• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פיזיותרפיה - משתלם כלכלית ?

• פותח הנושא פותח הנושא Yuvalbuz3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1. מכיר דוגמה בודדת של פיזיאותרפיסט שמרוויח סבבה לגמרי.

2. בעיני זאת עבודה מדהימה. פעמיים כבר פיזיאותרפיסטים החזירו אותי ממצב שבור ותקול, למצב מתפקד. וגם את שני ההורים שלי.

1. מכיר דוגמה בודדת של פיזיאותרפיסט שמרוויח סבבה לגמרי.

2. בעיני זאת עבודה מדהימה. פעמיים כבר פיזיאותרפיסטים החזירו אותי ממצב שבור ותקול, למצב מתפקד. וגם את שני ההורים שלי.

האם הבחור עובד גם באופן פרטי או רק במוסד כלשהו ?

ובכל זאת, בכל מקצוע אנחנו עושים פחות או יותר את אותו דבר כל הזמן או שאני מפספס משהו ? חח
ממה שאני רואה בעבודה רוב הפגישות עבודה עם מטופלים זה חזרה על אותו דבר. אותם תרגילים (ללמד אנשים אחרי ניתוח איך לעלות במדרגות, אחרי ניתוח פיזיותרפיה נשימתית זה זה תרגיל וחצי שחוזרים עליו ממש הרבה, לימפאדמה זה גם אותם מספר תרגילים, חיזוק שרירי ריצפת אגן זה אומנם בקבוצות אז קצת יותר מגניב אבל אותם תרגילים כל הזמן) כמובן שהחשיפה שלי מאוד מצומצמת אני עובדת במחלקה ספצית שנעשים בה דברים מאוד ספציפים אבל ממה שאני רואה הפיזיותרפיסטים שעובדים אצלנו ״מומחים ״ לתחום הזה ולכן מוקצעים בו. וזה די אותו דבר . לא יודעת מה הם עושים בחוץ.
אני מאוד !!!! מעריכה את הפיזיו שלנו וחושבת שחד משמעית הם הסיבה להצלחה של רוב הניתוחים ולפעמים ממש יכולים להציל חיים (אם מדובר למשל בפיזיותרפיה נשימתית אחרי ניתוח, חולה שלא מקבל טיפול נכון יכול להיכנס לבצקת ריאות ולמות. טיפול נכון ובזמן הנכון יכול מנוע את זה ורק פיזיו עושים את זה) .
מצד שני אני חשופה רק לעבודה בבית חולים וזה מערכת ציבורית מגעילה בלי כסף ועם אינטרסים מעיקים ופוליטיקה בשקל, שאתה לא רוצה להֿעביר בה את כל החיים המקצועים שלך ולכן בבחירת מקצוע לא הייתי בונה על עבודת בית חולים אלא פרטי.

ממה שאני רואה בעבודה רוב הפגישות עבודה עם מטופלים זה חזרה על אותו דבר. אותם תרגילים (ללמד אנשים אחרי ניתוח איך לעלות במדרגות, אחרי ניתוח פיזיותרפיה נשימתית זה זה תרגיל וחצי שחוזרים עליו ממש הרבה, לימפאדמה זה גם אותם מספר תרגילים, חיזוק שרירי ריצפת אגן זה אומנם בקבוצות אז קצת יותר מגניב אבל אותם תרגילים כל הזמן) כמובן שהחשיפה שלי מאוד מצומצמת אני עובדת במחלקה ספצית שנעשים בה דברים מאוד ספציפים אבל ממה שאני רואה הפיזיותרפיסטים שעובדים אצלנו ״מומחים ״ לתחום הזה ולכן מוקצעים בו. וזה די אותו דבר . לא יודעת מה הם עושים בחוץ.
אני מאוד !!!! מעריכה את הפיזיו שלנו וחושבת שחד משמעית הם הסיבה להצלחה של רוב הניתוחים ולפעמים ממש יכולים להציל חיים (אם מדובר למשל בפיזיותרפיה נשימתית אחרי ניתוח, חולה שלא מקבל טיפול נכון יכול להיכנס לבצקת ריאות ולמות. טיפול נכון ובזמן הנכון יכול מנוע את זה ורק פיזיו עושים את זה) .
מצד שני אני חשופה רק לעבודה בבית חולים וזה מערכת ציבורית מגעילה בלי כסף ועם אינטרסים מעיקים ופוליטיקה בשקל, שאתה לא רוצה להֿעביר בה את כל החיים המקצועים שלך ולכן בבחירת מקצוע לא הייתי בונה על עבודת בית חולים אלא פרטי.
השאלה היא האם אני יכול לצאת ללימודים האלו בתקווה שאחר כך אעבוד פרטי רק, זה לא סיכון ?

