אם ביצעת העברה רגילה תבדוק שכתבת את פרטי החשבון הנכונים של סיטי, יתכן שזה לא הגיע לאף מקום וקיבל ריג'קט
תסתכל בדואר נכנס (תיבת ההודעות) שלך אמורה להיות אסמכתא על ביצוע ההחזר לחשבונך עם "סיבת החזרה"
משיחה עם שני נציגים של ביטרייד, לא ניתן להעביר בהעברה רגילה אף על פי שאני יודע שההבדל היחיד הוא שזה"ב מועבר מיידית ולא ניתן לבטלה.
קצת מרגיז. מישהו הצליח לקבל פטור מעמלת העברת זה"ב?
משיחה עם שני נציגים של ביטרייד, לא ניתן להעביר בהעברה רגילה אף על פי שאני יודע שההבדל היחיד הוא שזה"ב מועבר מיידית ולא ניתן לבטלה.
יש לך בחשבון טוטאל דיגיטל של לאומי. אם לא חשוב לך "היחס החם והאישי" בסניף, זו אופציה לא רעה.
כמובן שצריך לבדוק שבחשבון טוטאל דיגיטל יש את כל השירותים להם אתה זקוק
קראת את השרשור?
יש לא מעט אנשים שהעבירו בהעברה רגילה ולא נתקלו בבעיות (אני אחד מהם).
בנוסף בלאומי טוטאל דיגיטל יש העברות זה"ב בחינם באתר, אבל הן מוגבלות ל6000 ש"ח פר העברה. (ניתן לעשות כמה ביום)
*עריכה: אני רואה ש @FIYaacov הקדים אותי עם טוטאל דיגיטל
קראתי חלק נכבד מהשרשור, אך לעבור על 42 עמודים זה קצת כבד עליי. בכל זאת, עדיין לא פרשתי
אכן קראתי שחלק העבירו בהצלחה בהעברה רגילה אך הנציגים לא מוכנים למסור לי את פרטי העברה רק את מספר הזה"ב.
יש כל מיני דרכים להוציא את פרטי החשבון ממספר הזה"ב.
מספיק שתחפש "מבנה IBAN" בגוגל ובתוצאה הראשונה אמור להיות הסבר (הייתי מוסיף לינק, אבל אני עדיין מוגבל בהוספת לינקים פה בפורום).
ספציפית לIB מספר הבנק הוא 22 (סיטי בנק), סניף 01 ובהמשך הIBAN רשום מספר החשבון (לא צריך את כל האפסים המובילים)
לגבי העברה רגילה, קח בחשבון שזה סיכון מסויים ולפי מה שהבנתי כנראה תלוי בבנק שממנו אתה מבצע את ההעברה ואיך בדיוק אתה מבצע אותה.
יש בשרשור הזה כמה טיפים לגבי מה בדיוק להזין בנוטיפיקציה בIB ומה בדיוק לרשום בהערות בהעברה היוצאת בבנק.
אני ממליץ לך לעבור על ההודעות הרלונטיות בשרשור.
ועדיין בהבינלאומי ובאוצר החייל (שהוא שלוחה של הבינלאומי) זה לא צלח. לעומת זאת בלאומי ואיגוד (שרוכבים על הפורמט של לאומי), זה כן עבד.
לגבי השאר, לפי מיטב זכרוני, לא היה נסיון לעשות העברה רגילה.
כמו שכתבתי בשרשור על הפקדה מעל התקרה ל-IRA - שכיר יכול את כל השכר בהסכמת המעביד, ועצמאי יכול להפקיד ללא הגבלה (לפחות לפני התקנות החדשות על גמל והשתלמות). לזה התכוונת?
זה אפשרי, חשבון החברה משוייך אלי (פרטי האישיים) אבל לא הפעלתי הרשאות לביצוע פעולות
בכל מקרה כשאני ב Account Manager עם הפרטים שלי ישנה אפשרות ל"התעסק" עם חשבונות נוספים
לגביי שאר השאלות, לא ניסיתי, אמנם לשאלה מספר 1 בטוח זה אפשרי
אין איזו שהיא בעיה עם הלבנת הון?
אני שואל כי זכור לי שכשהייתי בברוקר ישראלי היה נורא חשוב להם שאני אבצע הפקדות אך ורק מחשבון הבנק שאיתו פתחתי את החשבון בברוקר.
אני שואל כי זכור לי שכשהייתי בברוקר ישראלי היה נורא חשוב להם שאני אבצע הפקדות אך ורק מחשבון הבנק שאיתו פתחתי את החשבון בברוקר.
הפקדתי מכמה חשבונות ולא הייתה שום בעיה.
כל עוד כל החשבונות רשומים על שמך, למה שתיהיה בעיה של הלבנת הון?
אני גם לא מכיר את המושג "חשבון מקושר" בהקשר של IB. יש לך אופציה לשמור פרטי חשבון כדי שיהיה לך קל לייצר נוטיפיקצית הפקדה, אבל אתה יכול לשמור שם כמה חשבונות שאתה רוצה.
ניסיתי וניסו גם לעזור לי עם זה מאיטראקטיב ישראל. אבל אז הוא רצה או את הסיסמא שלי או להתקין השתלטות מרחוק, ואין לי אפשרות להתקין דברים בעבודה. אמרנו שנדבר בערב, ומאז זה נשכח ממני.
בארץ פתחת את החשבון מרחוק בלי להיפגש עם נציג ולכן חלה המגבלה של "מעגל סגור".
פגישה אחת עם נציג הברוקר ות.ז. מסירה את המגבלה.
בארה"ב אין מגבלה כזאת, שם החוק אומר הפקדה מחשבון על שמך.