• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

"קבוצת רכישה" IRA

• פותח הנושא פותח הנושא ע.מדי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קבוצה שהתארגנה פה בפורום. ולא, כבר נסגרה. בדיוק בגלל זה החבר'ה פה מדברים על קבוצה חדשה.

יש טבלת רישום בפורום הנפרד בגוגל , למצטרפים ולאלה שמשתהים,
מי שמעוניין :שישלח לי בקשה בפרטי

last call for passangers intending to board the ira train :-)
לא ממש סיכוי אחרון, אבל תזכורת אחרונה מצידי
מי שמעוניין שיפנה אלי בפרטי.

גמני גמני

מעוניין, הודעה פרטית נשלחה

@סולידון
בקבוצה הישנה בסוף הם כן אפשרו לפתוח חשבונות עם פחות מ30K.
כמו כן אני פתחתי אצלם קה"ש לעצמאים חדשה, והבאתי להם פשוט צק' על סך 13K (אני מפקיד כ5K שנתי בקופה השכירה).
@MSS שים לב שהמקסימום שניתן להפקיד בשנה לקה"ש של עצמאים הוא כ18400 וזאת בהנחה שאין קה"ש של שכירים. כך שהפקדה של 50K בפעם אחת אינה אפשרית.

@MSS שים לב שהמקסימום שניתן להפקיד בשנה לקה"ש של עצמאים הוא כ18400 וזאת בהנחה שאין קה"ש של שכירים. כך שהפקדה של 50K בפעם אחת אינה אפשרית.

@אשר

עקרונית לפי מה שמופיע בבלוג ב"איך לבחור קרן השתלמות" (אין לי כוח לחכות לאישור אז אני מדלג על הלינקים..מי שרוצה לקרוא בהקשר הרחב - מכיר את גוגל..):

"במקרה כזה, תוכלו להעביר את כל הכסף בבת אחת לניהול IRA (על פי חוק, עצמאיים רשאים להפקיד עד 264,000 ש"ח בשנה לקרן השתלמות, אפילו אם העסק שלהם מניב בפני עצמו גרושים). שימו לב שהפטור ממס יחול רק על 18,480 השקלים הראשונים, אך בשנה שלאחר מכן תוכלו להפקיד ישירות ל-IRA."

וגם בבלוג של אסף נתן, בפוסט "איך לחיות בישראל ולשלם מס כמו בהונג קונג".

אמנם אף אחד מהם לא יועץ או נציג רשמי, אבל זו נראית לי עמדת מוצא נכונה להניח שאפשר יהיה להפקיד 50K בפעם הראשונה...

??? למה ??? יש פתור ממס רווחי הון עד התקרה ומעל התקרה הפתור נעלם אך ניתן בהלט להפקיד

אמנם אף אחד מהם לא יועץ או נציג רשמי, אבל זו נראית לי עמדת מוצא נכונה להניח שאפשר יהיה להפקיד 50K בפעם הראשונה...
סורי - טעות שלי.
ניתן ועוד איך להפקיד. כמו שאיליה כתב. עד התקרה (כ18400) יש פטור ממס רווחי הון. מעבר לכך עד 264K ניתן להפקיד ללא פטור ממס.

מעניין במקרה כזה איך מנוהל הכסף בחשבון. האם יש אפשרות להשקיע את הנתח הפטור ממס במוצר פיננסי אחד ואת הנתח החייב במס במוצר פיננסי אחר?

מעניין במקרה כזה איך מנוהל הכסף בחשבון. האם יש אפשרות להשקיע את הנתח הפטור ממס במוצר פיננסי אחד ואת הנתח החייב במס במוצר פיננסי אחר?
זאת אותה קופה (בתור שכיר שיש לו הפרשות מעל התקרה). גם בתור עצמאי - תהיה לך קופה אחת שחלק ממנה יהיה פתור ממס ובחלק אחר תהיה דחיית מס

למה להפקיד לקה"ש מעל התקרה המוכרת במס?
1. דחיית מס
2. במקרה של השקעות בחול (כגון קרנות סל בחול) תהנה ממס רווח הון המתחשב באינפלציה. בחשבון ממוסה מס רווחי הון במקרה זה יתחשב בשער המטבע בה נקוב הנייר. כלומר בתרחיש של שער הדולר קבוע (רובינו משקיעים דרך דולר) ואינפלציה המס שלך יהיה ריאלי ולא נומינאלי. עוד הגנה לא רעה כנגד תרחיש מסויים.
3. מה עוד? - עמלות זולות ואם תנאי קה"ש טובים אז ברגע שקרן מחקה ישראלית מעלה דמי ניהול בצורה חזקה, פשוט תמכור ותעבור לקרן מחקה אחרת (ברור שעמלת בסיס היא דמי ניהול קה"ש + דמי ניהול קרן מחקה. אך במקרה של הקבוצה שלי זה אומר 0.22% + דמי ניהול קרן מחקה)

בגדול: עבור תשלום קבוע של דמי ניהול נמוכים (אצלינו 0.22%) אתה מקבל קרן נאמנות פרטית עם דחיית מס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
להבנתי, בהפקדה מעל התקרה המוכרת - ניתן למכור ולקנות ניירות ערך ללא אירוע מס. כלומר אירוע המס מתרחש במשיכת קרן ההשתלמות, ולא בקנייה ומכירה.
כמה מחשבות שיש לי בעניין (לא ממליץ ולא נעליים):
- באופן כללי משקיע פסיבי לא מתכוון למכור ולקנות יותר מידי ולפיכך הטבה זו לא בהכרח מאד משמעותית
- הטבה זו עשויה להיות משמעותית במיוחד עבור מי שמשקיע במוצרים פיננסים ישראלים שדמי הניהול בהם עשוי לעלות. אם הכספים מושקעים במסגרת קה"ש הרי שתמיד אפשר למכור ולקנות מוצר אחר. אם הכספים מושקעים בחשבון ממוסה - יש צורך לחשב האם הפער בדמי הניהול גדול יותר מ"הטבת דחיית המס". במוצרים פיננסים של חברות כמו vangard ו-ishares איכשהו מקובל (מההתרשמות שלי מהרוח הנושבת בפורום...) פחות לחשוש משינויים ועליות בדמי ניהול.
- בקה"ש דמי הניהול עשויים להיות גדולים יותר. למשל: בהלמן אלדובי (דרך קבוצת הרכישה הראשונה) דמי הניהול הינם 0.22 ואילו במיטב דש בחשבון ממוסה אני משלם 15 ש"ח בלבד לחודש (בחשבון שיש בו מתחת ל81818 עדיף 0.22, מעל כבר עדיף 15 ש"ח לחודש).
- בקה"ש הכספים ננעלים לשש שנים - אבל שיקול זה אינו בהכרח רלוונטי שהרי השקעה במניות צריכה להיות לטווח שכזה גם ככה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
F יש קבוצת רכישה IRA שמקבלת מצטרפים חדשים? צרכנות פיננסית 52
עש לילה קבוצת רכישה "אירה" - קרנות השתלמות בניהול אישי (IRA) צרכנות פיננסית 121
א הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
נ הקמת קבוצת רכישה קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
mudale222 האם עסקת קומבינציה = קבוצת רכישה? נדל"ן 5
XpH משכנתא של קבוצת רכישה - קיצור תקופת ההלוואה נדל"ן 8
י קבוצת רכישה לבנייה דירות מגורים נדל"ן 35
ר קבוצת רכישה צרכנות פיננסית 1
oz1987 קבוצת רכישה צרכנות פיננסית 34
ס קבוצת רכישה נדל"ן 23
א ארגון קבוצת רכישה צרכנות פיננסית 16
R קבוצת רכישה לביטוחי בריאות (של סייבי) צרכנות פיננסית 2
אל ניניו קבוצת רכישה - נדל"ן מסחרי, רגע לפני החתימה... נדל"ן 34
N קבוצת רכישה - בנק צרכנות פיננסית 3
R קבוצת רכישה חברית נדל"ן 26
Fitch [קבוצת רכישה] קרן הפנסיה "הפניקס" - מסלול מחקה מדדי מניות חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 343
I קבוצת רכישה חדשה לקופת גמל שוק ההון 43
מ האם יש דבר כזה קבוצת רכישה לפקדון צרכנות פיננסית 6
O קבוצת רכישה להוזלת המרת מט"ח שוק ההון 57
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
כ קבוצת הרצת מניות שוק ההון 13
ברק א. שינויים בעמלות הנגבות בגמל ובהשתלמות בגלובלנט (קבוצת חסמבא במקור) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
K העלת דמי ניהול בהשתלמות וגמל של קבוצת סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א האם מישהו מכיר קבוצת וואטסאפ של משקיעים ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
hommie יש לנו קבוצת טלגרם? אוף טופיק 4
I מניית קבוצת דלק שוק ההון 0
ש קבוצת השקעה נדל"ן 110
B האם יש קבוצת מפגשים באזור המרכז ואם כן כיצד אפשר להצטרף? אוף טופיק 24
עמיתא קבוצת חשיבה ויזמות התפתחות אישית 15
א אינטרגמל SP500 בדמי ניהול של 0.35 VS חשבון IRA דרך קבוצת חסמבה צרכנות פיננסית 92
ח דעתכם על התנאים שהושגו ובית השקעות שזכה במכרז קבוצת הרכישה צרכנות פיננסית 437
גרהם הפקדות לקה"ש (קבוצת איליה) שוק ההון 25
G למי שהצטרף ל-IBI דרך קבוצת סנופי, אם תרצו לפתוח קופה חדשה לא תקבלו את ההטבה שוק ההון 16
D קבוצת חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
ש קבוצת גיל אורלי שוק ההון 11
ס Mastermind Groups | קבוצת חשיבה | רב מוח התפתחות אישית 19
גרהם קבוצת רכישת קה"ש יוצאת לדרך צרכנות פיננסית 7
א חישוב מס רכישה לדירה יחידה במקרה הזה -אני טועה ? מיסים 8
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
עידו ג החזר מס עבור מס שבח / מס רכישה מיסים 36
algo.il רכישה של בשר\דגים טריים בסיבוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
מ מס רכישה כשהדירה המקורית לא מוכנה מיסים 3
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
I קבוצות רכישה לקרנות פנסיה והשתלמות פוסטים מאיכות נמוכה 2