• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז תרשום את מספר החשבון ראשון ואחריו את השם.
או תרשום רק מספר חשבון.
ניסיתי מספר חשבון לפני שם משפחה והפוך ומשום מה תמיד המספר חשבון נחתך. מובן שמעכשיו אנסה לרשום רק מספר חשבון וגם לא לעבור לאישור בנקאי.

החל מאיזה סכום זה עובר לאישור?
זה עקרונית לא מצריך אישור עד 20,000 ש״ח (אבל נסיון לעשות שתי העברות ב48 שעות כל אחת בסכום 19 אלף, גרמה לשנייה לעבור דרך בנקאי). מאוד מעצבן אבל לפחות זה לא 6000₪ כמו שהיה פעם.

והם מתקשרים אליך, או שזה פשוט מתעכב בגלל הצורך באישור?
מאושר אוטומטית אבל הוא כתב שמשום מה כאשר זה מועבר לאישור בנקאי מספר החשבון שלו מושמט מההערה המועברת ל IB

חברים. מערכת זהב אינה מערכת שםעילה 24/7. אם תבצעו העברה מחוץ לשעות הפעילות, היא תבוצע ביום העסקים הבא בלבד.
מתוך אתר בנק ישראל:
"שעות הפעילות של מערכת זה"ב ללקוחות הבנקים
- בימי עסקים רגילים – 07:45-18:30
- בימי שישי וערבי חג – 07:45-14:00 "

איזה מודרניות המערכות של הבנקים בישראל.

חברים. מערכת זהב אינה מערכת שםעילה 24/7. אם תבצעו העברה מחוץ לשעות הפעילות, היא תבוצע ביום העסקים הבא בלבד.
מתוך אתר בנק ישראל:
"שעות הפעילות של מערכת זה"ב ללקוחות הבנקים
- בימי עסקים רגילים – 07:45-18:30
- בימי שישי וערבי חג – 07:45-14:00 "
נכון. אבל גם בהעברת זהב אותו סיפור. אם עובר דרך בנקאי, תמיד נחתך משהו. הכסף מופיע אחרי יותר מ24 שעות בחשבון של באינטרקטיב בגלל התקלה הזו. אנסה שבוע הבא העברות נוספות לא דרך בנקאי ואראה האם זה קונסיסטנטית הבעיה.

נכון. אבל גם בהעברת זהב אותו סיפור. אם עובר דרך בנקאי, תמיד נחתך משהו. הכסף מופיע אחרי יותר מ24 שעות בחשבון של באינטרקטיב בגלל התקלה הזו. אנסה שבוע הבא העברות נוספות לא דרך בנקאי ואראה האם זה קונסיסטנטית הבעיה.
חשוב לציין את מספר החשבון באינטראקטיב בשדה הטקטס חופשי בטופס העברה. לדוגמא U12345 Israeli Israel
סביר אגב שהשם יחתך מכיוון שיש הגבלת תווים. אגב, אני לקוח לאומי. בעבר לא היה ניתן להזין שם מספרים, רק טקסט באנגלית. בהעברה האחרונה ראיתי שזה אפשרי והתנועה מגיעה כך מהר לאינטראקטיב. כמובן שצריך להזין נוטפיקציה באינטראקטיב.

חשוב לציין את מספר החשבון באינטראקטיב בשדה הטקטס חופשי בטופס העברה. לדוגמא U12345 Israeli Israeli
לקוח לאומי. בעבר לא היה ניתן להזין שם מספרים, רק טקסט באנגלית.
בממשק שאני רואה לא קיים שדה בשם טקסט חופשי אלא רק מהות העברה או מטרת העברה.
כאשר רשמתי השבוע:
U1234567 BROWN
וגם בהעברה אחרת
BROWN U1234567
התקבל באינטראקטיב וגם אצלי בהודעות מהבנק הטקסט: BROWN, במטרת העברה.
זה גורם לאיחור בשיוך בין אם זה העברת זהב או העברה רגילה.
הנל מתאר 4 העברות שעשיתי השבוע, 2 זהב ו2 לא זהב. כולן עברו לאישור בנקאי ובכולן אותה הבעיה.
ביצעתי שתי העברות נוספות (לא זהב) עם מטרת העברה: U1234567 ועוד אחת עם BROWN U1234567. הפעם הסכומים היו קטנים ולא הועברו לאישור בנקאי. בשתי פעמים אלו הכסף הגיע באותו יום ובהודעה שקיבלתי בבנק הכל היה תקין.

נערך לאחרונה ב:
@מייקל, התכוונתי לשדה מטרת העברה. אני מציין את מספר החשבון לפני שם הלקוח. לא ברור לי למה לבצע העברה רגילה, למרות שאינטראקטיב כותבים במפורש לא לבצע זאת?

@מייקל, התכוונתי לשדה מטרת העברה. אני מציין את מספר החשבון לפני שם הלקוח. לא ברור לי למה לבצע העברה רגילה, למרות שאינטראקטיב כותבים במפורש לא לבצע זאת?
קראת על מה הדיון בכמה עמודים האחרונים?
העברות מס"ב ("העברה רגילה") עובדות. לפעמים יש צורך לשלוח הודעה לIB ולפעמים זה לוקח כמה ימים, אבל בסוף זה תמיד עובד.
כל הדיון בעמודים האחרונים הוא לנסות להבין איך לגרום להעברות מס"ב לעבוד בצורה מהירה וקונסיסטנטית.

לגבי השאלה למה מס"ב ולא זה"ב יש הרבה סיבות.
למשל יש הרבה בנקים שבהן זה"ב עולה כסף בעוד שמס"ב הוא בחינם.
בעיה אחרת שאי אפשר לבצע העברות זה"ב מעל סכום מסויים דרך האתר (6000 באיגוד, 20,000 בלאומי מהנסיון שלי). במקרה של מס"ב הוראה מעבר לסכום עובר לאישור בנקאי, במקרה של זה"ב אין בכלל אפשרות כזאת וחייבים ללכת לסניף או לשלוח פקס.

ביצעתי שתי העברות נוספות (לא זהב) עם מטרת העברה: U1234567 ועוד אחת עם BROWN 1234567U. הפעם הסכומים היו קטנים ולא הועברו לאישור בנקאי. בשתי פעמים אלו הכסף הגיע באותו יום ובהודעה שקיבלתי בבנק הכל היה תקין.
אני תוהה אם ההבדל היה בגלל השינוי במה שכתבת בשדה או בגלל שזה לא עבר דרך בנקאי.
בכל מקרה הסתכלתי עכשיו בהודעות שקיבלתי באתר של איגוד. בהעברה הרגילה האחרונה שעשיתי (שעברה דרך אישור בנקאי) רשום במפורש במהות ההעברה: "U1234567 JOHN DOE", ועדיין לקחת כמה ימים + שליחת הודעה ממני לIB כדי שהכסף יכנס.

אני תוהה אם ההבדל היה בגלל השינוי במה שכתבת בשדה או בגלל שזה לא עבר דרך בנקאי.
בכל מקרה הסתכלתי עכשיו בהודעות שקיבלתי באתר של איגוד. בהעברה הרגילה האחרונה שעשיתי (שעברה דרך אישור בנקאי) רשום במפורש במהות ההעברה: "U1234567 JOHN DOE", ועדיין לקחת כמה ימים + שליחת הודעה ממני לIB כדי שהכסף יכנס.
ההבדל להבנתי הוא שזה עבר דרך בנקאי.

@roneng
פתרון למגבלת העברה:
בררו עם הבנק הספציפי שלכם - ניתן להגיע לסניף פעם אחת פיזית ולחתום על טופס מינוי מוטבים קבועים ואז המגבלה על העברות דרך האינטרנט עולה למוטבים האלו ל 10K.
אפשר לבצע מספר העברות קטנות אחת אחרי השנייה. אמנם יש מגבלה לסכום הכולל, אבל זה נותן מענה לרוב המקרים. (בלאומי- 50K ליום/ חודש או משהו כזה...)

בררו עם הבנק הספציפי שלכם - ניתן להגיע לסניף פעם אחת פיזית ולחתום על טופס מינוי מוטבים קבועים ואז המגבלה על העברות דרך האינטרנט עולה למוטבים האלו ל 10K.
במזרחי אין מוטבים קבועים בזה"ב, רק במס"ב אא"כ השתנה שם משהו.

@roneng
פתרון למגבלת העברה:
אפשר לבצע מספר העברות קטנות אחת אחרי השנייה. אמנם יש מגבלה לסכום הכולל, אבל זה נותן מענה לרוב המקרים. (בלאומי- 50K ליום/ חודש או משהו כזה...)
אפשר להוזיף מוטב קבוע גם עם הגבלה של 100K לא רק 10K.
לא יודע לגבי העברת זה"ב.
בכל מקרה תשלום של 6.9 פעם ברבעון מרגיש לי זניח. כמובן שהייתי מעדיף לא לשלם אותו אבל זה דורש התעסקות. הייתי מוותר על התשלום הזה רק אם הייתי מקבל פטור מהעמלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@roneng
פתרון למגבלת העברה:
שאלתי באיגוד - אי אפשר.
לטענת הבנקאי שלי המקסימום הוא 6k ואין שום אפשרות להגדיל.
א. גם את זה אי אפשר לעשות באיגוד. המגבלה של 6k היא יומית.
ב. על כל העברה יש עמלה, ביצוע כמה העברות אומר כמה עמלות.

אני לא מבין מה ההתעקשות של אנשים לשכנע אותי ואחרים לעבוד עם זה"ב במקום מס"ב.
מס"ב עובד תמיד. הבעיה היחידה שלפעמים לוקח כמה ימים וצריך לשלוח הודעה לib. לא סוף העולם, והרבה פחות בלאגן מאשר לשלוח פקס או להגיע לסניף שלי באיגוד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 31
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
נת"י הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה