• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פיזור\פיצול תיק ההשקעות בין ברוקרים ישראלים שונים

molimar

משתמש סולידי
דירוג
7
היי
אם הסכום מגיע לסכום לא קטן של 3, 4, 5 מיליון ש"ח - האם יש היגיון לפזר את הכסף בין ברוקרים ישראליים שונים כדי לפזר סיכון של ברוקר אחד?
יש ברוקרים ישראליים בימינו שלא גובים בהם דמי ניהול חודשיים אז הפיצול הזה מגיע פחות או יותר בחינם.

ממה שקראתי ניירות הערך רשומים על שם המשקיע והברוקר משמש רק כצינור ביצוע ומשמורת, אבל עדיין במקרה ומישהו חי רק מתיק ההשקעות שלו וזה פתאום לא זמין לאיזה שבוע או אפילו קורס זמנית אז הוא נתקע עד שזה מסתדר.
וגם מה אם יש איזה באג במערכת מסחר של חברה מסוימת שגרם לאיזה נזק כספי שהברוקר הישראלי לא מוכן לקחת אחריות על הנזקים הכספיים שלה?
דברים יכולים לקרות.

נ.ב: לגבי פיזור בין ברוקר ישראל לברוקר זר אני בהחלט רואה בזה היגיון אבל השאלה שלי מתמקדת בפיזור בין ברוקרים ישראליים כאשר מדובר בסכום כסף גדול (לא רוצה כרגע להעביר כסף ל IB)

נערך לאחרונה ב:
מה שקראתי ניירות הערך רשומים על שם המשקיע והברוקר משמש רק כצינור ביצוע ומשמורת
הייתה טענה כזו, אבל אני לא חושב שזה נכון בארץ, אשמח לראות סימוכין שכן.

אם אתה רוצה פיזור סיכונים, בהחלט עוזר לפזר בין כמה גופים, עדיף גם לא רק בארץ אלא גם בחו"ל.

מה אם יש איזה באג במערכת מסחר של חברה מסוימת
לזיכרוני, כל בתי ההשקעות יושבים על אותה מערכת (מחורבנת). אם זה השתנה, אשמח לדעת.
בכל אופן, לבנקים יש מערכות אחרות אז אולי עדיף ברוקר אחד, או יותר, שהוא בנק?

דברים יכולים לקרות.
נראה לי שדי ענית לעצמך, אם ההגנה היא פחות או יותר בחינם, ואין לה חסרונות, אז מה השאלה?
בתיק גדול גם הייתי שוקל לפזר בברוקר זר.

אני מחזיק תיקים בשני בנקים. חוץ מאלמנט פיזור הסיכונים, אם אחד מתחיל לדבר על דמי ניהול אז אני מסביר שאני עובר לבנק השני, והם יורדים מהעניין.

אגב, עוד יתרון קטן של פיזור על ברוקרים הוא האפשרות למכור בשיטת LIFO כדי לייעל מס.

אני פיצלתי בין שלושה ברוקרים בשנים האחרונות, אחרי כעשור בברוקר בודד.

היתרונות מהניסיון שלי:
1. הרבה יותר רגוע מבחינת פיזור סיכונים, מסתמך פחות על הבטחות ורגולציות.
2. מבחינת אבטחת מידע אני יודע שיש לי שלושה חשבונות מופרדים (segregated)
3. פרקטית, כבר קרה לי שחשבון הפך ל-restricted לחלק מהפעולות, בגלל כל מיני טפסים ובירוקרטיות שלא ידעתי בכלל שצריך, ולקח כשבועיים לסדר את זה. עם 3 חשבונות, אין סיכוי שכולם יהפכו ל-restricted או שאאבד גישה בגלל בעיות טכניות לכולם במקביל.

החסרונות מהניסיון שלי:
1. ככל שעוברות השנים, נצברים יותר ויותר חשבונות - יש גם פנסיות, קה״ש, בנק ועוד. הנטל המנטלי של לעקוב אחרי כולם, לאזן את התמהיל וכו קשה.
2. דיבידנדים וריבית נצברים בשלושה חשבונות שונים, אז צריך לעבור על כולם כל רבעון ולמשוך/להשקיע את ההכנסות. פחות רלוונטי אם אין זיקה לארה״ב או מניות בודדות.
3. אם צריך את המידע לצורך הגשת דוחות מס, אז צריך לאסוף פי 3 יותר טפסים כל שנה.

כולם השלושה ברוקרים ישראליים או שאחד מהם גם בברוקר זר?
אני תושב ארה״ב, אז שלושתם ברוקרים אמריקאיים. כשעוד גרתי בישראל היה לי ברוקר אחד ישראלי כמעט כל התקופה, וממש לקראת הסוף פתחתי חשבון בברוקר אמריקאי.

