החרדים הם קבוצה סופר דמוקרטית
תמכתי, אתה מפרסם את השורה הראשונה של ההסבר שלי, בו אני מדגים מדוע זאת הדעה שלי.
ההסבר שהבאת אינו קשור לטענה.
רשמת שהחרדים מצליחים כמיעוט להשתמש בדמוקרטיה על מנת לשמור על הזכויות והאינטרסים שלהם.
אין פה הסבר למה הם תומכים במדינה דמוקרטית. בנוסף אני לא חושב שנכון לדבר על אוכלוסיה שלמה.
אכן ניתן לדבר על רוב האוכלוסיה ודעותיה אם יש לך מקורות שתומכים בזה, כרגע לא נראה שיש לך מקורות שתומכים בזה.
בנוסף לא התייחסת לתגובות אחרות בדיון אשר התייחסו לטענתך.
דרך אגב אני מוכן לעזור לך.
פורסמה הכתבה הזו בוואלה -
קישור.
אם מה שאתה טוען נכון, איך זה שלא שמענו על תביעת דיבה בנושא נגד כותב הכתבה באתר וואלה.
רק ארשום את כותרת הכתבה:
"מחקר מציג נתונים מטרידים על עמדותיהם של החרדים: רובם מאמינים שליהודים מגיעות זכויות יתר על הערבים, מעידים שיפריע להם לגור בשכנות עם ערבים ומאמינים שרק רבנים צריכים להכריע בנושאי דת ומדינה. המחיר של השותפות החרדית איננו רק שחיתות, אלא ערעור הדמוקרטיה."
בנוסף אציין שכותב הכתבה פרופ' דני סטטמן הוא מרצה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה ומתמחה באתיקה ובפילוסופיה פוליטית.
הסתכלתי ואכן לא ראיתי אלימות ברמה שקרובה אפילו לפוגרום בחווארה או לשפיכת חומצה על חיילים.
אני לא מצדיק אלימות אבל בחלק ממה ששלחת נניח רואים דווקא מפגינים פצועים.
אבל מה אתה מנסה לטעון דרך הכתבות האלה?
אכן יש אלימות בשוליים, לגבי זה אני מסכים אבל להסיק מהפרט אל הכלל זאת דמגוגיה.
האם אתה חושב שהרפורמה הופכת את ישראל לדיקטטורה? אם כן אשמח אם תפרט.
כן, מבטלים את מנגנוני הבקרה בלי להציע מנגנונים חלופיים.
חברות ותנועות אלימות הן ברובן מורכבות מאנשים שלא עוסקים באלימות. רובם המכריע של התומכים באירגוני טרור מוסלמים, לא עוסקים באלימות ולא רוצחים אנשים, רוב הגרמנים בזמן מלחמת העולם השנייה לא עסקו בהשמדת יהודים או הרג בני אדם, האם זה אומר שגרמניה הנאצית לא הייתה אלימה?
פה אתה נותן דוגמאות שמשוות את ההפגנה לנאצים ותומכי טרור, אתה מכיר את חוק גודווין?
כשאני רואה מאות או אלפי אנשים חוסמים את איילון, ומונעים באלימות מאלפים את חופש התנועה שלהם, קשה לי לקבל את העובדה שהם נגד אלימות. כשאני שומע את המסרים האלימים, כשאני רואה שאנשים אלימים לא מורחקים מההפגנות, קשה לי לא לתייג את התנועה הזאת כאלימה. זה לא משנה לי מה אנשים אומרים, משנה מה הם עושים.
אין פה שום אלימות ברמת רוב המפגינים, יש זכויות נוספות במדינה דמוקרטית כמו חופש ההפגנה גם אם אתה חושב שחופש התנועה מעל הזכות הזו.
אבל במקרה אותם חברי קואליציה שוחרי דמוקרטיה רוצים פתאום לבטל את החופש הזה ולהגביל אותו קשות.
ההוכחה שההפגנה היא לא אלימה היא שמשחררים את כל מי שנעצר כי אין תשתית ראייתית לעצור אותם.
וכאמור בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו בסעיף 5 רשום שאין נוטלים ואין מגבילים את חירותו של אדם במאסר, במעצר, בהסגרה או בכל דרך אחרת.
אבל בן גביר ולוין ממשיכים לשאול כמה כתבי אישום הוגשו נגד מפגינים, אכן השרים בממשלה שוחרי דמוקרטיה.