירים את הציבור החרדי, למה נראה לכם שאתם יכולים להבין את המניעים שלו לאי שירות צבאי, אתם לא מבינים מה הוא מקריב לכל אורך חייו בשביל הערכים שלו לא משנה כמה זה קשה לו, וכמה כסף ומאמצים זה עולה לו.

חשבת פעם שאולי חלק מבחורי הישיבה בא להם גם להיות "גברים" ולהתגייס ולשרת ביחידות מובחרות? הם נמנעים מזה כמו שהם נמנעים מהרבה דברים אחרים בחיים שלהם (אני צריך לפרט?), יש להם סולם ערכים שמתעדף התקדמות רוחנית על פני דברים אחרים ולכן הם "מוותרים (מבחינתם) על שירות צבאי ועוד בשביל הערכים שלהם.
זו נקודה שראויה לשרשור שלם בפני עצמו, אבל על קצה המזלג -
הקונספציה הייתה בעיקר של הדרג המדיני, לא של הצבא.
אם כי כמובן - הייתה פה גם פשלה רצינית ביותר של הצבא.
אפשר להתווכח מי אשם, אבל קשה להאמין שמשהו ישתנה, למרבה הצער, מניח שגם אורך השירות לאורך זמן ישאר כמו לפני ה7 באוקטובר.
כך או אחרת, אין בזה הצדקה לא להתגייס,
בדיוק כמו שרשלנות רפואית נקודתית לא פוסלת את מקצוע הרפואה כולו.
לא טענתי שזה סיבה לא להתגייס, כתבתי שאין סיבה לרדת מהארץ במקרה שאורך השירות לא השתנה, איכות החיים שלך לא נפגעת מכך שיותר חרדים לא משרתים במקרה שהשירות שלך נשאר באותו אורך.
לא כתבתי בוודאות שאתה מנסה להטעות, הבאתי את שתי האפשרויות.
אם כי אני חייב לומר שקשה לי להבין איך אפשר לחשוב שהממשלה הזו לא הוסיפה תקציבים לחרדים -
כל כמה ימים מתפרסמות בעיתונות הכללית (שאולי אתה לא חשוף אליה) כתבות עם נתונים מדויקים על שינויים שהממשלה הנוכחית עורכת לטובת החרדים (ומגזרים אחרים) על חשבון הציבור הכללי.
מצחיק, אתה רואה בתקשורת שלך אובייקטיבית, כנראה הרבה יותר משאני רואה את שלי.
העובדה שאתה לא רואה את זה אצלך אישית אינה רלוונטית -
גם כי אתה אדם אחד ולא מגזר שלם,
אני חי בתוך מגזר שלם...
וגם כי ברור שיוקר המחיה הכללי עולה, ואם אצל מגזרים אחרים הוא עולה יותר מאשר אצל החרדים - אז בפועל התבצעה כאן העלאת התקציב לחרדים.
אם תקציבי כל המשרדים עלו ב5 שנים האחרונות בצורה זהה אז אי השוויון לא גדל בכלום. (או: אם אחוז תקציב החרדים מתקציב המדינה הכללי (לא כולל חריגות מלחמה...) נשאר לאורך שנים די יציב כנראהה שאי השוויון לא גדל)

ההתפלספות הזו חסרת משמעות. בקרוב אם אנחנו רוצים לשרוד תקום ממשלה ציונית שמאחדת את רוב העם (זה יקרה הרבה יותר מהר אם ביבי יעזוב איכשהו, הוא המכשול העיקרי) שתחתוך משמעותית בתקצוב החרדים, ממש ברמה של סטלין, ותכריח אותם להשתלב בתחומי החיים ביתר שאת או לרעוב (הדבר החשוב פה הוא תשלום מיסים, ועל קהילה שעובדת בשחור לא בטוח שזה יעבוד מהר מספיק, אבל צריך לנסות). זה הדבר היחיד שיציל את המדינה הזו בטווח של עשרות שנים קדימה.
בטווח הקצר צריך כנראה לקבל כמה החלטות כלכליות ובטחוניות קשות. צריך ממשלה שתקריב את עצמה פוליטית ולא תעשה סקר יום אחרי הטבח כדי לראות אם הציבור רוצה להיכנס לעזה או לא. צריך פה מישהו סטייל בנט שלא איכפת לו אם הוא יבחר שוב או לא, פשוט להיבחר, לבצע רפורמות הרסניות שיצילו את המדינה בכל מחיר, ולהמשיך הלאה. הייתי מקביל את זה לביטול כל המקצועות במערכת החינוך הישראלית פרט להבנת הנקרא, אנגלית ומתמטיקה. זה יעלה בהרבה מורים מפוטרים והרבה כאב לב אבל זה מה שצריך לעשות. לחתוך את כל השומן המיותר, להשאיר רק את מה שחשוב מאוד (ביטחון, בריאות, חינוך יצרני מהמאה ה21, ציונות, תעשיות נשק, הייטק, חקלאות) ולבצע כמה השקעות קרות בעתיד של המדינה הזו גם אם זה יכאב מאוד בטווח הקצר. ובשביל זה צריך להפסיק עם הפופוליזם.

יכול להיות שגם זה מאוחר מדי עם הדיבורים על שואה שניה שתקרה בשנתיים הקרובות, אבל לפחות ננסה. ביבי יודע את כל הדברים האלו אבל עדיין טומן את ידו בצלחת האבדון ולכן שמור לו מקום מיוחד בגהינום כמי שהבין לאן המדינה הולכת ובעיניים פקוחות הקריב אותה.
אבל אני אופטימי.

הדבר החשוב פה הוא תשלום מיסים
זה לא הדבר היחיד שחשוב פה.
כל ההטבות וההנחות שהחרדים מקבלים מנתקים אותם מהמציאות.
כמו שאיכלר הדגים הם אפילו לא מבינים את המושג גרעון

ההטבות וההנחות שהחרדים מקבלים לא כפופות למציאות אלה רק לסחתנות פוליטית, מה שמונע מהחרדים להבין בכלל שהמצב השתנה (כי ״למי רע פה״?)
המדד עולה ? מעדכנים את הקצבאות
המשכנתה מתיקרת ? שהמדינה תשלם אותה במקום ה״עניים״
יש מלחמה? מה זה בכלל קשור אליהם. הם מוכנים להתפלל יותר חזק.

הייתי מקביל את זה לביטול כל המקצועות במערכת החינוך הישראלית פרט להבנת הנקרא, אנגלית ומתמטיקה
להפתעתינו חייבים גם לימודי אזרחות, ובהחלט לא ברמה שמלמדים אותם כיום.
גם לימודי מדע בסיסיים הכרחיים להקנית יסודות חשיבה והיגיון, אבל כניראה שנאלץ להתחיל ברשימה הצנועה של מתן.

נערך לאחרונה ב:
מה לדעתך יקרה ביום שהאייטולות (הכי קרוב לזה הוא בן גביר, לא ממש חרדי אבל שייך למגזר האמוני) ינהיגו את המדינה? האם הם ישאירו את המדינה ליברלית? הרי זה בניגוד לאמונתם לאפשר לכל האחרים לחיות בצורה שתתאים להם. כלומר, אם יהיה בכוחם, הם לא יכבדו את הליברלים.
אוקיי,
אז אני מזמין אותך לשמוע את הויכוח בין אליהו יוסיאן לרב יגאל לוינשטיין.
אוהבים להקצין את דעת הרב לוינשטיין (שאני בהרבה דברים, כולל בויכוח הנ"ל, כמותו [בגדול, לא זוכר כל פיפס בויכוח עכשיו])
מחליטה מה שאר העדר לא יוכל לראות?
לזלזל באחר זה תמיד דרך מעולה לנהל דיון, אין ספק.
* אגב - אני לא חרדי ולא רוצה\יכול לייצג אותם.
אתה ממש נחמד, מעריץ!
כאמור, זלזול זה לא דרך לנהל דיון.
ו @איניגו מונטויה הוא אחד מהאנשים היותר פתוחים כאן לדיון.

זה לא הדבר היחיד שחשוב פה.
כל ההטבות וההנחות שהחרדים מקבלים מנתקים אותם מהמציאות.
אני מתקן תשלום מיסים לשיפור מאזן הוצאות הכנסות כללי. המשפחה החרדית חייבת להגדיל את הכסף שהיא מכניסה למדינה לעומת לוקחת למדינה לנפש. זה הכל.

שתחתוך משמעותית בתקצוב החרדים, ממש ברמה של סטלין.
מגניב, אגב אולי גם תשמיד על הדרך את כל מי שלא חושב כמוך, כמו סטאלין.
ותכריח אותם להשתלב בתחומי החיים ביתר שאת או לרעוב (הדבר החשוב פה הוא תשלום מיסים, ועל קהילה שעובדת בשחור לא בטוח שזה יעבוד מהר מספיק, אבל צריך לנסות).
אשמח לנתונים על "הקהילה שעובדת בשחור" (יכול להיות שאתה מתבלבל עם המגזר הערבי?)

יכול להיות שגם זה מאוחר מדי עם הדיבורים על שואה שניה שתקרה בשנתיים הקרובות,
שואה? מי הולך להיות הנאצי התורן?

כאמור, זלזול זה לא דרך לנהל דיון.
ו @איניגו מונטויה הוא אחד מהאנשים היותר פתוחים כאן לדיון.
ללא ספק @איניגו מונטויה הוא איש מקסים וקשוב, מתנצל.

נערך לאחרונה ב:
מה לדעתך יקרה ביום שהאייטולות (הכי קרוב לזה הוא בן גביר, לא ממש חרדי אבל שייך למגזר האמוני) ינהיגו את המדינה? האם הם ישאירו את המדינה ליברלית? הרי זה בניגוד לאמונתם לאפשר לכל האחרים לחיות בצורה שתתאים להם. כלומר, אם יהיה בכוחם, הם לא יכבדו את הליברלים.
אני בטוח שהם יתנו לאנשים להתפלל ביום כיפור בככר העיר אם הם ירצו

אשמח לנתונים על "הקהילה שעובדת בשחור"
כאן מסביר שהוא ״חייב״ לעבוד בשחור. בהמשך אומר ד"ר נרי הורביץ, לשעבר יועץ משרד החינוך לחינוך החרדי: "המספר שלומד מהבוקר עד הערב הוא מספר קטן יחסית, כ-15-10 אחוז שבאמת לומדים״ כלומר לפחות 85% עובדים בשחור.

מאחר ועבודה בשחור היא פשע הרי שמטבע הדברים היא מוסתרת ואין נתונים, אבל גם כשלוקחים בחשבון את כלל ההטבות וההנחות ״הוצאותיהם של החרדים עדיין גדולות מהכנסותיהם מה שמצביע אולי על הון שחור.״

נערך לאחרונה ב:
כאן מסביר שהוא ״חייב״ לעבוד בשחור. בהמשך אומר ד"ר נרי הורביץ, לשעבר יועץ משרד החינוך לחינוך החרדי: "המספר שלומד מהבוקר עד הערב הוא מספר קטן יחסית, כ-15-10 אחוז שבאמת לומדים״ כלומר לפחות 85% עובדים בשחור.
שקר מגעיל, אני ממצא בכולל, ןולמדתי 6 שנים ב2 מהישיבות הגדולות במגזר החרדי, המספירם מופרכים, טוב שהוא לא צריך להוכיח אותם....
מאחר ועבודה בשחור היא פשע
לא באמת רלוונטי אם זה מוגדר כפשע כעוון או כל הגדרה אחרת, זה עבירה על החוק ולכן זה נעשה בהסתר.
הרי שמטבע הדברים היא מוסתרת ואין נתונים,
אכן, כמו גם העבודה בשחור במגזר החילוני שמוסתרת מאותה סיבה...
אבל גם כשלוקחים בחשבון את כלל ההטבות וההנחות ״הוצאותיהם של החרדים עדיין גדולות מהכנסותיהם מה שמצביע אולי על הון שחור וקבלת תרומות מחו"ל ללא דיווח."
עברנו מעבודה בשחור לתרומות לא מדווחות, יפה התקדמות.

מגניב, אגב אולי גם תשמיד על הדרך את כל מי שלא חושב כמוך, כמו סטאלין.

אשמח לנתונים על "הקהילה שעובדת בשחור" (יכול להיות שאתה מתבלבל עם המגזר הערבי?)

שואה? מי הולך להיות הנאצי התורן?

ללא ספק @איניגו מונטויה הוא איש מקסים וקשוב, מתנצל.
המשמידים והנאצים התורנים הם השכנים שלנו אם לא שמת לב. אתה מוזמן לקרוא מאמרים של הכלכלן עומר מואב לקבל פרטים על החורבן שמובילים אותנו אליו החרדים.
בנוגע לעבודה בשחור, יש לי כמה סיפורים אנקדוטליים על החרדים שרואים בשלטון הישראלי עוד פריץ מרוסיה שצריך לדפוק אותו ולקחת ממנו כמה שיותר ולכן יש כמובן גם להעלים מס ככל הניתן. אלו אנקדוטות אם תרצה אפנה אותך לשיחות עם אנשים כאלו שבירור מדברים בכנות ולא מתוך רוע, לא קשה להאמין להם בהתחשב בשאר ההחלטות שההנהגה החרדית דוחפת להן. נתונים בעניין הזה אין לי. הערבים תאמר מה שתאמר עליהם השתלבו ומשתלבים בכל תחומי הכלכלה, לטוב ולרע. נקווה שביום פקודה הם לא ינצלו זאת וישתקו את המשק.

המשמידים והנאצים התורנים הם השכנים שלנו אם לא שמת לב.
לצערי שמתי לב בהחלט, אתה רצית להשתמש בכלים של המשמיד.
אתה מוזמן לקרוא מאמרים של הכלכלן עומר מואב לקבל פרטים על החורבן שמובילים אותנו אליו החרדים.
בנוגע לעבודה בשחור, יש לי כמה סיפורים אנקדוטליים על החרדים שרואים בשלטון הישראלי עוד פריץ מרוסיה שצריך לדפוק אותו ולקחת ממנו כמה שיותר ולכן יש כמובן גם להעלים מס ככל הניתן.
אנקדוטות הם חסרות משמעות לחלוטין, העלמת מס קיימת בכל המגזרים והכסף הגדול גם ככה לא אצל החרדים...
לא קשה להאמין להם בהתחשב בשאר ההחלטות שההנהגה החרדית דוחפת להן.
איך המשפט הזה קשור? מיהם ההנהגה החרדית עליה אתה מדבר? איזה כיף לזרוק מילים שאין להם שום משמעות אמיתית
נתונים בעניין הזה אין לי. הערבים תאמר מה שתאמר עליהם השתלבו ומשתלבים בכל תחומי הכלכלה, לטוב ולרע. נקווה שביום פקודה הם לא ינצלו זאת וישתקו את המשק.
הערבים הם ממש חלק מהכלכלה??
* פרוטקשן (כמעט כל חברת בניה בכל הארץ משלמת פרוטקשן ענק, מה שכמובן מתגלגל על כולנו)
* גניבות רכוש, שוב הוצאה מוכרת.
* גניבות רכב (+ עלות של ביטוח הרכב, עלות ביטוח מתומחרת לפי הביקוש של הרכב "בשוק").
* פשע ורציחות, חוץ מהעלות הישירה של הפגיעות שלהם יש גם את העלות הבטחונית הנלווית (כמה חרדים בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל רצחו?)
* הברחות סמים, כמה זה עולה למערכת הבריאות?
* שוד קרקעות (מצחיק לדבר לידם על רמה אחוזים שהמדינה מסבסדת במחיר מטרה או מחיר למשתכן, מה שאולי חרדים מרויחים ממנו יותר)
* ביטחון אישי. (לכמה אחוזים מהארץ אתה לא תיכנס בלי נשק, ובכל מקרה לא תרשה לילדה שלך להתקרב?
* כמובן בגיוס לצה"ל שוכחים אותם. האם גם מהם ישללו תקציבים על רקע אי תרומתם השוויונית?
* גניבות מהמדינה - רשויות בדואיות יכולות לעשות בית ספר לכולם, כפל תשלומים על ידלדים, משחקים קבועים עם תשלומי נסיעות מופרכים, ועוד ועוד.
* שימוש פיראטי בחשמל ומים תוך פגיעה בתשתיות

צריך עוד בשביל ההשואה?
אם אתה חושב אחרת אז בבקשה, כשאתה הולך להפרדת מדינה קח את "התורמים" האלו איתך, תאמין לי שאני יתמוך בכל הפרדה שתכלול את זה (אם כי ליבי יהיה איתכם).

לצערי שמתי לב בהחלט, אתה רצית להשתמש בכלים של המשמיד.

אנקדוטות הם חסרות משמעות לחלוטין, העלמת מס קיימת בכל המגזרים והכסף הגדול גם ככה לא אצל החרדים...

איך המשפט הזה קשור? מיהם ההנהגה החרדית עליה אתה מדבר? איזה כיף לזרוק מילים שאין להם שום משמעות אמיתית

הערבים הם ממש חלק מהכלכלה??
* פרוטקשן (כמעט כל חברת בניה בכל הארץ משלמת פרוטקשן ענק, מה שכמובן מתגלגל על כולנו)
* גניבות רכוש, שוב הוצאה מוכרת.
* גניבות רכב (+ עלות של ביטוח הרכב, עלות ביטוח מתומחרת לפי הביקוש של הרכב "בשוק").
* פשע ורציחות, חוץ מהעלות הישירה של הפגיעות שלהם יש גם את העלות הבטחונית הנלווית (כמה חרדים בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל רצחו?)
* הברחות סמים, כמה זה עולה למערכת הבריאות?
* שוד קרקעות (מצחיק לדבר לידם על רמה אחוזים שהמדינה מסבסדת במחיר מטרה או מחיר למשתכן, מה שאולי חרדים מרויחים ממנו יותר)
* ביטחון אישי. (לכמה אחוזים מהארץ אתה לא תיכנס בלי נשק, ובכל מקרה לא תרשה לילדה שלך להתקרב?
* כמובן בגיוס לצה"ל שוכחים אותם. האם גם מהם ישללו תקציבים על רקע אי תרומתם השוויונית?
* גניבות מהמדינה - רשויות בדואיות יכולות לעשות בית ספר לכולם, כפל תשלומים על ידלדים, משחקים קבועים עם תשלומי נסיעות מופרכים, ועוד ועוד.
* שימוש פיראטי בחשמל ומים תוך פגיעה בתשתיות

צריך עוד בשביל ההשואה?
אם אתה חושב אחרת אז בבקשה, כשאתה הולך להפרדת מדינה קח את "התורמים" האלו איתך, תאמין לי שאני יתמוך בכל הפרדה שתכלול את זה (אם כי ליבי יהיה איתכם).
יש בחברה הערבית בעית פשיעה. חלק גדול מזה הוא התרבות הערבית, חלק מזה זה הזנחה של המדינה. הם עדיין משתלבים בכל תחומי הכלכלה במדינה אי אפשר להתכחש לזה. מספיק להיכנס לכל סופר, לכל אוטובוס, בית מרקחת, חברת הייטק, אין מקום שלא תראה בו ערבים עובדים. העבודה זה חלק מהותי מהם לא משנה מהן הבעיות האחרות, ולא אמרתי שאין בעיות אחרות.
ההנהגה החרדית דוחפת לאי-גיוס ומתן תקציבים על עשיית כלום, חשבתי שאחרי 40 עמודי דיון זה ברור ולא צריך לחזור על זה, אלו לא סיסמאות.
יש גם תופעות חיוביות בחברה החרדית כמובן, יש המון בנות בהייטק, יש תופעות של התנדבות ויש כאב כשיהודים נפגעים, בין אם הם דתיים או חילוניים. זה לא מספיק ולא יספיק. אנקדוטות הן לא חסרות משמעות בתחומים בהם קשה להשיג נתונים. בנוגע לנתונים הנתון המשמעותי ביותר הוא שמשפחה חרדית מכניסה משמעותית פחות כסף למדינה ממה שהיא צורכת, וצורכת זה לא רק בתקציבים אלא בצריכה כללית של שירותי המדינה - ביטחון, תחבורה, רפואה, חינוך. במצב הזה ובריבוי הטבעי הקיים אנחנו הולכים לאבדון כלכלי. ואם לא שמת לב בלי כלכלה חזקה אין לך דרך להתמודד עם הררי הברברים שמקיפים אותך זה פשוט בלתי אפשרי. לא נוכל לשרוד פה כעוד מדינה מזרח תיכונית דפוקה ועניה אנחנו ניעלם. ועל זה יש מספיק נתונים, אפילו של כלכלנים שאי אפשר לחשוד בהם כשמאלנים או שונאי דת כמו פורום קהלת.

עברנו מעבודה בשחור לתרומות לא מדווחות, יפה התקדמות.
תרומות לא מדווחות הן הלבנת הון. בדיוק כמו עבודה בשחור, ושניהם פשע.

מסתבר שעברת לדון בשאלה מי המגזר שבו הפשיעה גדולה יותר - הערבים או החרדים. אכן שאלה קשה.
בקשר לתרומה של שני המגזרים לכלכלת המדינה הנתונים ברורים (איור ז-9ב) - החרדים נותנים פחות למדינה ומקבלים יותר.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה רציני?
מודה שזו היתה אמירה מזלזלת בגלל שאפר בחר להשוות את עצמו לערבים.
אם כבר משווים כמו שאפר מתעקש אז אכן הרושם הוא שפשיעה אלימה נפוצה יותר בחברה הערבית מאשר בחרדית. יחד עם זאת אין ספק שהתרומה של החברה הערבית לכלכלה הישראלית גדולה בהרבה משל החברה החרדית: רופאים, רוקחים, בנאים, מהנדסים, חשמלאים, תרומה ליצור מכל הסוגים, וכמו שרואים בנתונים היבשים - הערבים משלמים יותר מיסים ומקבלים פחות תמיכה מהמדינה,
וזה עוד בלי כל החוקים התמיכות וההנחות הפוליטיות שמטרתם להזרים כסף לחרדים ולמשיחיים בלי לכתוב ״אפליה״ במפורש בחוק כי זה יגרום לפסילתו של החוק.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה