• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הפגנות באמת מביאות לשינוי?

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אשמח לראות קישור לזה
לא אמרתי לא קרה אלא שסיכוי טוב שזה פייק
אבל מקודם כתבת:
אלו דוגמאות ספציפיות שחלקן פייק וחלקן פשוט אנשים בודדים שפועלים נגד רוח המחאה.
אז תחליט, או שאתה יכול לעמוד מאחורי הדברים שלך, או שאתה לא יכול.

ליאור שליין חסך לי עבודה:
איך זה הופך לפייק את הידיעה שהצגתי? הוא לא טוען שזה לא קרה. הוא רק מנסה להגחיך את האלימות, זאת עדיין אלימות.

יך זה הופך לפייק את הידיעה שהצגתי? הוא לא טוען שזה לא קרה. הוא רק מנסה להגחיך את האלימות, זאת עדיין אלימות.
כן הוא מתפלפל אם אכן שפכו על ריקלין ההומופוב קפה או ירקו עליו. בכל מקרה אני מתנגד לזה לא חושב שזה לעניין ושימצו את הדין עם יורק הקפה. אבל זה לא אומר שהמחאה אלימה כי אותו יורק קפה פעל על דעת עצמו ולא במסגרת מחאה רשמית.

מצד שני תראה מה מצאתי על המחאה ה״לא אלימה״ של ההתנתקות:

אם כבר, אני חלק ממגזר של הייטקיסטים, לא משנה אם חילונים או דתיים, שמשלמים מיסים בשביל כל השאר. אני לא מרגיש שייכות ואינטרסים משותפים עם מאות אלפי עובדי מדינה חילונים, הם חיים על חשבוני יותר מהחרדים.
1. ב"מגזר ההייטקיסטים" ובמגזרים אחרים שמשלמים המון מס יש לאנשים עם דעות כשלך ייצוג נמוך. אתה מוזמן להשוות שכונות מגורים של מעמד סוציואקונומי גבוה עם דפוסי הצבעה.
2. עובדי המדינה שאתה בז להם מלמדים את הילדים שלך ומרפאים את ההורים שלך ומגנים עליך. אולי יש לך ביקורת על רמת התפקוד של חלקם (לי גם יש), אבל אין קשר בין תשלום שכר, בדרך כלל לא גבוה, לאנשים עובדים, לבין אנשים שבוחרים לא לעבוד ולכן מדרדרים לעוני שדורש סיוע רב מהמדינה. אגב, במגזר הדתי לאומי והחרדי יש ייצוג נכבד לעובדי ציבור (אני משער שיותר מאשר אצל חילונים אבל לא בדקתי).

כן הוא מתפלפל אם אכן שפכו על ריקלין ההומופוב קפה או ירקו עליו. בכל מקרה אני מתנגד לזה לא חושב שזה לעניין ושימצו את הדין עם יורק הקפה. אבל זה לא אומר שהמחאה אלימה כי אותו יורק קפה פעל על דעת עצמו ולא במסגרת מחאה רשמית.
אז אנחנו מסכימים שארוע האלימות הזה הוא לא פייק? האם יש ארועים אחרים שהבאתי שהם פייק או שאתה מוכן לחזור בך מהאמירה שלך לפיה:
אלו דוגמאות ספציפיות שחלקן פייק וחלקן פשוט אנשים בודדים שפועלים נגד רוח המחאה.

מצד שני תראה מה מצאתי על המחאה ה״לא אלימה״ של ההתנתקות:
אם דנים על המחאה נגד ההפיכה, זה דבר אחד.
אבל אם משווים באופן כללי אלימות מימין לשמאל לעומת אלימות בכיוון הנגדי, אני חושב שהמסקנות כל כך מובהקות שהדיון מיותר.

אז אנחנו מסכימים שארוע האלימות הזה הוא לא פייק? האם יש ארועים אחרים שהבאתי שהם פייק או שאתה מוכן לחזור בך מהאמירה שלך לפיה:
פייק זה מה שריקלין התבכיין לעומת מה שקרה. הוא בכה ששפכו עליו קפה רותח כשלמעשה ירקו עליו קפה.

אבל אם משווים באופן כללי אלימות מימין לשמאל לעומת אלימות בכיוון הנגדי, אני חושב שהמסקנות כל כך מובהקות שהדיון מיותר.
האמת היא ש99% מהאלימות זה תומכי רפורמה שתוקפנים מתנגדי רפורמה. ויש אינספור תעודים לזה: תקיפת זקנים, נכים, שליפת אקדחים, ריסוס ספריי, דריסה עם מכוניות, הסתה ועוד ועוד פנינים.

האמת היא ש99% מהאלימות זה תומכי רפורמה שתוקפנים מתנגדי רפורמה. ויש אינספור תעודים לזה: תקיפת זקנים, נכים, שליפת אקדחים, ריסוס ספריי, דריסה עם מכוניות, הסתה ועוד ועוד פנינים.
ואם עולים ברמת האלימות, אז המחלקה היהודית בשב"כ מתעסקת עם נער בן גביר הרבה יותר מאשר עם נער מרץ.

אם עולים ברמת האלימות, אז המחלקה היהודית בשב"כ מתעסקת עם נער בן גביר הרבה יותר מאשר עם נער מרץ.
האמת היא שביבי מנסה לשכנע שהמחאה אלימה, כדי שיוכל להשתשמש במשטרה בצורה אלימה. זה משגע אותו. גנדי לפני 90 שנה הוכיח שמחאה לא אלימה הכי אפקטיבית.

פייק זה מה שריקלין התבכיין לעומת מה שקרה. הוא בכה ששפכו עליו קפה רותח כשלמעשה ירקו עליו קפה.
מה זאת אומרת פייק? זה קרה או לא קרה? זאת אלימות או שזאת לא אלימות?

איך זה רלבנטי לדיון? אני מתנגד לאלימות, בלי קשר למה שעומד מאחוריה. אני באמת מאמין בדמוקרטיה, לכן גם אם הדעה של מישהו דומה יותר לשלי, אני לא מצדיק את האלימות שלו, לא משווה אותה, לא מנסה להקטין אותה.

כולנו נגד אלימות, אבל כשכותבים משפט כזה שמתייג את הציבור החילוני / יהודי כמי שנוקט באלימות על רקע פוליטי, זה מגוחך על רקע הפעולות של ציבור אחר שאינו חילוני יהודי בנסיבות של של חוסר שביעות רצון מהמצב.
הציבור החילוני/יהודי, נכשל בכל פעם בהבנת המשחק הדמוקרטי, הוא בוחר מפלגות אווירה, מצביע במודע למי שהולך לאופוזיציה ולאחרונה, נוהג באלימות כשהתוצאה לא נראית לו.

נערך לאחרונה ב:
החרדים הם קבוצה סופר דמוקרטית
אשמח אם תתמוך בטענה הזו.

אני קורא לא מעט שמבחינתם ישראל אחרי הרפורמה תהפוך לדיקטטורה.
האם אתה חושב שהרפורמה בתצורה הנוכחית לא פוגעת בדמוקרטיה? אם כן אשמח אם תפרט.

כולנו נגד אלימות, אבל כשכותבים משפט כזה שמתייג את הציבור החילוני / יהודי כמי שנוקט באלימות על רקע פוליטי, זה מגוחך על רקע הפעולות של ציבור אחר שאינו חילוני יהודי בנסיבות של של חוסר שביעות רצון מהמצב.
זה יותר גרוע, כי בקואליציה יש שרים שמייצגים חלקים בציבור שאכן פועלים בהתבטאויות אלימות בכל קנה מידה.

מה זאת אומרת פייק? זה קרה או לא קרה? זאת אלימות או שזאת לא אלימות?
לא בדקתי את מקורות המידע שהבאת עדיין וייתכן והם נכונים ואכן יש אלימות בשוליים אבל היא בשוליים.
אתה יכול לבצע הכללות אבל אני מניח שאתה יודע שעל סמך מקרה פרטי אי אפשר להוכיח הכללה כי זה פשוט לא נכון.
הכללה על סמך מקרה פרטי זה כשל לוגי ובויקיפדיה הוא מופיע תחת הקטגוריה של דמגוגיה, זה אומר דרשני.
השאלה האמיתית היא במה תומכים המובילים בראש ורוב הציבור הרלוונטי וכמובן פה התשובה ברורה.
רוב הציבור שמשתתף במחאה וכמובן המובילים שלה הם נגד אלימות וכולם אומרים את זה בריש גלי.
אבל באותו הקשר של פייק, האם אתה חושב שינון מגל משקף את האמת?
אני מאוד מקווה שהתשובה היא לא.
רק מוסיף שפתחתי את ערוץ 14 להסתכל מה מתרחש שם כי תמיד נכון לראות את כל הצדדים.
הביאו לראיון את יהודה שפר כאשר ברדוגו מדבר על תיק 1000 ואומר התיק קרס ושרק תופרים לנתניהו תיקים.
אז יהודה שפר אומר לו שהוא טועה ויש שם לכל הפחות מרמה והפרת אמונים, וכל ההתנהלות שלהם שהם מדברים על תפירת תיקים אינה נכונה והוא לא מסוגל להכיל את המילים האלה בכלל ושהוא סומך על מערכת אכיפת החוק ושליאת בן ארי מקצועית וישרה, לאחר מכן מתחיל דיון על נושא בלי מהות אמיתית ואז השיח חוזר חזרה לברדוגו שמדבר שוב על תפירת תיקים ורואים את יהודה שפר באולפן באי נוחות ורוצה לדבר והמגישה מרגיעה אותו ולאחר מכן מעלימים אותו מהפריים לגמרי ואז כשחוזרים מדברים על נושא אחר כבר. אכן ערוץ שתומך בחקר האמת.

נערך לאחרונה ב:
אשמח אם תתמוך בטענה הזו.
תמכתי, אתה מפרסם את השורה הראשונה של ההסבר שלי, בו אני מדגים מדוע זאת הדעה שלי.

האם אתה חושב שהרפורמה בתצורה הנוכחית לא פוגעת בדמוקרטיה? אם כן אשמח אם תפרט.
האם אתה חושב שהרפורמה הופכת את ישראל לדיקטטורה? אם כן אשמח אם תפרט.
לא בדקתי את מקורות המידע שהבאת
אתה מוזמן לבדוק
אתה יכול לבצע הכללות אבל אני מניח שאתה יודע שעל סמך מקרה פרטי אי אפשר להוכיח הכללה כי זה פשוט לא נכון.
חברות ותנועות אלימות הן ברובן מורכבות מאנשים שלא עוסקים באלימות. רובם המכריע של התומכים באירגוני טרור מוסלמים, לא עוסקים באלימות ולא רוצחים אנשים, רוב הגרמנים בזמן מלחמת העולם השנייה לא עסקו בהשמדת יהודים או הרג בני אדם, האם זה אומר שגרמניה הנאצית לא הייתה אלימה?

רוב הציבור שמשתתף במחאה וכמובן המובילים שלה הם נגד אלימות וכולם אומרים את זה בריש גלי.
כשאני רואה מאות או אלפי אנשים חוסמים את איילון, ומונעים באלימות מאלפים את חופש התנועה שלהם, קשה לי לקבל את העובדה שהם נגד אלימות. כשאני שומע את המסרים האלימים, כשאני רואה שאנשים אלימים לא מורחקים מההפגנות, קשה לי לא לתייג את התנועה הזאת כאלימה. זה לא משנה לי מה אנשים אומרים, משנה מה הם עושים.

בדקות אלה מפגיני המחאה החליטו שהם יורדים לחסום את איילון ולתקוע אלפי אנשים

החרדים הם קבוצה סופר דמוקרטית
תמכתי, אתה מפרסם את השורה הראשונה של ההסבר שלי, בו אני מדגים מדוע זאת הדעה שלי.
ההסבר שהבאת אינו קשור לטענה.
רשמת שהחרדים מצליחים כמיעוט להשתמש בדמוקרטיה על מנת לשמור על הזכויות והאינטרסים שלהם.
אין פה הסבר למה הם תומכים במדינה דמוקרטית. בנוסף אני לא חושב שנכון לדבר על אוכלוסיה שלמה.
אכן ניתן לדבר על רוב האוכלוסיה ודעותיה אם יש לך מקורות שתומכים בזה, כרגע לא נראה שיש לך מקורות שתומכים בזה.
בנוסף לא התייחסת לתגובות אחרות בדיון אשר התייחסו לטענתך.
דרך אגב אני מוכן לעזור לך.
פורסמה הכתבה הזו בוואלה -קישור.
אם מה שאתה טוען נכון, איך זה שלא שמענו על תביעת דיבה בנושא נגד כותב הכתבה באתר וואלה.
רק ארשום את כותרת הכתבה:
"מחקר מציג נתונים מטרידים על עמדותיהם של החרדים: רובם מאמינים שליהודים מגיעות זכויות יתר על הערבים, מעידים שיפריע להם לגור בשכנות עם ערבים ומאמינים שרק רבנים צריכים להכריע בנושאי דת ומדינה. המחיר של השותפות החרדית איננו רק שחיתות, אלא ערעור הדמוקרטיה."
בנוסף אציין שכותב הכתבה פרופ' דני סטטמן הוא מרצה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה ומתמחה באתיקה ובפילוסופיה פוליטית.

אתה מוזמן לבדוק
הסתכלתי ואכן לא ראיתי אלימות ברמה שקרובה אפילו לפוגרום בחווארה או לשפיכת חומצה על חיילים.
אני לא מצדיק אלימות אבל בחלק ממה ששלחת נניח רואים דווקא מפגינים פצועים.
אבל מה אתה מנסה לטעון דרך הכתבות האלה?
אכן יש אלימות בשוליים, לגבי זה אני מסכים אבל להסיק מהפרט אל הכלל זאת דמגוגיה.

האם אתה חושב שהרפורמה הופכת את ישראל לדיקטטורה? אם כן אשמח אם תפרט.
כן, מבטלים את מנגנוני הבקרה בלי להציע מנגנונים חלופיים.

חברות ותנועות אלימות הן ברובן מורכבות מאנשים שלא עוסקים באלימות. רובם המכריע של התומכים באירגוני טרור מוסלמים, לא עוסקים באלימות ולא רוצחים אנשים, רוב הגרמנים בזמן מלחמת העולם השנייה לא עסקו בהשמדת יהודים או הרג בני אדם, האם זה אומר שגרמניה הנאצית לא הייתה אלימה?
פה אתה נותן דוגמאות שמשוות את ההפגנה לנאצים ותומכי טרור, אתה מכיר את חוק גודווין?

כשאני רואה מאות או אלפי אנשים חוסמים את איילון, ומונעים באלימות מאלפים את חופש התנועה שלהם, קשה לי לקבל את העובדה שהם נגד אלימות. כשאני שומע את המסרים האלימים, כשאני רואה שאנשים אלימים לא מורחקים מההפגנות, קשה לי לא לתייג את התנועה הזאת כאלימה. זה לא משנה לי מה אנשים אומרים, משנה מה הם עושים.
אין פה שום אלימות ברמת רוב המפגינים, יש זכויות נוספות במדינה דמוקרטית כמו חופש ההפגנה גם אם אתה חושב שחופש התנועה מעל הזכות הזו.
אבל במקרה אותם חברי קואליציה שוחרי דמוקרטיה רוצים פתאום לבטל את החופש הזה ולהגביל אותו קשות.
ההוכחה שההפגנה היא לא אלימה היא שמשחררים את כל מי שנעצר כי אין תשתית ראייתית לעצור אותם.
וכאמור בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו בסעיף 5 רשום שאין נוטלים ואין מגבילים את חירותו של אדם במאסר, במעצר, בהסגרה או בכל דרך אחרת.
אבל בן גביר ולוין ממשיכים לשאול כמה כתבי אישום הוגשו נגד מפגינים, אכן השרים בממשלה שוחרי דמוקרטיה.

נערך לאחרונה ב:
וכאמור בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו בסעיף 5 רשום שאין נוטלים ואין מגבילים את חירותו של אדם במאסר, במעצר, בהסגרה או בכל דרך אחרת.
אז מדוע המפגינים פוגעים בחירות של אחרים וחוסמים את איילון בהפגנה לא חוקית?

שי ארגון למחאה ולא תשמע ולו פעם אחת קריאה לאלימות. רדמן הוא מהמובילים. הוא 100 פעמים ביום חוזר על זה: מחאה לא אלימה.
אותו רדמן עומד עכשיו באמצע איילון, כשחבריו מדליקים מדורות במרכז הכביש ומתעמתים עם שוטרים. הם חוסמים בהפגנה לא חוקית אלפי אזרחים תמימים, הורים עם ילדים קטנים, אנשים שחוזרים מהעבודה, ומונעים מהם את חופש התנועה שלהם. זאת אלימות פר אקסלנס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז מדוע המפגינים פוגעים בחירות של אחרים וחוסמים את איילון בהפגנה לא חוקית?
זכותו של כל אדם להפגין במדינה דמוקרטית וכנראה בשקלול חופש התנועה הגיעו למסקנה שהזכות להפגנה חשובה יותר במקרה זה.
אני מבין שאתה לא אוהב את ההפגנות ושזה מעצבן אותך.
אם הם עוברים על החוק שיעצרו את כולם, אבל כרגע אחרי כל מעצר משחררים את כולם.
זה אומר שאין עילה לעצור אותם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5

נושאים דומים

Back
למעלה