שאלת בכותרת -
"האם משתלם כלכלית?".
התשובה היא:
לא.
קודם כל: בוא ותגדיר מה הכוונה משתלם כלכלית.
לא פסיכולוגיה. לא עבודה סוציאלית. לא ביולוגיה. לא כימיה. לא פזיותרפיה. כמעט
שום מקצוע טיפולי או מדעי.
השכר מדבר בעד עצמו. תהיה חוצפן, תשאל אנשים באופן ישיר, תגיד שאתה גם רוצה ללמוד את זה ורוצה לדעת האם השכר הגיוני.
תשמע מה שיש להם לומר. רק תשאל, תאמין לי שישתלם לך.
כל המקצועות הללו הם גם לא "משתלמים כלכלית"
עם תואר שני.
למה? כי עם תואר שני, ה"משתלם כלכלית" שלך עולה בהתאם להשכלה שלך ו- 10 נטו כבר יביך אותך. כשאתה אוחז בתואר שני שקרעת את הטוסיק בשבילו תרצה יותר כסף.
מה גם שיש
אינפלציה מטורפת של השכלה, מעל 50% מהאוכלוסיה אקדמאים... קראת טוב! מעל 50% סיימו תואר ראשון, מאמין?!?!
התארים הטיפוליים/מדעיים נשמעים טוב, מרגישים טוב, נקראים טוב. הם חליפת דולצ'ה וגבאנה שתפרו אותה בבנגקוק ילדים בני 6 ומוכרים בעליאקספרס ב- 15 ש"ח.
עד כדי כך, לפחוץת מבחינתי, ולפחות מבחינת יכולת השתכרות.
תשאל.
אל תאמין לי.
רק תשאל.
תשאל אנשים פה אם 10 נטו לכיס זה משתלם כלכלית, רובם יענו שלא. רובם גם במידה וירוויחו שכר כזה, ירגישו די עניים ודי תקועים.
והיום השכלה היא ממש לא ערובה ל"משתלם כלכלית". תכניס את זה לראש.
אף אחד לא מבטיח לך כלום.
מבטיחים לך עבודה נוחה, מכובדת, אולי סיבוס או תן-ביס, אבל אף אחד לא אומר שלא תעבוד קשה והרבה ותרוויח מעט.
רוב המוסבים להיי-טק מגיעים לדעתי מתחום המדעים... אני כמעט בטוח במה שאני אומר, שזה הרוב. כי המשכורות בתחומי המדעים הם תחת ולכאלו שלמדו מדעים יש יכולות ריאליות גבוהות יותר בממוצע מאלו שלמדו מדעים הומאניים אז הם מתאימים ככפפה להסבה להיי-טק.
בנוסף, כל מקצוע שיש בו הרבה נשים (הוראה, גננות, עבודה סוציאלית, אחיות, ביולוגיה, כימיה) -
תיזהר ממנו. זה כלל אצבע שכנראה שהמשכורות יהיו גרועות.
תרצה או לא תרצה, אלו העובדות. לפחות מבחינתי. הדבר מדבר בעד עצמו.
אני גם לא אטרח לדבר PC כי אין לי סבלנות לכך. עובדה היא שלרוב הנשים לא אכפת להרוויח מעט (הכללה) כי הבעל ישלים את הרוב והן רוצות לגדל את הילדים (כי גברים כמעט אוטיסטים ברובם בכל מה שקשור לגידול משפחה).
זה מה שאני רואה בעיניים שלי. רשמתי הרוב, לא כולן ולא הכל.
בטוח שזה יקפיץ פה כמה פיוזים, אבל אני מסתכל סביב וזה מה שאני רואה.
בגיל 25 אחרי התואר לא יפריע לך לעשות 8 נטו במקרה הטוב. בגיל 30 לא יפריע לך לעשות 9 נטו. בגיל 40 יפריע לך מאוד לעשות 10 נטו.
זה לא מקצוע משתלם כלכלית.
סיעוד בארץ גם לא. בחו"ל די משתלם ומעניק הטבות למהגרים.
אחרי זה התרככת ושינית את התשובה הפנימית שלך לעצמך כי אתה רוצה לספר לעצמך סיפור נחמד:
מה זה "בשמיים"?
פתאום לא אכפת לך להרוויח מעט רק בשביל להיות מטפל מדהים?
וכשתהיה לך משכנתא, 2 ילדים ואישה, רכב בן 3 שנים אוטומאט משפחתי?... גם אז לא יהיה אכפת לך להרוויח מעט?
איך תדע אם תאהב את המקצוע הזה גם לאחר שהוא יאכזב אותך כי השכר "לא בשמיים" והוא לא "משתלם כלכלית" ולאחר שתפרת עליו את התחת בתואר הראשון באוניברסיטה? (
פיזיותרפיה נכון לכרגע לא מלמדים במכללות)
למה אתה מאמין שתתקדם?... אני לא אומר שלא.
אני רק שואל.
סליחה אם נפלתי עליך ואם כתבתי בקצרנות. אלו המחשבות שלי.
אפילו לי נדמה שאני לא מעניק הרבה תקווה ואפילו אני רואה שאני די מוריד למטה.
מעדיף להיות ככה ולא לפתח חלומות וצפיות שהן לא מחוברות לקרקע.
אני חוזר ורושם - תשאל קודם אנשים שלמדו, שעובדים בזה, שעושים.
תשאל תשאל תשאל.