• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פיזיותרפיה - משתלם כלכלית ?

• פותח הנושא פותח הנושא Yuvalbuz3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ביולוגיה וכימיה היו תחומים נחשבים, אבל כמו ש@ביולוג ירושלמי ציין יש בהם כעת רוב נשי ויכולת ההשתכרות נמוכה כיום. יש מחקרים שמראים כיצד השכר יורד כשתחום הופך לנשי יותר. כאן (NYT) יש קריאה מומלצת בנושא, מבוססת מחקר, עשירה בלינקים, בממצאים וגם בהסברים חלופיים.
יוס, תודה שהיתה לך את הסבלנות ווהמוטיבציה לחפש מקור מידע בעניין ולקשר אליו... מודה שהפעלתנות והחקרנות הטבעית שלי לא החזיקה לי מים הפעם.
מה גם שלא מדובר בתחום הדעת הטבעי לי. אני מניח שמדובר בכלכלה או סוציולוגיה.
לא היה לי כח לבצע מחקר ולהביא סימוכין היות וכתבתי שהסתמכתי על ההרגשה שלי בלבד.
הדגשתי את זה בכדי שלא לבלבל אף אחד.
הפעם ההרגשה הטבעית שלי מסתדרת אל מול העובדות כמו שהן מסופרות. אני רואה את זה במו עיניי ולכן במקרה הזה העובדות רק יאששו ולא "יוכיחו" לי כלום.

אבל נשים משתכרות פחות על תפקידים מקבילים לגברים. אני יודע שהיה פה דיון על זה לא מזמן ויש הרבה אי הסכמות, אבל ההיכרות האנקדוטלית שלי מאששת את זה באופן מלא, ולכן לא רואה סיבה לא לסמוך על הנתונים המקובלים עד שאראה הפרכה שלהם (הלינק הקודם רלוונטי גם כאן).
אני גם טוען שזה נכון בהחלט.

ולפני שקופצים עליי אנשים עם דוגמאות אישיות, אני מדבר על מרכז עקומת הפעמון, לא על הקצוות שקיימים מכאן ולכאן.
דב, אתה אחלה. מקשיב למה שאתה כותב ושם לב גם איך אתה כותב אותו.
מרגיש לי שפיתחת בזמן הקצר שאתה פה תחושת נרדפות קלה או שמתווכחים איתך ומנסים להוכיח אותך על אפך (וללא חמתך כי אתה מתנסח מאוד בעדינות ובכבוד).
המשפט:
לא מכניס לך מילים לפה
מעיד על כך.
אל תתרגש, כתוב חופשי, תביע דעות, תשתתף, תשתף. אף אחד לא ירדוף אותך.
אנחנו אוהבים להחליף דעות ולהתווכח :-)
שמח שאתה פה :-)

אני גולשת בצללים במרחבי הסולידית כבר זמן רב, וממש לא מרגישה מוכנה לדסקס פיננסים (מעריכה מאוד את אלו שכן), אבל לשרשור הזה לא יכולתי להימנע מלהגיב, גם אם באיחור. אז יצאתי מהמחילה ובאתי לומר שלום בתגובה ראשונה (...מנגבת אגלי זיעה מהמצח...)

לא פיזיוטרפיסטית, אבל עוסקת בתחום קרוב ועובדת המון עם פיזיו במגוון סביבות עבודה, אז נדמה לי שאוכל לספק מידע קצת יותר מפורט ועדכני. גם אם לפות"ש זה אולי כבר לא רלוונטי, לאחרים שיתגלגלו לכאן בהמשך זה כן.

פות"ש שאל כמה שאלות, אנסה לענות באופן מסודר. נתחיל עם...

1. שכר – כתמיד, שאלה בוערת. המידע שמסתובב לגביי זה יכול להיות מאוד מבלבל, ומה שאפרט יסביר למה.

קודם כל, צריך להבין עד כמה עצום הפער בין השכר במגזר הציבורי למגזר הפרטי. ומכיוון שיש מגוון של מקומות עבודה ולא כולם ציבוריים לגמרי או פרטיים לגמרי, נוצר מעין מדרג בשכר שהולך בערך ובהכללה גסה כך, מהקל אל הכבד (= מרף שכר תחתון אל העליון): בתי חולים ציבוריים > סמי-ציבוריים > קופות חולים > ארגונים / עמותות למיניהם > מכונים פרטיים > עבודה כעצמאי.

