• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיקון 190 - רק לפנסיונרים?

רק לקרנות הפנסיה.
ביטוחי המנהלים יאלצו להסתפק בתשואה התנודתית של שוק ההון ולכן האוצר יכול לנמק את הסיבה לריבית התחשיבית הנחותה שירצה להעניק להם.
התגובה שלי באה להסביר כמה המקדם בביטוח המנהלים "אינו מובטח" :)

מסכים
להבנתי הריבית התחשיבית לביטוחי המנהלים היא סוג של פיקציה כדי ליצור השוואה (תחרות)לקרן הפנסיה, מאותו רגע שינויי תשואה יחסית לתשואה התחשיבית נכנסים לתפעול
ואז אם הריבית התחשיבית ה 4% והתשואה היא 3% אז המקדם מעודכן על פי היחס ויגדל בהתאם
ולכן זה בסהכ דרך להראות לפורש מה תהיה הקצבה בחודש הראשון ...
אחכ שוק ההון ביחס לריבית התחשיבית kicks in

לגבי תוכניות וותיקות (מקדם 165) הסיכון הרבה יותר גבוהה ולכן הן הופסקו.
לגבי פוליסות ישנות אלו האוצר חייב את חברות הביטוח לרתק עתודות ספיציפיות לטובתן כנראה בגלל הסיכון הגדול.

למיטב הבנתי ו @יוסי מוזמן לתקן אותי המקדם בביטוחי המנהלים החדשים נקבע ביציאה לפנסיה אבל הוא אינו קבוע, הוא "צמוד" לתשואת התיק ובמובן הזה הביטוח מנהלים לא יפשוט רגל , אבל העמיתים בהחלט יכולים לאבד או להרוויח יותר כסף כל חודש, הדבר היחידי שביטוחי המנהלים באמת מגדרים מפניו הוא משך חיי הפורש .
אז אתה טועה. משרד האוצר לא יכול ל״הוריד את הריבית התחשיבית״ כרצונו.
אם תוחלת החיים תעלה מעל התחשיבים האפשריים, ביטוח המנהלים וגם הפנסיות יקרסו כמו מגדל קלפים. אג״חים מיועדים, ריבית תחשיבית לא תעזור לאף אחד. לגבי קופות גמל, יש שטוענים שהם בחברות בת, ולכן לא יגעו בהם במקרה של קריסה. אולי. לא יודע.
אם במסגרת תיקון 190 תפקיד לדוגמה לקופ"ג מחקה סנופי של אי.בי.אי. אין שום חשיפה לסיכון התארכות תוחלת חיים או אירועים ביטוחיים אחרים.
אבל מה הרווחת מזה? שילמת עמלה גבוהה יחסית (בודאי יחסית למה שאתה משלם בבנק), אתה מסתכן כי אתה נותן לחברה לנהל לך את הכסף. חברה שעושה הרבה דברים אחרים מסוכנים: ביטוחים, פנסיות. בסדר בסדר, אז יש איזה מסמך משפטי שאומר שזה מוגן. השד יודע אם זה יעזור לך. מה התועלת? מס 15% במקום 25% נומינלי? מה הרווח?

אם תוחלת החיים תעלה מעל התחשיבים האפשריים, ביטוח המנהלים וגם הפנסיות יקרסו כמו מגדל קלפים. אג״חים מיועדים, ריבית תחשיבית לא תעזור לאף אחד. לגבי קופות גמל, יש שטוענים שהם בחברות בת, ולכן לא יגעו בהם במקרה של קריסה. אולי. לא יודע.

אבל מה הרווחת מזה? שילמת עמלה גבוהה יחסית (בודאי יחסית למה שאתה משלם בבנק), אתה מסתכן כי אתה נותן לחברה לנהל לך את הכסף. חברה שעושה הרבה דברים אחרים מסוכנים: ביטוחים, פנסיות. בסדר בסדר, אז יש איזה מסמך משפטי שאומר שזה מוגן. השד יודע אם זה יעזור לך. מה התועלת? מס 15% במקום 25% נומינלי? מה הרווח?

אולי לא הבנת את ההסבר שלי,
האוצר לא משחק אם הריבית התחשיבית לביטוחי מנהלים , למרות שהמפקח על הביטוח יכול תאורטית לבצע את זה,
בפוליסות החדשות של ביטוחי המנהלים יש מנגנון שבו המקדם מעודכן לפי היחס שבין הריבית התחשיבית והריבית שהשיגה הפוליסה, זה בתוך החוזה

אני מרשה לעצמי להתערב במקום @מתכנת, קופ"ג אינה בעלת מרכיב ביטוחי או אקטוארי, הכספים הם בנאמנות ולא נמצאים תחת סיכון כלשהוא לפשיטת רגל
ואם מדובר במוצר מחקה מדדים אז גם אין סיכון של ניהול אקטיבי של השקעות בעייתי
אם החברה המנהלת תפשוט רגל לתיק המניות לא יקרה דבר .

אולי כדאי שתעיין בחוק
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_470.htm

ואם לא להלן תקציר רלבנטי
הפרדת נכסים וחשבונות

27. (א) חברה מנהלת תחזיק ותנהל את נכסי קופת הגמל שבניהולה בנפרד מרכושה, לטובת העמיתים באותה קופה.

(ב) חברה מנהלת תנהל מערכת חשבונות נפרדת לכל קופת גמל שבניהולה, ותחזיק את נכסי קופת הגמל בנפרד מנכסים של קופות גמל אחרות.

דווקא הוא צודק.. משרד האוצר יכול ל״הוריד את הריבית התחשיבית״ כרצונו
לא רק יכול אלא עושה את זה, מי שקובע את הריבית התחשיבית הוא משרד האוצר והוא מעדכן אותה מעת לעת, אגב אאל"ט בשנים האחרונות יש לקרנות הפנסיה של הפורשים גרעון היות והריבית התחשיבית גבוהה מהתשואה שהקרן מצליחה לייצר..
תאורטית הוא גם יכול להפלות לרעה את ביטוחי המנהלים ולקבוע להם ריבית תחשיבית נמוכה יותר מאשר קרנות הפנסיה בנימוק שאין להם אג"ח מיועדות.
עמלה גבוהה? 0.3% באחת הקבוצות האחרונות 0.5% ללא מיקוח.
מה התועלת? מיסוי ני"ע זרים 15% נומינלי במקום 25% נומינלי (צמוד לדולר אבל נומינלי ביחס לשקל).
אין דרך אחרת למסות ני"ע זרים בצורה יעילה יותר.

אני מרשה לעצמי להתערב במקום @מתכנת,
בכיף :)

נערך לאחרונה ב:
אם תוחלת החיים תעלה מעל התחשיבים האפשריים
ערבבת 2 דברים.
המקדם נקבע באמצעות 2 פרמטרים:
  1. תוחלת החיים - מבוסס על תוחלת החיים הממוצעת בפועל בכל תקופה.
  2. הריבית התחשיבית - נתון כחומר ביד האוצר לשחק בה כרצונו (ותאורטית גם להפלות בין מוצרים).
אז במקרה של עלייה קיצונית בתוחלת החיים כולם (למעט ביטוחי המנהלים) יספגו באותה מידה את הרכיב הזה .
הריבית התחשיבית תהיה נתונה לקביעה של האוצר מה שעלול להשפיע באופן שונה על כל מוצר.

***תוספת***
אם תוחלת החיים תעלה מעל התחשיבים האפשריים, ביטוח המנהלים ..... יקרסו כמו מגדל קלפים.
ביטוחי המנהלים לא יקרסו.
דמי הניהול המופקעים שהעמיתים שילמו במשך השנים יאפשרו לחברות לספוג את הנזק הזה.

נערך לאחרונה ב:
הסדר תחיקתי - החוקים , התקנות והצווים מכוח חוקים אלה, כפי שיהיו מעת לעת,הרלבנטי םי לפוליסה זו, לרבות הוראות הממונה, אשר מסדירים את התנאים החלים על המעסיק, המבוטח, המוטב והחברה. לרבות החוקים והתקנות שהגדרתם מופיעה להלן : פקודת מס- הכנסה, חוק הפיקוח, חוק לחלוקת חסכון פנסיוני, חוק חוזה הביטוח, חוק פיצויי פיטורים, חוק הגנת השכר, הוראות חוק קופות גמל שחלות לעניין קופת ביטוח ובפרט סעיף 56 לחוק ,זה כפי שיחולו מפעם לפעם

הסעיפים שתקפים מחוק קופות הגמל עבור קופות ביטוח והם חשובים לחוסך הם 25 ו 30
איסור העברה, שעבוד או עיקול של זכויות עמית

25. (א) זכויות עמית בקופת גמל אינן ניתנות להעברה לאחר או לשעבוד, למעט העברה או שעבוד כמפורט להלן:

(1) שעבוד של זכויות עמית בקופת גמל לתגמולים או בקרן השתלמות, הנעשה לאחר המועד שבו זכאי העמית למשוך את הכספים מהקופה לפי הוראות סעיף 23;

(2) העברת כספים לנושה במסגרת מימוש שעבוד שנעשה לטובתו לפי הוראות פסקה (1), ויראו מימוש שעבוד כאמור כמשיכת כספים בידי העמית לפי הוראות סעיף 23;

(3) העברה או שעבוד אחרים הנעשים בהתאם להוראות שקבע השר, באישור ועדת הכספים, בכפוף להוראות כל דין.

(ב) זכויות עמית בקופת גמל אינן ניתנות לעיקול אלא לפי הוראות שיקבע השר בהסכמת שר המשפטים, באישור ועדת הכספים ובכפוף להוראות כל דין; בתקנות כאמור רשאי השר –

(1) לקבוע תנאים או נסיבות שבהם ניתן יהיה לעקל זכויות עמית בקופת גמל;

(2) להתיר, דרך כלל או בתנאים ובנסיבות שיקבע, עיקול של חלק מזכויות עמית בקופת גמל ששוויין מעבר לסכום שיקבע;

(3) לקבוע מועדים ותנאים לגיבוש זכות העמית למשוך כספים מקופת גמל אף לפני המועד שנקבע לכך לפי סעיף 23, לצורך מימוש עיקול שהוטל מכוח תקנות שהותקנו לפי סעיף זה.

(ג) לא יהיה תוקף להעברה, לשעבוד או לעיקול של זכויות עמית שנעשו בניגוד להוראות לפי סעיף זה.

שעבוד ועיקול של נכסי קופת גמל

30. (א) נכסי קופת גמל אינם ניתנים לעיקול.

(ב) חברה מנהלת לא תשעבד נכסי קופת גמל שבניהולה, אלא לצורך קיום עסקה בעבור קופת הגמל, ובתנאים שיקבע השר, באישור ועדת הכספים.

דווקא הוא צודק.. משרד האוצר יכול ל״הוריד את הריבית התחשיבית״ כרצונו
תאורטית הוא יכול הכל. אבל זה לא כלי לטיפול בהתארכות החיים. זה כלי שנובע משיערוך הצמיחה של שוק ההון. אם תהיה צמיחה יפה של 5% בשנה, ובמקביל התארכות תוחלת החיים, האוצר לא יוכל להגיד: ״טוב מתחשק לי להוריד את הריבית התחשיבית״.
נקודה נוספת: הריבית התחשיבית היא בעצם כלי לקביעה של המקדם. בביטוחי מנהלים עם מקדם קבוע, הריבית בכלל לא משפיעה על המקדם כי הוא קבוע. החברות מנהלות גם ביטוחי מנהלים כאלו, שיכולים לקרוס בכיף. זאת גם הסיבה שהאוצר אסר על המשך שיווקם מ-2013.
עמלה גבוהה? 0.3% באחת הקבוצות האחרונות 0.5% ללא מיקוח.
0.3% ועל זה תוסיף לפחות 0.2% דמי תפעול של ניירות ערך (אני לא זוכר מה השם המדוייק) זה כבר 0.5%. בבנק זה קרוב ל-0% (רק על קנייה ומכירה) הבדל של בערך 0.5%.
מה התועלת? מיסוי ני"ע זרים 15% נומינלי במקום 25% נומינלי (צמוד לדולר אבל נומינלי ביחס לשקל).
טוב דיברנו על זה... מה ההבדל בין המיסוי פה 15% נומינלי על 25% ראלי של קרן מחקה של סנופי? שניהם מושקעים בסנופי. בסוף מתורגמים לשקלים: פה אתה משלם 15% נומינלי. פה אתה משלם 25% ראלי. אותו הדבר.

זה כלי לטיפול בהתארכות החיים. זה כלי שנובע משיערוך הצמיחה של שוק ההון. אם תהיה צמיחה יפה של 5% בשנה, ובמקביל התארכות תוחלת החיים, האוצר לא יוכל להגיד: ״טוב מתחשק לי להוריד את הריבית התחשיבית״.
נקודה נוספת: הריבית התחשיבית היא בעצם כלי לקביעה של המקדם. בביטוחי מנהלים עם מקדם קבוע, הריבית בכלל לא משפיעה על המקדם כי הוא קבוע. החברות מנהלות גם ביטוחי מנהלים כאלו, שיכולים לקרוס בכיף. זאת גם הסיבה שהאוצר אסר על המשך שיווקם מ-2013.
לא כל כך אוהב להשתמש ב"אתה טועה" אבל אין לי מנוס..
אם תהיה התארכות תוחלת החיים זה ישתקף במקדם דרך הפרמטר המתאים. אם תהיה צמיחה בשוק ההון זה האוצר יעדכן את הריבית וזה ישפיע דרך הפרמטר השני.
והטעות הגדולה ביותר היא אשליית "המקדם המובטח" של ביטוחי המנהלים, זה פיקציה בזויה משום שהמקדם כלל אינו מובטח!!! הוא מובטח מפני התארכות תוחלת החיים בלבד, המקדם הסופי נקבע בשילוב תוחלת החיים + הריבית התחשיבית ולכן האוצר יכול לשחק במקדם הסופי על אפם וחמתם של העמיתים.
טוב דיברנו על זה... מה ההבדל בין המיסוי פה 15% נומינלי על 25% ראלי של קרן מחקה של סנופי? שניהם מושקעים בסנופי. בסוף מתורגמים לשקלים: פה אתה משלם 15% נומינלי. פה אתה משלם 25% ראלי. אותו הדבר.
לא.
אם אשקיע אצל ברוקר רגיל בנייר אמריקאי אני אמוסה 25% נומינלית ביחס לשקל
אם אשקיע בנייר ישראלי שמחקה ניירות זרים דרך קופ"ג אני אמוסה 15% נומינלית ביחס לשקל
אם אשקיע בנייר ישראלי שמחקה ניירות זרים בחשבון רגיל אמוסה 25% ראלית אני נתון לסיכון של העלאת דמי ניהול + מלכודת מס, בקופ"ג אין את זה.

בביטוחי מנהלים עם מקדם קבוע, הריבית בכלל לא משפיעה על המקדם כי הוא קבוע.
זה לא נכון. אם קוראים את האותיות הקטנות של החוזים של ביטוח מנהלים שמבטיחים מקדם (לפני שאסרו לשווק אותם), אתה תגלה שהמקדם הוא קבוע בכל מה שקשור בהתארכות של תוחלת החיים, אבל ישתנה במידה ותשתנה הריבית התחשיבית שקובע משרד האוצר.

עריכה: הפעם @מתכנת עקף אותי :)

אם אשקיע אצל ברוקר רגיל בנייר אמריקאי אני אמוסה 25% נומינלית ביחס לשקל
אם אשקיע בנייר ישראלי שמחקה ניירות זרים דרך קופ"ג אני אמוסה 15% נומינלית ביחס לשקל
אם אשקיע בנייר ישראלי שמחקה ניירות זרים בחשבון רגיל אמוסה 25% ראלית אני נתון לסיכון של העלאת דמי ניהול + מלכודת מס, בקופ"ג אין את זה.
בקופת גמל יש לך מיסוי תמידי גבוה מאוד ביחס לרווחים הממומשים בדמות דמי ניהול.

@RonB

לגבי מקדמים בפוליסות החדשות דוגמא

החל המבוטח לקבל קצבה על-פי סעיף 1, ישתנה מדי חודש בחודשו סכום הקצבה, לאחר שנוכתה ממנו הריבית התחשיבית על-פיה חושבה הקצבה החודשית, על-פי התשואה במסלול ההשקעה "בסיסי למקבלי קצבה " או כל מסלול אחר או נוסף שיוצע על ידי החברה באישור הממונה ולאחר ניכוי דמי ניהול למקבל קצבה, כמפורט להלן:
= 0 × (1 + ) /[(1 + ) × (1 − )] ⁄365 × [(1 − ) ⁄365]

Pt - הקצבה החודשית בחודש t
Pt0 - סכום הקצבה החודשית המחושבת לראשונה במועד התחלת תשלום הקצבה )t0( בהתאם למסלול הקצבה שנבחר כמפורט בסעיף 1.7 לעיל.
R - ריבית תחשיבית ברוטו בשיעור שנתי של %4. מובהר כי, הריבית התחשיבית יכולה להשתנות, בהתאם להוראות הממונה.
i - התשואה המצטברת ברוטו במסלול ההשקעה בין מועד התחלת תשלום הקצבה עד למועד חישוב הקצבה החודשית בחודש t.

הנוסחא גורמת לקצבה לחיות לפי היחס שבן התשואה לריבית התחשיבית
וגם ללא התערבות המפקח על הביטוח המקדם צמוד לתשואה בפועל
הסכנות היחידות הן אקטואריות (פתאום :יחיו במיגדל (בלבד) פי 2 מכולם - צר לי אבל תרחיש דמיוני, או שזה קורה לכולם ואז המפקח יתערב לכולם (כי כולם חיים פי שתיים) האמת זה הזוי באותה מידה לחזות תוחלת חיים של פורשים בגיל פרישה זו בעיה לא מסובכת מדי

האופציה השניה היא קריסת החברה המנהלת, אבל חוק הפיקוח על קופות הגמל מונע שיעבוד או עיקול של זכויות עמית או נכסי הקופה

אפשר לצאת מהממ"ד,

ג"נ לי אין פוליסה חדשה לשמחתי

ביותר היא אשליית "המקדם המובטח" של ביטוחי המנהלים, זה פיקציה בזויה משום שהמקדם כלל אינו מובטח!!! הוא מובטח מפני התארכות תוחלת החיים בלבד, המקדם הסופי נקבע בשילוב תוחלת החיים + הריבית התחשיבית ולכן האוצר יכול לשחק במקדם הסופי על אפם וחמתם של העמי
נכון, אבל מה שאני אומר זה שאם תהיה התארכות בתוחלת החיים, האוצר לא יוריד את הריבית כדי לתקן את זה. הוא לא יעשה את זה. הורדת ריבית בעבר לא הייתה בגלל התארכות תוחלת חיים, אלא בגלל ריבית נמוכה.

לגבי מס: לפי מה שאתה כותב זה שקול. כי 15% זהה ל25% ריאלית. (אופציה 2 ו-3). סיכוי להעלאת עמלות במחקות: קלוש. הוא כבר עלה... אל תשכח חיסרון גדול נוסף לקופת גמל: אי אפשר לגוע בזה עד גיל 67.

זה לא נכון. אם קוראים את האותיות הקטנות של החוזים של ביטוח מנהלים שמבטיחים מקדם (לפני שאסרו לשווק אותם), אתה תגלה שהמקדם הוא קבוע בכל מה שקשור בהתארכות של תוחלת החיים, אבל ישתנה במידה ותשתנה הריבית התחשיבית שקובע משרד האוצר.

עריכה: הפעם @מתכנת עקף אותי :)
זה נכון, רק שהריבית התחשיבית של הפיליסות הוותיקות עמדה על 3.4% וגם מזה קוזזו דמי ניהול קבועים של 0.6% כך שמדובר ברף די נמוך שמאפשר בד"כ חלוקת רווחים למבוטח.

שאם תהיה התארכות בתוחלת החיים, האוצר לא יוריד את הריבית כדי לתקן את זה.
שזה בדיוק הסיכון שלקחו על עצמן חברות ביטוח מנהלים (הרבה שנים מראש), וסיכון שלא קיים בקרנות הפנסיה / קופות גמל.
זה אחת מבין מספר סיבות לכמה ביטוח מנהלים (הגרסא שהייתה ש״הבטיחה״ מקדם) הוא מבחינתי מסוכן הרבה יותר - כי שם יש התחייבות (ביטוח) שהחברות לקחו על עצמן, בניגוד למה שקורה בפנסיה/גמל.

לעניין העלויות:
0.3% ועל זה תוסיף לפחות 0.2% דמי תפעול של ניירות ערך (אני לא זוכר מה השם המדוייק) זה כבר 0.5%. בבנק זה קרוב ל-0% (רק על קנייה ומכירה) הבדל של בערך 0.5%.
אכן צריך לעשות חישוב עלות מול תועלת. רק תוודא שאתה משווה את הדברים הנכונים.
* ה-0.3% דמי ניהול הם מושווים מול דמי ניהול חשבון השקעות (או דמי משמרת במקרה של בנקים) - שזה אכן סכום קבוע ונמוך יחסית.
* את העלות הנוספת שאתה מדבר עליה - ״הוצאות ניהול השקעות״ - צריך להשוות מול כל עמלות המסחר השונות שאתה משלם, למשל עמלות המרת מטח/מרווחי שער, דמי הניהול של המוצרים שאתה רוכש, עמלות מסחר וכו׳. ובמסלולים מחקים בקופות גמל העמלות הללו נמוכות יותר (וזה הדיון שהיה בכמה שרשורים נפרדים על נכונות החישוב המדווח לפי הנוסחא של משרד האוצר שמעוותת את התוצאה לעומת כמה זה עולה לך בפועל - שזה קרוב יותר ל-0.15% במסלולים מחקים מנייתיים).
* והתועלת היא מיסוי נמוך יותר במשיכה הונית או, פטור ממס במשיכה קצבתית.
* חוץ מזה, וזה לא מצב קיים היום אבל יש סימנים של התקדמות לשם, וזה היכולת לנהל יותר כספים בפורמט IRA - בגדול כל מה שהוא לא מעגל החיסכון הראשון (פנסיה מקיפה). כך שיש בעיני הסתברות גבוהה שעוד שנה-שנתיים נוכל לנהל את הכספים הללו ב-IRA - ועל הכספים שכבר היום מנוהלים ב-IRA כבר מקבלים דמי ניהול של 0.22% (ואגב - כשעברנו, ניסו לשמר חלק מהאנשים עם הצעות נמוכות עוד יותר) יחד עם הערך המוסף של עמלות מסחר נמוכות כמו במסחר עצמאי, והיכולת להרוויח עוד כמה שברי אחוז משימוש בקרנות איריות (במידה ואתה מנצל את הפטור ממס במשיכה קצבתית).

נערך לאחרונה ב:
נכון, אבל מה שאני אומר זה שאם תהיה התארכות בתוחלת החיים, האוצר לא יוריד את הריבית כדי לתקן את זה. הוא לא יעשה את זה. הורדת ריבית בעבר לא הייתה בגלל התארכות תוחלת חיים, אלא בגלל ריבית נמוכה.

פשוט לא נכון. בביטוחי מנהלים וותיקים ביטלו את מקדם הקצבה רק בגלל התארכות תוחלת החיים, , המנגנון בכל מקרה תמך בקצבה נושמת לפי יחס בין ריבית תחשיבית לקצבה, ועד 2008 לא היתה בעיה של תשואות מתחת ל 3% בביטוחי המנהלים באופן גורף (האמת גם היום אין)
אבל המקדם של 165 שיקף תוחלת חיים עד גיל 80 (עם תוספת שגיאת שיערוך) , ובעת הביטול כבר דובר על כך שהממוצע הוא בסביבות 84 כך שחברת הביטוח היתה צריכה לתכנן על 90 שנה לפחות.
כדי לא הכניס את החברות לגרעון ומצד אחד לא לבטל חוזה ביטוח מאושר עם לקוחות רק כי התנאים לא רווחים הופסק שיווק הפוליסות הוותיקות

*** תשואות בניכוי דמי ניהול פוליסה וותיקה
2015 3.4%
2014 5.5%
2010-214 ~ 6%

תשואות נמוכות היו בתיקי הפנסיונרים בקרנות הפנסיה שהיו סולידים מידי ולאחר הפסקת הסיבסוד הצולב עם עמיתים פעילים החוסר גולגל בחזרה לפנסיונרים בקרן הפנסיה וזה הביא לשינוי של הקצאת האגח המיועד לשיטה הציליאנית.

נערך לאחרונה ב:
אל תשכח חיסרון גדול נוסף לקופת גמל: אי אפשר לגוע בזה עד גיל 67.
אל תשכח יתרון קבלת קצבה עם פטור מלא ממס רווחי הון.
חוץ מזה, וזה לא מצב קיים היום אבל יש סימנים של התקדמות לשם, וזה היכולת לנהל יותר כספים בפורמט IRA - בגדול כל מה שהוא לא מעגל החיסכון הראשון (פנסיה מקיפה).
תיקון 190 חל על קופ"ג במעמד עצמאי? אם כן אז יש כבר היום IRA לא?!

@מתכנת אם אני לא טועה, היום IRA מותר רק לכספים שהם נזילים כבר עכשיו (כלומר ניתנים למשיכה הונית).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
י חשבון מסחר בבית השקעות או גמל עם תיקון 190 שוק ההון 5
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
O תיקון 190 ככלי להורשת סכומים גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D תיקון 190 אוף טופיק 3
G תיקון 190 ע"ש אמא מיסים 3
ד תיקון 190 בנהול עצמי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N תיקון 190 ל"צעיר" בן 37 צרכנות פיננסית 11
milx פנסיונר שרוצה למקסם ירושה - עדיף להשקיע דרך ק.גמל IRA תיקון 190 שוק ההון 43
ט תיקון 190 שוק ההון 3
ש האם עדיף תיק עצמאי בIB על פני תיקון 190 בIRA שוק ההון 42
ד תיקון 190 ע''ש ההורים ככלי השקעה שוק ההון 2
א תיקון 190 וחסכון בגיל 60 פלוס צרכנות פיננסית 33
מ תיקון 190 שוק ההון 8
מ תיקון 190 וקופת גמל להשקעה שוק ההון 10
E תיקון 190 שוק ההון 3
A תיקון 190 והחזר מס שוק ההון 13
שזוהר תיק השקעות במעטפת קופת גמל מזכה לפי תיקון 190 שוק ההון 1
ס מה ההבדל בין קופת גמל לפי תיקון 190 , לקופות הגמל החדשות שמדברים עליהן ? שוק ההון 3
נימי תיקון 190 צרכנות פיננסית 2
B תיקון 190 שוק ההון 7
I קופת גמל לפי תיקון 190 עם מסלול אישי IRA צרכנות פיננסית 9
ד תיקון 190 לחוק הפנסיה או איך להשתמש באמא ואבא כדי לחסוך במיסים צרכנות פיננסית 15
R תיקון מס על דיבידנדים ב-IBKR ודיווח בדוח השנתי מיסים 1
mudale222 מס הכנסה דרוש תיקון דוח שנתי מ2021 עקב תקבלים מביטוח לאומי מיסים 3
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
R תיקון סדק בקיר בדירה שכורה נדל"ן 29
R קופת גמל תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R תיקון נזילה בגג כשאין ועד בית נדל"ן 52
M תיקון טלפון ישן (יחסית) אוף טופיק 19
A תיקון נוסח טאבו נדל"ן 2
1337justme תיקון טופס 161 - חלף הודעה מוקדמת מיסים 0
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T תיקון דוח מס שנתי מיסים 21
yossik תיקון מזגן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
Z מה זמן המותר להגשת תיקון דו״ח שנתי? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Z האם תוכנה של מס הכנסה מנפיקה אישור כשמשדרים תיקון לדו״ח? מיסים 6
ש תיקון לחוק המכר נדל"ן 1
דאניל תיקון יקר של רכב אוף טופיק 22
ר חשבון חשמל - תיקון מול חשבונית פוסטים מאיכות נמוכה 1
amidar תיקון קונסולת game gear... מי יודע איפה יש מקום שאפשר לסמוך עליו...? אוף טופיק 0
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
מ תיקון דוחות מס בעקבות הפסד הון שלא דווח מיסים 3
C מעבר למסלול פנסיה "בטוח" לפני תיקון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D הגשת תיקון החזרי מס הכנסה-אפשרי? צרכנות פיננסית 1
N תיקון או רכישה של תנור משולב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה