גם לי זה קרה כשניסיתי לפתוח דרכם חשבון, ועוד רצו שאני אשלח להם את הסיסמא באימייל.
כשהם לא הבינו מה אני רוצה מהם ומה הבעיה עם לשלוח להם את הסיסמא באימייל החלטתי לפתוח חשבון ישירות בIB ולא דרכם.
אולי אני משלם עוד כמה דולרים בודדים בחודש, אבל לפחות אני קצת יותר רגוע.
@roneng @OnTheVerge
יש להם הרשאה לבצע פעולות מסחר בשמכם גם בלי הססמא. יכול להיות שבשביל פעולות מסויימות שקשורות לניהול החשבון כן צריך ססמא, בגלל זה מבחינתם זה לא issue.
בכל מקרה אני האחרון שחושב שזה בסדר.
ממליץ גם על 2 factor auth מול IB, זה נידון בשרשורים אחרים.
יש להם הרשאה לבצע פעולות מגבלות בלי הססמא שלי (למשל לא יכולים למשוך כסף מהחשבון), וגם אז אני מניח שבlog רשום במפורש שהם עשו אותה ולא אני.
אבל זאת אפילו לא הבעיה. הבעיה שהם רצו ממני את הססמא במייל. עזוב שזאת בעיית אבטחה בסיסית לתת למישהו את הססמא שלך, אבל עוד להעביר אותה במייל?
אני חושב שזה אומר משהו חמור מאוד על רמת אבטחת המידע ורמת המודעות לאבטחת מידע באינטראקטיב-ישראל. מחר יתקשר מישהו מה"IT" לאחד העובדים שלהם ויקבל בקלות שם משתמש וססמא עם הרשאות פעולה לכל החשבונות של אינטראקטיב ישראל...
אני בטוח שIB העולמית בשום שלב לא יחשבו בכלל על לבקש ממך את הססמא.
מעבר לזה שהייתה לי חווית שרות נוראית כשניסיתי לפתוח חשבון שם, אבל זה כבר סיפור אחר.
IB הם אלו שנותנים לך את הססמא. הם לא צריכים לבקש אותה ממך (אם למשל שכחת ואתה רוצה לאפס).
מודעות לאבטחת מידע זה פער עצום אצל רוב האנשים, בחברות ישראליות בפרט (בעיני). ולמרות שאני בטוח שבאינטראקטיב ישראל זה מעל הממוצע אני שותף להרגשה שהיא לא ברמה שהיית מצפה מגוף שמתעסק בכספים של אנשים אחרים.
שוב, זאת לא בעיה רק שלהם, זאת בעיה רוחבית, אבל זה לא מקטין מחשיבות הבעיה.
הם אולי נתנו לי אותה, אבל זה לא אומר שיש להם אותה (במערכות נורמליות היא אפילו לא שמורה בשום מקום).
כל מה שהם יכולים לעשות זה לאפס לי ססמא. הם אפילו לא יכולים לבצע פעולות בתור היוזר שלי.
התחושה שלי מאינטראקטיב ישראל הפוכה משלך.
מהנסיון שלי עם גופים אחרים בארץ, דוקא לא נתקלתי בבעיות כאלה בולטות של (חוסר ב) אבטחת מידע.
יותר מזה - בפעמים הבודדות שכן נתקלתי בבעיות בסגנון (אם כי הרבה פחות חמורות) כשהערתי את תשומת ליבם לבעיה הם לפחות הבינו על מה אני מדבר וניסו לתקן. אינטראקטיב ישראל בכלל לא מבינים מה אני רוצה מהם.
מסכים שיש בעיה רוחבית של מודעות לאבטחת מידע, גם אצל חברות וגם אצל אנשים פרטיים. אבל, לדעתי לפחות, הבעיה באינטראקטיב ישראל קצת יותר חמורה ויותר בולטת ממה שנתקלתי בגופים אחרים.
@adamshalev
הבעיה שלי היא לא שלאינטראקטיב ישראל יש יכולת לבצע פעולות בשמי (זאת בעיה אחרת שכבר דיברו עליה) אלא חוסר המודעות שלהם לאבטחת מידע.
חוץ מזה, תבדיל בין יכולת ביצוע פעולות בתיק שלך בתור יוזר "מנהל" או "חדר עסקאות" ובין ביצוע פעולות בשמך תוך שימוש ביוזר הפרטי שלך.
אבל פה אנחנו כבר גולשים לדיון על אבטחת מידע...
מודעות לאבטחת מידע זה פער עצום אצל רוב האנשים, בחברות ישראליות בפרט (בעיני). ולמרות שאני בטוח שבאינטראקטיב ישראל זה מעל הממוצע אני שותף להרגשה שהיא לא ברמה שהיית מצפה מגוף שמתעסק בכספים של אנשים אחרים.
מסכים שיש בעיה רוחבית של מודעות לאבטחת מידע, גם אצל חברות וגם אצל אנשים פרטיים. אבל, לדעתי לפחות, הבעיה באינטראקטיב ישראל קצת יותר חמורה ויותר בולטת ממה שנתקלתי בגופים אחרים.
גם במוסדות הכספיים (בארץ), למרות *המודעות* לאבטחת מידע, המצב היה עגום לולא הרגולציה הנכפית עליהם.
IB ישראל לא כפופים לזה אז ייתכן שהם "רק" מעל הממוצע בארץ ולא שואפים לרף הקפדני.
כפי שלאנשים יש נטיה להעריך בהערכת יתר את השרידות נפשית שלהם בעת ירידות בתיק,
לעתים קרובות למפתחים ומנהלי פרוייקטים (השונים) יש נטיה להפחית ולגמד את הסיכונים, לדוגמה: הבטיחו להנהלה על פיצ'ר מסוים שיושק עד תאריך X וסמוך למועד נחשפה בו "פרצה בינונית", לולא אימת הרגולציה יתכן ואימת ההנהלה הייתה גוברת.
מניסיון..
מה מונע ממך לשנות את הסיסמה ברגע שהם סיימו לעזור לך בתהליך פתיחת החשבון?
למיטב ידיעתי הם מבקשים סיסמאות רק אם לא הפקדת כספים עדיין ואתה מסתבך בתהליך (ממני הם לא ביקשו סיסמה מעולם).
אני חושב שלא הבנת את הדוגמא שלי.
הבעיה היא לא שתיהיה להם גישה לחשבון שלי (יש להם גם ככה). הבעיה שהם לא מודעים בכלל לנושא אבטחת מידע, מה שמקל על "פריצה" אליהם.
אם לא ברור להם למה שאני לא אתן להם ססמא, אותו עובד יכול בקלות לתת את הססמא שלו (עבור היוזר שלו בעל הרשאות ניהול על כל החשבונות) ל"פורץ" חיצוני.
עם משתמש כזה הפורץ יכול לעשות מה שהוא רוצה בכל החשבונות של כל מי שעובד דרך אינטראקטיב ישראל. ולא יעזור לי לשנות ססמא, כי לא הססמא שלי היא זאת שנחשפה.
ועוד שאלה, איך הכי טוב להעביר כסף בין IB לחשבון הבנק בישראל? האם הדרך הכי טובה היא להמיר ב-IB לשקלים ולהעביר אותם לחשבון הבנק? ביררתי בבנק לאומי ואמרו לי שעל העברה בשקלים מחו"ל לוקחים עמלה של 0.225%.
העברה של שקלים מIB לבנק לאומי היא העברה בתוך הארץ. לIB יש חשבון שקלי בסניף של סיטיבנק בארץ, זה חשבון ישראלי לכל דבר ולכן אין עמלה נוספת של "העברת כספים מחו"ל".