• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

זה מוקד הבעיה שלך. אתה לא ילד בן 18, אלא גבר בוגר בן 18. שאמור, סליחה, לא אמור. חייב. חייב לעצמו, להיות ברשות עצמו.

לא ניתן, להיות אדם עצמאי בישראל, מ 700 שח בחודש. איך שלא תסובב את זה.

ג'ובניק ממוצע שחוזר כל יום הביתה, עולה להורים שלו כמה אלפי שקלים בחודש. אלפיה רק על שכר דירה. עוד מאות- 1k-2k על מזון. ועוד כמה עשרות- מאות על תחבורה (ההורים מסיעים אותך מידי פעם לא?). ואני מניח שלפחות כמה מאות- אלפים על בילויים.

זה, שאתה לא רואה את ההוצאות האלה, לא אומר שהן אינן קיימות. זה שאתה לא מסתכל ומחפש אותן, זה חוסר כבוד להורים שלך, שצריכים לעבוד קצת יותר קשה כל חודש, בשביל לפרנס אותך. וזה שאתה לא רואה את העוול המוסרי המזעזע בזה, שמדינת ישראל לוקחת אותך בכפיה לתקופת עבדות......

אז בגיל 17 זה לגיטימי לאכול מהאוכל שההורים שלך קונים אבל ברגע שחגגת יום הולדת 18 אתה צריך למצוא דירה?
נשמע לי מאוד קטנוני. לכל אחד יש מערכת יחסים שונה עם הוריו, אבל להתחשבן עם הבן שלך שרק מתחיל את החיים הבוגרים
מרגיש לי לא נכון, קל וחומר כאשר המשכורת החודשית שלו מזערית שלא מבחירתו. אם מדברים על בן אדם בן 40 אז מן הסתם הסיפור
שונה לגמרי ויש פה איזושהי בעיה.

ייתכן שהם מאשימים את הנהגים שפוגעים בילדים ולא את הילד שנסע בלי קסדה, תוך כדי שהוא עם הפנים למטה כי הוא מתכתב בסמארטפון, בצומת מרומזר כשהיה לו רמזור אדום?
מקרה אמיתי.
דווקא הרבה פעמים לפחות בסביבה של המיון, ההורה מאשים את הילד ומבטיח שיקח לו את הקורקינט / אופניים ולמה בכלל קניתי לך אותם. ההורים עצמם הלא הם גם נהגים בכביש ורואים את המצב. פשוט יותר קל להיכנע / לרצות את הנסיך מאשר להיות חשוף לסנקציות כמו נידנודים אין סופיים , בכי , וסצינות.
מה שהכי משגע אותי , זה שאם מדובר בפציעה מינורית הילד ימשיך לנסוע על הכלי בניגוד לחוק ועם תמיכה של ההורים. כמובן שיש את ההורים הכי תומכים שאומרים לצאצא יופי עכשיו יורידו לך פרופריל ולא תיהיה קרבי או האהוב עלי, עכשיו נלך לנקנק את ביטוח לאומי. אולי תכתבי שהפציעות שלו קצת יותר קשות כן ?
מתה על ישראלים.

אז בגיל 17 זה לגיטימי לאכול מהאוכל שההורים שלך קונים אבל ברגע שחגגת יום הולדת 18 אתה צריך למצוא דירה?
זה לא עניין של לגיטימי. זה עניין חוקי.
בכל מקרה, יש הבדל גדול בין העניין המעשי וההתנהלות של ההורים (שלא זורקים את הילד מהבית בגיל 18 ויום) לבין ההתנהלות של הילד. סליחה, סליחה! של האדם הבוגר הצעיר שמבין שההורים לא חייבים לו כלום ולא "מגיע לו" כלום ולכן, גם אם ההורים עוזרים, זה ילווה באי- דרישות, צמצום הבקשות לקיחת כספים מההורים והרבה עזרה בבית (לדוגמא)

@efrat בנס ציונה, היתה כתבה של בעל חנות שלא הסכים למכור הברבורד לילד בן 10.
האבא התעצבן, הלך וקנה בחנות ליד.
בעל החנות אכן איבד מכירה, שבוע אחרי האבא חזר לחנות עם זר פרחים וסל שוקולדים.
כתודה לבעל החנות, שלא הסכים למכור לו את ה"צעצוע", הילד עבר תאונה וישב בבית חודש עם גבס.

לגבי הקולגה שלי...
הילד כבר בן 17 ועדיין נושם עצמונית.
ואני לא יכול להאשים אותה, פגשתי מישהי שהבן שלה, בן 18 הורכב על טרקטורון.
בתאונה, יד ימין "ירדה" מהזרוע וחוברה בימה של ניתוחים.
משם הדעה של "לפחות שיהיה בשליטה על עצמו".

נשמע לי מאוד קטנוני. לכל אחד יש מערכת יחסים שונה עם הוריו, אבל להתחשבן עם הבן שלך שרק מתחיל את החיים הבוגרים
מרגיש לי לא נכון, קל וחומר כאשר המשכורת החודשית שלו מזערית שלא מבחירתו. אם מדברים על בן אדם בן 40 אז מן הסתם הסיפור
שונה לגמרי ויש פה איזושהי בעיה.
היה על זה שרשור טוב פעם...

בכל מקרה זאת לא הנקודה שלי... אלא שבגיל 18 ילד צריך, קודם כל בשביל עצמו, לעשות את המעבר ולהפוך לגבר (מבקש סליחה מהנשים, זה תופס גם אליכן, אבל ל "להפוך לאשה" יש פרשנות קצת אחרת...). לדעתי, עזרה מההורים בדרך לשם זה דבר מבורך. אבל, לפחות לדעתי, עד גיל 18 זאת חובת ההורה, לקיים את ילדיו. בגיל 18, בבת אחת, זה הופך לעזרה, שההורה נותן מתוך רצונו החופשי.

מדינת ישראל רוכבת על הרצון של הורים לעזור לילדהם, ואונסת אותם ל 2-3 שנות עבדות, שבחלקה היא על חשבון ההורים. במיוחד במקרה של חיילים עורפיים.

זה לא עניין של לגיטימי. זה עניין חוקי.
בכל מקרה, יש הבדל גדול בין העניין המעשי וההתנהלות של ההורים (שלא זורקים את הילד מהבית בגיל 18 ויום) לבין ההתנהלות של הילד. סליחה, סליחה! של האדם הבוגר הצעיר שמבין שההורים לא חייבים לו כלום ולא "מגיע לו" כלום ולכן, גם אם ההורים עוזרים, זה ילווה באי- דרישות, צמצום הבקשות לקיחת כספים מההורים והרבה עזרה בבית (לדוגמא)

הדיון פה יותר ערכי מבחינתי, פחות מעניין אותי זה שמבחינה חוקית אתה פטור מחובה לצאצאיך החל מגיל 18.
מאוד תמוהה בעיני הדרך שבה אתה מציג את הדינמיקה בין הורים לילדים. לפחות איך שאני רואה את זה,
אנשים מביאים ילדים לעולם מתוך כוונה לתמוך בהם ולאפשר להם להשיג את המטרות שלהם, ובשלב מסויים לדחוף אותם לעצמאות.
התמיכה הזאת מתבטאת בין היתר בהוצאות כספיות בלתי מבוטלות ונראה לי שזה נטל שכל הורה לוקח על עצמו כשהוא מביא ילד לעולם
מרצונו החופשי. הציפייה לעזרה בשטיפת כלים/כל מטרה אחרת היא משהו שהייתי מצפה מילד בתור שותף לחיים בבית, בלי קשר להתניה כספית כלשהי.

זה מוקד הבעיה שלך. אתה לא ילד בן 18, אלא גבר בוגר בן 18. שאמור, סליחה, לא אמור. חייב. חייב לעצמו, להיות ברשות עצמו.

לא ניתן, להיות אדם עצמאי בישראל, מ 700 שח בחודש. איך שלא תסובב את זה.

ג'ובניק ממוצע שחוזר כל יום הביתה, עולה להורים שלו כמה אלפי שקלים בחודש. אלפיה רק על שכר דירה. עוד מאות- 1k-2k על מזון. ועוד כמה עשרות- מאות על תחבורה (ההורים מסיעים אותך מידי פעם לא?). ואני מניח שלפחות כמה מאות- אלפים על בילויים.

זה, שאתה לא רואה את ההוצאות האלה, לא אומר שהן אינן קיימות. זה שאתה לא מסתכל ומחפש אותן, זה חוסר כבוד להורים שלך, שצריכים לעבוד קצת יותר קשה כל חודש, בשביל לפרנס אותך. וזה שאתה לא רואה את העוול המוסרי המזעזע בזה, שמדינת ישראל לוקחת אותך בכפיה לתקופת עבדות......

יאללה בוא נוציא ילדים לשוק העבודה בגיל 16, הרי הם טפילים שרק מוצצים מההורים כסף.
לקחת את זה לקיצון בצורה מוגזמת ביותר.
מה אתה עשית בגיל 18 אם אפשר לדעת? האם הפסקת להיות נטל על הוריך?

ג'ובניק שיוצא כל יום הביתה יכול לעבוד כל יום ונניח שהוא עייף, ועובד רק שישי-שבת. בכיף יכול להכניס משכורת של 2000 שקל...
לישון קצת ברחוב או איזה בניין בשביל חלילה לא לבזבז להורים כסף.

עריכה: מצאתי פתרון יצרתי.
על כל ילד בן 18 לדווח שהוא חייל בודד, ו במקרה כזה הוא יקבל מגורים מהצבא ויוכל לעבוד בסופשים ולשרוד בכוחות עצמו.
בכללי, אף אחד לא מכריח חייל לחזור לבית. הוא יכול לדרוש לקבל לינה בבסיס במקרה כזה ההוצאות שלו כמעט אפסיות.3 שנים לא לצאת מהבסיס.

נערך לאחרונה ב:
יאללה בוא נוציא ילדים לשוק העבודה בגיל 16, הרי הם טפילים שרק מוצצים מההורים כסף.
לקחת את זה לקיצון בצורה מוגזמת ביותר.
מה אתה עשית בגיל 18 אם אפשר לדעת? האם הפסקת להיות נטל על הוריך?

ג'ובניק שיוצא כל יום הביתה יכול לעבוד כל יום ונניח שהוא עייף, ועובד רק שישי-שבת. בכיף יכול להכניס משכורת של 2000 שקל...
לישון קצת ברחוב או איזה בניין בשביל חלילה לא לבזבז להורים כסף.

עריכה: מצאתי פתרון יצרתי.
על כל ילד בן 18 לדווח שהוא חייל בודד, ו במקרה כזה הוא יקבל מגורים מהצבא ויוכל לעבוד בסופשים ולשרוד בכוחות עצמו.
בכללי, אף אחד לא מכריח חייל לחזור לבית. הוא יכול לדרוש לקבל לינה בבסיס במקרה כזה ההוצאות שלו כמעט אפסיות.3 שנים לא לצאת מהבסיס.
לא הבנת דבר ממה שכתבתי.

זה, שאתה לא רואה את ההוצאות האלה, לא אומר שהן אינן קיימות
יפה כתבת!
אפשר להוסיף גם בגדים ונעליים (אזרחיות) כי בכל זאת, קצת קשה לקנות מדמי הכיס שהצבא מחלק בנדיבותו. מה שמביא אותי לזה
העוול המוסרי המזעזע בזה, שמדינת ישראל לוקחת אותך בכפיה לתקופת עבדות
העוול המוסרי שאני רואה הוא הפער הבלתי נתפס בין משכורת הטירון למשכורת הרמטכ"ל וכל מה שבתווך. כי את כל מה שחוסכים על גב החייל בסדיר, מעבירים בכיף לאלה שבחרו להישאר במסגרת הזאת. ועוד לא דיברנו על הנדיבות הפנסיונית.

בחזרה ליציאות הצרכניסטיות...
מישהו מהמילואים חזר לא מזמן מחו"ל וסיפר שאיתו בטיסה הייתה מישהי שהשתלם לה (לטענתה!) לשלם 280$ קנס על משקל יתר של המזוודה כי היא הביאה בה מעילים ב 6000-7000 שקל. כל אחד 6-7 אלף, כן? כי זה מקורי של **שם-של-מותג**. לשימוש אישי, אין לה עסק של מעילי יוקרה.

א. לא ידעתי שיש מעילים שעולים 6-7 אש"ח
ב. מי בכלל יאמין לך שזה מקורי??

ובשלב מסויים לדחוף אותם לעצמאות.
תאמין לי, הוצאנו ועדיין אנחנו מוציאים על הילדים שלנו הון כסף! הון! כולל גן פרטי, רופא שיניים פרטי ולא בקופה ועוד ועוד...
תתפלא, הילדים שלנו גם עוזרים בבית. תינוקת בגיל שנה וחצי זורקת את הטיטול שלה לפח ועוד.
אבל
הילדים שלנו יודעים טוב מאד שהרבה ממה שאנחנו עושים בשבילם זו לא חובה אלא מותרות והם מודים על כך מאד והבוגרים בהם, גם דואגים להרבה מאד מהצרכים הבסיסיים שלהם בעצמם שלא לא לדבר על פינוקים. הם לא חושבים שזו זכותם הטבעית כי פעם החלטנו להביא או לעולם. ממש לא.

אין שום סיבה הגיונית להשוות את השכר של טוראי לשכר של קצין בכיר.
לא דיברתי על שיוויון אלא על גודל הפער.
כשסדירניק מקבל 700-1500 לחודש לעומת 89K לרמטכ"ל - זה פער בלתי נסבל בעיניי. היות ואני לא רוצה להגדיל את תקציב הביטחון, הייתי שמחה לראות שינוי בפערים בתוך התקציב. בימינו, כל המידע הזה חשוף לציבור וגם למלש"בים כך שלא מתפלאת על הירידה במוטיבציה. בתקופתי לא היה שום מידע לציבור אבל מסביבי היו מלא קצינים בכירים (מהקיבוץ שלי והקיבוצים השכנים) שלא היה להם שום עניין עם הכסף. הכל עבר לקיבוץ והם השתתפו בתורנויות כמו כולם וכשסיימו את שירות הקבע חזרו לעבוד בגד"ש וברפת. הם היו המודל שלנו, לא חשבנו לרגע שקציני הצבא דואגים לעצמם. היום המלש"בים יודעים את זה ולכן הקצינים מהווים מודל להסתדרות בחיים ולא לתחושת ביטחון.
הייתה מישהי שהשתלם לה (לטענתה!) לשלם 280$ קנס על משקל יתר של המזוודה כי היא הביאה בה מעילים ב 6000-7000 שקל. כל אחד 6-7 אלף, כן?
אולי בארץ זה עולה פי2 ולכן היא מחשבת את החיסכון בהשוואה לזה?
כי זה מקורי של **שם-של-מותג**. לשימוש אישי, אין לה עסק של מעילי יוקרה.
אולי היא אושיית אינסטגרם וזה משמש אותה לפירסום? אולי היא מיליונרית וצריכה להציג את זה בפרמיירות/כנסי התרמה/פגישות עסקים?

א. לא ידעתי שיש מעילים שעולים 6-7 אש"ח
מוזמן לכיכר המדינה, יש חנות $$$$$ופי, מוכרים מעילי עור קרוקודיל בכמה מאות אלפי שקלים.
המוצר הכי זול שמה זה גרביים בשווי 500 ש"ח.
יש להם מס' חנויות בכיכר, גברים, נשים וילדים.
כנראה שאנחנו חיים בבועה :)

אגב, מה ציפית שהיא תגיד לחבר שלך שהיא מוכרת את המעילים לחברות שלה ב"שחור"?
לבריאות לכולם.
רק מקווה שביום הדין הם לא ידפקו אותי באיזון האקטוארי בקרן פנסיה.

זה קצת יותר יקר ממחיר של מעיל טוב:
https://www.meurice.nyc/journal/2018/11/5/moncler-vs-canadagoose
בארה"ב וקנדה אתה רואה CANADA GOOSE כמו זבל.
זה אפילו לא בגדי מעצבים וכאלה, זה המוני אבל ברמה טובה.
איך אפשר אבל להשוות את הצרכים של קנדים / אנשים שגרים בצפון ארה״ב לצרכים של ישראלים?
מה גם שאפשר בקלות למצוא מעיל שעולה 1000~ שמתאים גם למינוס 40 מעלות.

איך אפשר אבל להשוות את הצרכים של קנדים / אנשים שגרים בצפון ארה״ב לצרכים של ישראלים?
אולי זה בשביל המסעות שלה בחו"ל, מאיפה לי? ולמה שיהיה אכפת לי? שתקנה מה שהיא רוצה ותהיה בריאה. בארץ בכלל אי אפשר ללבוש את הדברים האלה, יהיה לך חם מדי.
מה גם שאפשר בקלות למצוא מעיל שעולה 1000~ שמתאים גם למינוס 40 מעלות.
אפשר, אבל טוב הוא לא יהיה, שלא לדבר על יפה.
אבל כן, תמיד אפשר לקנות מעיל למינוס 40 באלי-אקספרס, בהצלחה עם זה.

אבל כן, תמיד אפשר לקנות מעיל למינוס 40 באלי-אקספרס, בהצלחה עם זה.
דווקא טיילתי במינוס 40 עם מעיל שקניתי בארץ בחנות קולומביה והייתי די מרוצה.
מבחינת מראה הוא לא יוצא דופן, מעיל סטנדרטי. מבחינת כמה שהוא טוב אני לא יודע מה אתה מחשיב ל״טוב״ אבל עבורי הוא היה מצוין (ועלה הרבה פחות מ-6000 ש״ח או 1000 דולר)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כשסדירניק מקבל 700-1500 לחודש לעומת 89K לרמטכ"ל - זה פער בלתי נסבל בעיניי
בימינו, כל המידע הזה חשוף לציבור וגם למלש"בים כך שלא מתפלאת על הירידה במוטיבציה.
מסביבי היו מלא קצינים בכירים (מהקיבוץ שלי והקיבוצים השכנים) שלא היה להם שום עניין עם הכסף
הם היו המודל שלנו, לא חשבנו לרגע שקציני הצבא דואגים לעצמם. היום המלש"בים יודעים את זה ולכן הקצינים מהווים מודל להסתדרות בחיים ולא לתחושת ביטחון.
לדעתי זה בדיוק הפוך, ואי אפשר להגיד את המשפטים האלה באותה נשימה.
השאלה היא מה הצבא אמור להיות .
שאלת השאלות היא התנדבות, שליחות, צבא העם, או שצבא זה מקצוע. (סטייל ארה"ב)
אי אפשר להגיד אני רוצה שהמשכורות יעלו(ולדחוף לצבא זה מקצוע), ואז להגיד שהמוטיבציה יורדת.
המוטיבציה היתה גבוהה גם עם משכורות של 700 שקל ללוחם.
הסיבה שהקצינים הלכו להיות קצינים הם משליחות. היום חיילים אומרים למה שאני אטחן? תן לצאת לאזרחות לעשות כסף.
ולכן מי שכן נשאר בקצונה? אלה מי שמרגיש שליחות, והוא מלא מוטיבציה.
החיילים פעם היו המודל לביטחון, היום? אחרי ההתנתקות מבינים שיש לו גם תפקידים אחרים פוליטים.
ובכלל עם שוברים שתיקה וכל הארגונים שמוציאים את החיילים שלנו כובשים והורגים אזרחים תמימים? איזה כבוד והערצה את מצפה שיהיה לחיילים?
אם תעלי את המשכורת לחיילים לשכר מינימום לדוגמא? המוטיבציה לא תעלה. אלא תרד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה