• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התמחות בראיית חשבון במחלקת FSO

• פותח הנושא פותח הנושא CPA
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CPA

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,

אני נמצאת כעת בשלב של בחירת מקום ומחלקת ההתמחות בראיית חשבון, ושוקלת להתמחות במחלקת FSO באחד ממשרדי ה-Big 4.

מהמידע שאספתי הבנתי שהמחלקה מתמקדת בביקורת של גופים פיננסיים כגון בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות, קרנות וגופי פינטק. מצד אחד התחום נשמע מקצועי ומורכב, אך מצד שני אני חוששת מההשפעה שלו על אפשרויות הקריירה בהמשך.

אשמח לשמוע ממי שהתמחה או עבד בתחום:

• עד כמה העבודה ב-FSO שונה מהתמחות במחלקת ביקורת "רגילה" או במחלקת הייטק?
  • האם זוהי נחשבת התמחות שווה בחוץ?
  • האם ההתמחות בתקנים ובתחום הפיננסי יוצרת מומחיות מבוקשת, או דווקא מצמצמת את אפשרויות המעבר לחברות ריאליות?
  • לאילו תפקידים בדרך כלל מגיעים יוצאי FSO?
  • ואם ארצה בעתיד לעבור לחברת הייטק או לחברה תעשייתית – האם הרקע ב-FSO עלול להוות חיסרון?
  • האם באמת זהו נישה ייחודית וספציפית שאח"כ קשה לצאת ממנה?
ובעיקר אשמח לשמוע הייתם בוחרים ב-FSO או שהייתם מעדיפים התמחות במחלקת ביקורת כללית, ולמה.

תודה רבה לכל מי שישתף מניסיונו.
אשמח לכל תבונה, טיפ או שיתוף מניסיונכם האישי שיכול לסייע לקבל החלטה מושכלת.

תודה רבה מראש!

תחילה ברוך הבא לפורום ובהצלחה!
לא פותחים שני שרשורים מקבילים, אך מכיוון ואת הראשון פתחת בקטגוריית פורום לא נכונה כנראה עדיף להמשיך כאן.

אני עתיד ללמוד חשבונאות כך שאין לי כיצד לסייע לגבי שאלותיך, אבל אולי תיוג של אנשים נכונים יוכל לסייע @amit @דן ג. @ (ואולי @פטל ואוכמניות ?)
גם ל @גרהם שלצערי כבר לא פעיל יהיה מה להוסיף אם כי אינו רו"ח למיטב זכרוני.

מעבר לכך היו כמה שרשורים בנושא חשבונאות והתמחות בפרט בפורום, אך למיטב זכרוני FSO לא הוזכר באף אחד מהם. אולי כן תוכלי לקבל מהם תשובות כלשהן.

אכפת לך שאשלח לך כמה שאלות בפרטי?

שלום לכולם,
היי, אני רואה חשבון שעשה התמחות בביג 4 + בחברה ציבורית לכן אני מרגיש שאוכל לעזור לך (:
אני נמצאת כעת בשלב של בחירת מקום ומחלקת ההתמחות בראיית חשבון, ושוקלת להתמחות במחלקת FSO באחד ממשרדי ה-Big 4.

מהמידע שאספתי הבנתי שהמחלקה מתמקדת בביקורת של גופים פיננסיים כגון בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות, קרנות וגופי פינטק. מצד אחד התחום נשמע מקצועי ומורכב, אך מצד שני אני חוששת מההשפעה שלו על אפשרויות הקריירה בהמשך.
אין קשר בין תחום ההתמחות שלך לבין מה שתשי אחרי ההתמחות. את יכולה להתמחות בביקורת בנקים ולמצוא את עצמך במפעל פלדה, או להתמחות בנדל"ן לעבוד בחברת תוכנה. אפשר להגיע מהכל להכל - רק חשוב לצאת בזמן. קרי אם תצברי יותר מדי ניסיון ותעלי לדרגת מנג'ר - כבר תהיה משמעות לנישה שלך, אבל אם תצאי להיות עוזרת חשב מיד בסוף ההתמחות אז אין שום בעיה. לכי על מה שיותר מושך אותך, אבל אני אישית הייתי הולך על מחלקת נישה כמו מיסים או כלכלית.
אשמח לשמוע ממי שהתמחה או עבד בתחום:

• עד כמה העבודה ב-FSO שונה מהתמחות במחלקת ביקורת "רגילה" או במחלקת הייטק?
ביזנס שונה, אבל זו עדיין ביקורת לכן העבודה לא תהיה מאוד שונה.
  • האם זוהי נחשבת התמחות שווה בחוץ?
לא יותר ממיסים, כלכלית או הייטק.
  • האם ההתמחות בתקנים ובתחום הפיננסי יוצרת מומחיות מבוקשת, או דווקא מצמצמת את אפשרויות המעבר לחברות ריאליות?
תלוי במועד היציאה שלך מהחברה, הניסיון שתצברי בשנתיים האלה לא כ"כ קריטי לדעתי. ביקורת זה הבסיס ל הבסיס ולא נותן הבנה עמוקה של מה שתעשי אח"כ.
  • לאילו תפקידים בדרך כלל מגיעים יוצאי FSO?
אם יוצאים מוקדם - עוזרי חשב בכל חברה. אם יוצאים מאוחר - בעולמות הפיננסים.
  • ואם ארצה בעתיד לעבור לחברת הייטק או לחברה תעשייתית – האם הרקע ב-FSO עלול להוות חיסרון?
כן, אם תצאי מאוחר. לא, אם תצאי מוקדם.
  • האם באמת זהו נישה ייחודית וספציפית שאח"כ קשה לצאת ממנה?
נראה לי שהבנת מה התשובה.
ובעיקר אשמח לשמוע הייתם בוחרים ב-FSO או שהייתם מעדיפים התמחות במחלקת ביקורת כללית, ולמה.
כאמור לא הייתי הולך על ביקורת בכלל, אלא על מחלקת נישה ואז את החצי שנה האחרונה עושה בביקורת רק כדי שיהיה ברזומה. ביקורת זה מקצוע שלא רלוונטי לעיסוק שלך מחוץ למשרד ובעיני זה מאוד משמעם ולא מייצג את הערך האמיתי של המקצוע.
תודה רבה לכל מי שישתף מניסיונו.
אשמח לכל תבונה, טיפ או שיתוף מניסיונכם האישי שיכול לסייע לקבל החלטה מושכלת.
EY משרד פצצה, אחלה שורה ברזומה. רק לדאוג לצאת בזמן והכל יהיה בסדר. השוק של רואי חשבון מצוין, יש עבודה לכולם ויש מחסור באנשי מקצוע.
תודה רבה מראש!

בהצלחה!

לכל שאלה את מוזמנת לפנות אליי!

היי, אני רואה חשבון שעשה התמחות בביג 4 + בחברה ציבורית לכן אני מרגיש שאוכל לעזור לך (:
ראשית המון תודה על התשובה המפורטת.

יש לי מספר שאלות נוספות שאשמח לחדד:

במידה ומתחילים ב-FSO ורוצים לצאת מיד בתום ההתמחות לחברת הייטק או חברה תעשייתית – האם מעסיקים בחוץ מעדיפים בצורה מובהקת מועמדים מביקורת כללית/הייטק, או שהרקע הכללי בביקורת שווה ערך?

כשיוצאים החוצה לשוק החופשי – איפה לדעתך "הכי שווה" להשתלב מבחינת אופק קידום, שכר ועניין מקצועי? (הייטק, חברות תעשייתיות/ציבוריות, או דווקא עולמות הייעוץ והפיננסים?)
רק חשוב לצאת בזמן. קרי אם תצברי יותר מדי ניסיון ותעלי לדרגת מנג'ר - כבר תהיה משמעות לנישה שלך, אבל אם תצאי להיות עוזרת חשב מיד בסוף ההתמחות אז אין שום בעיה.
ציינת שחשוב לצאת בזמן. האם לדעתך הנקודה הנכונה היא מיד בתום שנתיים (עם קבלת הרישיון), או שכדאי להישאר שנה נוספת כסניור כדי לצבור ניסיון בניהול צוותים וביקורת.
ביקורת זה מקצוע שלא רלוונטי לעיסוק שלך מחוץ למשרד ובעיני זה מאוד משמעם ולא מייצג את הערך האמיתי של המקצוע.
אני יכולה להבין למה..
אז איזה מחלקה באמת רלוונטית
כאמור לא הייתי הולך על ביקורת בכלל, אלא על מחלקת נישה ואז את החצי שנה האחרונה עושה בביקורת רק כדי שיהיה ברזומה.
עד כמה המשרדים באמת מאפשרים מעבר כזה תוך כדי, והאם זה מהלך מקובל?
נגיד אפילו להתחיל בביקורת ואז לעבור לכלכלית או מיסים.

