• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גיבוי מקומי במקום גיבוי בענן

• פותח הנושא פותח הנושא nir1999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nir1999

משתמש רגיל
דירוג
28
היי,

לאחרונה קיבלתי מספר הודעות ספאם ש"סוחטות" אותי תמורה ל1500 דולר בביטקוין, עכשיו אמנם אני מבין שמדובר בהונאת שווא (שיטת מצליח בלשון העברית) אבל זה אכן הזיז לי משהו בנושא של הטלת ספק לגבי מהימנות אבטחת המידע של גוגל (אולי מופרך ואולי לא).
חשבתי להוריד את הקבצים שלי מגוגל דרייב לאחסון מקומי, התמונות פחות חשובות לי כי אני לא חושב שיש לי משהו רגיש בתמונות, למעשה 95% מהתמונות בפלאפון שלי הן תמונות של הכלבה שלי.

מה אתם חושבים בנושא, אשמח לשמוע תובנות של אנשים שבחרו להיות זהירים לגבי המידע שלהם.

לא הייתי שם את השיקול של אבטחת מידע כנקודה לכאן או לכאן. אם הטלפון שלך מחובר לאינטרנט והמחשב מחובר לאינטרנט אז זה לא באמת משנה אם הגיבוי בענן או לוקאלי.

שיקולים אחרים:
אמינות המידע במחשב שלך לעומת בענן - אני סומך יותר על הענן מאשר על המחשב שלי.
מחירים, תשלום קבוע או חודשי.
זמינות במחשבים אחרים, יתרון חזק לענן.
גישה למידע במקרה ששכחת סיסמה, יש את המקרים הקלושים ששומעים עליהם שהורים לילדים שהתאבדו לא יכולים לגשת לתמונות שלהם.
מה קורה למידע אם אתה נפטר ולא ממשיך לשלם לענן. תחשבו על האלבום של סבא זכרונו לברכה, התמונות שלו עדיין מעלות אבק במדף של סבתא. בענן של היום האם זה יקרה?

לא הייתי שם את השיקול של אבטחת מידע כנקודה לכאן או לכאן. אם הטלפון שלך מחובר לאינטרנט והמחשב מחובר לאינטרנט אז זה לא באמת משנה אם הגיבוי בענן או לוקאלי.

שיקולים אחרים:
אמינות המידע במחשב שלך לעומת בענן - אני סומך יותר על הענן מאשר על המחשב שלי.
מחירים, תשלום קבוע או חודשי.
זמינות במחשבים אחרים, יתרון חזק לענן.
גישה למידע במקרה ששכחת סיסמה, יש את המקרים הקלושים ששומעים עליהם שהורים לילדים שהתאבדו לא יכולים לגשת לתמונות שלהם.
מה קורה למידע אם אתה נפטר ולא ממשיך לשלם לענן. תחשבו על האלבום של סבא זכרונו לברכה, התמונות שלו עדיין מעלות אבק במדף של סבתא. בענן של היום האם זה יקרה?
עוד פרמטרים:
1.נפח אחסון, בנפחים גדולים כמות השירות הזמינים מצטמצמת משמעותית (גוגל one עד 2TB, מיקרוסופט 365 עד 1TB, דרופבוקס עד 15TB), והאלו שתומכים בנפחים משמעותית יותר גבוהים (S3) מסובכים לתפעול ויש להם עלות קשה לחישוב
פה שרת NAS יכול להיות יעיל
2.אינטגרציה, גיבוי טוב לטלפון יהיה מאוד לא נוח בשרת NAS ביתי, אין אפליקציה שמגבה הכל מהטלפון החוצה (רוצה גיבוי whatsapp? - רק גוגל נתמך, ועוד בעיות עם SMS, היסטוריית שיחות, הגדרות של אפליקציות וכדומה), פה הענן מוביל וספציפית הענן של יצרן הטלפון (גוגל/סמסונג. . .)

היי,

לאחרונה קיבלתי מספר הודעות ספאם ש"סוחטות" אותי תמורה ל1500 דולר בביטקוין, עכשיו אמנם אני מבין שמדובר בהונאת שווא (שיטת מצליח בלשון העברית) אבל זה אכן הזיז לי משהו בנושא של הטלת ספק לגבי מהימנות אבטחת המידע של גוגל (אולי מופרך ואולי לא).
חשבתי להוריד את הקבצים שלי מגוגל דרייב לאחסון מקומי, התמונות פחות חשובות לי כי אני לא חושב שיש לי משהו רגיש בתמונות, למעשה 95% מהתמונות בפלאפון שלי הן תמונות של הכלבה שלי.

מה אתם חושבים בנושא, אשמח לשמוע תובנות של אנשים שבחרו להיות זהירים לגבי המידע שלהם.
לדעתי גיבוי מקומי בנוסף לענן הוא חשוב ורצוי, זה לא עולה הרבה כסף (תלוי בנפח האכסון ואם זה קשיח או SSD) ולא צריך לגבות כל יום, מספיק פעם בכמה חודשים כדי שרוב החומר לא ייעלם לך, אם אתה לא מחבר את הגיבוי כל הזמן הסיכוי שלו ליפול למתקפה חיצונית מאוד נמוך, לדעתי.

היי,

אתייחס באופן כללי,
לדעתי כשאדם נחשף למידת החשיפה של המידע הדיגיטלי שלו הוא בוחר אחד מ2 הצדדים:
א. להבין שהמאמץ להסתיר ולשמור על המידע הוא מאמץ קשה אשר דורש תשומות גבוהות, ולכן הוא פשוט נזהר בשימוש דיגיטלי (לא מעלה תמונות עירום וכד'), מתוך ידיעה שהכל פריץ.
ב. מתחיל להשתגע ולנסות לשמור על המידע.

ממליץ לך מאוד לבחור באופציה א'.

ולעניין הפרטני, אני אלחיץ אותך אף יותר.
- איך תעביר את התמונות לאחסון המקומי (מניח שאתה מתכוון לדיסק קשיח), ע"י מחשב? מה עם הוא פרוץ וישנה תוכנה אשר מקליטה הכל ומעבירה? האם המחשב באמת לא מחובר אף פעם לאינטרנט?
- המצלמה, לא מחוברת אף פעם לאינטרנט?
- הכונן הקשיח, מה עם לגבות אותו? (כשלון בדיסקים זה נפוץ)
- הגיבוי, האם הוא באיזור גיאוגרפי אחר? (טיל, צונאמי, רעידת אדמה וכו')

אני משתשמש בשרת NAS ביתי + דיסקים חיצוניים.

היי,

הפתרון בשבילך הוא קודם כל פקטור של כמה המידע רגיש ומה הנזק שבאיבודו, ואת זה לא ציינת
אינו דומה המידע של משרד רואי חשבון על כל הלקוחות לעבודת דוקטורט שצריך להגיש עוד חודש לכמה תמונות מהטיול המשפחתי האחרון.

אתה חושש מ ransomware. בנית תזה שאחסון ענני רגיש להתקפה הזו יותר מאחסון מקומי, אבל לא ביססת את הרעיון הזה. הייתי מתמקד בשלב הזה לפני הקפיצה לפתרונות

תברר על cryptomator זו מעין כספת מוצפנת מאובטחת בתוך כל אחד מהעננים כך שאין להם גישה לתוכן שלך. מכיוון שהענן שלך מסונכרן אז תוכל לגשת למידע שלך דרך האפליקציה שלהם במובייל או המחשב בבית. גודל האחסון תלוי בשירות ענן שבחרת

תודה לכולם על התגובות!
אכן חשבתי על העניין והבנתי שהבעיה הכי גדולה היא שאני שומר את מרבית הסיסמאות שלי בקובץ בגוגל דרייב (לא חכם מצדי) וזה בעצם מה שגרם לי מלכתחילה לחשוב על גיבוי מקומי.
הפתרון הפשוט שמצאתי הוא דיסק און קי ב-40 ש"ח עם קובץ מוצפן עליו- עכשיו אני רק צריך לזכור להעביר למצב טיסה לפני שאני נכנס לקחת סיסמה ;); אולי אקנה עוד אחד לגיבוי.
ידוע לי שיש תוכנות שיכולות לזייף מצב טיסה ובעצם ממשיכות לעבוד אבל בסופו של דבר אני צריך להיות ריאלי ולהבין שאני לא ראש המוסד

תודה לכולם על התגובות!
אכן חשבתי על העניין והבנתי שהבעיה הכי גדולה היא שאני שומר את מרבית הסיסמאות שלי בקובץ בגוגל דרייב (לא חכם מצדי) וזה בעצם מה שגרם לי מלכתחילה לחשוב על גיבוי מקומי.
הפתרון הפשוט שמצאתי הוא דיסק און קי ב-40 ש"ח עם קובץ מוצפן עליו- עכשיו אני רק צריך לזכור להעביר למצב טיסה לפני שאני נכנס לקחת סיסמה ;); אולי אקנה עוד אחד לגיבוי.
ידוע לי שיש תוכנות שיכולות לזייף מצב טיסה ובעצם ממשיכות לעבוד אבל בסופו של דבר אני צריך להיות ריאלי ולהבין שאני לא ראש המוסד
מה לגבי מנהל סיסמאות?

תודה לכולם על התגובות!
למה לא להשתמש ב Bitwarden או proton pass?

הפתרון הפשוט שמצאתי הוא דיסק און קי ב-40 ש"ח עם קובץ מוצפן עליו-
נשמע פתרון גרוע מאוד.
מה תעשה אם אתה צריך סיסמא כשאתה לא בבית? תסתובב איתו כל הזמן עליך?
מה תעשה אם תאבד אותו? אם הוא יהרס?
גם אם יש גיבוי אחד, שאתה שומר בבית, לא בהכרח יעזור.

אם הקובץ מוצפן גם ככה, למה לא לשמור אותו בענן?
ולחלופין, למה לא להשתמש בשירות קיים ומוכר שזאת בדיוק המטרה שלו - לשמור ססמאות בצורה מאובטחת (מוצפנת) בענן?
עכשיו אני רק צריך לזכור להעביר למצב טיסה לפני שאני נכנס לקחת סיסמה
לא הבנתי איך מצב טיסה עוזר לך.
ידוע לי שיש תוכנות שיכולות לזייף מצב טיסה ובעצם ממשיכות לעבוד
לא צריך לזייף מצב טיסה.
*כל* התוכנות ממשיכות לעבוד גם במצב טיסה. מצב טיסה לא מונע מתוכנות לעבוד בשום צורה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי גיבוי מקומי בנוסף לענן הוא חשוב ורצוי
מחזק ומוסיף: הענן יכול לחסום את החשבון שלך בלי התראה וייקח לך הרבה זמן להשיג גישה למידע שלך, אם בכלל תצליח. לדוגמא הסיפור הזה, אבל זה יכול גם לקרות כתוצאה מבאג או טעות אנוש בצד של הענן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C גיבוי מסמכים בענן אוף טופיק 9
פיטר גריפין קופת גמל להשקעה בנוסף לתיק השקעות כתכנית גיבוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
S גיבוי אוטומטי של תמונות אוף טופיק 1
R גיבוי אוטמטי לענן אוף טופיק 1
Jane Doe תמיד טוב שיש גיבוי לאינטרנט אוף טופיק 2
hommie גיבוי מסמכים פיזיים אוף טופיק 45
yossik אל תשמרו שום דבר חשוב בשרותי ענן לפני שיצרתם גיבוי במחשב האישי. אוף טופיק 20
A העברת מניות מברוקר מקומי (אקסלנס) לברוקר חיצוני IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
א האם הגיוני להחזיק חשבון בib וגם חשבון בברוקר מקומי? שוק ההון 25
מ שוק מקומי בעת מלחמה שוק ההון 13
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M עמלות מסחר ברוקר מקומי שוק ההון 0
Y Interactive Brokers רושמים סימן רשום בישראל + קונים דומיין מקומי אוף טופיק 10
Yoss תשואות תל-אביב מול סנופי - האמנם חוסן מקומי? שוק ההון 6
M ברוקר מקומי - קרן אג"ח אמריקאית או אירית? שוק ההון 7
M כניסה למינוס בבית השקעות מקומי שוק ההון 8
ס פקדון דולרי בריבית של % 4.74 לשנתיים או 11.35% במטבע מקומי? שוק ההון 35
א החזקת קרנות VTI + VXUS דרך בית השקעות מקומי שוק ההון 16
M התנהלות עם קרנות זרות בבית השקעות/ברוקר מקומי שוק ההון 1
Sailor חוב הלאומי במטבע מקומי אוף טופיק 11
A השקעה בקרנות ישראליות או זרות, ואם זרות, דרך ברוקר מקומי או זר? שוק ההון 22
חדש בשוק החזקה של אג"ח מקומי שוק ההון 20
א העברת סכומים גדולים לחו"ל (משקלים למטבע מקומי שאינו דולר/אירו) שוק ההון 19
amidar מחפש מידע לגבי סים מקומי - במקסיקו צרכנות פיננסית 2
hommie ברוקר זר או ברוקר מקומי - מניות חול שוק ההון 1082
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M הבנק עשה מחיר ממוצע לכל ניירות הערך במקום מחיר שונה לכל שכבה, האם תקין? מיסים 2
O להרוויח בגדול במקום לחסוך בקטן התפתחות אישית 5
R אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם אוף טופיק 67
R אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם אוף טופיק 2
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
F התחרטות על רכישת קרן אמריקאית במקום אירית שוק ההון 2
ס 70 / 30 מניות / נדלן - במקום אגח שוק ההון 7
ס שבעת המניות הגדולות במקום s&p500 שוק ההון 22
E למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
הפרופסור סתם מתוך סקרנות, איך זה לעשות PhD במקום כמו סטנפורד או הרווארד ? התפתחות אישית 1
ר זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות??? פוסטים מאיכות נמוכה 19
G האם יש איזושהי עדיפות ל3 מדדים מחקים במקום המדד העולמי? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה