יש לנו קרנות פנסיה וביטוח מנהלים ממוסות
מה הכוונה "ממוסות"?
יש לנו קרנות פנסיה וביטוח מנהלים ממוסות שעוד יקח הרבה זמן עד שישתחררו (בגילאים 40+)
הכוונה שאתם בגילאי 40+ או שהקרנות ישתחררו כשתגיעו לגילאים האלו?
למיטב ידיעתי הן לא יכולות להשתחרר לפני שתגיעו לגיל 60.
האם יש אפשרות לשחרר כספים אלו ללא מיסוי
יש כל מיני אפשרויות. ראה
כאן. יש שם גם הפניה נוספת לפוסט של נדב.
האם יש אפשרות לשחרר כספים אלו ללא מיסוי בהינתן שאיננו מפקידים להם כסף ושאנחנו תושבים זרים?
אני לא מכיר משהו לתושבים זרים. אולי קיים משהו שאני לא מודע אליו.
יש לציין שמאחר ואיננו מפקידים לקרנות האלו העמלה בהם גבוהה יותר במיוחד בביטוח המנהלים שברשותי.
אני מנחש שאם אתם לא מפקידים לקרנות האלו כסף כבר 5 שנים, כבר אין לכם שם מרכיב ביטוחי פעיל.
אם זה אכן המצב, ומה שמעניין זה רק איפה להשכיב את הכסף, הייתי בוחן שתי חלופות:
1. קרן פנסיה ברירת מחדל
2. קופת גמל
ניתן לנייד כסף בין המוצרים האלו (ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל), בלי למשוך אותו, ובלי אירוע מס. היתרון בקרן פנסיה ברירת מחדל הוא שדמי הניהול נשארים לכם מקובעים כך או אחרת, גם אם אתם לא מפקידים. בקופת גמל זה עניין של מו"מ, ייתכן שתגיעו למספרים טובים, בפרט אם הסכום גדול. בקרן פנסיה יש יתרון/חיסרון של אג"ח מיועדות (או מנגנון הבטחת תשואה), וייתכן שתהיה לכם הגבלה על כמה אפשר לנייד לשם (תלוי במשכורות שלכם בישראל כשעוד הפקדתם).
בכל מקרה, תוודאו שאין לכם זכויות ביטוחיות שאתם מאבדים בביטוח המנהלים, או שיש לכם, ואתם מוכנים לאבד אותן.
בהצלחה.
אני לא יועץ מס, לא יועץ פנסיוני, לא רו"ח, לא סוכן ביטוח, לא עו"ד, לא מייעץ ולא ממליץ. ודאו את הפעולות עם אנשי מקצוע, ואל תסמכו על איזה יצור אינטרנט מוזר.