חבר מהמילואים: "אני מתעסק בכסף מאז שאני זוכר את עצמי, מתעניין וקורא. לכן אני כל כך טוב בלהשקיע איפה שכדאי, ובלחסוך איפה שרק אפשר, עד רמה של מיקרו אופטימיזציה מוגזמת".
אותו חבר בשיחה אחרת באותו יום: "חשבון הוולט החודשי שלי הוא 9000 ש"ח. מה אני אעשה, אין לי זמן או כוח לבשל, אני עובד עד מאוחר כל יום".
מעולה. הזכיר לי, שלפני איזה 30 שנה לקחתי מונית כדי לחסוך חצי שעה שבה עבדתי והרווחתי כפול מהמונית. אז חבר חכם שאל אותי: אתה באמת רוצה כל הזמן רק לעבוד ולנסוע במוניות?
חבר מהמילואים: "אני מתעסק בכסף מאז שאני זוכר את עצמי, מתעניין וקורא. לכן אני כל כך טוב בלהשקיע איפה שכדאי, ובלחסוך איפה שרק אפשר, עד רמה של מיקרו אופטימיזציה מוגזמת".
אותו חבר בשיחה אחרת באותו יום: "חשבון הוולט החודשי שלי הוא 9000 ש"ח. מה אני אעשה, אין לי זמן או כוח לבשל, אני עובד עד מאוחר כל יום".
אני לא בעל כלבים אז לא יודע, אבל אוהב כלבים, רציתי לברר (בשביל לפנק כמה כלבים שאני מידי פעם רואה) כמה עולה איזה שקית מסכנה של חטיפי כלבים, וזה עמד על יותר מ15 שח ל100 גרם.
במחיר הזה(פר מאה גרם) אפשר לקנות בשר מובחר איכותי טרי ופי 3 כמות.
יכול להיות שאני לא מבין ויש שם איזה תוספים מיוחדים אבל הנחתי את זה אמרתי תודה ויצאתי.
אני לא בעל כלבים אז לא יודע, אבל אוהב כלבים, רציתי לברר (בשביל לפנק כמה כלבים שאני מידי פעם רואה) כמה עולה איזה שקית מסכנה של חטיפי כלבים, וזה עמד על יותר מ15 שח ל100 גרם.
במחיר הזה(פר מאה גרם) אפשר לקנות בשר מובחר איכותי טרי ופי 3 כמות.
יכול להיות שאני לא מבין ויש שם איזה תוספים מיוחדים אבל הנחתי את זה אמרתי תודה ויצאתי.
לא חושב שזה קשור ליציאות צרכניות, אולי להתנהלות פיננסית לא נכונה.
תקציר של העובדות (ללא פרשנות) מתוך הכתבה, ומתוך הפייסבוק של האמא כאן -
זוג הורים שמתקיים מקצבת נכות ויש להם 7 ילדים (מגיל 3 חודשים עד 15 שנים) וכלב,
פונו מדירת עמידר בקריית אונו בגלל פינוי בינוי, והקבלן נתן להם תקציב בשווי 4800 ש"ח לדירה חלופית.
זה לא מספיק לדירה דומה בקריית אונו, אז הם עברו לחיות ברחוב.
שומע שיחה, שמישהו מספר על חייל משוחרר בלי גרוש על התחת שקנה זוג כרטיסים לו ולחברה לקולדפליי במעל 5000₪ מויאגוגו, ואחרי ששילם הבין שזה מעל 5000₪ לכרטיס, ולא יודע מה לעשות.
שומע שיחה, שמישהו מספר על חייל משוחרר בלי גרוש על התחת שקנה זוג כרטיסים לו ולחברה לקולדפליי במעל 5000₪ מויאגוגו, ואחרי ששילם הבין שזה מעל 5000₪ לכרטיס, ולא יודע מה לעשות.
מבדיקה ביד 2 עולה שיש הרבה דירות 3-4 בקרית אונו בטווח 4,800 ואפילו דירות 5+ חדרים בהליכי תמ"א 38. מזה אני מסיק שהם לא באמת גרים ברחוב וזה רק יח"צנות בשקל..
מבדיקה ביד 2 עולה שיש הרבה דירות 3-4 בקרית אונו בטווח 4,800 ואפילו דירות 5+ חדרים בהליכי תמ"א 38. מזה אני מסיק שהם לא באמת גרים ברחוב וזה רק יח"צנות בשקל..
את שוכחת את קצבת ילדים, ארנונה מופחתת, תלושי המזון של דרעי ועוד הרבה דברים שתלויים במספר ילדים ולא למשל בכושר ההשתכרות. כלומר בהנתן שיש שלושה ילדים, אולי עדיף לעשות עוד מבחינת ההטבות וההקצבות שמקבלים.
יש בזה משהו. הם תמיד יתעכבו בתשלומים ולא יהיה לך לב לסלק אותם, וגם אם כן השופטים ירחמו עליהם יתנו להם ארכות ויקח לך שנתיים להוציא אותם. מה שנקרא להכניס ראש בריא למיטה חולה. אולי בפריפריה שיש פחות ביקוש היו משכירים להם.
אני לא בטוח שזה נחשב, אבל שעון.
אני לא מבין למה אנשים קונים שעונים בעשרות/מאות אלפי שקלים. בטח אנשים שלא מרוויחים מאות אלפי שח בחודש.
שעון פשוט גם לא בהכרח מבין, יש לכולנו פלאפון.
אני הכי לא מבין שעון חכם, זה נשמע כל כך מיותר - ואני אומר את זה בתור חובב טכנולוגיה