• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם ממני אינטראקטיב ישראל ביקשו פעמיים יוזר וסיסמה.
כשאני גוער בהם, הם לא מבינים מה הבעיה.
גם לי זה קרה כשניסיתי לפתוח דרכם חשבון, ועוד רצו שאני אשלח להם את הסיסמא באימייל.
כשהם לא הבינו מה אני רוצה מהם ומה הבעיה עם לשלוח להם את הסיסמא באימייל החלטתי לפתוח חשבון ישירות בIB ולא דרכם.
אולי אני משלם עוד כמה דולרים בודדים בחודש, אבל לפחות אני קצת יותר רגוע.

@roneng
@OnTheVerge
יש להם הרשאה לבצע פעולות מסחר בשמכם גם בלי הססמא. יכול להיות שבשביל פעולות מסויימות שקשורות לניהול החשבון כן צריך ססמא, בגלל זה מבחינתם זה לא issue.
בכל מקרה אני האחרון שחושב שזה בסדר.
ממליץ גם על 2 factor auth מול IB, זה נידון בשרשורים אחרים.

לזה התכוונת?
לא. התכוונתי להעברה לIRA בIB.

זה אפשרי, חשבון החברה משוייך אלי (פרטי האישיים) אבל לא הפעלתי הרשאות לביצוע פעולות
ניסיתי וניסו גם לעזור לי עם זה מאיטראקטיב ישראל.
תודה. לי הם אמרו שלא ניתן.

אמנם לשאלה מספר 1 בטוח זה אפשרי
כן. גם לממוסה שלי וגם ל-IRA.
תודה.

כרגע אני לא מתכוון להחזיק אצלהם יותר מכמה אלפים, ולכן אני לא חושש מלתת להם את הססמה.

יש להם הרשאה לבצע פעולות מסחר בשמכם גם בלי הססמא. יכול להיות שבשביל פעולות מסויימות שקשורות לניהול החשבון כן צריך ססמא, בגלל זה מבחינתם זה לא issue.
יש להם הרשאה לבצע פעולות מגבלות בלי הססמא שלי (למשל לא יכולים למשוך כסף מהחשבון), וגם אז אני מניח שבlog רשום במפורש שהם עשו אותה ולא אני.
אבל זאת אפילו לא הבעיה. הבעיה שהם רצו ממני את הססמא במייל. עזוב שזאת בעיית אבטחה בסיסית לתת למישהו את הססמא שלך, אבל עוד להעביר אותה במייל?
אני חושב שזה אומר משהו חמור מאוד על רמת אבטחת המידע ורמת המודעות לאבטחת מידע באינטראקטיב-ישראל. מחר יתקשר מישהו מה"IT" לאחד העובדים שלהם ויקבל בקלות שם משתמש וססמא עם הרשאות פעולה לכל החשבונות של אינטראקטיב ישראל...
אני בטוח שIB העולמית בשום שלב לא יחשבו בכלל על לבקש ממך את הססמא.

מעבר לזה שהייתה לי חווית שרות נוראית כשניסיתי לפתוח חשבון שם, אבל זה כבר סיפור אחר.

מעבר לזה שהייתה לי חווית שרות נוראית כשניסיתי לפתוח חשבון שם, אבל זה כבר סיפור אחר.
לי דווקא עזרו הרבה (זה היה קצת מסובך אבל הם עזרו לנו הרבה בתהליך פתיחת החשבון)

אני בטוח שIB העולמית בשום שלב לא יחשבו בכלל על לבקש ממך את הססמא.
IB הם אלו שנותנים לך את הססמא. הם לא צריכים לבקש אותה ממך (אם למשל שכחת ואתה רוצה לאפס).

מודעות לאבטחת מידע זה פער עצום אצל רוב האנשים, בחברות ישראליות בפרט (בעיני). ולמרות שאני בטוח שבאינטראקטיב ישראל זה מעל הממוצע אני שותף להרגשה שהיא לא ברמה שהיית מצפה מגוף שמתעסק בכספים של אנשים אחרים.
שוב, זאת לא בעיה רק שלהם, זאת בעיה רוחבית, אבל זה לא מקטין מחשיבות הבעיה.

IB הם אלו שנותנים לך את הססמא. הם לא צריכים לבקש אותה ממך (אם למשל שכחת ואתה רוצה לאפס).
הם אולי נתנו לי אותה, אבל זה לא אומר שיש להם אותה (במערכות נורמליות היא אפילו לא שמורה בשום מקום).
כל מה שהם יכולים לעשות זה לאפס לי ססמא. הם אפילו לא יכולים לבצע פעולות בתור היוזר שלי.

ולמרות שאני בטוח שבאינטראקטיב ישראל זה מעל הממוצע אני שותף להרגשה שהיא לא ברמה שהיית מצפה מגוף שמתעסק בכספים של אנשים אחרים.
התחושה שלי מאינטראקטיב ישראל הפוכה משלך.
מהנסיון שלי עם גופים אחרים בארץ, דוקא לא נתקלתי בבעיות כאלה בולטות של (חוסר ב) אבטחת מידע.
יותר מזה - בפעמים הבודדות שכן נתקלתי בבעיות בסגנון (אם כי הרבה פחות חמורות) כשהערתי את תשומת ליבם לבעיה הם לפחות הבינו על מה אני מדבר וניסו לתקן. אינטראקטיב ישראל בכלל לא מבינים מה אני רוצה מהם.

מסכים שיש בעיה רוחבית של מודעות לאבטחת מידע, גם אצל חברות וגם אצל אנשים פרטיים. אבל, לדעתי לפחות, הבעיה באינטראקטיב ישראל קצת יותר חמורה ויותר בולטת ממה שנתקלתי בגופים אחרים.

@roneng
זה לא משנה אם יש להם אותה או לא. יש להם שליטה מלאה על החשבון שלך כולל ביצוע פעולות מסחר בשמך ואיפוס הססמא שלך (אני מדבר על IB העולמית).

@adamshalev
הבעיה שלי היא לא שלאינטראקטיב ישראל יש יכולת לבצע פעולות בשמי (זאת בעיה אחרת שכבר דיברו עליה) אלא חוסר המודעות שלהם לאבטחת מידע.

חוץ מזה, תבדיל בין יכולת ביצוע פעולות בתיק שלך בתור יוזר "מנהל" או "חדר עסקאות" ובין ביצוע פעולות בשמך תוך שימוש ביוזר הפרטי שלך.
אבל פה אנחנו כבר גולשים לדיון על אבטחת מידע...

מודעות לאבטחת מידע זה פער עצום אצל רוב האנשים, בחברות ישראליות בפרט (בעיני). ולמרות שאני בטוח שבאינטראקטיב ישראל זה מעל הממוצע אני שותף להרגשה שהיא לא ברמה שהיית מצפה מגוף שמתעסק בכספים של אנשים אחרים.
מסכים שיש בעיה רוחבית של מודעות לאבטחת מידע, גם אצל חברות וגם אצל אנשים פרטיים. אבל, לדעתי לפחות, הבעיה באינטראקטיב ישראל קצת יותר חמורה ויותר בולטת ממה שנתקלתי בגופים אחרים.
גם במוסדות הכספיים (בארץ), למרות *המודעות* לאבטחת מידע, המצב היה עגום לולא הרגולציה הנכפית עליהם.
IB ישראל לא כפופים לזה אז ייתכן שהם "רק" מעל הממוצע בארץ ולא שואפים לרף הקפדני.
כפי שלאנשים יש נטיה להעריך בהערכת יתר את השרידות נפשית שלהם בעת ירידות בתיק,
לעתים קרובות למפתחים ומנהלי פרוייקטים (השונים) יש נטיה להפחית ולגמד את הסיכונים, לדוגמה: הבטיחו להנהלה על פיצ'ר מסוים שיושק עד תאריך X וסמוך למועד נחשפה בו "פרצה בינונית", לולא אימת הרגולציה יתכן ואימת ההנהלה הייתה גוברת.
מניסיון..

קראתי פעם מדריך כאן על איך להעביר כסף ל-IB שלב אחרי שלב, אני לא מצליח למצוא אותו .
מישהו יכול לכון אותי בבקשה?
תודה.

מחר יתקשר מישהו מה"IT" לאחד העובדים שלהם ויקבל בקלות שם משתמש וססמא עם הרשאות פעולה לכל החשבונות של אינטראקטיב ישראל...
מה מונע ממך לשנות את הסיסמה ברגע שהם סיימו לעזור לך בתהליך פתיחת החשבון?
למיטב ידיעתי הם מבקשים סיסמאות רק אם לא הפקדת כספים עדיין ואתה מסתבך בתהליך (ממני הם לא ביקשו סיסמה מעולם).

מה מונע ממך לשנות את הסיסמה ברגע שהם סיימו לעזור לך בתהליך פתיחת החשבון?
אני חושב שלא הבנת את הדוגמא שלי.
הבעיה היא לא שתיהיה להם גישה לחשבון שלי (יש להם גם ככה). הבעיה שהם לא מודעים בכלל לנושא אבטחת מידע, מה שמקל על "פריצה" אליהם.
אם לא ברור להם למה שאני לא אתן להם ססמא, אותו עובד יכול בקלות לתת את הססמא שלו (עבור היוזר שלו בעל הרשאות ניהול על כל החשבונות) ל"פורץ" חיצוני.
עם משתמש כזה הפורץ יכול לעשות מה שהוא רוצה בכל החשבונות של כל מי שעובד דרך אינטראקטיב ישראל. ולא יעזור לי לשנות ססמא, כי לא הססמא שלי היא זאת שנחשפה.

למיטב ידיעתי הם מבקשים סיסמאות רק אם לא הפקדת כספים עדיין ואתה מסתבך בתהליך (ממני הם לא ביקשו סיסמה מעולם).
לפי מה שהבנתי, מ @FIYaacov ביקשו ססמא של חשבון פעיל עם כספים.

ועוד שאלה, איך הכי טוב להעביר כסף בין IB לחשבון הבנק בישראל? האם הדרך הכי טובה היא להמיר ב-IB לשקלים ולהעביר אותם לחשבון הבנק? ביררתי בבנק לאומי ואמרו לי שעל העברה בשקלים מחו"ל לוקחים עמלה של 0.225%.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ועוד שאלה, איך הכי טוב להעביר כסף בין IB לחשבון הבנק בישראל? האם הדרך הכי טובה היא להמיר ב-IB לשקלים ולהעביר אותם לחשבון הבנק?
כן
ביררתי בבנק לאומי ואמרו לי שעל העברה בשקלים מחו"ל לוקחים עמלה של 0.225%.
העברה של שקלים מIB לבנק לאומי היא העברה בתוך הארץ. לIB יש חשבון שקלי בסניף של סיטיבנק בארץ, זה חשבון ישראלי לכל דבר ולכן אין עמלה נוספת של "העברת כספים מחו"ל".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 31
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
נת"י הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה