• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס

• פותח הנושא פותח הנושא Ortal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ortal

משתמש רשום
דירוג
0
היי!
היועץ השקעות שלי הציע לי לקנות תוכנית חיסכון של בלאקרוק (מסלול כללי) דרך הפניקס.

יש לי מסחר עצמאי במיטב דש- ששם יש לי כבר קרן מחקה מדד של בלאקרוק- ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF.

השאלה שלי- האם אני יכולה לקנות במסחר עצמאי את מה שהפניקס הציעו לי (קרן/פוליסה של בלאקרוק במסלול כללי) ואם כן מה המספר שלה שאוכל לחפש אותה במיטב טרייד?
או שאני יכולה לקנות במסחר עצמאי רק את הקרן מחקה מדד של בלאקרוק (כמו שכבר יש לי)?
תודה תודה!

היועץ השקעות שלי הציע לי לקנות תוכנית חיסכון של בלאקרוק (מסלול כללי) דרך הפניקס.
ברור
יודעת כמה הוא מרוויח על זה?
גם אני אמליץ לך את זה אם תשקיעי דרכי

לא חושב שאפשר למצוא את המסלול הכללי שלהם בתור ני"ע בודד.

אם אין לך הטבות על הכנסה מריבית לפי סעיפים 125ד ו/או 125ה, אז אני לא רואה סיבה סבירה לחסוך בפוליסת חסכון.

ברור
יודעת כמה הוא מרוויח על זה?
גם אני אמליץ לך את זה אם תשקיעי דרכי
השאלה בעצם זה איך אני יכולה לקנות את זה או משהו מקביל לזה באופן עצמאי?

אם אני יכולה לקנות את המסלול הכללי של בלאקרוק בתור ני״ע שאני יכולה לקנות אותו באופן עצמאי דרך מיטב דש טרייד. ואם כן, אז מה המספר/שם של זה.

השאלה האמיתית היא למה שתרצי לקנות את זה. כי הוא המליץ? למה הוא המליץ? מה היתרונות?

אם יש לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - יתכן מאוד שתוכלי לחקות אותו בעצמך בזול בעזרת קרנות פשוטות של בלאקרוק. תפרטי כאן.
ואם אין לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - למה שתרצי בכלל להשקיע בחתול בשק הזה?

השאלה האמיתית היא למה שתרצי לקנות את זה. כי הוא המליץ? למה הוא המליץ? מה היתרונות?

אם יש לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - יתכן מאוד שתוכלי לחקות אותו בעצמך בזול בעזרת קרנות פשוטות של בלאקרוק. תפרטי כאן.
ואם אין לך מידע על ההרכב של המסלול הזה - למה שתרצי בכלל להשקיע בחתול בשק הזה?
תודה.
היועץ הזה המליץ בעקבות התשואות והמידע על בלאקרוק.
אני יודעת רק את התמהיל של המסלול באחוזים של כל מרכיב אבל לא מה קונים בפרוטרוט.

יש לי חשבון מסחר עצמאי (יש לי שם קרן מחקה אחת) אבל לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.

היועץ הזה המליץ בעקבות התשואות והמידע על בלאקרוק.
תשואות העבר לא מעידות על תשואות העתיד. אם זה היה ככה, כולם היו משקיעים בדבר אחד.
מה עם בלאקרוק? לבלאקרוק יש הילת מותג כי היא חברת הניהול הציבורית הגדולה ביותר, בפער.
גם סופרסל היא חברת קמעונאות מובילה, זה אומר שמוצריה טובים יותר? תלוי במוצר.

לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.

אני יודעת רק את התמהיל של המסלול באחוזים של כל מרכיב אבל לא מה קונים בפרוטרוט.
אז אולי תתחילי בלפרט את האחוזים של המסלול. איך נדע אנחנו?

סביר להניח שלכל הקצאה אחוזית, יש קרן כללית של בלאקרוק שנותנת מענה דומה.
בלאקרוק די מרובעים בפתרונות הפשוטים שלהם... יועצים גורמים לך לחשוב שמה שהם מציעים לך זה משהו משהו, כי הרי את מאוד מיוחדת וזה "ממש רק בשבילך".
אבל הקרנות הפשוטות, בלי מיני תחכומים, די דומות בין מנפיקים באחזקות שלהן, ולבלאקרוק (וואנגארד) זה עוד יותר נכון, כי הן מאוד מפוזרות ו"טיפשות" (טיפש זה טוב כאן).

לא הבנתי פשוט איך התמהיל הכללי הזה יכול לעזור לי לדעת מה לקנות כדי להשקיע באופן עצמאי, אבל שוב אני לא מבינה בזה וזו הסיבה לשאלה הראשונה שלי- אם לקנות את זה דרך הפניקס או לקנות עצמאית ואם כן מה ספציפית כדאי לי לבדוק לקנות.

מתוך המידע שהפניקס מציגים- מספר אוצר 13644
36%- אג״ח קונצרני סחיר ותעודות סל אגחיות
4%- נכסים אחרים
60%- מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות.

מתוך המידע שהפניקס מציגים- מספר אוצר 13644
36%- אג״ח קונצרני סחיר ותעודות סל אגחיות
4%- נכסים אחרים
60%- מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות.
אכן מעומעם. או סתם כי לכאורה הצורך בשקיפות לא חשוב כל כך, או אולי לכאורה בכוונה - כדי שלא תוכלי לחקות אותו לבד.

יש לי הצעה חלופית בשבילך - קרן אחרת שחברת רדרוק מוכרת.
יש בה 66% מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות (אפילו פסיק לא טרחו לשים), ו-33% אג"ח קונצרני וקרנות אג"ח. 1% - נכסים שונים ואחרים, שונות וכו'.
מה דעתך? תקני את הקרן הזאת? אומרים שהיא משהו משהו. אני לא ממליץ, אני רק מציע.

בקיצור, או שאת יודעת מה את קונה, וסומכת על עצמך ומקווה לטוב, או שאת סומכת על מישהו אחר שיחליט בשבילך - תמורת דמי ניהול שמנים.
הקרן הנ"ל היא דרך יועץ, מישהו גוזר כאן קופון, ואת לא באמת יודעת במה את משקיעה.

אכן מעומעם. או סתם כי לכאורה הצורך בשקיפות לא חשוב כל כך, או אולי לכאורה בכוונה - כדי שלא תוכלי לחקות אותו לבד.

יש לי הצעה חלופית בשבילך - קרן אחרת שחברת רדרוק מוכרת.
יש בה 66% מניות אופציות ותעודות סל מנייתיות (אפילו פסיק לא טרחו לשים), ו-33% אג"ח קונצרני וקרנות אג"ח. 1% - נכסים שונים ואחרים, שונות וכו'.
מה דעתך? תקני את הקרן הזאת? אומרים שהיא משהו משהו. אני לא ממליץ, אני רק מציע.

בקיצור, או שאת יודעת מה את קונה, וסומכת על עצמך ומקווה לטוב, או שאת סומכת על מישהו אחר שיחליט בשבילך - תמורת דמי ניהול שמנים.
הקרן הנ"ל היא דרך יועץ, מישהו גוזר כאן קופון, ואת לא באמת יודעת במה את משקיעה.

אני שומעת ממה שאתה כותב פה ציניות שמאוד מוגזמת ומיותרת בעיניי. לדעתי כתבתי בצורה מאוד בהירה ופשוטה את השאלה שלי. התשובה שלך נכונה במהותה אבל לא מה ששאלתי.

לשאלתך: את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.

מה שניסו אחרים לומר לך - למה שתרצי לעשות דבר כזה? פוליסת חיסכון היא מוצר נחות, בטח למי שיש לו תיק עצמאי ואין לו הטבות מס.

יש לי חשבון מסחר עצמאי (יש לי שם קרן מחקה אחת) אבל לצערי הרב אני לא יודעת לחקות את מה שיש במסלול הכללי הזה של בלאקרוק, אין לי את הידע והניסיון הזה.
לא נדרש ידע וניסיון רב כדי לחלק את הכסף בין קרן מחקה מדד מניות מפוזר וקרן סולידית אג"ח/כספית, לפי העדפות הסיכון שלך.
ההיסטוריה מוכיחה שקרן כללית שהומלצה ע"י מנהל השקעות אקראי בד"כ לא תשיג תוצאות טובות יותר בטווח הארוך (לאחר ד"נ).
את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.
יש דיווחים תקופתיים על הרכב הנכסים.

לשאלתך: את לא יכולה לקנות עצמאית את התוכן של הפוליסה, את לא יודעת מה היא מכילה.

מה שניסו אחרים לומר לך - למה שתרצי לעשות דבר כזה? פוליסת חיסכון היא מוצר נחות, בטח למי שיש לו תיק עצמאי ואין לו הטבות מס.
אני תהיתי אם אפשר לקנות את הפוליסה כשלעצמה במסחר עצמאי. מניחה שלא.

וגם בשאלה, איפה אני יכולה לראות ני״ע שכדאי לי לבחון אם לקנות אותם? אם יועץ הוא תמיד מוטה השאלה למי אני יכולה לפנות בדברים מהסוג הזה ?

וגם בשאלה, איפה אני יכולה לראות ני״ע שכדאי לי לבחון אם לקנות אותם? אם יועץ הוא תמיד מוטה השאלה למי אני יכולה לפנות בדברים מהסוג הזה ?
למייק (חפשי הסולידית מייק).
אני שומעת ממה שאתה כותב פה ציניות שמאוד מוגזמת ומיותרת בעיניי. לדעתי כתבתי בצורה מאוד בהירה ופשוטה את השאלה שלי. התשובה שלך נכונה במהותה אבל לא מה ששאלתי.

אין שום ציניות והיא בטח לא מוגזמת. ככה זה, את לא יכולה "לפנות" לאף אחד. אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. אם היה כזה, הוא היה מיליארדר לא?
שיעור ראשון בהשקעה הוא פיזור. בגלל שאת לא יודעת כלום, כולנו, קונים מכמה שיותר חלקי השוק. ובצורה הכי קלה - קרן סל מחקה מדד רחב של מאות מניות. כמו שיש לך כבר.
משום מה את מתעקשת לקנות קרן מפוזרת שמישהו המליץ לך עליה, מישהו בעל אינטרס. את לא מרוויחה פה עוד פיזור, את רק מפסידה פה דמי ניהול

יש דיווחים תקופתיים על הרכב הנכסים.
נכון, באיחור. אפשר להסתכל עליהם ולנסות להשוות לקרנות מחקות אחרות. אבל זה לא אומר איזה הרכב יהיה בעתיד.

אני תהיתי אם אפשר לקנות את הפוליסה כשלעצמה במסחר עצמאי. מניחה שלא
את צודקת, את לא יכולה.

אני חושב שהשם "יועץ" הוא מטעה פה. השם הנכון הוא "איש המכירות של בית ההשקעות ".

החלופות הן או ללמוד לבד ולהבין מה עושים, או לפנות לייעוץ בלתי תלוי, ולשלם ליועץ מכספך, כך שהאינטרס שלו הוא שהלקוחה שלו תהיה מרוצה. לאדם כזה יש רישיון ייעוץ השקעות, בניגוד ל"יועץ" של בית ההשקעות שיש לו רישיון שיווק השקעות.

קל לראות מהרישיון, מי לטובתך, ומי בא למכור לך מוצר שמיטיב עם מישהו אחר.

או לפנות לייעוץ בלתי תלוי, ולשלם ליועץ מכספך, כך שהאינטרס שלו הוא שהלקוחה שלו תהיה מרוצה.
שזה, בעצם, מה שיש פה. כל הסיבוב הזה כדי לקבל את אותה תשובה שיתן לה כל יועץ עצמאי רציני - אף אחד לא יודע מה יקרה. הכי חשוב - לפזר השקעה, רצוי במדד.
כמובן, היועץ יכול לבנות לה תמהיל מסויים להשקעה - כזה שכנראה לא ינצח את המדד (מדד 500 החברות הגדולות בארה"ב - זה שהיא כבר משקיעה בו, או מדד מניות כל העולם).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ב ביצועי ת"א 35 לבין ביצועי קרן אירית שוק ההון 18
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 5
Y פקדון דולרי/קרן כספית דולרית שוק ההון 6
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קיזוז רווח קרן כספית מול ההפסדים האחרונים. שוק ההון 4
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום שוק ההון 33
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
נ השקעה לטווח קצר לא קרן כספית שוק ההון 4
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35
O קרן KTF - שער קניה שוק ההון 5
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
ר קרן כספית שוק ההון 4
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
B Sp500 קרן ישראלית שוק ההון 14
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 17
E קרן גידור בנאמנות שוק ההון 0
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרן נאמנות בגידור שוק ההון 2
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה