פיטר גריפין
משתמש רגיל
- דירוג
- 122
כתבתי פוסט שמסביר על כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים שכרגע מוצעים. הפוסט כולל את דעתי האישית לאחר שהתניסיתי עם רוב מוחלט של הכרטיסים האלו או דברתי עם אנשים שהתנסו איתם. אקבל תיקונים בברכה, רוב המידע לקוח מהאתרים של חברות האשראי ועלול להתעדכן ולהפוך לא רלוונטי, מפציר בכם להתעדכן במידה ואתם מעוניינים באחד מהכרטיסים שכתבתי עליהם פה.
אני אפתח בהקדמה קצרה:
בישראל שוק כרטיסי האשראי די מעפן, ואחת הסיבות העיקריות לכך היא שעמלות הסליקה בישראל נמוכות במיוחד, ולכן חברות כרטיסי האשראי לא נותנות הטבות ומבצעים שווים, בניגוד למשל לארה״ב, שם עמלות הסליקה גבוהות בהרבה ולכן חברות כמו אמריקן אקספרס והבנקים למיניהם נותנים תוכניות הטבות שערוריתיות. חשוב גם להגיד, בארה״ב דמי הכרטיס יקרים משמעותית מבישראל. יש יתרונות לכאן ולשם, אבל לצרכן הנבון, אין ספק ששוק כרטיסי האשראי בישראל לא מדהים.
זה פוסט ארוך, אבל אם באתם לפה בשביל לדעת איזה כרטיסים להזמין, כנראה ששווה לכם פשוט לגלול לסוף.
מגבלות וחסרונות:
1. אפשר לנצל רק נקודות נוסע מתמיד (אלעל, אתיחאד והפלייסטור)
2. כרטיס דיינרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי. ניתן לבטל את החסרון בלקיחת כרטיס מאסטרקארד בלבד עם דמי כרטיס של 19.90 ש״ח.
3. אי אפשר לקבל הנחה בדמי כרטיס או ויתור, גם לא לשנה הראשונה.
יתרונות:
1. הנחות רבות לטיסות אלעל.
2. הפלייסטור, שלעתים רחוקות מציגה מבצעים שווים לרוכשים בנקודות.
3. דמי המרת מט״ח של 1.4% במקום 2.8%.
דמי כרטיס: 17.90 ש״ח (או 19.90 ש״ח למחזיקי כרטיס מאסטרקארד בלבד)
שורה תחתונה: הכרטיס לדעתי לא משתלם לרוב האנשים, דמי הכרטיס גבוהים למדי ואי אפשר לברוח מהם.
עלול להשתלם לאנשים עם הוצאות גבוהות במיוחד שטסים לעתים תכופות בקווים של אלעל. ראו כרטיסי Flycard Premium בהמשך הפוסט.
מגבלות וחסרונות:
2. כרטיס דיינרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי. ניתן לבטל את החסרון בלקיחת כרטיס מאסטרקארד בלבד עם דמי כרטיס של 38.90 ש״ח.
4. מוגבל לאנשים עם הוצאה חודשית של מעל 10,000 ש״ח נכון למועד כתיבת הפוסט.
יתרונות:
3. הכרטיס הוא כרטיס world שחור ונחשב יוקרתי יותר מכרטיס פלטינה, נתפס במקומות מסוימים בעולם כסמל של יוקרה ונותן גישה לכל מיני שירותים של מאסטרקארד. לעניות דעתי, זה שטויות.
4. דמי המרת מט״ח של 1.2% במקום 2.8%.
דמי כרטיס: 34.90 ש״ח (או 39.90 ש״ח למחזיקי כרטיס מאסטרקארד בלבד)
שורה תחתונה: הכרטיס עלול להשתלם לאנשים שטסים אלעל הרבה וההוצאות שלהם גבוהות מאוד. הוצאות מעל 15,000 בחודש תחת הכרטיס יכולות להפוך אותו למשתלם לאנשי עסקים או כאלה שטסים הרבה. הוא יכול להשתלם מאוד ככרטיס להוצאות של העסק, במידת האפשר. כל בן אדם שלא עונה לקריוטריונים האלה, לדעתי האישית מבזבז את כספו בדמי הכרטיס.
יחס צבירה: כל 190 ש״ח שווה נקודת נוסע מתמיד
מגבלות וחסרונות:
1. כרטיס אמריקן אקספרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי.
2. אי אפשר לקבל הנחה בדמי כרטיס או ויתור, גם לא לשנה הראשונה.
3. מוגבל לאנשים עם הוצאה חודשית של מעל 10,000 ש״ח נכון למועד כתיבת הפוסט.
יתרונות:
3. דמי המרת מט״ח של 1.2% במקום 2.5%.
דמי כרטיס: 39.66 ש״ח
שורה תחתונה: הכרטיס עלול להשתלם לאנשים שטסים אלעל הרבה וההוצאות שלהם גבוהות מאוד. הוצאות מעל 15,000 בחודש תחת הכרטיס יכולות להפוך אותו למשתלם לאנשי עסקים או כאלה שטסים הרבה. הוא יכול להשתלם מאוד ככרטיס להוצאות של העסק, במידת האפשר. כל בן אדם שלא עונה לקריוטריונים האלה, לדעתי האישית מבזבז את כספו בדמי הכרטיס.
מגבלות וחסרונות:
1. אין הנחה בדמי המרה כמו בכרטיסי Flycard.
2. ניתן להזמין טיסות רק מהאתר הייעודי של החברה ולא מכל אתר, למרות שאפשר ״ מכלחברת תעופה״.
3. מחירי הטיסות מחושבים לפי שער המרה לא מדהים ויש חובה לשלם על הטיסות בנקודות SkyMax ובאשראי SkyMax.
יתרונות:
1. ניתן להזמין באתר הייעודי טיסות מכל חברות התעופה ולא רק מאלעל או אתיחאד כמו בנוסע המתמיד.
2. ניתן להזמין מלונות בארץ ובעולם וחבילות נופש דרך אתר סקיימקס ולהשתמש בנקודות.
דמי כרטיס: 19.90 ש״ח (נכון לפבר׳ 23, שנה ראשונה חינם)
שורה תחתונה: קשה לי להגיד אם ולמי הכרטיס משתלם, מנסיון אישי של מישהי שאני מכיר שהחזיקה בכרטיס מעל לשנה והוציאה בו בממוצע 6,000 ש״ח בחודש, הנקודות שהיא צברה הספיקו להנחה של כמה עשרות דולרים בטיסות מהאתר של SkyMax. אפשר למצוא טיסות בהנחות יותר משמעותיות ברגע שמחפשים מחוץ לאתר... עד כמה שאני רואה כרגע הכרטיס הזה לא משתלם במיוחד. בטח לא לאנשים עם הוצאות נמוכות מ-10,000 ש״ח בחודש.
מגבלות וחסרונות:
1. ההחזר לא מגיע לבנק, אלא בצורת גיפט קארד שמגביל מאוד את החנויות שאפשר לממש בהם.
2. בלי פטור מדמי כרטיס, חלק ניכר מההחזר יאכל. בין 1,500 ש״ח ל-2,000 ש״ח מהצבירה שנמחקים בחודש. תלוי בסוג הכרטיס שנבחר.
יתרונות:
1. כסף בחזרה !
דמי כרטיס: 15.90-19.90 ש״ח בהתאם לסוג הכרטיס (נכון לפבר׳ 23, שנה ראשונה חינם)
שורה תחתונה: אם אתם קונים באחת מהחנויות שבהם אפשר לממש את הגיפטקארד של מקס הרבה, לא יכול להזיק להשתמש בכרטיס הזה כעיקרי בשנה הראשונה. ברגע שמתחילים לשלם דמי כרטיס במידה ולא מצליחים להשיג פטור שווה לשקול בכובד ראש אם הכרטיס שווה בארנק שלכם.
מגבלות וחסרונות:
1. הכסף נשמר באתר Bits of Gold וניתן להמירו בחזרה לשקלים רק אחרי שמגיעים לצבירה של 750 ש״ח (הוצאה של 120,000 ש״ח בכרטיס).
2. יש עמלה של 6.95% על משיכת הכסף.
יתרונות:
1. למי שאוהב ביטקוין, או רק משתשע מהרעיון, יכול להיות נחמד להסתובב עם אחד כזה.
