עם ישראל אוהב לקנות - זה הדבר הראשון שכבר הספקתי ללמוד.
בגלל זה אנחנו גם המדינה שנמצאת במקום הראשון וקונה ללא הרף בקניות באינטרנט. זה למה גם הדואר שלנו נראה כמו שהוא נראה.
מזכיר לי בדיוק את החנות של פריימארק במדינות אירופה(שסניף שלהן עוד לא הגיע לארץ) וישראלים מאוד אוהבים לקנות שם בגלל המחירים למרות שהם יודעים שאיכות הבגדים לא משהו בכלל אבל העיקר לקנות והרבה כי מחירים כאלו לא נראה בארץ. ככה גם "יותר קל" להוציא כסף מהכיס.
לא בדיוק כמו איקאה, כי איקאה ישראל היא תחת יבואן ולכן המחיר שלהם ממש לא תואם איקאה בחו"ל, לרוב כמעט כפול.
דקטלון בארת השכילו לא לקחת מתווך והמחירים שלהם כמעט אותו דבר כמו בחו"ל ולכן הנהירה, אני צופה שהם יצליחו בגדול בארץ ואולי גם יביאו לתחרות מבורכת.
עדיין יותר זול לקנות בחו"ל כי אפשר לקבל TAX FREE מעל 90 יורו, כמו בספרד לדוגמא.
הסיבה שקונים באינטרנט זה לא כי אוהבים לקנות אלא כי בדי הרבה מוצרים יש פערים בלתי נתפסים במחיר, גם כשמדובר באותו מוצר עם אותו יצרן ולא בקניה מסין אלא בארצות הברית למשל: פערים של פי 2 עד פי 4 במחיר הם הסטנדרט.
אולי,אבל אם מצאת חולצה ב-5 יורו במקום 50 ש"ח זאת עדיין לא סיבה טובה לקנות המון. זה שדברים זולים יותר לא מחייב קניות תכופות או כמויות גדולות.
הרבה אנשים בארץ מכורים לקניות והאינטרנט כנראה האיץ את זה. בסוף- אתה משלם אותו הדבר ואולי אפילו יותר רק בגלל הקניות המיותרות.
הלוואי ואתה צודק.
מנקודת המבט שלי, נראה שמדובר בסוג של מחלה שלא תעבור לעולם. אנשים מפיקים הנאה מעצם הקניות, על אף שבסופו של יום לא מדובר בשימוש מיטבי בתקציב (מבחינת ההעדפות שלהם).
לאחרונה ביקרתי בשדה התעופה ונכנסתי לאחת מחנויות הדיוטי פרי.
לקחתי 2 מוצרים חביבים עליי וניגשתי לקופאי.
הקופאית בקופה השכנה: למה לא לקחת עוד אחד? 3 ב99$!
אני: למה לשלם עוד 30 דולר בשביל לקבל הנחה של 5?
דממה.
אני ממשיכה בתשלום הרגיל ושולפת את כרטיס האשראי שלי.
הקופאי: לחלק?
אני: אנשים מחלקים 250 ש״ח לתשלומים?
דממה שנייה.