למה מחורבנת? מה החיסרון שלה לעומת זו של הבנקים?
כשהעברתי את התיק העצמאי מהבנק לבית השקעות, לפני כעשור, הייתי המומה מההבדלים. זה כאילו לחזור למערכת משנות ה-90 - לא ברורה, לא מותאמת ללקוחות קצה, סיסמאות כניסה מטומטמות וכן הלאה. היו כמה התייחסויות למערכת הזאת בשרשורים שונים לאורך השנים, מהן הבנתי שזאת מערכת משותפת לכל/רוב בתי ההשקעות, וכמובן שלפני שנתיים עלה נושא סלייס שהבעלים שלו הם הבעלים של המערכת המדוברת.

היות ואני לא עושה הרבה פעולות בתיק, ומתקשה לקרוא את הכתב הקטנטן במערכת, בחרתי כבר לפני 6-7 שנים להרים טלפון לחדר המסחר ולהודיע להם איך לפזר את הכסף שנכנס לחשבון בין ניה"ע. פעולה שאני עושה פעם או פעמיים בשנה.

ממה שקראתי ניירות הערך רשומים על שם המשקיע והברוקר משמש רק כצינור ביצוע ומשמורת,
הסולידית בפוסט על השקעה בברוקר זר,
כותבת שכששולחים הוראה לברוקר הישראלי לקנות ני''ע אמריקאי לדוג',
הנייר רשום ע''ש הברוקר (אזדכרת פיננסים...)
ולא ע''ש בעל המניה (דני...)

נערך לאחרונה ב:
במידה והברוקר קורס, בוער ומתאדה, מה קורה לחשבון הקטן?
שאלה מצויינת, אפשר לקוות שהפיקוח דואג שיהיו גיבויים (כחח כחח סלייס)
אני מניח שעם התדפיסים/דפי חשבון ששולחים לך מדי פעם, תוכל להוכיח את האחזקות שלך.

בעצם הרישומים האלה חייבים להיות גם במקום אחר, הברוקר לא יכול סתם להמציא שללקוחות שלו יש מליון מניות של אפל. אבל אני לא יודע מה המנגנון, בטח ה- AI יודע.

בכל אופן זו סיבה נוספת לפזר על ברוקרים.

האם יש היגיון לפזר את הכסף בין ברוקרים ישראליים שונים כדי לפזר סיכון של ברוקר אחד?
אני פחות הסתכלתי על סיכון אלא יותר על ניצול יתרונות כמו בנושא המיסוי של מכירה לפי שכבות וגם ניצול יתרונות של עלויות. באיביאי אני סוחר ומשקיע בשוק הישראלי בעלות יחסית זולה לעומת שאר האופציות, לא האופציה הכי זולה אבל זה מספיק טוב וגם השירות שלהם בסדר גמור למרות שהאפליקציה קצת ישנה, אבל מנגד אני לא אסחר דרכם בשוק האמריקאי כי הם יקרים. לשוק האמריקאי אני משקיע דרך בלינק בעלות הכי זולה שאני לפחות מכיר וגם השירות שלהם מעולה.
בין היתר יש קרנות כספיות בבנק ועוד קצת קרנות שונות שנשארו לי בib.

אז לי באופן אישי לא מפריע הפיזור, להפך אני מנצל את היתרונות של כל ברוקר לטובתי ומתנהל באקסל אחד גדול שמאחד לי הכל כולל מכשירי גמל.

אני פחות הסתכלתי על סיכון אלא יותר על ניצול יתרונות כמו בנושא המיסוי של מכירה לפי שכבות וגם ניצול יתרונות של עלויות. באיביאי אני סוחר ומשקיע בשוק הישראלי בעלות יחסית זולה לעומת שאר האופציות, לא האופציה הכי זולה אבל זה מספיק טוב וגם השירות שלהם בסדר גמור למרות שהאפליקציה קצת ישנה, אבל מנגד אני לא אסחר דרכם בשוק האמריקאי כי הם יקרים. לשוק האמריקאי אני משקיע דרך בלינק בעלות הכי זולה שאני לפחות מכיר וגם השירות שלהם מעולה.
בין היתר יש קרנות כספיות בבנק ועוד קצת קרנות שונות שנשארו לי בib.

אז לי באופן אישי לא מפריע הפיזור, להפך אני מנצל את היתרונות של כל ברוקר לטובתי ומתנהל באקסל אחד גדול שמאחד לי הכל כולל מכשירי גמל.
אתה בטוח שזול בבלינק? מציע לוודא שוב...

אתה בטוח שזול בבלינק? מציע לוודא שוב...
אני כבר שנתיים או יותר אצלהם וכבר אמרו לי על מרווח ההמרה שזו בתכלס העלות היחידה שיוצא לי לשלם כי העשר פעולות הראשונות לכל חודש הן חינם.
יוצא לי שעל הפקדה חודשית שנעה סביב 500 עד 1500 דולר אני משלם 4-12 דולר חד פעמי, תלוי כמה אני מפקיד באותו חודש. לאחר מכן יש לי עשר פעולות שאני לא משלם עליהן ולכן זה זול בשבילי, אבל אני בטוח שזה אינדבדואלי ויש כאלה שמפקידים יותר או שעושים פעולה אחת בודדת בחודש

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני כבר שנתיים או יותר אצלהם וכבר אמרו לי על מרווח ההמרה שזו בתכלס העלות היחידה שיוצא לי לשלם כי העשר פעולות הראשונות לכל חודש הן חינם.
יוצא לי שעל הפקדה חודשית שנעה סביב 500 עד 1500 דולר אני משלם 4-12 דולר חד פעמי, תלוי כמה אני מפקיד באותו חודש. לאחר מכן יש לי עשר פעולות שאני לא משלם עליהן ולכן זה זול בשבילי, אבל אני בטוח שזה אינדבדואלי ויש כאלה שמפקידים יותר או שעושים פעולה אחת בודדת בחודש
אתה מעביר דולרים מחשבון אחר ישירות לשם?
זה לא מסתדר לי עם מה שאמרת על מרווח המרה. אתה יודע מה השער שאתה משלם?

אז אני מסיק שאתה מעביר שקלים, ממיר לדולרים, ואז קונה איתם מניות בדולרים?

בכל אופן, מדובר בכסף קטן, אבל: אם תיתן פה דוגמה עם הפעולות שביצעת באופן מפורט, נוכל לחשב יחד. שים לב ש 5 דולר על 500 דולר זה אחוז שלם, וזה לא זניח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ל פיזור פנסיה ומוצרי פנסיונים שוק ההון 26
ה פיזור נוסף שוק ההון 37
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S פיזור השקעות שוק ההון 2
tpr פיזור השקעות מחוץ לארה״ב שוק ההון 4
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
L פיזור שווקים נדל'ן נדל"ן 0
I פיזור בתיק - סנופי ונאסד"ק שוק ההון 69
J פיזור סיכון בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y פיזור השקעות - מתחיל (מאוד) יומני מסע אישיים 1
נ פיזור השקעות שוק ההון 3
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
א פיזור השקעות בשאר העולם שוק ההון 1
B פיזור עולמי עם התחשבות בסדר הגיאופוליטי שוק ההון 15
לאץ' פיזור קרנות כספיות שוק ההון 8
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
ס פיזור בקרנות כספיות שוק ההון 4
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
א השקעה בשוק הבריטי גם לטובת פיזור מטבעי שוק ההון 11
ס פיזור זמני השקעה שוק ההון 10
D פיזור, sp500 כחלק מהתיק הכולל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א פיזור VS מיסוי - משקל ישראל בחשבון פטור שוק ההון 17
F איך לפשט תיק 60/40: פיזור, עלויות ובחירת קרנות שוק ההון 19
ב פיזור תיק השקעות בין ארה"ב לשאר העולם שוק ההון 15
ה התייעצות על פיזור תיק ופיזור השקעה בהתחשב במצב שוק ההון 13
P פיזור תיק שאני מנהל לבדי שוק ההון 9
S פיזור בין קרנות של בתי השקעה שונים שוק ההון 1
י פיזור סכום כסף גדול בפקדון שוק ההון 3
C העברת חלק מהפנסיה \ השתלמות לחברה אחרת לצורך פיזור סיכוים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
T קרן השתלמות מנוהלת VS פיזור גדול יותר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T תמהיל IRA - פיזור גלובלי רחב - איזו חלופה אירית עדיפה ? שוק ההון 27
D פיזור SSAC עם SMEA+EIMI שוק ההון 5
M פיזור בין בתי השקעות VS דמי ניהול שוק ההון 2
E פיזור תוך נכסי - כללים מנחים שוק ההון 12
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y פיזור בין קרנות מחקות דומות וחברות שונות שוק ההון 10
R חשבון ב-ETRADE לצורך מסחר במניות ESPP/RSU שהצטברו שם (על מנת לייצר פיזור) שוק ההון 110
stamEhad פיזור נכסים בתיק השקעות בין ניירות שקליים ודולריים - מה הדעה הרווחת ? שוק ההון 11
פ S&P 500 שאלות: חסרונות המדד, משמעות המדד, פיזור המדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ פיזור בתי השקעות שוק ההון 2
G פיזור תיק+ מספר שאלות שוק ההון 5
H פנסיה, תיק השקעות - פיזור כהגנה לערך המטבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C פיזור בין בחברות שונות - הגיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G פיזור בתיק חדש שוק ההון 5
L פיזור על פני זמן: מינוף כדרך להורדת סיכון שוק ההון 76
S פיזור גם מבחינת מכשירי השקעה? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה