• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום

CoreOxide

משתמש רגיל
דירוג
43
היי כולם :)

אני מניח שהנושא נטחן עד דק, וגם עברתי על כמה שרשורים בנושא, אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על המקרה הספציפי שלי.

אנחנו זוג בני 34 עם ילדים קטנים. משלמים לעוד שנה 5300 לחודש על חינוך בגן פרטי. אין משכנתא. יש דירה בבעלותינו בשווי של 1.4 מ'. בנוסף יש תיק השקעות פרטי בשווי 1.6 מ' (לא כולל קה"ש ופנסיה). משתכרים 38 אש"ח נטו בחודש (ביחד). גרים בבירת הסייבר (באר שבע).

עכשיו, נהיה צפוף בדירה... חשבנו לעבור לפנטהאוס או קוטג'.
כדי לרכוש פנטהאוס סביר, אני בעצם צריך למכור את הדירה, להוסיף עוד סדר גודל של 1.4 מ', ולהוסיף כמובן הוצאות שיפוץ בקטנה ("כי זה שלנו, מה לא נשקיע?"), עו"ד, בדק בית.
כדי לשכור פנטהאוס דומה אני צריך לשלם 7000 ש"ח בחודש שכר דירה, או 84 אש"ח בשנה, שזה בדיוק 6% תשואה שנתית על תיק בשווי 1.4 מ', שזה סכום הכסף שאקבל אם אמכור את הדירה הנוכחית. נראה לי סביר. אין צורך לשפץ, להתקשר עם עו"ד ואין צורך לקחת משכנתא. בהתחשב בעובדה שבעוד שנה גם לא אצטרך לשלם 5300 בחודש על גן פרטי, זו הוצאה שנוכל לעמוד בה בקלות. גם אם נרכוש פנטהאוס, עדיין נצטרך לשלם משכנתא וריבית על משכנתא, כן? (אלא אם כן נממן את כולו מתיק ההשקעות, מה שאני לא מתכוון לעשות. לא רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד).
כל שאר ההוצאות (ארנונה, וועד בית וכאלה) אשלם בכל מקרה, בין אם זו דירה שלי ובין אם לא.

כאילו, ברגע שיש לי מספיק הון כדי לממן שכירות, למה לי לקנות, בעצם?
נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות. בגלל זה השוותי רק עלויות מימון, בעצם, ולא תשואה רעיונית.

נכון, יש חסרונות, בדוגמת בעלי בתים מטומטמים ופחות חופש לגבי תיקונים \ שיפוצים קטנים \ החלפת מזגן \ בחירת ברז למטבח, אבל אם אנחנו הולכים פה לשכירות לטווח ארוך נראה לי שההוצאות האלה מתגמדות. אין לי בעיה לקנות ברז גרואה מאמזון לדירה שכורה שאהיה בה 7 שנים, וגם לא להתקין מזגן שחסר באיזה חדר.

על פניו, שכירות נשמעת לי פתרון סבבה. אני יכול לגור 5-6-7 שנים בפנטהאוס יחסית חדש, כשאצטרך לשפץ - פשוט אעבור לאחד חדש יותר. יש דיי הרבה בניה חדשה בבאר שבע.
לדוגמא, שיפצנו את הדירה הנוכחית שלנו בסביבות 70 אש"ח במהלך שמונת השנים שאנחנו גרים בה. זה לא שהיא היתה מוזנחת, פשוט "אם כבר, אז כבר" והופ - משפצים מקלחון הורים ב-30 אש"ח.

זהו, לא מחפש דווקא מסקנה, רוצה לשמוע מה דעתכם.

אם אנחנו הולכים פה לשכירות לטווח ארוך נראה לי שההוצאות האלה מתגמדות. אין לי בעיה לקנות ברז גרואה מאמזון לדירה שכורה שאהיה בה 7 שנים, וגם לא להתקין מזגן שחסר באיזה חדר.
לרוב בעלי דירות לא יחתמו מראש על 7 שנים, אלא על שנה-שנתיים בכל פעם, ואז יחליטו אם להאריך לך את החוזה.