תודה מראש!

בגדול לא מאפשרים. צריך להתמיין למחלקות הייעודיות כמו מיסים או כלכלית לפני ההתמחות ואז לעשות אותה כולה שם. היה לי ג׳וניר שרצה לעבור ממחלקה כזאת לביקורת אחרי שנה והסכימו לקלוט אותו שם רק כאשר הסכים מראש לתת להם שנתיים (כמובן שהכירו לו בוותק אבל גם לעזור לו לעבור דרש הרבה רצון טוב מצד שתי המחלקות כי בעקרון זה לא היה מקובל). היתה לי גם ג׳וניור מביג 4 אחר שעברה למחלקה הייעודית אצלנו כי לא אישרו לה לעבור פנימית.

לכל מחלקה יש יתרונות וחסרונות - במחלקות הייעודיות הדרך החוצה נראית שונה ובדר״כ דורשת להגיע לדרגת מנהל לפני שיוצאים, בניגוד למחלקות הביקורת שהרוב עוזבים/מועזבים בסוף ההתמחות. אני מכיר אנשים שהתקדמו יפה במחלקות הייעודיות ועדיין הגיעו לתפקידים של סמנכ״לי כספים, אם כי זה נדיר יחסית - בדר״כ הם ממשיכים בתלם.

יציאה מאוחרת יותר בביקורת אפשרית גם, אבל יש פחות תפקידים ברמת חשב / vp finance / cfo ויש עליהם תחרות פנימית וחיצונית כמובן, אבל הכל בגדול אפשרי ומאוד תלוי במי מכירים ועם מי עובדים - גם השותף בצוות הביקורת, גם ראש האשכול, גם הלקוחות. חלק יותר תומכים במעברים וחלק פחות.

בגדול יש לך הרבה שאלות ועל רובן אין באמת תשובות. הדבר היחיד שכן חשוב הוא שאם התחלת בביקורת, הסיכוי לעבור למחלקות האחרות אפסי ולכן שונאי סיכון יעדיפו ללכת למחלקות האלו (שגם נחשבות פנימית לחשובות יותר כי הן מביאות את עיקר הרווח למשרדים), ומקסימום יעשו כמו הג׳ונגור שלי שעבר לביקורת הייטק, עזב אחרי השנתיים ועשה קריירה מעולה בחוץ.

בהצלחה!

ג״נ מכיר היטב את הביג 4 - מבפנים ומבחוץ ב-25 השנים האחרונות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ראשית המון תודה על התשובה המפורטת.

יש לי מספר שאלות נוספות שאשמח לחדד:

במידה ומתחילים ב-FSO ורוצים לצאת מיד בתום ההתמחות לחברת הייטק או חברה תעשייתית – האם מעסיקים בחוץ מעדיפים בצורה מובהקת מועמדים מביקורת כללית/הייטק, או שהרקע הכללי בביקורת שווה ערך?
לא בהכרח יעדיפו, זה יותר תלוי בכמה תרשימי בקו"ח ובראיון. מאוד תלוי במתי תצאי כאמור.
כשיוצאים החוצה לשוק החופשי – איפה לדעתך "הכי שווה" להשתלב מבחינת אופק קידום, שכר ועניין מקצועי? (הייטק, חברות תעשייתיות/ציבוריות, או דווקא עולמות הייעוץ והפיננסים?)
ציבוריות מסורתיות: תעשייה, מסחר, שירותים, קמעונאות, נדל"ן. רצוי בחברות גלובליות. אני נגד הייטק - לא יציב ומאוד תחרותי ככל שמתקדמים (זה נכון גם בתחומים אחרים אבל בהייטק ביתר שאת כי כולם בראיית חשבון רוצים את זה ואז זה יוצר מחסור חמור בתחומים האחרים והצפה בהייטק). ככל שמתקדמים בקריירה צריכה להיות נטייה יותר לחברות פרטיות (נניח CFO של חברה בינונית או קטנה שאינה ציבורית) ואז משם לצמוח.

דרך אגב, בחברות ציבוריות התגמול לא נופל מחברות הייטק בינוניות-גדולות.

פיננסים - פחות מכיר.
ציינת שחשוב לצאת בזמן. האם לדעתך הנקודה הנכונה היא מיד בתום שנתיים (עם קבלת הרישיון), או שכדאי להישאר שנה נוספת כסניור כדי לצבור ניסיון בניהול צוותים וביקורת.
מיד. אם את יכולה צאי אפילו לפני (יש חברות שמאפשרות לעשות התמחות אצלן)
אני יכולה להבין למה..
אז איזה מחלקה באמת רלוונטית
לדעתי: מיסים או כלכלית. מה שאת עושה אח"כ לא ממש קשור למה שאת מתמחה בו. זה פשוט מקצוע אחר.
מאפשרים, אבל כמובן אל תצהירי על זה מראש. תנחיתי להם את זה על הראש יום בהיר אחד.

הפוך גוטה. אני חושב שדווקא עדיף ללכת למחלוק נישה קודם כי:

1. את עדיין לא יודעת אם תרצי להיות שותפה ואם כבר שותפות - עדיף שם.
2. תסבלי פחות בהתמחות.
3. קשה בהרבה להתקבל למחלקות מיסים או כלכלית בהשוואה לביקורת.
4. לביקורת תמיד אפשר לעבור > מעבר "חלק" במקרה שאת מחליטה שאת רוצה לצאת מהמשרד (גם אז, ממליץ ללא יותר מחצי שנה).
5. נראה טוב יותר בקו"ח כי זה מציג מסלול של אדם שהתחיל בתחום מסוים וסקסי ואז החליט שרוצה לשנות כיוון משיקולים פרקטיים או וואטאבר, עבר לביקורת ואז יצא החוצה - זה נראה טבעי יותר מאשר התחלה בביקורת ואז מעבר למחלקת נישה במשרד ואז יציאה.

יחד עם זאת, בהנחה שאת כבר בביקורת, עדיף לעשות לפחות שנה בביקורת ואז לעבור לאחת ממחלקות הנישה.
תודה מראש!
בכיף!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C התמחות בראיית חשבון במחלקת FSO דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
F טרום התמחות ראיית חשבון התפתחות אישית 3
S ראיית חשבון - התמחות מיסים 18
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
D איפה הכי כדאי לעשות התמחות ברפואת ילדים התפתחות אישית 2
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
ח דחיית נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי - התמחות מיסים 2
D התמחות במשפטים - מגזר פרטי או ציבורי? התפתחות אישית 27
F מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ברייכמן (הבינתחומי) התפתחות אישית 33
A בחירת התמחות בתואר אוף טופיק 51
Moses68 חכמת ההמונים - קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 15
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
עידו ג רפורמת חשבון ההשקעות האחיד שוק ההון 10
י איך להשיג טופס 867 עבור חשבון שנסגר מיסים 13
ק האם חשבון הוועד פתוח לצפיה לכל הדיירים נדל"ן 2
מ חשבון בנק לזוג צעיר צרכנות פיננסית 3
J צו קיום צוואה ישראלי לגבי חשבון ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
O חשבון wise עסקי צרכנות פיננסית 10
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
A חשבון מסחר כחיסכון לילד שוק ההון 14
P העברה בנקאית נכנסת - איך לראות שם חשבון מלא? צרכנות פיננסית 5
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
J לפתוח חשבון בברוקר זר כדי לפזר סיכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
P איך בוחרים רואה חשבון אוף טופיק 4
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ב דגשים לבחירת רואה חשבון מיסים 1
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
M הגעה לשכר גבוה כרואה חשבון התפתחות אישית 6