• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס

Ortal

משתמש רשום
דירוג
0
היי!
היועץ השקעות שלי הציע לי לקנות תוכנית חיסכון של בלאקרוק (מסלול כללי) דרך הפניקס.

יש לי מסחר עצמאי במיטב דש- ששם יש לי כבר קרן מחקה מדד של בלאקרוק- ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF.

השאלה שלי- האם אני יכולה לקנות במסחר עצמאי את מה שהפניקס הציעו לי (קרן/פוליסה של בלאקרוק במסלול כללי) ואם כן מה המספר שלה שאוכל לחפש אותה במיטב טרייד?
או שאני יכולה לקנות במסחר עצמאי רק את הקרן מחקה מדד של בלאקרוק (כמו שכבר יש לי)?
תודה תודה!

היועץ השקעות שלי הציע לי לקנות תוכנית חיסכון של בלאקרוק (מסלול כללי) דרך הפניקס.
ברור
יודעת כמה הוא מרוויח על זה?
גם אני אמליץ לך את זה אם תשקיעי דרכי

לא חושב שאפשר למצוא את המסלול הכללי שלהם בתור ני"ע בודד.

אם אין לך הטבות על הכנסה מריבית לפי סעיפים 125ד ו/או 125ה, אז אני לא רואה סיבה סבירה לחסוך בפוליסת חסכון.

ברור
יודעת כמה הוא מרוויח על זה?
גם אני אמליץ לך את זה אם תשקיעי דרכי
השאלה בעצם זה איך אני יכולה לקנות את זה או משהו מקביל לזה באופן עצמאי?

אם אני יכולה לקנות את המסלול הכללי של בלאקרוק בתור ני״ע שאני יכולה לקנות אותו באופן עצמאי דרך מיטב דש טרייד. ואם כן, אז מה המספר/שם של זה.

השאלה האמיתית היא למה שתרצי לקנות את זה. כי הוא המליץ? למה הוא המליץ? מה היתרונות?

אם יש לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - יתכן מאוד שתוכלי לחקות אותו בעצמך בזול בעזרת קרנות פשוטות של בלאקרוק. תפרטי כאן.
ואם אין לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - למה שתרצי בכלל להשקיע בחתול בשק הזה?

השאלה האמיתית היא למה שתרצי לקנות את זה. כי הוא המליץ? למה הוא המליץ? מה היתרונות?

אם יש לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - יתכן מאוד שתוכלי לחקות אותו בעצמך בזול בעזרת קרנות פשוטות של בלאקרוק. תפרטי כאן.
ואם אין לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - למה שתרצי בכלל להשקיע בחתול בשק הזה?
תודה.
היועץ הזה המליץ בעקבות התשואות והמידע על בלאקרוק.
אני יודעת רק את התמהיל של המסלול באחוזים של כל מרכיב אבל לא מה קונים בפרוטרוט.

יש לי חשבון מסחר עצמאי (יש לי שם קרן מחקה אחת) אבל לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.

היועץ הזה המליץ בעקבות התשואות והמידע על בלאקרוק.
תשואות העבר לא מעידות על תשואות העתיד. אם זה היה ככה, כולם היו משקיעים בדבר אחד.
מה עם בלאקרוק? לבלאקרוק יש הילת מותג כי היא חברת הניהול הציבורית הגדולה ביותר, בפער.
גם סופרסל היא חברת קמעונאות מובילה, זה אומר שמוצריה טובים יותר? תלוי במוצר.

לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.

אני יודעת רק את התמהיל של המסלול באחוזים של כל מרכיב אבל לא מה קונים בפרוטרוט.
אז אולי תתחילי בלפרט את האחוזים של המסלול. איך נדע אנחנו?

סביר להניח שלכל הקצאה אחוזית, יש קרן כללית של בלאקרוק שנותנת מענה דומה.
בלאקרוק די מרובעים בפתרונות הפשוטים שלהם... יועצים גורמים לך לחשוב שמה שהם מציעים לך זה משהו משהו, כי הרי את מאוד מיוחדת וזה "ממש רק בשבילך".
אבל הקרנות הפשוטות, בלי מיני תחכומים, די דומות בין מנפיקים באחזקות שלהן, ולבלאקרוק (וואנגארד) זה עוד יותר נכון, כי הן מאוד מפוזרות ו"טיפשות" (טיפש זה טוב כאן).

לא הבנתי פשוט איך התמהיל הכללי הזה יכול לעזור לי לדעת מה לקנות כדי להשקיע באופן עצמאי, אבל שוב אני לא מבינה בזה וזו הסיבה לשאלה הראשונה שלי- אם לקנות את זה דרך הפניקס או לקנות עצמאית ואם כן מה ספציפית כדאי לי לבדוק לקנות.

מתוך המידע שהפניקס מציגים- מספר אוצר 13644
36%- אג״ח קונצרני סחיר ותעודות סל אגחיות
4%- נכסים אחרים
60%- מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות.

מתוך המידע שהפניקס מציגים- מספר אוצר 13644
36%- אג״ח קונצרני סחיר ותעודות סל אגחיות
4%- נכסים אחרים
60%- מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות.
אכן מעומעם. או סתם כי לכאורה הצורך בשקיפות לא חשוב כל כך, או אולי לכאורה בכוונה - כדי שלא תוכלי לחקות אותו לבד.

יש לי הצעה חלופית בשבילך - קרן אחרת שחברת רדרוק מוכרת.
יש בה 66% מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות (אפילו פסיק לא טרחו לשים), ו-33% אג"ח קונצרני וקרנות אג"ח. 1% - נכסים שונים ואחרים, שונות וכו'.
מה דעתך? תקני את הקרן הזאת? אומרים שהיא משהו משהו. אני לא ממליץ, אני רק מציע.

בקיצור, או שאת יודעת מה את קונה, וסומכת על עצמך ומקווה לטוב, או שאת סומכת על מישהו אחר שיחליט בשבילך - תמורת דמי ניהול שמנים.
הקרן הנ"ל היא דרך יועץ, מישהו גוזר כאן קופון, ואת לא באמת יודעת במה את משקיעה.

אכן מעומעם. או סתם כי לכאורה הצורך בשקיפות לא חשוב כל כך, או אולי לכאורה בכוונה - כדי שלא תוכלי לחקות אותו לבד.

יש לי הצעה חלופית בשבילך - קרן אחרת שחברת רדרוק מוכרת.
יש בה 66% מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות (אפילו פסיק לא טרחו לשים), ו-33% אג"ח קונצרני וקרנות אג"ח. 1% - נכסים שונים ואחרים, שונות וכו'.
מה דעתך? תקני את הקרן הזאת? אומרים שהיא משהו משהו. אני לא ממליץ, אני רק מציע.

בקיצור, או שאת יודעת מה את קונה, וסומכת על עצמך ומקווה לטוב, או שאת סומכת על מישהו אחר שיחליט בשבילך - תמורת דמי ניהול שמנים.
הקרן הנ"ל היא דרך יועץ, מישהו גוזר כאן קופון, ואת לא באמת יודעת במה את משקיעה.

אני שומעת ממה שאתה כותב פה ציניות שמאוד מוגזמת ומיותרת בעיניי. לדעתי כתבתי בצורה מאוד בהירה ופשוטה את השאלה שלי. התשובה שלך נכונה במהותה אבל לא מה ששאלתי.

לשאלתך: את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.

מה שניסו אחרים לומר לך - למה שתרצי לעשות דבר כזה? פוליסת חיסכון היא מוצר נחות, בטח למי שיש לו תיק עצמאי ואין לו הטבות מס.

יש לי חשבון מסחר עצמאי (יש לי שם קרן מחקה אחת) אבל לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.
לא נדרש ידע וניסיון רב כדי לחלק את הכסף בין קרן מחקה מדד מניות מפוזר וקרן סולידית אג"ח/כספית, לפי העדפות הסיכון שלך.
ההיסטוריה מוכיחה שקרן כללית שהומלצה ע"י מנהל השקעות אקראי בד"כ לא תשיג תוצאות טובות יותר בטווח הארוך (לאחר ד"נ).
את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.
יש דיווחים תקופתיים על הרכב הנכסים.

לשאלתך: את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.

מה שניסו אחרים לומר לך - למה שתרצי לעשות דבר כזה? פוליסת חיסכון היא מוצר נחות, בטח למי שיש לו תיק עצמאי ואין לו הטבות מס.
אני תהיתי אם אפשר לקנות את הפוליסה כשלעצמה במסחר עצמאי. מניחה שלא.

וגם בשאלה, איפה אני יכולה לראות ני״ע שכדאי לי לבחון אם לקנות אותם? אם יועץ הוא תמיד מוטה השאלה למי אני יכולה לפנות בדברים מהסוג הזה ?

וגם בשאלה, איפה אני יכולה לראות ני״ע שכדאי לי לבחון אם לקנות אותם? אם יועץ הוא תמיד מוטה השאלה למי אני יכולה לפנות בדברים מהסוג הזה ?
למייק (חפשי הסולידית מייק).
אני שומעת ממה שאתה כותב פה ציניות שמאוד מוגזמת ומיותרת בעיניי. לדעתי כתבתי בצורה מאוד בהירה ופשוטה את השאלה שלי. התשובה שלך נכונה במהותה אבל לא מה ששאלתי.

אין שום ציניות והיא בטח לא מוגזמת. ככה זה, את לא יכולה "לפנות" לאף אחד. אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. אם היה כזה, הוא היה מיליארדר לא?
שיעור ראשון בהשקעה הוא פיזור. בגלל שאת לא יודעת כלום, כולנו, קונים מכמה שיותר חלקי השוק. ובצורה הכי קלה - קרן סל מחקה מדד רחב של מאות מניות. כמו שיש לך כבר.
משום מה את מתעקשת לקנות קרן מפוזרת שמישהו המליץ לך עליה, מישהו בעל אינטרס. את לא מרוויחה פה עוד פיזור, את רק מפסידה פה דמי ניהול

יש דיווחים תקופתיים על הרכב הנכסים.
נכון, באיחור. אפשר להסתכל עליהם ולנסות להשוות לקרנות מחקות אחרות. אבל זה לא אומר איזה הרכב יהיה בעתיד.

אני תהיתי אם אפשר לקנות את הפוליסה כשלעצמה במסחר עצמאי. מניחה שלא
את צודקת, את לא יכולה.

אני חושב שהשם "יועץ" הוא מטעה פה. השם הנכון הוא "איש המכירות של בית ההשקעות ".

החלופות הן או ללמוד לבד ולהבין מה עושים, או לפנות לייעוץ בלתי תלוי, ולשלם ליועץ מכספך, כך שהאינטרס שלו הוא שהלקוחה שלו תהיה מרוצה. לאדם כזה יש רישיון ייעוץ השקעות, בניגוד ל"יועץ" של בית ההשקעות שיש לו רישיון שיווק השקעות.

קל לראות מהרישיון, מי לטובתך, ומי בא למכור לך מוצר שמיטיב עם מישהו אחר.

או לפנות לייעוץ בלתי תלוי, ולשלם ליועץ מכספך, כך שהאינטרס שלו הוא שהלקוחה שלו תהיה מרוצה.
שזה, בעצם, מה שיש פה. כל הסיבוב הזה כדי לקבל את אותה תשובה שיתן לה כל יועץ עצמאי רציני - אף אחד לא יודע מה יקרה. הכי חשוב - לפזר השקעה, רצוי במדד.
כמובן, היועץ יכול לבנות לה תמהיל מסויים להשקעה - כזה שכנראה לא ינצח את המדד (מדד 500 החברות הגדולות בארה"ב - זה שהיא כבר משקיעה בו, או מדד מניות כל העולם).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מסוי על קרן השתלמות.... שוק ההון 29
א האם יש קרן אג"ח קונצרני במח"מ קצר ודירוג גבוהה ? שוק ההון 2
G מחפש קרן שנסחרת בארץ ודומה לVB שוק ההון 20
I האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לעצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
oferM יעוץ קצר לגבי קרן כספית שוק ההון 3
א היי , הכנתי אקסל שאומר מה עדיף, קרן כספית או פק"מ שוק ההון 0
מ מדד עולה אבל קרן יורדת? שוק ההון 3
ה עיכוב שיוך הפקדות קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש קרן עולמית 100% שוק ההון 9
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א השקעה בש"ח ב IB במסלול דמוי קרן כספית שוק ההון 3
ה פתיחת קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
olehadash משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
R קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 1
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
מ קרן סל העוקבת רק אחרי החוזים העתידיים על הS&P שוק ההון 0
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 7
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מכירת קרן כספית שוק ההון 1
א קרן כספית - חישוב ערך המדד \ אינפלציה שוק ההון 5
avivaviv מתלבט בין קרן 1159169 לבין 1159235 פוסטים מאיכות נמוכה 0
TheTieMan קרן כספית שקלית - אני סתם מחזיק שם יותר מדיי? שוק ההון 9
Lamur קרן השתלמות של פנסיונר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D קרן צוברת מניות dividend aristocrats? שוק ההון 1
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
E קרן השתלמות IRA ועמלות שוק ההון 12
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
ד כיצד קרן סל של ביטקוין משמשת כ"זהב דיגיטלי" ? השקעות אלטרנטיביות 8
א קרן שקלית בבנק שוק ההון 8
ד מה מיוחד בניסיון של בלקרוק לאשר קרן סל של ביטקוין ? השקעות אלטרנטיביות 5
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S קרן כספית עבור אזרח אירופאי שוק ההון 29
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
U קרן כספית - שקלית מול דולרית (מה השיקולים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13