• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alin99

משתמש רגיל
דירוג
55
בהמשך לפוסט שפרסמתי על הפסקת הלימודים בטכניון
קודם כל מודה על התגובות וארצה להרחיב לגבי המצב שלי בכללי בחיים ולקבל ייעוץ והכוונה
לפני שלושה שבועות הפסיקו לי את הלימודים בטכניון והיו לי שבועות קשים מבחינת התקפי חרדה.
אחד הדברים שהיו קשים לי הלימודים זה המגורים בבית
אתן רקע: בת 26, אמא שלי ואבא שלי אנשים עם בעיות נפשיות, אמא שלי מאובחנת עם דכאון והפרעות ולוקחת 3 כדורים פסיכיאטריים היא כל יום בוכה ורבה עם אבא שלי ומאיימת להתאבד כמה פעמים הזמנו לה אמבולנס כי היא איימה שתתאבד היא גם מאוד אובססיבית כלפיי, היא כל הזמן מתקשרת אליי גם כשהייתי בלימודים היא צלצלה אם בטעות חזרתי מאוחר מדי היא גם בלילות נכנסת לבדוק שאני במיטה ישנה כי היא מפחדת עליי מאוד יש לה הפרעות חרדה וOCD.
ואבא שלי אדם מאוד מתעלל נפשית ומתחשבן על כל דבר. זה לא פשוט לספר אבל זו האמת. אני אוהבת את ההורים שלי אבל לא יכולה לגור איתם יותר,זהו כלו כל הקיצים.בגילי זה כבר בלתי אפשרי במיוחד כשמדובר על בית קטן מאוד בלי פרטיות ועם הורים עם בעיות נפשיות שמשפיעות גם עליי
ההורים שלי אנשים מאוד בעייתיים שניהם עולים שניהם לא למדו ובקושי עובדים בעבודה נורמאלית ואני מרגישה שאני מאוד מושפעת מהם,כל החיים תמכתי בהם נפשית ולקחתי את אמא שלי לרופאים ופסיכיאטר וגם כל דבר בעברית הם צריכים עזרה כי הם לא יודעים עברית. כן אמא שלי מאוד רצתה שאלמד והלכתי ללימודים גם בשביל לעשות לה טוב על הלב אבל לא עבד.
לציין לפני הלימודים הייתי עובדת 12 שעות ובקושי בבית והיה לי שקט ושלווה, הייתי מרווייחה סביב ה7.5 8 נטו השכר הוא בערך 45 בשעה בממוצע

זה שהעיפו אותי מהטכניון גרם לי לחשוב שאולי כדאי לשים את הבריאות הנפשית קדימה, נשרפו 3 שנים אבל אולי זה בעצם סימן מהיקום שזה לא בשבילי. ומה שווה תואר אם אני שונאת את החיים שלי בכל רגע נתון ?
אני כרגע בצומת דרכים
אני לא רואה את עצמי ממשיכה את התואר במדעי המחשב במכללה או באופ, מסיבה שזה לא נותן לי בטחון תעסוקתי היום המצב על הפנים לג'וניורים ואין לי נסיון וזה גם משהו שהתעסקו בו בזמן הלימודים בטכניון וגם גרם לי לסטרס. ואני רוצה להפחית סטרס. וגם במידה ואמשיך אצטרך לגור בבית עוד שנתיים וחצי לפחות כי התואר הזה מאוד מאוד קשה ולא מאפשר עבודה במשרה מלאה. ומגורים בבית לא תורמים לי לבריאות הנפשית
בימים האחרונים קרו מקרים עם ההורים שבעצם החלטתי שעדיף שאעזוב את הבית, אני לא מסוגלת לסבול את הבכי של אמא שלי יותר ואני גם רוצה לחיות, השלוש שנים אחרונות היו קשות לי מאוד גם הקבלה לטכניון גם הלימודים וגם שהעיפו אותי. ממש סבלתי מכל רגע. תבינו 3 שנים לא התאמנתי ולא הצלחתי לחייך ולא נסעתי לשום מקום.מגיע לי גם לחיות כמו בן אדם

חשבתי לחזור לעבודה שעבדתי בה בשירות לקוחות, להרוויח 7-8 נטו בתור התחלה ומשם אפשר גם להתפתח למנהל צוות וכו'. ולא צריך תואר.. וגם יקבלו אותי בשמחה כי מאוד אהבו אותי.
אני גרה באזור חיפה ויש פה דירות שותפים ב2000 כולל חשבונות. אין לי רכב ואני די מסתפקת במועט ובעלת מוסר עבודה בכיף עובדת 12 שעות, אז השכר יספיק לי לשכירות אוכל ולחסוך קצת בצד. והכי חשוב אהיה עצמאית ובלי לחץ נפשי מההורים ובלי לשמוע את אמא שלי בוכה כל לילה ושואלת למה היא נולדה ושהיא רוצה למות. תבינו שזה מה שאני שומעת כבר 5! שנים ברציפות! המצב הנפשי שלי ברצפה בגלל זה וגם לי יש מחשבות אובדניות בגללה ואני גם התחלתי לקחת כדורים נוגדי חרדה בגלל כל המצב הנפשי שלי ונהייתה לי נשירה קיצוני בשיער.

לגבי לימודים, בעבודה שעבדתי בשירות לקוחות אפשר להתקדם ולהרוויח גם 10 בעתיד וכשעבדתי היו איתי כאלה שלומדים במקביל תעודה נניח חשבת שכר לימודי משאבי אנוש, ראיתי גם שיש לימודי תזונה שזה רק יומיים לימודים בשבוע ובזה יש בטחון תעסוקתי, וגם אם בעתיד אלמד ועבוד בו זמנית לפחות את ה4 כדי לשלם שכירות קצת אוכל ושכר לימוד. ואנשך שפתיים נניח שנתיים.אז גם יהיה לי כיאלו מקצוע כלשהו לבטחון..יש כל מיני קורסים שאפשר לעשות במקביל לעבודה.יש לי חסכונות גם בצד שיסיפיקו לי לשנה שכירות ואוכל קדימה אם חלילה שנה לא אוכל לעבוד.

אז מה אתם אומרים על התכנית שלי ? בגדול אני פשוט רוצה להיות אדם שמח נטול כדורים לחיות חיים רגילים לגמרי.אני מאמינה בעצמי שגם בלי תואר במדעי המחשב או כל מקצוע אחר אני יכוהל לחיות ברמת חיים יחסית סבירה מדי פעם לקנות לעצמי משהו שאני רוצה ולא בעוני כי סהכ יש לי 2 רגליים ידיים יש לי שכל ואני לא צריכה יותר מדי אני אדם צנוע לא יוצאת לחופשות ומסעדות וכו'.
אם יש למישהו איזה משהו שלא חשבתי עליו שיכול גם לפתח אותי תעסוקתית וגם לגרום לי לשקט נפשי אשמח לשמוע. בגדול אשמח לכל הערה והארה

דבר ראשון, שיהיה בהצלחה.
אני חושב שתואר אקדמי כן יקדם אותך, אבל מדעי המחשב זה לא לכל אחד.
העלית רעיון נהדר, לשכור דירה עם שותפים, תוכלי לתמוך בהורייך גם בלי לגור איתם. בעבר כתבת שיש לך גם תיק השקעות, עכשיו זה הזמן למשוך ממנו קצת, תהיה לך נזילות למצוא דירה ועבודה בנחת, ואז להמשיך לחסוך.
האם שקלת לעבוד בשירות המדינה? הם מעסיק יציב, למרות שלא זןהר במיוחד. גם שם, להרבה משרות צריך תואר, אבל פחות משנה במה התואר.

דבר ראשון, שיהיה בהצלחה.
אני חושב שתואר אקדמי כן יקדם אותך, אבל מדעי המחשב זה לא לכל אחד.
העלית רעיון נהדר, לשכור דירה עם שותפים, תוכלי לתמוך בהורייך גם בלי לגור איתם. בעבר כתבת שיש לך גם תיק השקעות, עכשיו זה הזמן למשוך ממנו קצת, תהיה לך נזילות למצוא דירה ועבודה בנחת, ואז להמשיך לחסוך.
האם שקלת לעבוד בשירות המדינה? הם מעסיק יציב, למרות שלא זןהר במיוחד. גם שם, להרבה משרות צריך תואר, אבל פחות משנה במה התואר.
אין לי תיק השקעות יש לי חסכונות בצד ולא כתבתי על זה מעולם אולי אתה מתבלבל עם מישהי אחרת
ולעבוד בשירות המדינה באיזה תפקיד? חשבתי פעם על המשטרה אבל לא שירתתי בצבא ולא יודעת אם יקבלו אותי או שאולי אתה מתכוון למשהו אחר?
כרגע אני ממש נרתעת מתואר ומהעומס וכל זה. נהייתה לי טראומה. אם אלמד בעתיד אולי לימודי תעודה או קורס

יש המון תפקידים בשירות המדינה, תחפשי באינטרנט ותראי אם יש משהו שמעניין אותך. משטרה זה אחד מהם. אם לא עשית צבא בהחלט אפשר להתגייס למשטרה, מכבי אש, מד"א...

לפי דעתי הרעיון של לטפל קודם בעצמך זה רעיון מעולה.
את יכולה להמשיך לעבוד כדי לצבור קצת שקט כלכלי, לעבור מבית ההורים כדי שיהיה לך שקט נפשי מההורים ומקום משלך עם פרטיות כמו שהזכרת.
לאחר מכן את יכולה להתחיל לימודים בפתוחה בקצב שלך כשהנפש יותר שקטה, ואז לפי בחירתך או להמשיך ולסיים בפתוחה או לעבור למקום אחר שהוא לא טכניון. או לחילופין בזמנך להתחיל לא בפתוחה ולא בטכניון.

אם תגישי טוב עם עצמך גם ללמוד לתואר יהיה לך יותר קל. אז תואר את תצליחי לעשות וגם כל יעד אחר שתציבי לעצמך, אל תוותרי.
בנוסף לכך, את הצלחת להתקבל ללימודים בטכניון שזה בפני עצמו אתגר לא פשוט, אל תשכחי את זה.

בהצלחה!

תודה על השיתוף האמיץ.
אין ספק שלצאת מבית ההורים זה התחלה טובה. לפעמים זה קשה, אך אנו צריכים להציב את עצמנו לפני ההורים בסדר העדיפויות.
חוזר על מה שכבר כתבתי - תעבדי (והרבה) בשנה הקרובה. אם נהנית מזה, על אחת כמה וכמה. תחסכי כל מה שתוכלי כדי להציב את עצמך במצב טוב יותר להמשך הדרך (בין אם תרצי לגור לבד בתום החוזה עם השותפים, בין אם תרצי לעבור למקום אחר לצורך לימודים וכד').

אציין גם שלא כל מקום הוא הטכניון, ולא כל תואר הוא תואר במדעי המחשב. ולא כל תואר הוא תואר במדעי המחשב בטכניון...
אל תפסלי את הלימודים האקדמיים על הסף. אולי מכללה (למשל רופין, תל חי, אני בטוח שיש עוד) בהן האווירה יותר "נינוחה וקלילה" יתנו לך מה שאת צריכה.
אולי בעוד שנה לאחר שנה של עבודה ושכירות עם שותפים כן תרצי לתת ללמידה עוד צ'אנס.

כן הייתי משקיע את מירב המאמצים (והכספים) לצורך טיפול ואיחוי הנפש.
בהצלחה! אם תצטרכי תמיכה אל תהססי לפנות לפורום או לאנשים בפרטי. יש כאן אנשים נפלאים.

למעשה אילו שלוש שאלות נפרדות:

1. האם לצאת מבית ההורים?
2. במה לעבוד?
3. במה / האם ללמוד?

תתחילי עם לצאת מבית ההורים. כשעלויות המחיה זולות כמו שלך זה קל לביצוע ויעשה לך טוב. מבחינת עבודה לא הייתי הולך על שירות לקוחות. נסי לחשוב מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה ושאלי את עצמך איזה עבודה תוכל לעזור לך להגיע לשם / לבחון נתיבי קריירה שמעניינים אותך. כתבתי על זה קצת כאן וכאן

מבחינת לימודים אם הייתי במקומך הייתי לוקח כמה חודשי הפסקה בלי ללמוד שום דבר כדי להחלים מהחווייה שעברת ולקבל החלטה בנינוחות.

כפי שכתבתי לך בשרשור אחר הזהרי מלקפוץ למים (כלומר למצוא עבודה / להתחיל ללמוד) רק כדי שתיהיה לך תווית לשים על עצמך. זה בסדר גמור לא לעשות כלום לחודש חודשיים. עדיף להתבשל קצת ולשוטט ברחבי העיר / לקרוא ספרים ולראות סרטים מאשר לקחת תפקיד שהוא פחות אופטימלי להמשך הדרך. נצלי את הזמן כדי לבצע תחקיר כלומר לדבר עם אנשים בהמשך הדרך ולראות האם הכיוון עליו חשבת מתאים לך.

אמא שלי ואבא שלי אנשים עם בעיות נפשיות, אמא שלי מאובחנת עם דכאון והפרעות
כמה דברים בהקשר הזה

1. לבקש סל שיקום עבור ההורים כל אחד בנפרד, זה נותן מעטפת מאוד טובה של תמיכה (סומכת שתבוא לאמא נניח פעמיים בשבוע, מפגשים בקהילה, עבודות מוגנות, מוצרי חשמל ועוד הרבה הטבות אבל בעיקר זה תמיכה ויוריד ממך נטל גדול)

2. יש מרכז תמיכה (במימון המדינה) לבני משפחה של מי שסובל מהפרעות נפשיות - לכי לשם לפגישה ושיחה מניח שיוכלו להבין אותך מאוד טוב ולתת לך הכוונה

3. לשקול אשפוז להורים, אפילו לתקופה קצרה במחלקה פתוחה זה יכול לאזן את כל הבית כמב חודשים כאלה וגם המטופל עצמו עושה קפיצת דרך משמעותית. אם לא אז לשקןל אןלי בית מאזן (אבל לזה צריך סל שיקום)
* שימי לב פסיכאטר בקופח לרוב יעשה הכל להקטין את הבעיות ולהשאיר את המטופל בבית שלן כל עוד אין סיכון חיים. זה לא תמיד נכון
אז מה אתם אומרים על התכנית שלי ?
כן לצאת מבית ההורים נשמע הכרח טוב
אבל אם לא תעשי את מה שלמעלה את.תמצאי את עצמך שעות בטלפון איתם כל יום ומתעסקת רק בהם ואז הבעיה חוזרת רק בצורה אחרת

בחירת קריירה זה לא פשוט וגם לא נכון שתעשי את זה עכשיו

כן לימודים אקדמיים ןהנדסה (כל הנדסה) זה קפיצת מדגרה ברמות השכר ויש הרבה מקומןת יציבים בתעשייה...

בלי קשר נותן רעיון גם לשקול עבודה בתור מורה בבית ספר יסודי או תיכון
השכר ההתחלתי היום די טוב
בטח למי שעושה משרה מלאה פלוס שגם זה זה הרבה פחות מ8 שעות סיום (לפחות פורמלית)
וזה מאוד מאוד יציב ומתגמל.
לימודי הוראה הם יחסית פשוטים ויש אותם גם בטכניון ומשם תתגלגלי ואולי בהמשך תשלימי תןאר....
גם תמיד יכןלה להתחיל כבר עכשיו כמורה מחליפה ולראות אם מתאים...

נשמעת תכנית טובה מאד בעיני.
לעזוב את האזורים המלחיצים. ניסית מספיק.
ליצור לעצמך מרחב בטוח.
לתת לעצמך זמן להחלים מכל התקופה האחרונה. ועוד כמה חודשים תהיי במקום הרבה יותר טוב בשביל לחשב מסלול מחדש.

אוסיף עוד, כי אם עברת שנה ראשונה בטכניון, את בוודאי יכולה לתת שיעורי עזר לבגרויות במתמטיקה, שזו הכנסה לא רעה מהצד.

גם אני תומכת בגישה של לצאת מהבית ולחיות צנוע אף עם שותפים - ועדיף בהקדם האפשרי.
שיעורים פרטיים - עוד רעיון טוב.
לגבי תואר - תצני לעצמך תאריך יעד להתגבש מחדש, אטלי סביב ההרשמה לאוקטובר 2027, ותתחייבי לעצמך שתחזרי לנושא הזה, כשתהיי מוכנה יותר

ואת חושבת שבשירות לקוחות כן יהיה לך ביטחון תעסוקתי?
כמה מאמץ זה יהיה לסיים את התואר בפתוחה? כמה נ"ז יהיה חסר לך?

ואת חושבת שבשירות לקוחות כן יהיה לך ביטחון תעסוקתי?
כמה מאמץ זה יהיה לסיים את התואר בפתוחה? כמה נ"ז יהיה חסר לך?
הרבה מאמץ איזה 100 נקודות. הפתוחה לא מכירה בקורסים שלי חוץ אינפי 1+2 ואלגברה 1. כל השאר לא מכירים כי זה לא אותם קורסים
ולפחות אעבוד במשהו בינתיים שתמיד יש בו עבודה וגם מכירה...

לא ממליץ ללכת אחורה רק כי את לא בטוחה בעצמך, אין לי ספק שכל מי שיכול להתקבל למדמ"ח בטכניון יכול להרוויח יותר מאשר 10 בשירות לקוחות.

פשוט חבל לדעתי. בהצלחה!

לא ממליץ ללכת אחורה רק כי את לא בטוחה בעצמך, אין לי ספק שכל מי שיכול להתקבל למדמ"ח בטכניון יכול להרוויח יותר מאשר 10 בשירות לקוחות.

פשוט חבל לדעתי. בהצלחה!
אתה צודק אבל לא אני הפסקתי את הלימודים שלי הפסיקו לי אותם ואין לי איך לשלוט על זה לצערי. הלוואי ולא היו מפסיקים לי

היי,
חוויתי דברים דומים מאוד למה שאת מתארת, והתכנית שלך נשמעת לי טובה, חוץ מהעניין של לרדת לגמרי מהתואר - אני חושב שזה כן יכול לקדם אותך מאוד בחיים ולתת לך מסגרת טובה להיות בה. יש בטכניון ובכל אוניברסיטה בארץ אנשים שכל התפקיד שלהם זה לנסות לעזור לאנשים כמוך ולראות איך כן אפשר לגרום לזה שתמשיכי בלימודים. אם לא ניסית את זה עדיין, הייתי ממליץ לך בכל זאת לנסות.

בכל אופן, תהי גאה בעצמך על זה שאת חזקה ועוברת את זה כמו גדולה - וכמו שאמרת, יש לך ידיים רגליים ומוח והכל יהיה בסדר :)

אתה צודק אבל לא אני הפסקתי את הלימודים שלי הפסיקו לי אותם ואין לי איך לשלוט על זה לצערי. הלוואי ולא היו מפסיקים לי
היה דיון על זה בשרשור אחר ולכן הגעתי לכאן, לדעתי כדאי לך לסיים תואר במדעי המחשב במקום שיכיר לך בהכי הרבה קורסים.

במקרה הכי גרוע תסיימי במקצוע משיק פיתוח ותעשי 12+ במשרה ראשונה. מאד חבל לפספס את זה וליפול לעבודות שחורות, החיים מספיק קשים גם בלי הקושי של לדשדש מקצועית בעבודות זמניות כל החיים.

נראה לי שאת קצת בסטרס לאחר הפסקת הלימודים ומהמצב בבית ומחפשת דרכים לחתוך מהכל וכמה שיותר מהר.
את צודקת במשהו - אני חושב שאת חייבת לצאת מהבית.
קודם כל להשיג את המקום השקט והשפוי שלך.
נראה לי שבאיזור חיפה לא חסרות דירות קטנות בשכר דירה של עד 2500 ש"ח.
אני כן תומך בחזרה לעבודה זמנית בשביל תקציב חודשי מאוזן, שקט נפשי, ותעסוקה כדי להעביר את הזמן.

בנושא פרישה גמורה מלימודים ,למרות שזה כן יכול להוביל לקריירה מוצלחת, זה בעצם הנתיב הארוך והקשה יותר.
מהפוסט הקודם אני זוכר שציינת שמה שהיה לך קשה היה הקורסים המתמטיים ברמת קושי של טכניון, אבל כן הצלחת לעבור אתם רובם, פשוט בזמן איטי יותר.
אפילו לא התחלת ללמוד קוד בצורה אמיתית.

לדעתי את מספיק מוכשרת ללימודים גבוהים ועבודה ריאלית, ולא צריכה להכריז על לימודים אקדמיים בתור אובדן רק כי לא הלך לך במקום עם הרמה הכי קשה.
הייתי בודק במקומך אם תיכנות באמת מעניין אותך, ואולי בזמן שאת תעבדי בעבודה זמנית, הייתי עושה קורס תכנות כלשהו (לבד או בתשלום), וככה הייתי יודע אם שווה לי בעתיד לחזור ללמודי תוכנה.
במידה וכן תראי בזה עתיד, אני לא הייתי פוסל במקומך אוניברסיטה "רגילה" או מכללה טובה (דוגמה האקדמית תל אביב יפו שמשם יצאו בוגרים שהשתלבו באופן מרשים בתחום).
כמו כן, יש מספר תחומי משנה שקשורים לתחום כמו מערכות מידע.

ישנם תחומים מעט יותר רחוקים שאינם דורשים תואר אבל דורשים הסמכות כגון מהנדסי רשת, אבטחת מידע, devops וכו.
אפשר ללכת גם בנתיב הזה להגיע למשכורות טובות.

אני שומע על מחסור בעבודה למפתחי תוכנה ללא ניסיון, אבל בסוף, אם את עקשנית, תתקבלי לעבודה בתפקיד התחלתי ותצברי ניסיון.
ממליץ לך לא לתת לזה משקל כזה גדול שיגרום לך לפסול את התחום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קודם כל להשיג את המקום השקט והשפוי שלך.
נראה לי שבאיזור חיפה לא חסרות דירות קטנות בשכר דירה של עד 2500 ש"ח.
לקחת בחשבון במקומות עם דירות כאלה השכנים בהרבה מקרים מהסוג ממנו היא מנסה לברוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
ו ממה חיים סטודנטים? אוף טופיק 33
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
M רמת חיים אוף טופיק 26
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ריש-לקיש מיקם מקצועות לא רווחים כפילוסופית חיים לגיטימית ברוח הבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 135
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
M החלפת ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 12
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
י הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
מ הוכחת מרכז חיים ביישוב מזכה - מס הכנסה מיסים 19
Shnizelia קורות חיים באנגלית או בעברית? התפתחות אישית 9
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 238
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
C קורות חיים התפתחות אישית 28
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי יומני מסע אישיים 34
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
M ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר? צרכנות פיננסית 31
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
A ערב משלם ללקיחת משכנתא לדירה- ביטוח חיים וכדאיות נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה