את צודקת, הניסוח בהודעה הראשונה שלי לא היה מדויק. התכונתי למה שאני מקבל. לא למה שהמעסיק משלם.לדעתי עליית הערך של ה-RSU לא רלוונטית להשוואות השכר.
אם תיקח חצי/שני שליש מהמשכורת של עורך דין, תכניס אותה אוטומטית לשוק ההון ותסתכל אחרי שנתיים מה יצא. אם שוק ההון ירתח זה אומר שהמעביד שילם יותר במקור? אם תהיה קריסה זה אומר שהוא שילם פחות?
עדיין האנלוגיה שלך לא מדויקת. ל RSU יש 3 נקודות מענינות: הענקה, הבשלה ומכירה. מניות שהוענקו ולא הבשילו לא ממש שיכות לי. במידה ואפסיק לעבוד, כל מניה שלא הבשילה חוזרת לכיסו של המעסיק. אז השאלה מתי לספור אותה, בפרט כשאני מתענין בשווי נטו שנזקף לזכותי. הסיפור של ההענקה הוא סוג של התחיבות של המעסיק, אבל יש להתחיבות הזאת תנאים, ולכן אני מחשיב את קבלת המניות רק במועד ההבשלה (בפרט כאשר פרישה היא ממש אקטואלית מבחינתי). במקרה של עורך הדין המניות בשלות למכירה מיד כשהוא רוכש אותן.
בכל אופן הנקודה שניסיתי להעביר היא שבהייטק השכר הבסיסי הוא רק חלק מהתמונה, וייתכן מאוד שפותח השרשור מעריך בחסר את מה שאביו מביא הביתה. גם אם הייתי זוקף רק את שווי ההענקה של המניות לאחר מס, השכר שלי נטו בבנק נמוך משמעותית מהתגמול במניות.