לא היה שינוי כזה.
הם פתחו חשבון בנק בהפועלים בנוסף ולחלק מהלקוחות מנחים להעביר את הכסף לשם, ולחלק מהלקוחות עדיין מנחים להעביר לסיטי בנק.
ממליץ לך לקחת את ה-IBAN ולפרק אותו לגורמים שלו (מדינה, מספר בנק, מספר סניף, מספר חשבון) באמצעות שלל מחשבונים שיש באינטרנט
אתה יכול למשל לקחת את זה, ולהזין את מספר החשבון שאתה חושב שאמור לצאת לפי המפרט הזה:
ולראות שיוצא לך אותו IBAN כמו ש-IB מבקשים ממך.
24-48 שעות אחרי ההעברה, החשבונות יהיו מלונקקים אוטומטית.
אתה הולך בחשבון של אינטרקאטיב ישראל ל-:
תפריט -> Transfer & Pay -> ח Transfer Positions
ואז יהיו לך שלוש אופציות:
1) Incoming
2) Outgoing
3) Internal
אתה בוחר ב-Internal וממשיך לפי ההנחיות
ככל הנראה, לא מתחייב.
מה שכן, חובה להירשם עם אותו אמצעי זיהוי.
מי שנרשם למתווך עם דרכון, חייב להירשם עם דרכון שוב (יותר נוח עם ת.ז. + ספח שגם סוגר את הפינה של הכתובת, אבל אם אמצעי הזיהוי לא זהה, לא יתבצע לינק וזה סיוט לסגור את זה מאוחר יותר מול השירות לקוחות שלהם ברמה של שיחת זיהוי שהם קובעים לך כמה חודשים קדימה)
ככל הנראה, לא מתחייב.
מה שכן, חובה להירשם עם אותו אמצעי זיהוי.
מי שנרשם למתווך עם דרכון, חייב להירשם עם דרכון שוב (יותר נוח עם ת.ז. + ספח שגם סוגר את הפינה של הכתובת, אבל אם אמצעי הזיהוי לא זהה, לא יתבצע לינק וזה סיוט לסגור את זה מאוחר יותר מול השירות לקוחות שלהם ברמה של שיחת זיהוי שהם קובעים לך כמה חודשים קדימה)
@OnTheVerge @FIYaacov
אני רוצה לעדכן שזה הצליח לי למרות שהמסמכים שהשתמשתי בהם היו שונים בשתי ההרשמות.
עכשיו נשאר רק לסגור את החשבון הישן.
מה צריך לעשות בחשבון הישן לפני שסוגרים אותו, פרט להעברות הנכסים (positions+funds)?
האם יש איזה מסמכים שמומלץ להוריד (סטייטמנטים למשל)?
לפי הבנתי בחשבון החדש אין גישה להיסטוריית הפעולות שנעשו בחשבון הישן וברגע שהחשבון הישן ייסגר, לא ניתן יהיה לגשת למידע הזה עם ה-login של החשבון הישן. האם אני צודק?
האמת, שעדיף להשאיר אותו פתוח.
גם ככה אין עמלה חודשית.
מה שכן, אם תצטרך הלוואה זולה בשקלים, חשבון IB נוסף יאפשר לך את זה.
תוכל להעביר דולרים מהחשבון החדש לישן (מותר להיכנס למינוס מקניית מניות והעברה החוצה).
בחשבון הישן תמיר מדולר לשקל, ואת השקלים תמשוך לחשבון הישראלי.
בכל מקרה לא הייתי סוגר עד סוף השנה, כדי להוציא סטייטמנט שנתי.
האמת, שעדיף להשאיר אותו פתוח.
גם ככה אין עמלה חודשית.
מה שכן, אם תצטרך הלוואה זולה בשקלים, חשבון IB נוסף יאפשר לך את זה.
תוכל להעביר דולרים מהחשבון החדש לישן (מותר להיכנס למינוס מקניית מניות והעברה החוצה).
בחשבון הישן תמיר מדולר לשקל, ואת השקלים תמשוך לחשבון הישראלי.
בכל מקרה לא הייתי סוגר עד סוף השנה, כדי להוציא סטייטמנט שנתי.
כנראה שאני לא מבין איך margin עובד. אשמח אם תעזור לי להבין את זה.
עד עכשיו חשבתי שזה כמו מינוס בבנק. נניח אני רוצה לקבל הלוואה בדולרים, אז אני קונה VXUS עם יתרת דולרים 0, נכנס למינוס X דולר וזה כאילו הלוואה של X דולר כי במקום להעביר את הסכום החודשי ולקנות VXUS, אני יכול לעשות משהו אחר עם הסכום הזה.
עכשיו, לפי מה שאתה אומר, יש איזו פעולה שאני יכול לעשות בחשבון IB כדי פשוט לקבל יתרה של X דולר בחשבון.
ואז את ה-X דולר הזה אני לא יכול להמיר לשקלים בגלל רגולציה בחשבון המקורי, אבל אם אעביר אותו לחשבון אחר אז אני כן אוכל להמיר אותו לשקלים כי החשבון האחר לא יודע שמקור הכספים הם מ-margin.
עד עכשיו חשבתי שזה כמו מינוס בבנק. נניח אני רוצה לקבל הלוואה בדולרים, אז אני קונה VXUS עם יתרת דולרים 0, נכנס למינוס X דולר וזה כאילו הלוואה של X דולר כי במקום להעביר את הסכום החודשי ולקנות VXUS, אני יכול לעשות משהו אחר עם הסכום הזה.
יש המון פעולות. כל דבר שאתה יכול למכור תמורת דולרים, למשל למכור שקלים שאין לך (לא כישראלי אומנם, אבל ברמה עקרונית) ואז תיהיה לך יתרה חיובית בדולר ושלילית בשקל.
או למכור מניות שאין לך ואז להיות במינוס מניות ופלוס דולרים.
לא. אם יש לך יתרה חיובית אתה יכול לעשות איתה מה שאתה רוצה.
אתה פשוט לא יכול להיכנס למינוס מפעולה של המרת מטבע בגלל התקנות הישראליות.
אתה כן יכול להיכנס למינוס עם המון פעולות אחרות.
לא בדיוק.
מותר לך להיכנס למינוס ע"י משיכת כספים מהחשבון למשל.
אז אתה יכול למשוך כסף מחשבון א לחשבון ב, ולהיכנס ככה למינוס בחשבון א וליתרה חיובית בחשבון ב.
עכשיו ברגע שיש לך יתרה חיובית (בחשבון ב במקרה הזה) אתה יכול להמיר אותה לאיזה מטבע שתרצה.
המגבלה היחידה היא שאסור לך לבצע המרת מט"ח שתכניס אותך למינוס. כל שאר הדברים (קניה של מניות, משיכת כסף וכו') שיכניסו אותך למינוס מותר לך לעשות.
מותר לך להיכנס למינוס ע"י משיכת כספים מהחשבון למשל.
אז אתה יכול למשוך כסף מחשבון א לחשבון ב, ולהיכנס ככה למינוס בחשבון א וליתרה חיובית בחשבון ב.
עכשיו ברגע שיש לך יתרה חיובית (בחשבון ב במקרה הזה) אתה יכול להמיר אותה לאיזה מטבע שתרצה.
IB זה עולם ומלואו. אני כבר 3 שנים במשחק הזה ועדיין לומד כל הזמן דברים חדשים.
תודה לכל העוזרים בשרשור הזה!
(יש בו את ההודעה הראשונה שלי בנושא שבה עזרתם לי עם הבעיות הראשונות כשפתחתי את החשבון הראשון דרך mexem)
שמע, אני לא יודע איך רוב הישראלים חיים בלי IB: עמלות מסחר מוגזמות, המרות מט"ח שהן פשוט שוד, הלאוות יקרות, שירות לקוחות גרוע וכו'.
לדעתי זה משהו שצריכים ללמד כל נער בתיכון. במקום להביא אנשים מבנק הפועלים שמלמדים על "דן חסכן", תביאו מישהו מאינטראקטיב שילמד על מסחר בבורסה, המרות מט"ח, הלוואות זולות, מיסים, את כל הטריקים של IB.