השאלה היא האם אני יכול לצאת ללימודים האלו בתקווה שאחר כך אעבוד פרטי רק, זה לא סיכון ?
זה תמיד סיכון, גם עורך דין שמתחיל את הלימודים לא באמת יודע אם יהיה לו משרד עצמי או לנצח יהיה שכיר במקום בינוני . העניין הוא שיש פרטי ויש לכן לברוח מהמערכת הציבורית מה שאי אפשר להגיד על מקצועות אחרים. וזה גם מקצוע שמעניין אותך מה ששם אותו בעדיפות גבוה מבחינת הרצון של להשקיע ולהיות מצויין (אני רוצה לחשוב).

שאלת בכותרת - "האם משתלם כלכלית?".
התשובה היא: לא.
קודם כל: בוא ותגדיר מה הכוונה משתלם כלכלית.
לא פסיכולוגיה. לא עבודה סוציאלית. לא ביולוגיה. לא כימיה. לא פזיותרפיה. כמעט שום מקצוע טיפולי או מדעי.
השכר מדבר בעד עצמו. תהיה חוצפן, תשאל אנשים באופן ישיר, תגיד שאתה גם רוצה ללמוד את זה ורוצה לדעת האם השכר הגיוני.
תשמע מה שיש להם לומר. רק תשאל, תאמין לי שישתלם לך.
כל המקצועות הללו הם גם לא "משתלמים כלכלית" עם תואר שני.
למה? כי עם תואר שני, ה"משתלם כלכלית" שלך עולה בהתאם להשכלה שלך ו- 10 נטו כבר יביך אותך. כשאתה אוחז בתואר שני שקרעת את הטוסיק בשבילו תרצה יותר כסף.
מה גם שיש אינפלציה מטורפת של השכלה, מעל 50% מהאוכלוסיה אקדמאים... קראת טוב! מעל 50% סיימו תואר ראשון, מאמין?!?!
התארים הטיפוליים/מדעיים נשמעים טוב, מרגישים טוב, נקראים טוב. הם חליפת דולצ'ה וגבאנה שתפרו אותה בבנגקוק ילדים בני 6 ומוכרים בעליאקספרס ב- 15 ש"ח.
עד כדי כך, לפחוץת מבחינתי, ולפחות מבחינת יכולת השתכרות.
תשאל. אל תאמין לי. רק תשאל.
תשאל אנשים פה אם 10 נטו לכיס זה משתלם כלכלית, רובם יענו שלא. רובם גם במידה וירוויחו שכר כזה, ירגישו די עניים ודי תקועים.
והיום השכלה היא ממש לא ערובה ל"משתלם כלכלית". תכניס את זה לראש.
אף אחד לא מבטיח לך כלום.
מבטיחים לך עבודה נוחה, מכובדת, אולי סיבוס או תן-ביס, אבל אף אחד לא אומר שלא תעבוד קשה והרבה ותרוויח מעט.
רוב המוסבים להיי-טק מגיעים לדעתי מתחום המדעים... אני כמעט בטוח במה שאני אומר, שזה הרוב. כי המשכורות בתחומי המדעים הם תחת ולכאלו שלמדו מדעים יש יכולות ריאליות גבוהות יותר בממוצע מאלו שלמדו מדעים הומאניים אז הם מתאימים ככפפה להסבה להיי-טק.

בנוסף, כל מקצוע שיש בו הרבה נשים (הוראה, גננות, עבודה סוציאלית, אחיות, ביולוגיה, כימיה) - תיזהר ממנו. זה כלל אצבע שכנראה שהמשכורות יהיו גרועות.
תרצה או לא תרצה, אלו העובדות. לפחות מבחינתי. הדבר מדבר בעד עצמו.
אני גם לא אטרח לדבר PC כי אין לי סבלנות לכך. עובדה היא שלרוב הנשים לא אכפת להרוויח מעט (הכללה) כי הבעל ישלים את הרוב והן רוצות לגדל את הילדים (כי גברים כמעט אוטיסטים ברובם בכל מה שקשור לגידול משפחה).
זה מה שאני רואה בעיניים שלי. רשמתי הרוב, לא כולן ולא הכל.
בטוח שזה יקפיץ פה כמה פיוזים, אבל אני מסתכל סביב וזה מה שאני רואה.
בגיל 25 אחרי התואר לא יפריע לך לעשות 8 נטו במקרה הטוב. בגיל 30 לא יפריע לך לעשות 9 נטו. בגיל 40 יפריע לך מאוד לעשות 10 נטו.
זה לא מקצוע משתלם כלכלית.
סיעוד בארץ גם לא. בחו"ל די משתלם ומעניק הטבות למהגרים.

אחרי זה התרככת ושינית את התשובה הפנימית שלך לעצמך כי אתה רוצה לספר לעצמך סיפור נחמד:
אין לי בעיה להרוויח שכר שהוא לא בשמיים כדי לעשות מה שאני אוהב ולעזור לאנשים, כמובן שגם מאמין שאתקדם ואצליח בסקטור הפרטי
מה זה "בשמיים"?
פתאום לא אכפת לך להרוויח מעט רק בשביל להיות מטפל מדהים?
וכשתהיה לך משכנתא, 2 ילדים ואישה, רכב בן 3 שנים אוטומאט משפחתי?... גם אז לא יהיה אכפת לך להרוויח מעט?
איך תדע אם תאהב את המקצוע הזה גם לאחר שהוא יאכזב אותך כי השכר "לא בשמיים" והוא לא "משתלם כלכלית" ולאחר שתפרת עליו את התחת בתואר הראשון באוניברסיטה? (פיזיותרפיה נכון לכרגע לא מלמדים במכללות)
למה אתה מאמין שתתקדם?... אני לא אומר שלא.
אני רק שואל.

סליחה אם נפלתי עליך ואם כתבתי בקצרנות. אלו המחשבות שלי.
אפילו לי נדמה שאני לא מעניק הרבה תקווה ואפילו אני רואה שאני די מוריד למטה.
מעדיף להיות ככה ולא לפתח חלומות וצפיות שהן לא מחוברות לקרקע.
אני חוזר ורושם - תשאל קודם אנשים שלמדו, שעובדים בזה, שעושים.
תשאל תשאל תשאל.

סיעוד בארץ גם לא
חולק.
סיעוד הוא מקצוע עם רף קבלה והצלחה בלימודים נמוך יחסית ומשכורות נאות.
קח את אותם ציוני פסיכומטרי ותשתיל במדעי המחשב, תקבל משכורות באותו איזור אם בכלל.

סיעוד הוא מקצוע עם רף קבלה והצלחה בלימודים נמוך יחסית ומשכורות נאות.
נכון. מסכים. רף קבלה לא גבוה מדי והצלחה די טובה בלימודים בלי להרוג את החיים.
תגדיר נאות עבור בנאדם עם 2-3 שנות ניסיון מהידע שלך?

נערך לאחרונה ב:
נכון. מסכים.
תגדיר נאות עבור בנאדם עם 2-3 שנות ניסיון מהידע שלך?
אל תסתכל על טבלאות השקר. הם נורא אוהבים להחשיב רק שכר בסיס ובלי משמרות וכו'
אבל מה לעשות, לא נולדתי אתמול ויש לי בבית גם תלוש משכורת אחד מהמגזר הציבורי לא עלינו, השורה התחתונה היא מה שחשוב.

בשורה התחתונה ממוצע השכר של אחות היום הוא סדר גודל של 17K

אל תסתכל על טבלאות השקר. הם נורא אוהבים להחשיב רק שכר בסיס ובלי משמרות וכו'
אבל מה לעשות, לא נולדתי אתמול ויש לי בבית גם תלוש משכורת אחד מהמגזר הציבורי לא עלינו, השורה התחתונה היא מה שחשוב.

עם כמה שנות ניסיון?

שאלת בכותרת - "האם משתלם כלכלית?".
התשובה היא: לא.
קודם כל: בוא ותגדיר מה הכוונה משתלם כלכלית.
לא פסיכולוגיה. לא עבודה סוציאלית. לא ביולוגיה. לא כימיה. לא פזיותרפיה. כמעט שום מקצוע טיפולי או מדעי.
השכר מדבר בעד עצמו. תהיה חוצפן, תשאל אנשים באופן ישיר, תגיד שאתה גם רוצה ללמוד את זה ורוצה לדעת האם השכר הגיוני.
תשמע מה שיש להם לומר. רק תשאל, תאמין לי שישתלם לך.
כל המקצועות הללו הם גם לא "משתלמים כלכלית" עם תואר שני.
למה? כי עם תואר שני, ה"משתלם כלכלית" שלך עולה בהתאם להשכלה שלך ו- 10 נטו כבר יביך אותך. כשאתה אוחז בתואר שני שקרעת את הטוסיק בשבילו תרצה יותר כסף.
מה גם שיש אינפלציה מטורפת של השכלה, מעל 50% מהאוכלוסיה אקדמאים... קראת טוב! מעל 50% סיימו תואר ראשון, מאמין?!?!
התארים הטיפוליים/מדעיים נשמעים טוב, מרגישים טוב, נקראים טוב. הם חליפת דולצ'ה וגבאנה שתפרו אותה בבנגקוק ילדים בני 6 ומוכרים בעליאקספרס ב- 15 ש"ח.
עד כדי כך, לפחוץת מבחינתי, ולפחות מבחינת יכולת השתכרות.
תשאל. אל תאמין לי. רק תשאל.
תשאל אנשים פה אם 10 נטו לכיס זה משתלם כלכלית, רובם יענו שלא. רובם גם במידה וירוויחו שכר כזה, ירגישו די עניים ודי תקועים.
והיום השכלה היא ממש לא ערובה ל"משתלם כלכלית". תכניס את זה לראש.
אף אחד לא מבטיח לך כלום.
מבטיחים לך עבודה נוחה, מכובדת, אולי סיבוס או תן-ביס, אבל אף אחד לא אומר שלא תעבוד קשה והרבה ותרוויח מעט.
רוב המוסבים להיי-טק מגיעים לדעתי מתחום המדעים... אני כמעט בטוח במה שאני אומר, שזה הרוב. כי המשכורות בתחומי המדעים הם תחת ולכאלו שלמדו מדעים יש יכולות ריאליות גבוהות יותר בממוצע מאלו שלמדו מדעים הומאניים אז הם מתאימים ככפפה להסבה להיי-טק.

בנוסף, כל מקצוע שיש בו הרבה נשים (הוראה, גננות, עבודה סוציאלית, אחיות, ביולוגיה, כימיה) - תיזהר ממנו. זה כלל אצבע שכנראה שהמשכורות יהיו גרועות.
תרצה או לא תרצה, אלו העובדות. לפחות מבחינתי. הדבר מדבר בעד עצמו.
אני גם לא אטרח לדבר PC כי אין לי סבלנות לכך. עובדה היא שלרוב הנשים לא אכפת להרוויח מעט (הכללה) כי הבעל ישלים את הרוב והן רוצות לגדל את הילדים (כי גברים כמעט אוטיסטים ברובם בכל מה שקשור לגידול משפחה).
זה מה שאני רואה בעיניים שלי. רשמתי הרוב, לא כולן ולא הכל.
בטוח שזה יקפיץ פה כמה פיוזים, אבל אני מסתכל סביב וזה מה שאני רואה.
בגיל 25 אחרי התואר לא יפריע לך לעשות 8 נטו במקרה הטוב. בגיל 30 לא יפריע לך לעשות 9 נטו. בגיל 40 יפריע לך מאוד לעשות 10 נטו.
זה לא מקצוע משתלם כלכלית.
סיעוד בארץ גם לא. בחו"ל די משתלם ומעניק הטבות למהגרים.

אחרי זה התרככת ושינית את התשובה הפנימית שלך לעצמך כי אתה רוצה לספר לעצמך סיפור נחמד:

מה זה "בשמיים"?
פתאום לא אכפת לך להרוויח מעט רק בשביל להיות מטפל מדהים?
וכשתהיה לך משכנתא, 2 ילדים ואישה, רכב בן 3 שנים אוטומאט משפחתי?... גם אז לא יהיה אכפת לך להרוויח מעט?
איך תדע אם תאהב את המקצוע הזה גם לאחר שהוא יאכזב אותך כי השכר "לא בשמיים" והוא לא "משתלם כלכלית" ולאחר שתפרת עליו את התחת בתואר הראשון באוניברסיטה? (פיזיותרפיה נכון לכרגע לא מלמדים במכללות)
למה אתה מאמין שתתקדם?... אני לא אומר שלא.
אני רק שואל.

סליחה אם נפלתי עליך ואם כתבתי בקצרנות. אלו המחשבות שלי.
אפילו לי נדמה שאני לא מעניק הרבה תקווה ואפילו אני רואה שאני די מוריד למטה.
מעדיף להיות ככה ולא לפתח חלומות וצפיות שהן לא מחוברות לקרקע.
אני חוזר ורושם - תשאל קודם אנשים שלמדו, שעובדים בזה, שעושים.
תשאל תשאל תשאל.

1) יש כמעט רב נשי ברפואה, רק אומר (: וברפואה מרווחים אחלה.
2) מקצועות לא מניבים פחות שכר כי נשים עובדות בהן, אלא נשים עובדות במקצועות שמניבים פחות, זו הבחנה חשובה. (הנדסה, היי טק ומקצועות בעלי סיכון גבוה (=שכר גבוה) אלו מקצועות ללא נשים) - אני לא מתקן אותך כי לא אמרת את זה, אלא רק רציתי אולי לחדד לפני שאנשים יבינו אותך לא נכון

לא מכניס לך מילים לפה

מאמין לך. ובכל זאת הייתי שמח לשאול אחות שלמדה סיעוד אם היא מגיעה למשכורות שכאלו.
נשמע לי תלוש.

1) יש כמעט רב נשי ברפואה, רק אומר (: וברפואה מרווחים אחלה.
רפואה זה יוצא מהכלל. יש עוד כמה יוצאים מן הכלל.

2) מקצועות לא מניבים פחות שכר כי נשים עובדות בהן, אלא נשים עובדות במקצועות שמניבים פחות, זו הבחנה חשובה.
ברור שהבחנה חשובה. וטוב שאתה עושה אותה ומתעקש עליה.
זה עניין של סיבה ומסובב... קום הוק ארגו פרופטר הוק.
לא אמרתי שזה אמפירי. זו ההרגשה שלי. זה באמת מה שאני רואה. ככה אני מנתח את זה בכלים וביכולות שלי.
ייתכן שנשים בוחרות מקצועות פחות רווחיים כי יש להם גבר שיפרנס אותן וגברים (זה סטטיסטי) מרוויחים יותר.
רבות מהן מסתמכות עליו ולכן מאוד שכיח לראות ביולוגיות (שמשתכרות רע) שנשואות להייטקיסטים (מרוויחים מדהים) או לבעלי עסקים (כנ"ל ברוב המקרים).
כמה מפתיע, לא?...
ואני רושם זאת כי זה מה שאני רואה בפועל, בצורה מאוד אנקדוטלית למה שאני שם אליו, אני לא קובע פה סדרי עולם.
אני לא אומר שככה זה.
אני רושם שאני אומר שככה זה.

הנדסה, היי טק ומקצועות בעלי סיכון גבוה (=שכר גבוה) אלו מקצועות ללא נשים
אז למה זה לדעתך?

לא מכניס לך מילים לפה
הכל טוב. אין מה להתנצל. לא מתווכחים.
ייתכן שבסוף יופיע איזה היטלר ואז יהיה איזה חוק שמומש.
לא מנסים ללמד את האינטרנט מהן עובדות. מנסים לשתף מה כל אחד מרגיש.

אז למה זה לדעתך?

.

הבדל אישיותי ביולוגי, נשים וגברים הם שונים, עם תחומי עניין שונים וסדרי עדיפויות משפחתיים-קריירסטים שונים.
לכן יש רב נשי בסיעוד, אחיות, רפואה, הוראה, כל מה שקשור ליחסים אנושיים, וגברים יותר ב"דברים" - מתמטיקה, פיזיקה, הנדסה, מחשבים , היי טק.
אנחנו פשוט לא אותו הדבר, וזה לא צריך להפתיע אף אחד.
ולפני שקופצים עליי אנשים עם דוגמאות אישיות, אני מדבר על מרכז עקומת הפעמון, לא על הקצוות שקיימים מכאן ולכאן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לכן יש רב נשי בסיעוד, אחיות, רפואה, הוראה, כל מה שקשור ליחסים אנושיים, וגברים יותר ב"דברים" - מתמטיקה, פיזיקה, הנדסה, מחשבים , היי טק.
אנחנו פשוט לא אותו הדבר, וזה לא צריך להפתיע אף אחד.
ביולוגיה וכימיה היו תחומים נחשבים, אבל כמו ש@ביולוג ירושלמי ציין יש בהם כעת רוב נשי ויכולת ההשתכרות נמוכה כיום. יש מחקרים שמראים כיצד השכר יורד כשתחום הופך לנשי יותר. כאן (NYT) יש קריאה מומלצת בנושא, מבוססת מחקר, עשירה בלינקים, בממצאים וגם בהסברים חלופיים.
מקצועות לא מניבים פחות שכר כי נשים עובדות בהן, אלא נשים עובדות במקצועות שמניבים פחות
אבל נשים משתכרות פחות על תפקידים מקבילים לגברים. אני יודע שהיה פה דיון על זה לא מזמן ויש הרבה אי הסכמות, אבל ההיכרות האנקדוטלית שלי מאששת את זה באופן מלא, ולכן לא רואה סיבה לא לסמוך על הנתונים המקובלים עד שאראה הפרכה שלהם (הלינק הקודם רלוונטי גם כאן).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il מכירת מניות בשנה קלנדרית ללא שכר - משתלם? מיסים 3
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
כ כרטיס אשראי cashback הכי משתלם 2023? צרכנות פיננסית 154
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
I קנסות במשכנתא - האם משתלם לפרוע? נדל"ן 5
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
K הייתם קונים אצל רמאי משתלם? אוף טופיק 19
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
שם משתמש בעייתי אג"ח לא משתלם? איזו השקעה שהיא לא אג"ח נחשבת לסולידית? שוק ההון 18
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
המהנדל שטראוס+ - האם ריגול תעשייתי משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
M האם משתלם לקנות מודם אינטרנט? צרכנות פיננסית 1
O אגח ממשלתי - האם משתלם? שוק ההון 2
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
פ דירה שנייה האם משתלם? שוק ההון 2
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
F Tradelines בכרטיסי אשראי אמריקאיים - האם משתלם? כנראה שלא ואולי מסוכן צרכנות פיננסית 10
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
E החלפה של קרנות במקבילות זולות יותר בתיק הממוסה, משתלם? שוק ההון 6
A האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
ש האם ביטוח משלים כללית משתלם או מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
שמנת חמוצה מס בלאקרוק - האם זה משתלם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 44
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
מ השקעה בדירות ביוון? משתלם? יומני מסע אישיים 1
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
ג יכול להיות שזה אף פעם לא משתלם לעבור בין קרנות? שוק ההון 12
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
R מה משתלם יותר בקרן השתלמות IRA שוק ההון 5
cypriano de rore ביטוח פלטינום להריון ולידה - האם משתלם? צרכנות פיננסית 29
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
C FLYCARD פרימיום של אלעל האם באמת משתלם? צרכנות פיננסית 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
מ מזרון משתלם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
D איווקס /מובילאיי האם משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
C איפה הכי משתלם לפתוח חשבון מט"ח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה