זה עקרונית לא מצריך אישור עד 20,000 ש״ח (אבל נסיון לעשות שתי העברות ב48 שעות כל אחת בסכום 19 אלף, גרמה לשנייה לעבור דרך בנקאי). מאוד מעצבן אבל לפחות זה לא 6000₪ כמו שהיה פעם.
חברים. מערכת זהב אינה מערכת שםעילה 24/7. אם תבצעו העברה מחוץ לשעות הפעילות, היא תבוצע ביום העסקים הבא בלבד.
מתוך אתר בנק ישראל:
"שעות הפעילות של מערכת זה"ב ללקוחות הבנקים
- בימי עסקים רגילים – 07:45-18:30
- בימי שישי וערבי חג – 07:45-14:00 "
חברים. מערכת זהב אינה מערכת שםעילה 24/7. אם תבצעו העברה מחוץ לשעות הפעילות, היא תבוצע ביום העסקים הבא בלבד.
מתוך אתר בנק ישראל:
"שעות הפעילות של מערכת זה"ב ללקוחות הבנקים
- בימי עסקים רגילים – 07:45-18:30
- בימי שישי וערבי חג – 07:45-14:00 "
נכון. אבל גם בהעברת זהב אותו סיפור. אם עובר דרך בנקאי, תמיד נחתך משהו. הכסף מופיע אחרי יותר מ24 שעות בחשבון של באינטרקטיב בגלל התקלה הזו. אנסה שבוע הבא העברות נוספות לא דרך בנקאי ואראה האם זה קונסיסטנטית הבעיה.
נכון. אבל גם בהעברת זהב אותו סיפור. אם עובר דרך בנקאי, תמיד נחתך משהו. הכסף מופיע אחרי יותר מ24 שעות בחשבון של באינטרקטיב בגלל התקלה הזו. אנסה שבוע הבא העברות נוספות לא דרך בנקאי ואראה האם זה קונסיסטנטית הבעיה.
חשוב לציין את מספר החשבון באינטראקטיב בשדה הטקטס חופשי בטופס העברה. לדוגמא U12345 Israeli Israel
סביר אגב שהשם יחתך מכיוון שיש הגבלת תווים. אגב, אני לקוח לאומי. בעבר לא היה ניתן להזין שם מספרים, רק טקסט באנגלית. בהעברה האחרונה ראיתי שזה אפשרי והתנועה מגיעה כך מהר לאינטראקטיב. כמובן שצריך להזין נוטפיקציה באינטראקטיב.
חשוב לציין את מספר החשבון באינטראקטיב בשדה הטקטס חופשי בטופס העברה. לדוגמא U12345 Israeli Israeli
לקוח לאומי. בעבר לא היה ניתן להזין שם מספרים, רק טקסט באנגלית.
בממשק שאני רואה לא קיים שדה בשם טקסט חופשי אלא רק מהות העברה או מטרת העברה.
כאשר רשמתי השבוע:
U1234567 BROWN
וגם בהעברה אחרת
BROWN U1234567
התקבל באינטראקטיב וגם אצלי בהודעות מהבנק הטקסט: BROWN, במטרת העברה.
זה גורם לאיחור בשיוך בין אם זה העברת זהב או העברה רגילה.
הנל מתאר 4 העברות שעשיתי השבוע, 2 זהב ו2 לא זהב. כולן עברו לאישור בנקאי ובכולן אותה הבעיה.
ביצעתי שתי העברות נוספות (לא זהב) עם מטרת העברה: U1234567 ועוד אחת עם BROWN U1234567. הפעם הסכומים היו קטנים ולא הועברו לאישור בנקאי. בשתי פעמים אלו הכסף הגיע באותו יום ובהודעה שקיבלתי בבנק הכל היה תקין.
@מייקל, התכוונתי לשדה מטרת העברה. אני מציין את מספר החשבון לפני שם הלקוח. לא ברור לי למה לבצע העברה רגילה, למרות שאינטראקטיב כותבים במפורש לא לבצע זאת?
@מייקל, התכוונתי לשדה מטרת העברה. אני מציין את מספר החשבון לפני שם הלקוח. לא ברור לי למה לבצע העברה רגילה, למרות שאינטראקטיב כותבים במפורש לא לבצע זאת?
קראת על מה הדיון בכמה עמודים האחרונים?
העברות מס"ב ("העברה רגילה") עובדות. לפעמים יש צורך לשלוח הודעה לIB ולפעמים זה לוקח כמה ימים, אבל בסוף זה תמיד עובד.
כל הדיון בעמודים האחרונים הוא לנסות להבין איך לגרום להעברות מס"ב לעבוד בצורה מהירה וקונסיסטנטית.
לגבי השאלה למה מס"ב ולא זה"ב יש הרבה סיבות.
למשל יש הרבה בנקים שבהן זה"ב עולה כסף בעוד שמס"ב הוא בחינם.
בעיה אחרת שאי אפשר לבצע העברות זה"ב מעל סכום מסויים דרך האתר (6000 באיגוד, 20,000 בלאומי מהנסיון שלי). במקרה של מס"ב הוראה מעבר לסכום עובר לאישור בנקאי, במקרה של זה"ב אין בכלל אפשרות כזאת וחייבים ללכת לסניף או לשלוח פקס.
ביצעתי שתי העברות נוספות (לא זהב) עם מטרת העברה: U1234567 ועוד אחת עם BROWN 1234567U. הפעם הסכומים היו קטנים ולא הועברו לאישור בנקאי. בשתי פעמים אלו הכסף הגיע באותו יום ובהודעה שקיבלתי בבנק הכל היה תקין.
אני תוהה אם ההבדל היה בגלל השינוי במה שכתבת בשדה או בגלל שזה לא עבר דרך בנקאי.
בכל מקרה הסתכלתי עכשיו בהודעות שקיבלתי באתר של איגוד. בהעברה הרגילה האחרונה שעשיתי (שעברה דרך אישור בנקאי) רשום במפורש במהות ההעברה: "U1234567 JOHN DOE", ועדיין לקחת כמה ימים + שליחת הודעה ממני לIB כדי שהכסף יכנס.
אני תוהה אם ההבדל היה בגלל השינוי במה שכתבת בשדה או בגלל שזה לא עבר דרך בנקאי.
בכל מקרה הסתכלתי עכשיו בהודעות שקיבלתי באתר של איגוד. בהעברה הרגילה האחרונה שעשיתי (שעברה דרך אישור בנקאי) רשום במפורש במהות ההעברה: "U1234567 JOHN DOE", ועדיין לקחת כמה ימים + שליחת הודעה ממני לIB כדי שהכסף יכנס.
@roneng
פתרון למגבלת העברה:
בררו עם הבנק הספציפי שלכם - ניתן להגיע לסניף פעם אחת פיזית ולחתום על טופס מינוי מוטבים קבועים ואז המגבלה על העברות דרך האינטרנט עולה למוטבים האלו ל 10K.
אפשר לבצע מספר העברות קטנות אחת אחרי השנייה. אמנם יש מגבלה לסכום הכולל, אבל זה נותן מענה לרוב המקרים. (בלאומי- 50K ליום/ חודש או משהו כזה...)
בררו עם הבנק הספציפי שלכם - ניתן להגיע לסניף פעם אחת פיזית ולחתום על טופס מינוי מוטבים קבועים ואז המגבלה על העברות דרך האינטרנט עולה למוטבים האלו ל 10K.
@roneng
פתרון למגבלת העברה:
אפשר לבצע מספר העברות קטנות אחת אחרי השנייה. אמנם יש מגבלה לסכום הכולל, אבל זה נותן מענה לרוב המקרים. (בלאומי- 50K ליום/ חודש או משהו כזה...)
אפשר להוזיף מוטב קבוע גם עם הגבלה של 100K לא רק 10K.
לא יודע לגבי העברת זה"ב.
בכל מקרה תשלום של 6.9 פעם ברבעון מרגיש לי זניח. כמובן שהייתי מעדיף לא לשלם אותו אבל זה דורש התעסקות. הייתי מוותר על התשלום הזה רק אם הייתי מקבל פטור מהעמלה.
@roneng
פתרון למגבלת העברה:
א. גם את זה אי אפשר לעשות באיגוד. המגבלה של 6k היא יומית.
ב. על כל העברה יש עמלה, ביצוע כמה העברות אומר כמה עמלות.
אני לא מבין מה ההתעקשות של אנשים לשכנע אותי ואחרים לעבוד עם זה"ב במקום מס"ב.
מס"ב עובד תמיד. הבעיה היחידה שלפעמים לוקח כמה ימים וצריך לשלוח הודעה לib. לא סוף העולם, והרבה פחות בלאגן מאשר לשלוח פקס או להגיע לסניף שלי באיגוד