היי כולם :)

אני מניח שהנושא נטחן עד דק, וגם עברתי על כמה שרשורים בנושא, אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על המקרה הספציפי שלי.

אנחנו זוג בני 34 עם ילדים קטנים. משלמים לעוד שנה 5300 לחודש על חינוך בגן פרטי. אין משכנתא. יש דירה בבעלותינו בשווי של 1.4 מ'. בנוסף יש תיק השקעות פרטי בשווי 1.6 מ' (לא כולל קה"ש ופנסיה). משתכרים 38 אש"ח נטו בחודש (ביחד). גרים בבירת הסייבר (באר שבע).

כדי לרכוש פנטהאוס סביר, אני בעצם צריך למכור את הדירה, להוסיף עוד סדר גודל של 1.4 מ', ולהוסיף כמובן הוצאות שיפוץ בקטנה ("כי זה שלנו, מה לא נשקיע?"), עו"ד, בדק בית.
כדי לשכור פנטהאוס דומה אני צריך לשלם 7000 ש"ח בחודש שכר דירה, או 84 אש"ח בשנה, שזה בדיוק 6% תשואה שנתית על תיק בשווי 1.4 מ', שזה סכום הכסף שאקבל אם אמכור את הדירה הנוכחית. נראה לי סביר. אין צורך לשפץ, להתקשר עם עו"ד ואין צורך לקחת משכנתא. בהתחשב בעובדה שבעוד שנה גם לא אצטרך לשלם 5300 בחודש על גן פרטי, זו הוצאה שנוכל לעמוד בה בקלות. גם אם נרכוש פנטהאוס, עדיין נצטרך לשלם משכנתא וריבית על משכנתא, כן? (אלא אם כן נממן את כולו מתיק ההשקעות, מה שאני לא מתכוון לעשות. לא רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד).
כל שאר ההוצאות (ארנונה, וועד בית וכאלה) אשלם בכל מקרה, בין אם זו דירה שלי ובין אם לא.

כאילו, ברגע שיש לי מספיק הון כדי לממן שכירות, למה לי לקנות, בעצם?
נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות. בגלל זה השוותי רק עלויות מימון, בעצם, ולא תשואה רעיונית.

נכון, יש חסרונות, בדוגמת בעלי בתים מטומטמים ופחות חופש לגבי תיקונים \ שיפוצים קטנים \ החלפת מזגן \ בחירת ברז למטבח, אבל אם אנחנו הולכים פה לשכירות לטווח ארוך נראה לי שההוצאות האלה מתגמדות. אין לי בעיה לקנות ברז גרואה מאמזון לדירה שכורה שאהיה בה 7 שנים, וגם לא להתקין מזגן שחסר באיזה חדר.

על פניו, שכירות נשמעת לי פתרון סבבה. אני יכול לגור 5-6-7 שנים בפנטהאוס יחסית חדש, כשאצטרך לשפץ - פשוט אעבור לאחד חדש יותר. יש דיי הרבה בניה חדשה בבאר שבע.
לדוגמא, שיפצנו את הדירה הנוכחית שלנו בסביבות 70 אש"ח במהלך שמונת השנים שאנחנו גרים בה. זה לא שהיא היתה מוזנחת, פשוט "אם כבר, אז כבר" והופ - משפצים מקלחון הורים ב-30 אש"ח.

זהו, לא מחפש דווקא מסקנה, רוצה לשמוע מה דעתכם.
דעתי האישית:

אתה צודק ב 100% כי במצב בו אתה מתאר אין שום הצדקה לקנות דירה, שכירות לטווח ארוך עדיפה עשרת מונים.

אם כי לא הייתי ממליץ לך להשים את ה 1.4 M ג"כ בשוק ההון, עדיף לפזר, כך שגם אם יהיה בלת"מ בענף המניות, עדיין השקעה אחרת (עסק, נדל"ן וכדו') תישאר עוגן יציב.

לרוב בעלי דירות לא יחתמו מראש על 7 שנים, אלא על שנה-שנתיים בכל פעם, ואז יחליטו אם להאריך לך את החוזה.
אני זורם על שנתיים עם אופציה להארכה לשנתיים נוספות, אפילו עם עליה במחיר שתסוכם מראש, נגיד של 3%. אבל זה המינימום שהייתי מסכים.
בנוסף, בוא נגיד שאין הרבה אנשים בבאר שבע ששוכרים דירות ב-7K, אז זה לא שוק כזה תחרותי.

למה לא להשכיר את הדירה הקיימת ולשכור את הדירה שאתה רוצה לגור בה?

שכר הדירה יהיה פטור ממס ועליית הערך פטורה ממס בהנחה שזו דירה יחידה, בניגוד ל 25% מס בשוק ההון.

ואם מחירי הדיור והשכירות יטוסו למעלה אז אתה נפגע רק בהפרש בין הדירות ולא בכל הסכום (כלומר יש לך גידור חלקי למחירי הדיור העתידיים שלך)

ואתה חוסך את הוצאות העסקה של המכירה.

אני אישית חושב שכלכלית זה הרבה יותר נכון לשים א תהכסף בשוק ההון ולשכור מאשר להיות בעלים של דירה

אבל אני רוצה לציין כשל בלוגיקה שלך בפוסט:

כתבת "נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות."
עקרונית את עליית הערך של תיק ההשקעות שלך אתה "אוכל" עם ההנחה של 6% בשנה.

כל זה לפני שהתחלנו לדבר על התנודתיות וזה שזה לא באמת 6% בשנה כמו שעון.

רוצה לשמוע מה דעתכם.
מה דעתה של אשתך? זה נראה לי יותר חשוב :)
בגלל שצפוף או בגלל חשקים?
אפשר לשכור סתם דירה גדולה יותר, לא? אפרופו שיקולי תשואות וחיסכון.
יש תיק השקעות פרטי בשווי 1.6 מ' (לא כולל קה"ש ופנסיה). משתכרים 38 אש"ח נטו בחודש (ביחד).
כמה אתם מצליחים לחסוך היום ולהפקיד לתיק? מה מטרות הכסף בתיק? במה אתם משקיעים? איך תרגישו עם 3M ש"ח בתיק שפתאום יצללו ב-50% (איך אתה עם זה ואיך אשתך עם זה)?
אני בטוח הייתי בוחרת למכור ולשכור (זה מה שעשיתי), אבל יש לי שותף לדרך הזאת. אתם צריכים לבדוק כמה זה מתאים לשניכם.

דעתי האישית:

אתה צודק ב 100% כי במצב בו אתה מתאר אין שום הצדקה לקנות דירה, שכירות לטווח ארוך עדיפה עשרת מונים.

אם כי לא הייתי ממליץ לך להשים את ה 1.4 M ג"כ בשוק ההון, עדיף לפזר, כך שגם אם יהיה בלת"מ בענף המניות, עדיין השקעה אחרת (עסק, נדל"ן וכדו') תישאר עוגן יציב.

מממ.. אתה לא חושב שאפשר להשיג עוגן כזה באמצעות קרן כספית? אני לא באמת הולך להתעסק עם רכישה של עסק או השכרה של דירה.

אני אישית חושב שכלכלית זה הרבה יותר נכון לשים א תהכסף בשוק ההון ולשכור מאשר להיות בעלים של דירה

אבל אני רוצה לציין כשל בלוגיקה שלך בפוסט:

כתבת "נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות."
עקרונית את עליית הערך של תיק ההשקעות שלך אתה "אוכל" עם ההנחה של 6% בשנה.

כל זה לפני שהתחלנו לדבר על התנודתיות וזה שזה לא באמת 6% בשנה כמו שעון.
אני מסכים 100%. עם זאת, אני לא באמת הולך למשוך רווחים מהתיק כדי לממן שכ"ד.
ברור לי שזה לא יתקזז כל שנה במדויק וברור לי שזה "חישוב מפית".

למה אתה בכל זאת משקיע ושוכר?
מעניין אותי לדעת מה הסיבות הספציפיות שלך.

מה דעתה של אשתך? זה נראה לי יותר חשוב :)
היא אמרה שהיא בעניין :)
שאלתי אותה קודם.

כמה אתם מצליחים לחסוך היום ולהפקיד לתיק? מה מטרות הכסף בתיק? במה אתם משקיעים? איך תרגישו עם 3M ש"ח בתיק שפתאום יצללו ב-50% (איך אתה עם זה ואיך אשתך עם זה)?
אני בטוח הייתי בוחרת למכור ולשכור (זה מה שעשיתי), אבל יש לי שותף לדרך הזאת. אתם צריכים לבדוק כמה זה מתאים לשניכם.

אנחנו חוסכים סביבות 15 אש"ח בחודש, לא כולל בונוסים או RSU שמבשילים (אני מעדיף למכור ולהשקיע בעצמי).
המטרה היתה לשדרג את הדירה, אבל עכשיו המטרה כנראה תהיה ירושה לילדים :D
משקיעים בכל מה שהוא לא SNP500, בגלל שהפנסיה וקרנות ההשתלמות צמודים למדד הזה, אז התיק הפרטי מורכב מקרן כספית, מדד טכנולוגיה, מוליכים למחצה, ת"א 125, מדד בנקים, פיננסים ארה"ב, ביומד ארה"ב, סטוקס600 וקצת ברקשייר סדרה B, כי למה לא. מקווה שלא שכחתי כלום.

לגבי צלילה - בקורונה דווקא עשיתי קניות במרץ, לרמה שנגמר לי הכסף בעו"ש אפילו. אשתי כנראה היתה מתעלפת.

אני מאוד לא רוצה להתעסק עם שוכרים
זה מזכיר לי שביתי המתבגרת אמרה בשלב כלשהו, שהיא לא רוצה לעבוד בחיים והיא בוחרת שבחייה היא רק תלמד. כל אחד יכול ברמת החשקים לומר מה שבא לו, אבל כלכלית יש הגיון רב בלהקריב את חוסר הנוחות בלהיות בעל בית, ולהרוויח את מגן האינפלציה כבעלים של נכס נדל"ני עם פוטנציאל צמיחה.

משקיעים בכל מה שהוא לא SNP500, בגלל שהפנסיה וקרנות ההשתלמות צמודים למדד הזה

מזדהה מאוד עם הרעיון הנ"ל. אבל המימוש הספציפי הזה:
מדד טכנולוגיה, מוליכים למחצה, ת"א 125, מדד בנקים, פיננסים ארה"ב, ביומד ארה"ב, סטוקס600 וקצת ברקשייר סדרה B,
לא כל כך משרת את אותו רעיון (חוץ מהחלק של הסטוקס 600)

"כל מה שהוא לא SNP500" זה למעשה מניות קטנות בארה"ב + כל שאר המניות מחוץ לארה"ב. לא ענפים ספציפיים, ובטח לא הטייה לאיזה נווה מדבר קטן איפשהו במזה"ת.

זה מזכיר לי שביתי המתבגרת אמרה בשלב כלשהו, שהיא לא רוצה לעבוד בחיים והיא בוחרת שבחייה היא רק תלמד. כל אחד יכול ברמת החשקים לומר מה שבא לו, אבל כלכלית יש הגיון רב בלהקריב את חוסר הנוחות בלהיות בעל בית, ולהרוויח את מגן האינפלציה כבעלים של נכס נדל"ני עם פוטנציאל צמיחה.
את בעצם אומרת לי "תקנה ביטוח אינפלציה במחיר של להיות משכיר".
לדעתי המחיר לא משתלם.

"כל מה שהוא לא SNP500" זה למעשה מניות קטנות בארה"ב + כל שאר המניות מחוץ לארה"ב. לא ענפים ספציפיים, ובטח לא הטייה לאיזה נווה מדבר קטן איפשהו במזה"ת.

האמת שהניסוח קצת לוקה בחסר. התכוונתי שאני לא קונה עוקבי מדד SNP500.
אני מסכים איתך לגבי הפיזור - אבל מה תקנה אם לא ארה"ב?
שווקים מתפתחים? אולי רק כשיש ריבית אפסית זה נחמד להיות חשוף לזה.
סין? פחות יציבה מישראל אפילו D:
מניות קטנות? אפשר אולי להוסיף קצת SMALL CAP, האמת...

בכל מקרה, מה דעתך על רעיון השכירות שלי? :)

אבל מה תקנה אם לא ארה"ב?
הוא ענה לך - כל מה שלא מייצר הכפלה של השקעה באותן חברות. אם אתה לא מעוניין בהשקעה נוספת במדד סנופי - כל מה שרשמת שאתה כן משקיע בתיק (למעט סטוקס 600 ומדד ת"א) הם הכפלה ואולי אפילו השלשה ויותר של חלק לא קטן מסנופי.
אם אתה רוצה ארה"ב בלי הכפלות, אפשר מדד מניות קטנות או מדד מניות בינוניות (או גם וגם). אם אתה לא חובב שווקים מתפתחים, אפשר אינדקס עולמי מדינות מפותחות. ואז גם אין צורך בת"א125 וסטוקס600, אם כי זה די דומה לסנופי נכון להיום (ויכול להשתנות בעתיד כמו שהיה שונה בעבר).
אנחנו זוג בני 34 עם ילדים קטנים. משלמים לעוד שנה 5300 לחודש על חינוך בגן פרטי.
על פניו, שכירות נשמעת לי פתרון סבבה. אני יכול לגור 5-6-7 שנים בפנטהאוס יחסית חדש, כשאצטרך לשפץ - פשוט אעבור לאחד חדש יותר.
אני רק מזכירה שכאשר הילדים מגיעים לבי"ס, ועוד יותר בחט"ב, יכול להיות שיהיה חשוב ליצור להם מסגרת חברתית מוכרת ויציבה - בבי"ס, חוגים, תנועת נוער והשכונה.
כדאי לקחת את זה בחשבון.

אני רק מזכירה שכאשר הילדים מגיעים לבי"ס, ועוד יותר בחט"ב, יכול להיות שיהיה חשוב ליצור להם מסגרת חברתית מוכרת ויציבה - בבי"ס, חוגים, תנועת נוער והשכונה.
כדאי לקחת את זה בחשבון.

בוודאי! בגלל זה אני רוצה לשכור לטווחים ארוכים. תכלס 7 שנים זה פרק זמן לגיטימי להחליף גם דירה בבעלות.

הכל טוב ויפה רק שאתה בשוק השכירות בישראל ובהצלחה למצוא דירה עם שכירות לטווח ארוך..
יש..
יש מודעות אפילו שכתוב בהן שמעדיפים לחתום לטווח ארוך.

בכל מקרה זו דרישה מקדימה להשוואה שעשיתי. שכירות לשנה לא ברת השוואה לבעלות בכלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט מכירת דירה מתחת למחיר השוק בין בני משפחה נדל"ן 23
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 17
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
M מכירת דירה שנרכשה בעסקת 80/20 נדל"ן 12
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
נ מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי? נדל"ן 16
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
G מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה נדל"ן 22
liranviper איך להגדיר אסטרטגיה לאחר מכירת דירה? שוק ההון 26
א עוד שאלת עזרה - האם לסגור משכנתא עם מכירת דירה נדל"ן 21
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 6
N מכירת מוצרי מזון ביתיים יזמות והגדלת הכנסות 12
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה