• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם?

• פותח הנושא פותח הנושא ערן1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קצת בזוי בעיני שמכשיר עם דחיית מס מובנית כרוך בתשלום דמי חסות לבתי ההשקעות. כמה נוח בשבילם.

מי מכריח אותך?
הם עסק
לא רוצה ניהול, תנהל בעצמך

המדינה מכריחה אותך לנהל דרכם בשביל לקבל את הטבת המס.
אתה לא יכול לנהל בעצמך ולקבל דחייה של מס רווחי הון למועד המשיכה, כשכל הפעולות בתוך חשבון המסחר "שקופות" מבחינת מס.
למה? כי להם יש לוביסטים טובים יותר מלנו.

אתה לא יכול לנהל בעצמך ולקבל דחייה של מס רווחי הון למועד המשיכה
אתה מדבר רק על הפוליסה הפיננסית או כל חיסכון פטור ממס לפרישה\גיל כלשהו ?
כי אם האחרון אז אתה בהחלט יכול לנהל את כל כספי הפרישה שלך עם דחיית המס ועם היתרון של קופסא שקופה לצרכי מס

אתה מדבר רק על הפוליסה הפיננסית או כל חיסכון פטור ממס לפרישה\גיל כלשהו ?
כי אם האחרון אז אתה בהחלט יכול לנהל את כל כספי הפרישה שלך עם דחיית המס ועם היתרון של קופסא שקופה לצרכי מס

אני מדבר על כספים נזילים, בלי התחייבות לא למשוך עשרות שנים. אתה צודק לגבי כספי פרישה (אבל גם אז אני חייב לשלם "דמי ניהול" לחברים עם הלוביסטים הטובים יותר, לא רשאי לעשות את זה לבד)

לא רשאי לעשות את זה לבד
יכול לבחור למי לשלם וכמה

כספים נזילים
תפקיד עצמאית לקופת גמל, אותו דבר
תפקיד עצמאית לקרן השתלמות, אותו דבר
הפיתרון קיים
למרות שיש ד"נ ניתן למצוא כאילו שלא יאכלו את הטבת המס ואולי בשורה התחתונה יצא משתלם יותר

אל תתלונן, תתחרה

יתרונות פוליסת חסכון:
מעבר מסלולים ללא אירוע מס, קצת ניכוי מס לבעלי הכנסות נמוכות, דמי ניהול לפעמים סבירים אם יש קבוצה או מועדון או משהו, בניגוד לגמל להשקעה אין תקרת הפקדות שנתית.

חסרונות ביחס לגמל להשקעה:
אין אפשרות מעבר בין חברות ללא מס (אבל מי יודע מתי כבר יאפשרו את בפועל בגמל להשקעה), נראה לי שבגמל"ה אפשר להפוך לקצבה?

קצת דיון בנושא כאן.

ומפורט שם כמה אחוז להוצאות הנהלה פנימיות בפירוש, שווה לבדוק גם את הרובד השלישי...
התשואה השנתית כבר משקללת את זה, זה לא נלקח בנוסף לדמי הניהול הרשמיים.

נערך לאחרונה ב:
מי מכריח אותך?
הם עסק
לא רוצה ניהול, תנהל בעצמך

אם אני מנהל בעצמי אני צריך לשלם מסים. שזה לא בעיה כמובן, צריך לשלם מסים. אבל למה אם אני נותן לבית השקעות לנהל לי ״פוליסה״ אני זכאי לדחיית מס עד הפדיון, אפילו אם אני עובר בין בתי השקעות? למה המדינה מסבסדת את המוצר הזה?

אם אני מנהל בעצמי אני צריך לשלם מסים. שזה לא בעיה כמובן, צריך לשלם מסים. אבל למה אם אני נותן לבית השקעות לנהל לי ״פוליסה״ אני זכאי לדחיית מס עד הפדיון, אפילו אם אני עובר בין בתי השקעות? למה המדינה מסבסדת את המוצר הזה?
אני מניח שזה קשור לעובדה שחברות הביטוח הגיעו להסכם עם מס הכנסה על פיו הן תבצענה מעקב על הכספים שנכנסים אל הקופות, תצבע את הכסף (מה חייב במיסןי, מה פטור), תגביל את השימוש בכסף על פי הרגולציות (למשל אם אתה בוחר במסלול בניהול אישי, חברת הביטוח אמורה לוודא שאתה לא שם את כל הכסף במניה אחת) ובתמורה חברות הביטוח מקבלות דמי ניהול (על הניהול שהן עושות בעיקר מול מס הכנסה)

אני מניח שזה קשור לעובדה שחברות הביטוח הגיעו להסכם עם מס הכנסה על פיו הן תבצענה מעקב על הכספים שנכנסים אל הקופות, תצבע את הכסף (מה חייב במיסןי, מה פטור), תגביל את השימוש בכסף על פי הרגולציות (למשל אם אתה בוחר במסלול בניהול אישי, חברת הביטוח אמורה לוודא שאתה לא שם את כל הכסף במניה אחת) ובתמורה חברות הביטוח מקבלות דמי ניהול (על הניהול שהן עושות בעיקר מול מס הכנסה)

אם היתה אפשרות לניהול אישי עם אותה הטבה זה היה פחות מפריע לי. זה מאוד נוח לבתי ההשקעות שיש להם מכשיר השקעה נזיל מוגן מס, בזמן שהתחרות שלהם (ניהול עצמאי, תיקים מנוהלים, קרנות גידור, פריווט אקוויטי וכ'ו) נאלצת לשלם מס שוטף.

במקרה של פנסיה אני מבין את הרציונל. אבל שם לפחות דמי הניהול נמוכים מאוד ויש גם אפשרות לקופת גמל IRA עם הטבות דומות.

אם היתה אפשרות לניהול אישי עם אותה הטבה זה היה פחות מפריע לי. זה מאוד נוח לבתי ההשקעות שיש להם מכשיר השקעה נזיל מוגן מס, בזמן שהתחרות שלהם (ניהול עצמאי, תיקים מנוהלים, קרנות גידור, פריווט אקוויטי וכ'ו) נאלצת לשלם מס שוטף.

במקרה של פנסיה אני מבין את הרציונל. אבל שם לפחות דמי הניהול נמוכים מאוד ויש גם אפשרות לקופת גמל IRA עם הטבות דומות.
כמו שהשם מרמז, ה״ייעוד״ של הקופות ה״נזילות״ הללו הוא לעבות את הפנסיה.
כלומר, למדינה יש אינטרס לתת תמריץ מס, אבל הם לא רוצים להתעסק בbookkeeping אז הם נותנים לחברות הביטוח לעשות את זה ומרשים להם לקחת עמלה בשביל לעשות את זה.

יכול להעביר תיק השקעות מנוהל עצמאית בין ברוקרים ואז תקבל ד"נ נמוכים יותר...

לא עוזר לך עם דיבידנדים ועם שינוי הקצאה/איזון.
בפוליסת חסכון בקרנות האמריקאיות לא מנוכה מס במקור לאמריקאים ובאיריות לא מנוכה גם? שינוימהקצאה/איזון עושים עם הפקדות חדשות ולא מכירה וזה לא קדוש...

בפוליסת חסכון בקרנות האמריקאיות לא מנוכה מס במקור לאמריקאים ובאיריות לא מנוכה גם?
בפוליסת חיסכון אין לך שום יכולת לקבוע באיזה קרנות.

ברמת הקרן הם ממוסים כמו חברה ישראלית, אז 25% מס במקור על האמריקאיות ואני מניח 15% על איריות. אבל הרוב מחזיקות קרנות ישראליות.

שינוימהקצאה/איזון עושים עם הפקדות חדשות ולא מכירה וזה לא קדוש..
השוק נפל עכשיו 50% ואתה בא עם ההפקדה החודשית של 3000 שקל.

וזה לא קדוש..
ברמה של 5-10 אחוז, מסכים. אבל הרוב המוחלט של האנשים נכשלים בחיסכון בגלל טעוית שנובעות מלחץ בעת ירידות. אז להם הייתי אומר זזה סופר קדוש.

בפוליסת חיסכון אין לך שום יכולת לקבוע באיזה קרנות.

ברמת הקרן הם ממוסים כמו חברה ישראלית, אז 25% מס במקור על האמריקאיות ואני מניח 15% על איריות. אבל הרוב מחזיקות קרנות ישראליות.
אז מה היתרון של מיסוי דיבידנדים בפוליסה שדברת עליו לעומת חשבון עצמאי?
ברמה של 5-10 אחוז, מסכים. אבל הרוב המוחלט של האנשים נכשלים בחיסכון בגלל טעוית שנובעות מלחץ בעת ירידות. אז להם הייתי אומר זזה סופר קדוש.
הלחץ הוא שבעת ירידות הם מוכרים מניות? האיזון שאתה מדבר עליו הוא שיהיה נגיד עשרים אחוז מזומן או אג"ח שיקטין את ממדי ירידת המניות?

אז מה היתרון של מיסוי דיבידנדים בפוליסה שדברת עליו לעומת חשבון עצמאי?
כל מה שקורה בפנים נשאר בפנים.
זה אומר שלא צריך להגיש דוחות שנתיים, יש צבירה של הדיבידנדים אחרי מס (דחייה של 10% במקרה של איריות).
וכמובן דחייה על כל שינוי שמבוצע בתיק (פחות רלוונטי למשקיע סולידי).

הלחץ הוא שבעת ירידות הם מוכרים מניות?
זה קורה, וזה אחד הסיבות הכי גדולות שתשואות המשקיעים נמוך משמעותית מתשואת הקרנות שהם רוכשים.

האיזון שאתה מדבר עליו הוא שיהיה נגיד עשרים אחוז מזומן או אג"ח שיקטין את ממדי ירידת המניות?
איזון זה עבור מי שיש לו תיק שהוא משולב מניות ואגח.
אחת לתקופה או לפי חריגה מהאחוז המוקצה ביותר מ5-10 אחוז.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כל מה שקורה בפנים נשאר בפנים.
זה אומר שלא צריך להגיש דוחות שנתיים, יש צבירה של הדיבידנדים אחרי מס (דחייה של 10% במקרה של איריות).
זה גם קורה בחשבון עצמאי
וכמובן דחייה על כל שינוי שמבוצע בתיק (פחות רלוונטי למשקיע סולידי).
בחשבון עצמאי ישלמו יותר על עמלות מכירה וקניה?אם נמכר ונקנה חדש במקומו בחשבון עצמאי גם יש דחית מס כי אין משיכה בפועל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ הלוואה על חשבון "פוליסה פיננסית"? צרכנות פיננסית 4
F מיסוי בעת פדיון פוליסה ביטוח חיים מיסים 7
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס שוק ההון 17
U הצגת פרטי פוליסה והיסטוריה של תביעות, בחשבון של המבוטח באתר חברת הביטוח צרכנות פיננסית 2
ה לבעלי פוליסה בסט אינבסט של הכשרה חברה לביטוח - מרוצים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O העברת פוליסה הפרשית לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L פוליסה וגמל להשקעה אל מול תיק השקעות עצמאי שוק ההון 3
P אחוז מס אפקטיבי שונה בין משיכות מאותה פוליסה? צרכנות פיננסית 0
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
A המרת פוליסה הונית לקצבתית לפי איזה מקדם צרכנות פיננסית 2
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17
M משכנתא פיננסית / Annuity נדל"ן 19
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y בניית אסטרטגיה פיננסית יומני מסע אישיים 2
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
T מעורבות פיננסית נמוכה של בת הזוג אוף טופיק 63
ק אוריינות פיננסית פוסטים מאיכות נמוכה 2
גרהם קידום אוריינות פיננסית במסגרת התנדבותית התפתחות אישית 22
E אפס השכלה פיננסית. איך מתחילים? אוף טופיק 4
איש ירח עצמאות פיננסית לתינוקות שלך דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 27
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
K פיתוח השכלה פיננסית התפתחות אישית 0
M התייעצות פיננסית רכישת דירה VS דירה להשקעה שוק ההון 4
א זמן מת בצבא - מחפש ספרים או בלוגים מומלצים להשכלה פיננסית התפתחות אישית 5
MichaelScott על פרשת דרכים פיננסית יומני מסע אישיים 277
amidar התייעצות פיננסית לגבי משכנתא, השקעה והלוואה. צרכנות פיננסית 2
O אחרי פגישה עם יועץ פנסיוני עלתה אפשרות להשקעה בפוליסות פיננסית, דעתכם שוק ההון 51
F איטליה - התנהלות פיננסית צרכנות פיננסית 18
S התחלת השקעה פיננסית שוק ההון 6
ט סימולציית פעילות פיננסית מגיל 21 עד 40 צרכנות פיננסית 0
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
amidar דוגמא (יפה?) ללימוד התנהלות פיננסית כבר מהבית... צרכנות פיננסית 5
oz1987 המרכז להשכלה פיננסית התפתחות אישית 4
F קורס התנהלות פיננסית אקדמאית צרכנות פיננסית 0
de dud לגור בשכירות תמורת עצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
Espresso התנהלות פיננסית בחו"ל צרכנות פיננסית 4
לא חשוב שמות ראיונות לפעילות קבוצתית העוסקת בהתנהלות פיננסית אוף טופיק 0
ה דרך פיננסית חדשה ושאלות יומני מסע אישיים 25
S עצה להמשך התנהלות פיננסית שוק ההון 53
הק995 צרכנות פיננסית חלופית - האין-פנסיה של ליאור דיין צרכנות פיננסית 0
R מסע לחירות פיננסית בגיל צעיר יומני מסע אישיים 23
c881 ואתה רצית שמשרד החינוך ילמדו "אוריינות פיננסית" צרכנות פיננסית 3
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22

נושאים דומים

Back
למעלה