אז מה הפער בין הרף התחתון לעליון?

רף תחתון - בבתי חולים ציבוריים, השכר עומד היום על כ 30 (!!!!!!!!) ש"ח לשעה. צרפו גם את העובדה שהתקנים והתקציבים של הפארא-רפואה ובריאות בכלל מעודכנים אולי לכמות האוכלוסין של שנות ה 70, ואתם מקבלים תמונה יפה של הבדיחה שהיא מערכת הבריאות הציבורית שלנו.

רף עליון – פיזיוטרפיסט עצמאי, צעיר יחסית, יכול לגבות שכר של כ 300 ש"ח לשעת טיפול (היינו, 45 דקות). הסכום הזה תלוי בגורמים רבים, בכללם אזור בארץ, ותק, גיוון בנסיון והתמקצעות בנישה מסוימת, וכמובן יחס ביקוש-היצע. הסכום הזה יקפץ לו למעלה בעליזות, בדר"כ בכפולות של 50 ו 100, ככל שהנ"ל ישתפרו, והשמיים הם הגבול. אך צריך לקחת חשבון כמה נקודות: פיזיוטרפיסטים, כמו מספר מקצועות אחרים, מחויבים לפתוח עוסק מורשה ולא עוסק פטור. לכן הם נאלצים לגבות מעט יותר יחסית כדי לנסות ולכפר על השחיטה שהיא מע"מ. עוד נקודה היא, שאם אתה נאלץ לשלם שכירות על קליניקה אז זה אוכל לך משמעותית מהרווחים. לכן הרבה פותחים קליניקה בבית או נוסעים לבתי המטופלים. ובל נשכח שההכנסות תנודתיות ותלויות למשל בכמות הביטולים שהייתה לך החודש. בנוסף, למרות שחוקית מרגע קבלת הרשיון אתה רשאי לעבוד כעצמאי, זה לא נעשה. לא רק כי זה לא נכון מקצועית ואתית, אלא כי ההתעסקות עם כל מה שקשור לטיפול ולעסק עצמאי לכל דבר היא חתיכת קייס שיכולת ההתמודדות איתו תלויה בנסיון. אני מכירה לא מעט שזה עלה להם בבריאות פיזית ונפשית.

שורה תחתונה: 30 לעומת 300. זה הפער המינימלי כיום, בין ציבורי לפרטי. והפער הזה גדל אקספוננציאלית, ממש כמו ריביות :))

הפער מסביר למה אני תמיד שומעת וריאציות של אחת מ 2 תגובות: "וואי בטח השכר עלוב" או "וואי בטח השכר כמו בהייטק" (שימו לב שאלו בדיוק התגובות בשרשור. מי שיעבור על כולן רק ייצא יותר מבולבל...). הוא גם מסביר למה למשל, בשביתת הפארא-רפואיים לאחרונה, אנשים לא הבינו למה הם שובתים כי "מה, הפיזיוטרפיסט שמגיע אליי הביתה קונס אותי ב 450 ש"ח לשעה, אז באיזה קטע הוא שובת??" התשובה היא, שמי ששבת הם העובדים בבי"ח ציבוריים ובקופ"ח כללית, ואפשר להבין למה.

בהסתכלות מאקרו, זה כבר ברור לכל שמתרחש תהליך הפרטה דה-פקטו של מערכת הבריאות. אין מנוס אלא אם יחול שינוי תקציבי וחקיקתי מהותי, ובקרוב.

הלאה.

2. מהות העבודה – אני יכולה לדבר על זה שעות, אבל לטובת הכלל אנסה לקצר. מישהו בשרשור כתב שהעבודה היא חזרתית וזה תמיד אותם תרגילים. ובכן, תיאורטית זה נכון אבל זה לא אומר שהעבודה היא לא מגוונת. לא רק בגלל שכמות התרגילים בעולם הפיזיו' היא ענקית, ותחומי ההתמקצעות ותת-התמקצעות רבים ושונים אלא כי המגוון האמיתי מגיע מהעבודה עם אנשים. אזהרת קלישאה: כל אדם הוא עולם בפני עצמו, וזהו העניין האמיתי – התאמת הטיפול לאינדיבידואל שלפנייך, פיזית ומנטאלית. בעיניי האתגר בעבודה הוא לאו דווקא הטיפול עצמו אלא החשיבה המקצועית לפני ואחרי כל טיפול. בכלל, אם אתה people's person, אז זה יתאים לך בול (לא תאמין כמה החלק הכי חשוב בעבודה הטיפולית זה יצירת קשר בינאישי). לעומת זאת אם רק לראות פרצופים אנושיים מעביר בך רעד קל של חלחלה, וכבר ימשוך אותך יותר להקבר בחיים, אז... פחות.

מה שעוד מגוון מאוד את היומיום המקצועי שלך, הוא היכולת לשלב תחומי התמקצעות ומקומות עבודה. אתה בעצם יכול ליצור לעצמך קריירה tailor made. דוגמא קטנה, אתה יכול לבחור לעבוד יומיים בשבוע במקום שסוג הטיפול בו הוא לטווח ארוך, כמו למשל שיקום (עובד עם אותו מטופל חודשים ושנים), ושלושה ימים במקום שהוא "שגר ושכח" כמו למשל בקופות חולים (רואה את המטופל בין פעם אחת לפעמים ספורות). זו אחת הסיבות שהרבה עובדים ביותר ממקום אחד, וביותר מתחום אחד. מה שמביא אותי לנושא הבא:

3. עבודה במשרה מלאה או "מה אם בא לי לעבוד רק במקום אחד?" – אפשר. יש מקומות עם תקנים של 100% משרה לפיזיו. יש אנשים שזה מתאים להם, יש הרבה שלא. מבחינתי, האפשרות לעבוד ביותר ממקום אחד היא דווקא יתרון ענק, לא רק מבחינת שכר ונסיון אלא גם כי זה עוזר לשמור אותך חד ומעכב סטגנציה לאורך השנים.

לסיום, אם משקללים את נושא השכר ותנאים מבינים למה חלק גדול מהפארא-רפואיים בסופו של דבר עובדים גם כשכיר וגם כעצמאי. זה מאפשר לשמר יתרונות של שכיר כגון השתלמויות והכשרות, הפרשות לפנסיה, ביטוח לאומי, צבירת ותק ונסיון וכו' יחד עם השכר הגבוה והגמישות בשעות כעצמאי.

The seagull is out.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@SeaGull
ברוכה הבאה לפורום!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il מכירת מניות בשנה קלנדרית ללא שכר - משתלם? מיסים 3
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
כ כרטיס אשראי cashback הכי משתלם 2023? צרכנות פיננסית 154
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
I קנסות במשכנתא - האם משתלם לפרוע? נדל"ן 5
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
K הייתם קונים אצל רמאי משתלם? אוף טופיק 19
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
שם משתמש בעייתי אג"ח לא משתלם? איזו השקעה שהיא לא אג"ח נחשבת לסולידית? שוק ההון 18
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
המהנדל שטראוס+ - האם ריגול תעשייתי משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
M האם משתלם לקנות מודם אינטרנט? צרכנות פיננסית 1
O אגח ממשלתי - האם משתלם? שוק ההון 2
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
פ דירה שנייה האם משתלם? שוק ההון 2
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
F Tradelines בכרטיסי אשראי אמריקאיים - האם משתלם? כנראה שלא ואולי מסוכן צרכנות פיננסית 10
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
E החלפה של קרנות במקבילות זולות יותר בתיק הממוסה, משתלם? שוק ההון 6
A האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
ש האם ביטוח משלים כללית משתלם או מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
שמנת חמוצה מס בלאקרוק - האם זה משתלם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 44
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
מ השקעה בדירות ביוון? משתלם? יומני מסע אישיים 1
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
ג יכול להיות שזה אף פעם לא משתלם לעבור בין קרנות? שוק ההון 12
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
R מה משתלם יותר בקרן השתלמות IRA שוק ההון 5
cypriano de rore ביטוח פלטינום להריון ולידה - האם משתלם? צרכנות פיננסית 29
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
C FLYCARD פרימיום של אלעל האם באמת משתלם? צרכנות פיננסית 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
מ מזרון משתלם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
D איווקס /מובילאיי האם משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
C איפה הכי משתלם לפתוח חשבון מט"ח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה