• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חרדת שינה-פוסט פריקה

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
15
לא היו לי לעולם בעיות שינה.כי לעולם היא לא הייתה חשובה לי.כלומר, הייתי קם למחרת בלי משימה חשובה עבורי (בית ספר,צבא).

הכל התחיל שנהייתי סטודנט.לילה אחד לא הצלחתי לישון כמו שצריך ולמחרת הרגשתי את ההשפעה החזקה על הריכוז שלי בלימודים.

משם,המוח שלי חיבר את הקורלציה בין שינה טובה לריכוז ביום למחרת.וגם את הפחד שהשינה לא תקרה.

משם והלאה זה כמו כדור שלג,שכל הזמן אני שובר שיאים חדשים שמבוססים על הציפיות מהעבר שלי למקרה הכי גרוע,לדוגמא:"בעבר,אם ישנתי קצת בלילה מסויים,אז למחרת ישנתי חזק",ואז קורה פעם אחת ששני לילות רצופים אני לא ישן טוב.ואז זה הופך למקרה הכי גרוע החדש,וכך הלאה והלאה....
ועם השבירת שיאים,נשברים גם שיאים חדשים לפחדים:"מה אם אני לא אשן טוב לפני המבחן"》"מה אם אני לא אשן טוב כמה ימים לפני המבחן"》"מה אם אני לא אשן טוב כל החיים".
ואני חושב שככל שאני מתעסק בזה יותר ומנסה לטפל בזה,זה רק מחמיר.
הבנתי מכמה אנשים באינטרנט,שפשוט צריך לשכוח מזה,לא לנסות לטפל בזה,ולהבין שזה לא בשליטתך.
זה נראה לי דבר הגיוני לעשות כי הירדמות זה תהליך פסיבי.וגם כל מי שאני מכיר שישן טוב,לא חושב על השינה פעם אחת במהלך היום.ומי שלא ישן טוב,חושב עליה כל הזמן.
אז ניסיתי קצת לשכוח מזה,אבל זה קשה.

אז לפני שאני מנסה לשכוח מזה לתמיד,אני עושה כמה צעדים אחרונים לוודא שזו ההחלטה הנכונה,וככה יהיה שלם עם עצמי.בין הצעדים:לכתוב פוסט פריקה שמתאר את כל מה שאני מרגיש.

אשמח לשמוע את דעתכם.ואם מישהו חווה משהו דומה.

(כמה הערות: יש לי היגיינת שינה טובה.לא מעוניין בכדורים כי לדעתי זה לא מקורה הבעיה-היו פעמים שהייתי ממש עייף ולא הצלחתי להרדם.לא חושב שטיפול cbt יתאים,כי ממה שהבנתי כל מה שאומרים שם זה דברים שמצאתי כבר באינטרנט,ואני חושב שהם לא ממש טובים,כי הם אקטיביים,בניגוד לגישה הפסיבית שתיארתי)

תודה מראש

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי, אתה לא נרדם כי אתה דואג שלא תישן טוב ? או לא נרדם כי אתה מודאג ממה יהיה מחר?

לא נרדם כי אני דואג שלא אשן טוב
יש לי כמה טיפים שעובדים לנו, אבל לא פירטת כלום על תהליך השינה שלך ועל האינטנסיביות ביומיום בשעות הערות אז לא בטוחה אם זה יועיל לך.
מעבר לכך, האם אתה שותה הרבה קפאין לאורך היום? ומה לגבי השעות לפני השינה? ואיך נראות השעתיים האחרונות לפני השינה אצלך?
אני בשלב הזה של חיי לא צריכה לקום בדרך כלל בשעה מסוימת ולכן הולכת לישון מתי שמתחשק לי.
אם יש לי מחשבות טורדניות כשאני נכנסת למיטה אז יש לי שתי שיטות שעובדות:
1. כל מחשבה שצצה, אני אומרת לה " לכי עכשיו, נתראה מחר בבוקר". מחשבות הן כמו עננים, באות ומתפוגגות במהירות. הדיבור (הפנימי) אל המחשבה מפוגג אותה.
2. אם אחרי שעתיים לא הצלחתי להירדם, אני קמה להפסקת לילה. מתלבשת, מכינה שתיה חמה, פותחת את המחשב וגולשת עד שמתעייפת שוב.
3.בעלי פיתח את הפסקת הלילה להרגל קבוע. הולך לישון בסביבות עשר, קם בסביבות שתיים, עובד מול המחשב במשך שעתיים וחוזר לישון לעוד שעתיים-שלוש.
מסתבר שזה היה הרגל השינה הנפוץ טרום המהפכה התעשייתית והמצאת מנורות החשמל.

נסה במשך כמה ימים, אולי יעזור:
אחרי שעות הצהריים להימנע מקפאין, שזה כולל תה, קפה, שוקולד.
בערב להימנע ממתוק.
בערב לשתות חלב חם או דייסת שיבולת שועל לא מתוקה.
בתוך בעין יש אברי חישה שנקראים קנים ומדוכים, יש להם רגישות לטווח אור השמש וכשהשמש מתחילה לשקוע זה גורם להפרשת מלטונין שמרגיע ומשרה שינה, אור שנפלט ממסכי לד ונורות בבית מונע את ההפרשה של המלטונין.
קום מוקדם מאוד, קצת ספורט והליכה בבוקר, פעילות גופנית במשך היום, כמו טיול או ללכת לים, בערב כשהשמש שוקעת עוד טיול בחוץ, בחזרה הביתה נסה להימנע לגמרי מכל סוג של מסך בשעתיים לפני השינה, ללא טלפון, מחשב וטלוויזיה ולהימנע מתאורת לד, כלומר כל תאורה שיש בבית, כי כנראה הכל לד, אז אולי תקנה מנורת להט בעלת עוצמה חלשה שתהיה מנורת לילה ליד המיטה ושעתיים לפני השינה תקרא ספר. נשימות עמוקות מאוד, להחזיק קצת בריאות, להוציא לאט את האויר על להתרוקנות מלאה של הריאות, כשתתרכז בזה במשך כמה דקות זה ימנע ממחשבות אחרות להיכנס.

הבנתי מכמה אנשים באינטרנט,שפשוט צריך לשכוח מזה,לא לנסות לטפל בזה,ולהבין שזה לא בשליטתך.
אז באת לעוד אנשים באינטרנט לחוות דעת נוספת?

לא מעוניין בכדורים כי לדעתי זה לא מקורה הבעיה-היו פעמים שהייתי ממש עייף ולא הצלחתי להרדם.לא חושב שטיפול cbt יתאים,כי ממה שהבנתי כל מה שאומרים שם זה דברים שמצאתי כבר באינטרנט,ואני חושב שהם לא ממש טובים,כי הם אקטיביים,בניגוד לגישה הפסיבית
אז אתה יכול לנסות את כל טיפולי הפלסבו מבוססי פסאודו-מדע שהציעו מעליי. עד שתתייאש ותבין שיש סיבה טובה לכך שמדע ורפואה קידמו את האנושות. לך לרופא!

נסה במשך כמה ימים, אולי יעזור:
אחרי שעות הצהריים להימנע מקפאין, שזה כולל תה, קפה, שוקולד.
בערב להימנע ממתוק.
בערב לשתות חלב חם או דייסת שיבולת שועל לא מתוקה.
בתוך בעין יש אברי חישה שנקראים קנים ומדוכים, יש להם רגישות לטווח אור השמש וכשהשמש מתחילה לשקוע זה גורם להפרשת מלטונין שמרגיע ומשרה שינה, אור שנפלט ממסכי לד ונורות בבית מונע את ההפרשה של המלטונין.
קום מוקדם מאוד, קצת ספורט והליכה בבוקר, פעילות גופנית במשך היום, כמו טיול או ללכת לים, בערב כשהשמש שוקעת עוד טיול בחוץ, בחזרה הביתה נסה להימנע לגמרי מכל סוג של מסך בשעתיים לפני השינה, ללא טלפון, מחשב וטלוויזיה ולהימנע מתאורת לד, כלומר כל תאורה שיש בבית, כי כנראה הכל לד, אז אולי תקנה מנורת להט בעלת עוצמה חלשה שתהיה מנורת לילה ליד המיטה ושעתיים לפני השינה תקרא ספר. נשימות עמוקות מאוד, להחזיק קצת בריאות, להוציא לאט את האויר על להתרוקנות מלאה של הריאות, כשתתרכז בזה במשך כמה דקות זה ימנע ממחשבות אחרות להיכנס.
נשמע הגיוני, אבל מניסיון אישי התוצאות הפוכות.
אם אתה מבלה את כל היום בתכנונים על איך תצליח להירדם, אז במיטה אתה בלחץ עצום שזה לא מצליח.

הניסיון שלי הוא שצריך לפעול בדיוק הפוך, לא לעשות שום דבר מיוחד וללכת לישון רק כשמפהקים כבר.
ברור שלא לשתות קפה ושטויות כאלה.

אז אתה יכול לנסות את כל טיפולי הפלסבו מבוססי פסאודו-מדע שהציעו מעליי. עד שתתייאש ותבין שיש סיבה טובה לכך שמדע ורפואה קידמו את האנושות. לך לרופא!
גם אני יודעת להיות נחרצת :)
אל תלך לרופא! אין להם מושג על המכלול שנקרא אדם. כל אחד מכיר חלק קטן מהמערכת הגופנית ולא מתעניין בשאר.
אל תלך לפסיכיאטר! סימום עפ"י חוק הוא לא קידמה. אלא אם כבר נכנסת למסלול של איבחון הפרעה נפשית ומוצא חן בעיניך להסתמם.
נ.ב. נזכרתי שלפני 30 שנה, אחד האחים שלי סבל מנדודי שינה. לקח כדורי שינה ללילה ואז בבוקר לקח ממריצים כדי להצליח לעבוד. בסוף הבין לאיזו מערבולת נכנס ויצא מזה די בקושי.

אחת הבעיות בעולם המודרני שאנשים שכחו שלגוף יש שעות פעילות ושעות שינה
במשך אלפי שנים אנשים קמו באור וישנו בחושך
לא היו הסחות דעת שהעמיסו את המוח בעומס יתר עקב חשיפה למסרים ופרסומות
שוכחים שלא טוב לישון עם טלויזיה ברקע
ושאור כחול ממסך הטלפון פוגע ביכולת השינה
בנוסף לשאר
להפסיק לאכול ב1930
לוודא ששותים מספיק מים במהלך היום
לא לצרוך משקאות ממותקים/להוריד רמת סוכר
סוכר זה דלק שמעלה עירנות
ובקיצור לחיות חיים יותר בריאים
לטפל בלחצים היום יומיום
בקיצור לשמור על הגוף שלך

גם אני יודעת להיות נחרצת :)
אל תלך לרופא!
הבעיה היא לא בנחרצות אלא בתוכן.

המלצה לא ללכת לרופא או לפסיכיאטר צריכה להיות פשע שעונשו כליאה. לא מבינה איך בעולם שלנו יש אנשים שמחזיקים בדעות אנטי מדעיות או אנטי רפואיות. איך אנשים עדיין מחזיקים בסטיגמות מלפני 100 שנה על פסיכיאטריה, או למה אנשים נמנעים מחיסונים, או איך לעזעזל עדיין חושבים שכדוהא שטוח?! כל הדעות האלו שייכות לאותו מקום - פח האשפה.

אנקדוטה נחמדה על אחיין לא מעידה על הכלל ולכן לא רלוונטית לדיון.

הבנתי שטיפולי cbt יכולים לעזור.
יש פרוטוקול של cbt שמתמחה בהפרעות שינה.

ממליץ להקשיב לסידרה של HubermanLab שבה הוא מדבר על שינה ואיך לשפר אותה. הייתי מתחיל מזה

לא מבינה איך בעולם שלנו יש אנשים שמחזיקים בדעות אנטי מדעיות או אנטי רפואיות
כי בינתיים זה עדיין חוקי לחשוב לבד..
למה אנשים נמנעים מחיסונים
בגלל זכות הבחירה על הגוף

למען הסר ספק אני התחסנתי בלא מעט חיסונים אך לא לקחתי את התרכיב הניסיוני לקורונה

לא חושב שכדור הארץ שטוח

ולא חושב שחברות התרופות רוצות אותנו בריאים אלא להרוויח כסף

ובחזרה לדיון המקורי אם אפשר

אנקדוטה נחמדה על אחיין לא מעידה על הכלל ולכן לא רלוונטית לדיון.
הפות"ש מחפש רעיונות שיעזרו לו עצמו, לא לכלל, וכן רלוונטית.
המדע הרפואי נשען על סטטיסטיקה, גם אם תרופה משפיעה לטובה על יותר מחצי מהנבדקים - יכולים להיות עשרות אחוזים שהתרופה לא תשפיע/תשפיע לרעה/תיצור תופעות לוואי בעייתיות.
המלצה לא ללכת לרופא או לפסיכיאטר צריכה להיות פשע שעונשו כליאה
משפט כל-כך מטומטם לא ראוי לתגובה, אבל אני אכתוב בקצרה למען אחרים פחות נחרצים ממך:
אני משתמשת גם בכלים של הרפואה והמדע הקונבנציונלים, במיוחד אם יש מחלה כרונית מאובחנת. וגם אז אני בודקת היטב את ההשפעות עלי ומקבלת החלטות בהתאם.
אמונה "דתית" עיוורת היא תמיד בעייתית ובמיוחד לא נבונה לטעמי, ולא רק בענייני רפואה.

לא היו לי לעולם בעיות שינה.כי לעולם היא לא הייתה חשובה לי.כלומר, הייתי קם למחרת בלי משימה חשובה עבורי (בית ספר,צבא).

הכל התחיל שנהייתי סטודנט.לילה אחד לא הצלחתי לישון כמו שצריך ולמחרת הרגשתי את ההשפעה החזקה על הריכוז שלי בלימודים.

משם,המוח שלי חיבר את הקורלציה בין שינה טובה לריכוז ביום למחרת.וגם את הפחד שהשינה לא תקרה.

משם והלאה זה כמו כדור שלג,שכל הזמן אני שובר שיאים חדשים שמבוססים על הציפיות מהעבר שלי למקרה הכי גרוע,לדוגמא:"בעבר,אם ישנתי קצת בלילה מסויים,אז למחרת ישנתי חזק",ואז קורה פעם אחת ששני לילות רצופים אני לא ישן טוב.ואז זה הופך למקרה הכי גרוע החדש,וכך הלאה והלאה....
ועם השבירת שיאים,נשברים גם שיאים חדשים לפחדים:"מה אם אני לא אשן טוב לפני המבחן"》"מה אם אני לא אשן טוב כמה ימים לפני המבחן"》"מה אם אני לא אשן טוב כל החיים".
ואני חושב שככל שאני מתעסק בזה יותר ומנסה לטפל בזה,זה רק מחמיר.
זה נראה לי דבר הגיוני לעשות כי הירדמות זה תהליך פסיבי.וגם כל מי שאני מכיר שישן טוב,לא חושב על השינה פעם אחת במהלך היום.ומי שלא ישן טוב,חושב עליה כל הזמן.
אז ניסיתי קצת לשכוח מזה,אבל זה קשה.

אז לפני שאני מנסה לשכוח מזה לתמיד,אני עושה כמה צעדים אחרונים לוודא שזו ההחלטה הנכונה,וככה יהיה שלם עם עצמי.בין הצעדים:לכתוב פוסט פריקה שמתאר את כל מה שאני מרגיש.

אשמח לשמוע את דעתכם.ואם מישהו חווה משהו דומה.

(כמה הערות: יש לי היגיינת שינה טובה.לא מעוניין בכדורים כי לדעתי זה לא מקורה הבעיה-היו פעמים שהייתי ממש עייף ולא הצלחתי להרדם.לא חושב שטיפול cbt יתאים,כי ממה שהבנתי כל מה שאומרים שם זה דברים שמצאתי כבר באינטרנט,ואני חושב שהם לא ממש טובים,כי הם אקטיביים,בניגוד לגישה הפסיבית שתיארתי)

תודה מראש

הי
לי יש בעיה דומה... בגדול הפחד מחוסר יכולת להירדם מונע ממך להירדם.
לרוב סוג הבעיות הללו נכנסות לקטגוריה של חרדה בעוצמות ובמאפיינים שונים.
חרדה היא לא דבר לוגי ולכן ניסיון טיפול לוגי כמו להכריח את עצמך לשכוח מזה יכול להיות מאתגר.

תנסה מה שמתאים לך אבל אני ממליץ על מפגש עם פסיכולוג (כמובן עם תעודה וניסיון בתחום הזה)
לפעמים הדברים הללו הם רק תסמינים לתהליכים עמוקים יותר בנפש.

בהצלחה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Tsachi01 מתמודד עם חרדת טיסות - אשמח לטיפים מועילים אוף טופיק 52
ה חרדת מבחנים אוף טופיק 30
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
M האם המשבר הנוכחי שינה את דעתכם על קרנות החירום? פוסטים מאיכות נמוכה 255
ת השינה כיום - כמה שעות שינה אתם ישנים, ומתי אתם מתעוררים? אוף טופיק 42
D הבנק שינה את התנאים אז החלטתי לעזוב, האם זו עילה לשיחרור פיקדון? צרכנות פיננסית 5
amidar דרוש - תחליף מזגן לחימום חדר שינה אוף טופיק 36
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
הסולידית עידן פוסט-נתניהו אוף טופיק 1618
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3

נושאים דומים

Back
למעלה