שורה תחתונה: לדעתי, באופן חד משמעי, הכרטיס לא משתלם לאף אחד. זו דעתי האישית. אם אתם מוציאים מעל 10,000 ש״ח בחודש, אולי ורק אולי שווה לכם לחשוב על הכרטיס הזה וגם אז רק ככרטיס עיקרי. אני לא בטוח אם הוא זכאי לפטור מדמי כרטיס בהתאם לשימושים, לא כתוב בשחור על גבי לבן. אם כן, יכול להיות החזר נחמד של 750 ש״ח בשנה (בהנחה שהביטקוין לא קרס).
מגבלות וחסרונות:
1. כרטיס אמריקן אקספרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי ומגביל מאוד את הצבירה.
2. דמי כרטיס, פטור על בסיס שימוש, קשה להשיג פטור לשנה.
יתרונות:
1. כסף בחזרה !
דמי כרטיס: 15.20 ש״ח.
שורה תחתונה: אני חובב גדול של אמריקן אקספרס, אבל בישראל פשוט מחוץ למרכז לא ממש מקבלים אותו. מבין הכרטיסים הוא פחות פופולארי ולאנשים שהולכים הרבה למסעדות הוא יכול להיות החזר כספי נחמד פעם ב-. הוא לא מאוד משתלם בישראל לצערי.
מגבלות וחסרונות:
1. כרטיס אמריקן אקספרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי ומגביל מאוד את הצבירה.
2. תוכנית ההטבות לא מדהימה בישראל, אין מלא הטבות והם די מבאסות.
3. דמי כרטיס, פטור על בסיס שימוש, קשה להשיג פטור לשנה.
יתרונות:
1. מוכר מסביב לעולם, לעתים הנחות משתנות למחזיקי הכרטיס בבתי מלון מסוימים.
דמי כרטיס: 22.29 ש״ח.
שורה תחתונה: אני חובב גדול של אמריקן אקספרס כאמור, הוא אחלה, כרטיס יפה, בישראל לא הרבה מעבר. מי שמחזיק בו, זה נטו בשביל לנפנפף בו. אני אוהב לנפנף בו.
מגבלות וחסרונות:
1. יקר בטירוף.
יתרונות:
1. הרבה הנחות מסביב לעולם.
2. כניסות חינם לטרקלינים.
3. סמל סטאטוס, מסמל יוקרה.
4. כרטיס מתכת בישראל (חדש).
5. שירות הקונסיארז׳ המדהים של אמריקן אקספרס, לצערי לא יצא לי להתנסות בו בארץ אבל כמחזיקי כרטיס אתם יכולים להתקשר לשירות מכל מקום בעולם ולשירות של כל ארץ ולבקש כמעט כל דבר. תנו חיפוש זריז בגוגל ותופתעו כמה דברים משעשעים כבר בקשו מהם.
דמי כרטיס: 27.14 דולר.
שורה תחתונה: זה באמת כרטיס שכנראה לא ייתן לכם כמעט כלום, הוא נחמד אם אתם טסים הרבה אבל לצערי הטרקלינים בארץ די מעפנים והכרטיס הזה יקר מאוד. הוא בעיקר סמל סטאטוס בארץ.
חובה להיות חבר בקבוצת הפייסבוק של כזה אני רוצה תחת השם האמיתי שלכם.
יתרונות:
יש באמת כמויות של שטויות, אבל בעיקר: 1% המרה בעסקאות מט״ח (לא משיכת מזומן) גם בחו״ל וגם באינטרנט, ודחיית חיובי מט״ח למועד החיוב השקלי או בשוטף+30 ללא ריבית.
מציע לכם בחום לקרוא על כל ההטבות המשתנות בכרטיס בדף הכרטיס. יש די הרבה.
דמי כרטיס: חינם לכל החיים (שווה לברר לפני הזמנה).
שורה תחתונה: זה לדעתי כרטיס שכל אחד צריך להחזיק בארנק. בממוצע בחופשה לחו״ל של 10,000 דולר תשלמו עמלת המרת מט״ח של כמעט 1,000 שקל. שימוש בכרטיס להזמנת החופשה והטיסות יכול לחסוך לכם חלק ניכר מהעמלה הזו ותשלמו רק 350 שקל. חישוב: במקום 35,000 3% לקחתי 1%. העמלה ברוב חברות האשראי נעה בין 2.5-3%.
3. אחרי שנתיים של פטור מדמי כרטיס, צריך לנסות להתחמק מתשלום דמי כרטיס דרך שימור לקוחות.
יתרונות:
1. עמלת המרה של 1.2% בעסקאות מט״ח.
2. מוכר מסביב לעולם, לעתים הנחות משתנות למחזיקי הכרטיס בבתי מלון מסוימים.
3. כניסה חינם לטרקלין נתב"ג למחזיקי כרטיס שביצעו רכישות בסך של 6,000 ₪ ומעלה במועד חיוב האחרון. עד 4 כניסות בשנה קלנדרית.
4. דחיית חיובים בעסקאות בחו"ל למועד החיוב השיקלי בארץ ולא בחיוב מיידי.
דמי כרטיס: 22.29 (נכון לפבר׳ 23 יש שנתיים ראשונות חינם).
שורה תחתונה: לכל מי שרוצה להחזיק כרטיס אמריקן אקספרס ולא רוצה לשלם דמי כרטיס, וגם רוצה להשיג ממנו משהו, זה הכרטיס בשבילכם. זה כרטיס זהב רגיל לגמרי, פשוט עם יותר הטבות ופטור של שנתיים מדמי כרטיס. לאלו שדואגים מהנראות, הוא גם נראה כמו כרטיס זהב רגיל ואין עליו לוגו מוטבע.
מתישהו במהלך השנה האחרונה הפסיק להיות אפשרי להזמין את הכרטיס באתר, כנראה כי הוא קצת OP מדי ביחס לכמה שהוא עולה בהתחשב בזה שהוא אמריקן אקספרס. אפשר להזמין אותו עם האק קטן, וזה להכנס לקישור ההזמנה ישירות, זה לא נגיש ממש באינטרנט ולכן זה בונוס בשבילכם! קישור.
לא משתלם לשום דבר חוץ מהשני שימושים שאכתוב עליהם למטה שאליהם הוא משתלם מאוד.
יתרונות:
הנחה של 10% ב-Wolt וב-Gett עד 250 ש״ח בשנה במצטבר. יש עוד כמה מקומות עם הנחה, אבל זה העיקריים.
דמי כרטיס: 19.25 (נכון לפבר׳ 23 יש שנתיים ראשונות חינם).
שורה תחתונה: שווה מאוד למי שמשתמש הרבה ב-Wolt וב-Gett. אחרי שנתיים הכרטיס לא שווה כלום ואפשר לבטל, אלא אם כן מקבלים פטור מדמי כרטיס. עד אז, זה פשוט 250 ש״ח לכיס כל שנה.
חשוב להגיד שהפוסט הזה כנראה יהפוך עם הזמן ללא רלוונטי והרבה מהדברים פה ישתנו, אבל אני מאמין שהרוב המוחלט של הקווים המנחים ישאר. אם כל מה שבאלכם זה כרטיס בחינם שעולה לכם הכי קצת ואין לכם כוח להתעסק בהטבות, לבטל, וכדומה, תזמינו את כרטיס I Need It, ותבטלו את הכרטיס הבנקאי שסתם עולה לכם כסף כל שנה ובכנות לא נותן שום דבר.
הפוסט הוא דעתי האישית ומלווה בנסיון שלי ובסיפורים של חברים, לא ממליץ ולא מייעץ. במידת הצורך כמובן שאתקן.
אני אפתח בהקדמה קצרה:
בישראל שוק כרטיסי האשראי די מעפן, ואחת הסיבות העיקריות לכך היא שעמלות הסליקה בישראל נמוכות במיוחד, ולכן חברות כרטיסי האשראי לא נותנות הטבות ומבצעים שווים, בניגוד למשל לארה״ב, שם עמלות הסליקה גבוהות בהרבה ולכן חברות כמו אמריקן אקספרס והבנקים למיניהם נותנים תוכניות הטבות שערוריתיות. חשוב גם להגיד, בארה״ב דמי הכרטיס יקרים משמעותית מבישראל. יש יתרונות לכאן ולשם, אבל לצרכן הנבון, אין ספק ששוק כרטיסי האשראי בישראל לא מדהים.
זה פוסט ארוך, אבל אם באתם לפה בשביל לדעת איזה כרטיסים להזמין, כנראה ששווה לכם פשוט לגלול לסוף.
מועדוני תעופה
חשוב לציין שמועדון הנוסע המתמיד הולך לעבור שינויים גדולים בשנה הקרובה ולכן רוב הפוסט יהפוך ללא מעודכן מהר מאוד, במידת האפשר אבקש שיערכו את הפוסט בהתאם או שישימו לינק לעדכון בתגובות.Flycard משולב דיינרס ומאסטרקארד מבית כאל
יחס צבירה: כל 250 ש״ח שווה נקודת נוסע מתמידמגבלות וחסרונות:
2. כרטיס דיינרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי. ניתן לבטל את החסרון בלקיחת כרטיס מאסטרקארד בלבד עם דמי כרטיס של 19.90 ש״ח.
יתרונות:
3. דמי המרת מט״ח של 1.4% במקום 2.8%.
דמי כרטיס: 17.90 ש״ח (או 19.90 ש״ח למחזיקי כרטיס מאסטרקארד בלבד)
שורה תחתונה: הכרטיס לדעתי לא משתלם לרוב האנשים, דמי הכרטיס גבוהים למדי ואי אפשר לברוח מהם.
עלול להשתלם לאנשים עם הוצאות גבוהות במיוחד שטסים לעתים תכופות בקווים של אלעל. ראו כרטיסי Flycard Premium בהמשך הפוסט.
Flycard Premium משולב דיינרס ומאסטרקארד מבית כאל
יחס צבירה: כל 190 ש״ח שווה נקודת נוסע מתמידמגבלות וחסרונות:
2. כרטיס דיינרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי. ניתן לבטל את החסרון בלקיחת כרטיס מאסטרקארד בלבד עם דמי כרטיס של 38.90 ש״ח.
4. מוגבל לאנשים עם הוצאה חודשית של מעל 10,000 ש״ח נכון למועד כתיבת הפוסט.
יתרונות:
3. הכרטיס הוא כרטיס world שחור ונחשב יוקרתי יותר מכרטיס פלטינה, נתפס במקומות מסוימים בעולם כסמל של יוקרה ונותן גישה לכל מיני שירותים של מאסטרקארד. לעניות דעתי, זה שטויות.
4. דמי המרת מט״ח של 1.2% במקום 2.8%.
דמי כרטיס: 34.90 ש״ח (או 39.90 ש״ח למחזיקי כרטיס מאסטרקארד בלבד)
Flycard Premium מבית אמריקן אקספרס
למיטב ידיעתי ונכון לבדיקה האחרונה שלי, אין בכרטיס צבירה כפולה (גם של נקודות אמריקן אקספרס וגם של הנוסע המתמיד, תקנו אותי אם אני טועה).יחס צבירה: כל 190 ש״ח שווה נקודת נוסע מתמיד
מגבלות וחסרונות:
1. כרטיס אמריקן אקספרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי.
2. אי אפשר לקבל הנחה בדמי כרטיס או ויתור, גם לא לשנה הראשונה.
3. מוגבל לאנשים עם הוצאה חודשית של מעל 10,000 ש״ח נכון למועד כתיבת הפוסט.
יתרונות:
3. דמי המרת מט״ח של 1.2% במקום 2.5%.
דמי כרטיס: 39.66 ש״ח
SkyMax מבית מקס
יחס צבירה: כל 160 ש״ח שווה נקודת סקיימקס (שווי הנקודות לא קשור לנקודות הנוסע המתמיד, לא להניח שבגלל שזה פחות כסף לנקודה זה שווה יותר, לנקודות אין אותו ערך)מגבלות וחסרונות:
1. אין הנחה בדמי המרה כמו בכרטיסי Flycard.
2. ניתן להזמין טיסות רק מהאתר הייעודי של החברה ולא מכל אתר, למרות שאפשר ״ מכלחברת תעופה״.
3. מחירי הטיסות מחושבים לפי שער המרה לא מדהים ויש חובה לשלם על הטיסות בנקודות SkyMax ובאשראי SkyMax.
יתרונות:
1. ניתן להזמין באתר הייעודי טיסות מכל חברות התעופה ולא רק מאלעל או אתיחאד כמו בנוסע המתמיד.
2. ניתן להזמין מלונות בארץ ובעולם וחבילות נופש דרך אתר סקיימקס ולהשתמש בנקודות.
דמי כרטיס: 19.90 ש״ח (נכון לפבר׳ 23, שנה ראשונה חינם)
שורה תחתונה: קשה לי להגיד אם ולמי הכרטיס משתלם, מנסיון אישי של מישהי שאני מכיר שהחזיקה בכרטיס מעל לשנה והוציאה בו בממוצע 6,000 ש״ח בחודש, הנקודות שהיא צברה הספיקו להנחה של כמה עשרות דולרים בטיסות מהאתר של SkyMax. אפשר למצוא טיסות בהנחות יותר משמעותיות ברגע שמחפשים מחוץ לאתר... עד כמה שאני רואה כרגע הכרטיס הזה לא משתלם במיוחד. בטח לא לאנשים עם הוצאות נמוכות מ-10,000 ש״ח בחודש.
קאשבק (החזר כספי)
MaxBack מבית מקס
החזר כספי: החזר של 1% בשנה הראשונה ו-0.75% בשנה השניה ולאחר מכן שניתן למימוש באמצעות גיפט קארד דיגיטלי בחנויות האלה.מגבלות וחסרונות:
1. ההחזר לא מגיע לבנק, אלא בצורת גיפט קארד שמגביל מאוד את החנויות שאפשר לממש בהם.
2. בלי פטור מדמי כרטיס, חלק ניכר מההחזר יאכל. בין 1,500 ש״ח ל-2,000 ש״ח מהצבירה שנמחקים בחודש. תלוי בסוג הכרטיס שנבחר.
יתרונות:
1. כסף בחזרה !
שורה תחתונה: אם אתם קונים באחת מהחנויות שבהם אפשר לממש את הגיפטקארד של מקס הרבה, לא יכול להזיק להשתמש בכרטיס הזה כעיקרי בשנה הראשונה. ברגע שמתחילים לשלם דמי כרטיס במידה ולא מצליחים להשיג פטור שווה לשקול בכובד ראש אם הכרטיס שווה בארנק שלכם.
MaxBack Crypto מבית מקס
יחס צבירה: כל 160 ש״ח שווה שקל אחד בביטקוין. הכסף נשמר בארנק ייעודי שנפתח עבורכם באתר Bits of Gold.מגבלות וחסרונות:
1. הכסף נשמר באתר Bits of Gold וניתן להמירו בחזרה לשקלים רק אחרי שמגיעים לצבירה של 750 ש״ח (הוצאה של 120,000 ש״ח בכרטיס).
2. יש עמלה של 6.95% על משיכת הכסף.
יתרונות:
1. למי שאוהב ביטקוין, או רק משתשע מהרעיון, יכול להיות נחמד להסתובב עם אחד כזה.
שורה תחתונה: לדעתי, באופן חד משמעי, הכרטיס לא משתלם לאף אחד. זו דעתי האישית. אם אתם מוציאים מעל 10,000 ש״ח בחודש, אולי ורק אולי שווה לכם לחשוב על הכרטיס הזה וגם אז רק ככרטיס עיקרי. אני לא בטוח אם הוא זכאי לפטור מדמי כרטיס בהתאם לשימושים, לא כתוב בשחור על גבי לבן. אם כן, יכול להיות החזר נחמד של 750 ש״ח בשנה (בהנחה שהביטקוין לא קרס).
American Express Blue מבית אמריקן אקספרס
החזר כספי: החזר של 1% שניתן פעם בשנה כזיכוי, ההחזר מותנה במלא דברים וקשה להסביר אותו במשפט. סעיף 1.6 מסביר את זה טוב יותר.מגבלות וחסרונות:
2. דמי כרטיס, פטור על בסיס שימוש, קשה להשיג פטור לשנה.
יתרונות:
1. כסף בחזרה !
דמי כרטיס: 15.20 ש״ח.
שורה תחתונה: אני חובב גדול של אמריקן אקספרס, אבל בישראל פשוט מחוץ למרכז לא ממש מקבלים אותו. מבין הכרטיסים הוא פחות פופולארי ולאנשים שהולכים הרבה למסעדות הוא יכול להיות החזר כספי נחמד פעם ב-. הוא לא מאוד משתלם בישראל לצערי.
פינה קטנה לכרטיסי אמריקן אקספרס למיניהם שלא משתייכים לאף קטגוריה
American Express Gold מבית אמריקן אקספרס
תוכנית ההטבות: אחרי ה-240 ש״ח הראשונים, כל 60 ש״ח מזכים בנקודה.מגבלות וחסרונות:
3. דמי כרטיס, פטור על בסיס שימוש, קשה להשיג פטור לשנה.
יתרונות:
1. מוכר מסביב לעולם, לעתים הנחות משתנות למחזיקי הכרטיס בבתי מלון מסוימים.
דמי כרטיס: 22.29 ש״ח.
שורה תחתונה: אני חובב גדול של אמריקן אקספרס כאמור, הוא אחלה, כרטיס יפה, בישראל לא הרבה מעבר. מי שמחזיק בו, זה נטו בשביל לנפנפף בו. אני אוהב לנפנף בו.
American Express Platinum מבית אמריקן אקספרס
תוכנית ההטבות: כל 60 ש״ח מזכים בנקודה.מגבלות וחסרונות:
1. יקר בטירוף.
יתרונות:
1. הרבה הנחות מסביב לעולם.
2. כניסות חינם לטרקלינים.
3. סמל סטאטוס, מסמל יוקרה.
4. כרטיס מתכת בישראל (חדש).
5. שירות הקונסיארז׳ המדהים של אמריקן אקספרס, לצערי לא יצא לי להתנסות בו בארץ אבל כמחזיקי כרטיס אתם יכולים להתקשר לשירות מכל מקום בעולם ולשירות של כל ארץ ולבקש כמעט כל דבר. תנו חיפוש זריז בגוגל ותופתעו כמה דברים משעשעים כבר בקשו מהם.
דמי כרטיס: 27.14 דולר.
שורה תחתונה: זה באמת כרטיס שכנראה לא ייתן לכם כמעט כלום, הוא נחמד אם אתם טסים הרבה אבל לצערי הטרקלינים בארץ די מעפנים והכרטיס הזה יקר מאוד. הוא בעיקר סמל סטאטוס בארץ.
הטוב לסוף - המועדונים שכולם יכולים להכנס אליהם, ושווים בטירוף, לפחות לשנתיים הראשונות. (זה הכרטיסים היחידים בארנק שלי)
I Need It מועדון צרכנות של קבוצת הפייסבוק ״כזה אני רוצה״ מבית מקס (יש גם את רעות תקני לי, אבל הם די אותו דבר ולרוב I Need It נותן יותר מבצעים)
מגבלות וחסרונות:חובה להיות חבר בקבוצת הפייסבוק של כזה אני רוצה תחת השם האמיתי שלכם.
יתרונות:
יש באמת כמויות של שטויות, אבל בעיקר: 1% המרה בעסקאות מט״ח (לא משיכת מזומן) גם בחו״ל וגם באינטרנט, ודחיית חיובי מט״ח למועד החיוב השקלי או בשוטף+30 ללא ריבית.
מציע לכם בחום לקרוא על כל ההטבות המשתנות בכרטיס בדף הכרטיס. יש די הרבה.
דמי כרטיס: חינם לכל החיים (שווה לברר לפני הזמנה).
שורה תחתונה: זה לדעתי כרטיס שכל אחד צריך להחזיק בארנק. בממוצע בחופשה לחו״ל של 10,000 דולר תשלמו עמלת המרת מט״ח של כמעט 1,000 שקל. שימוש בכרטיס להזמנת החופשה והטיסות יכול לחסוך לכם חלק ניכר מהעמלה הזו ותשלמו רק 350 שקל. חישוב: במקום 35,000 3% לקחתי 1%. העמלה ברוב חברות האשראי נעה בין 2.5-3%.
American Express Gold Plus מבית אמריקן אקספרס
מגבלות וחסרונות:1. כרטיס אמריקן אקספרס בישראל לא מתקבל בהרבה מקומות ומגביל מאוד את האפשרות להשתמש בכרטיס כעיקרי ומגביל מאוד את הצבירה.
3. אחרי שנתיים של פטור מדמי כרטיס, צריך לנסות להתחמק מתשלום דמי כרטיס דרך שימור לקוחות.
יתרונות:
1. עמלת המרה של 1.2% בעסקאות מט״ח.
2. מוכר מסביב לעולם, לעתים הנחות משתנות למחזיקי הכרטיס בבתי מלון מסוימים.
3. כניסה חינם לטרקלין נתב"ג למחזיקי כרטיס שביצעו רכישות בסך של 6,000 ₪ ומעלה במועד חיוב האחרון. עד 4 כניסות בשנה קלנדרית.
4. דחיית חיובים בעסקאות בחו"ל למועד החיוב השיקלי בארץ ולא בחיוב מיידי.
דמי כרטיס: 22.29 (נכון לפבר׳ 23 יש שנתיים ראשונות חינם).
שורה תחתונה: לכל מי שרוצה להחזיק כרטיס אמריקן אקספרס ולא רוצה לשלם דמי כרטיס, וגם רוצה להשיג ממנו משהו, זה הכרטיס בשבילכם. זה כרטיס זהב רגיל לגמרי, פשוט עם יותר הטבות ופטור של שנתיים מדמי כרטיס. לאלו שדואגים מהנראות, הוא גם נראה כמו כרטיס זהב רגיל ואין עליו לוגו מוטבע.
מתישהו במהלך השנה האחרונה הפסיק להיות אפשרי להזמין את הכרטיס באתר, כנראה כי הוא קצת OP מדי ביחס לכמה שהוא עולה בהתחשב בזה שהוא אמריקן אקספרס. אפשר להזמין אותו עם האק קטן, וזה להכנס לקישור ההזמנה ישירות, זה לא נגיש ממש באינטרנט ולכן זה בונוס בשבילכם! קישור.
Bitcard מבית ביט, בנק הפועלים וכאל
מגבלות וחסרונות:לא משתלם לשום דבר חוץ מהשני שימושים שאכתוב עליהם למטה שאליהם הוא משתלם מאוד.
יתרונות:
הנחה של 10% ב-Wolt וב-Gett עד 250 ש״ח בשנה במצטבר. יש עוד כמה מקומות עם הנחה, אבל זה העיקריים.
דמי כרטיס: 19.25 (נכון לפבר׳ 23 יש שנתיים ראשונות חינם).
שורה תחתונה: שווה מאוד למי שמשתמש הרבה ב-Wolt וב-Gett. אחרי שנתיים הכרטיס לא שווה כלום ואפשר לבטל, אלא אם כן מקבלים פטור מדמי כרטיס. עד אז, זה פשוט 250 ש״ח לכיס כל שנה.
מילות סיכום
פירטתי פה על רוב הכרטיסים החוץ בנקאיים ששווה להסתכל עליהם, יש הרבה כרטיסים (מועדוני צרכנות סגורים או כרטיסים שיעודיים לחנויות כמו כרטיס שופרסל, רמי לוי, משביר לצרכן, וכו׳) שבחרתי שלא לפרט עליהם פה, כי השימושים בהם ממש ספציפיים למי קונה איפה ואז הרשימה באמת תהיה אינסופית.חשוב להגיד שהפוסט הזה כנראה יהפוך עם הזמן ללא רלוונטי והרבה מהדברים פה ישתנו, אבל אני מאמין שהרוב המוחלט של הקווים המנחים ישאר. אם כל מה שבאלכם זה כרטיס בחינם שעולה לכם הכי קצת ואין לכם כוח להתעסק בהטבות, לבטל, וכדומה, תזמינו את כרטיס I Need It, ותבטלו את הכרטיס הבנקאי שסתם עולה לכם כסף כל שנה ובכנות לא נותן שום דבר.
הפוסט הוא דעתי האישית ומלווה בנסיון שלי ובסיפורים של חברים, לא ממליץ ולא מייעץ. במידת הצורך כמובן שאתקן.