יש הרבה דברים שמשפיעים על המחיר של המניה ביום המסחר לאחר החסרת הדיבידנד, כמו בכל יום...אם הסקטור או השוק עולים, אם השתנה משהו במקרו , אם השתנה משהו בחברה ספציפית, אם היו חדשות לסקטור, אם סתם נכנסה לדיון ב X וכו.. השוק והמסחר במניה מתקיים ללא קשר לחלוקה ולכן בלתי אפשרי לבודד את אלמנט חלוקת הדיבידנד,...בשורה התחתונה אבל, לחברה יש את הדיבינד פחות בנכסים...ברור שהשווי, בהנתן והכל היה שווה בין היום לפני החלוקה ליום לאחר החלוקה(דבר שאף פעם לא קורה...) השווי היה יורד. תחשוב על עצמך בתור הבעלים של אותו העסק יום לפני ויום אחרי, כשלא השתנה דבר...האם אחרי שמשכת את כל הכסף מהעסק אתה חושב שהוא שווה כמו אתמול? מישהו אחר היה חושב כך?דברי טעם, אבל על זה אפשר לטעון שהשוק לא בהכרח רציונלי. למשל: אולי הקיוסק חילק דיבידנד ואפילו הגדיל אותו מהשנה הקודמת, ונכנס לכל מיני רשימות או אלגוריתמים של משקיעי דיבידנד גדל, ולכן השוק באמת מתמחר אותו במכפיל גדול יותר מאשר יום לפני חלוקת הדיבידנד.
לכן אני רואה את הערך בניתוח הסטטיסטי שהראה שתוחלת שינוי המחיר ביום חלוקת דיבידנד באמת נמוכה מבכל יום אחר: בפועל הירידה במחיר כן קורית ואפשר למדוד אותה. זה לא רק טיעון תאורטי מנותק מהמציאות, זה ממש קורה.
כמובן שיש מקרים שבהן חברות עושות שימוש לא טוב ברווחים שנשארים אצלהן...יכול להיות השקעות לא טובות, התרחבות שלא תצליח, מסיבת חברה ענקית וכו וכו...וגם יכול להיות שיש חברה שההנהלה שלה מאד טובה בניהול העסק אבל גרועה בניהול ההון...ולכן תרצה לקבל כמה שיותר מהרווחים אליך לכיס...ניתן לחשוב על גישה אחרת לנושא.
אני לא בטוח (כלומר, בטוח שלא) שיש להתייחס לכסף שנמצא בידיים שונות ככסף בעל אותו הערך.
אם יש 1000 שקל אצל הבן המתבגר שלי, אז הערך העתידי שלהם הוא נמוך למדי... ולעומת זאת אם הם נמצאים אצל וורן באפט (בתחילת דרכו) יש להם ערך מטורף.
לגישתה של @הסולידית כסף מזומן בידיהן של חברות, הוא בעל ערך נמוך כיוון שהן לא באמת מסוגלות לטפל בעודפי מזומנים בצורה מיטבית, ולכן היא מעדיפה חברות שמחלקות את עודפי המזומנים שלהן.
כל זה, בלי להסכים עם הפוסט שלה, שהיה כדאי שיצורפו אליו מחקרים בנושא המשווים בין אסטרטגיות שונות.
אבל...אם אתה כבר משקיע אקטיבי וכבר אתה עושה את כל העבודה הזו של להבין האם ההנהלה היא הנהלה טובה, בוחן את ההחלטות שלהן בעבר ואת ניהול ההון שלהן...למה שתעבוד רק בעולם של "חברות מחלקות דיבידנד"? מה זה הפוקוס הזה?
יש חברות "דיבידנד" שיהיו השקעות טובות(ערך עתידי גבוה יותר באופן מהותי ומעל האינדקס) ויש כאלו שלא...אותו דבר בחברות שאינן מחלקות דיבידנד...מה שאני אומר זה שהקריטריון של "מחלקות דיבידנד" הוא לא ברור...אתה לא "משקיע דיבידנד"...אתה משקיע אקטיבי. ולפחות מבחינתי, אם אני כבר עושה את העבודה, אני רוצה חברות שיהיו השקעה טובה ואשר ההנהלה שלהם גם טובה בניהול העסק וגם יש להן יכולת להשקיע את הרווחים חזרה בעסק בצורה שמבטיחה השקעה בעלת החזר גבוה.