• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עמלות מסחר עדכניות בבנקים בישראל

המשקיע הפסיבי

משתמש סולידי
דירוג
8
לא ראיתי פוסט עדכני בנושא הזה זמן רב ותהיתי אם הנושא השתפר ויש בנקים שנפל להם האסימון.
בנק הפועלים למשל מתחיל להציע עמלות מסחר שקרובות ולעיתים זולות יותר מברוקר (3$ מינימום לני״ע): https://www.bankhapoalim.co.il/he/capital-market/broker-fee?utm_source=chatgpt.com, וזה לפני התמקחויות.

האם מישהו השיג תנאים טובים יותר?
אני כרגע נמצא ב-IBI בישראל וב-IBKR בני״ע, אין ספק שיהיה הרבה יותר נוח לנהל תיק אחד בבנק אם המחירים יהיו שפויים.

אכן מדובר בתעריפון של המגזר העסקי.

אם מסתכלים בלקוחות פרטיים:
קניה מכירה ופדיון של ני"ע הנסחרים בחו"ל (כולל קניה מכירה שלא בוצעה):-מניות, אג"ח,קרנות נאמנות וקרנות זרות
פרק: ניירות ערך
נושא: שירותים נפוצים
תיאור הפעולה: קניה מכירה ופדיון של ני"ע הנסחרים בחו"ל (כולל קניה מכירה שלא בוצעה):-מניות, אג"ח,קרנות נאמנות וקרנות זרות
נכון ליום העסקים: 16/09/2025
סכום העסקה:

מינימום:
$25.00
סכום / שיעור:
0.90%
מקסימום:
$7,500.00
25 דולר מינימום לניירות זרים.
26 ש"ח למניות ישראליות אם אני זוכר נכון.

לא ראיתי פוסט עדכני בנושא הזה זמן רב ותהיתי אם הנושא השתפר ויש בנקים שנפל להם האסימון.
בנק הפועלים למשל מתחיל להציע עמלות מסחר שקרובות ולעיתים זולות יותר מברוקר (3$ מינימום לני״ע): https://www.bankhapoalim.co.il/he/capital-market/broker-fee?utm_source=chatgpt.com, וזה לפני התמקחויות.

אני כרגע נמצא ב-IBI בישראל וב-IBKR בני״ע, אין ספק שיהיה הרבה יותר נוח לנהל תיק אחד בבנק אם המחירים יהיו שפויים.
זה מפנה אותי לדף לגבי עמלת ברוקר,
חסר לך עמלות של קניה/מכירה ודמי ניהול/אחזקה(אלא אם הם אפס מוחלט, ואז זה פשוט WOW)

נראה לי שנכתב בעבר, שהבינלאומי (וגרורותיו כמו פאג"י) יכולים להציע דברים טובים לתיקים מעל חצי מליון/מליון.
כמו"כ דיסקונט עשה לאחרונה איזה מבצע נחמד לצעירים מתחת ל 26.

אפשר לראות עמלות ממוצעות לפי שווי תיק באתר של הבורסה: https://market.tase.co.il/he/market_data/trading_fees
נראה לי שנכתב בעבר, שהבינלאומי (וגרורותיו כמו פאג"י) יכולים להציע דברים טובים לתיקים מעל חצי מליון/מליון.
יכולים בטוח, אבל בפועל דמי ניהול ני"ע ממוצעים בבינלאומי לשווי תיק מעל 100 אלף ש"ח הם הכי גבוהים מבין הבנקים, בפער גדול (לא בדקתי מתחת ל-100 אלף).

אפשר לראות עמלות ממוצעות לפי שווי תיק באתר של הבורסה: https://market.tase.co.il/he/market_data/trading_fees

יכולים בטוח, אבל בפועל דמי ניהול ני"ע ממוצעים בבינלאומי לשווי תיק מעל 100 אלף ש"ח הם הכי גבוהים מבין הבנקים, בפער גדול (לא בדקתי מתחת ל-100 אלף).
אולי בגלל זה אפשר להתמקח איתם על תנאים מאוד טובים ;-)

זה סה"כ אומר שיש הרבה תמימים שמשקיעים בבינלאומי בלי להתמקח.
לא מוכיח על דבר בהקשר של האם ניתן לקבל שם הטבות משתלמות.

אפשר להשיג גם תנאים כמו בIB, הכל שאלה של כמה אתה רווחי לבנק וכמה כסף יש לך בבנק.
אני אישית הגעתי לתנאים מדהימים ממש בבנק.

אפשר להשיג גם תנאים כמו בIB, הכל שאלה של כמה אתה רווחי לבנק וכמה כסף יש לך בבנק.
הפתיע אותי מאוד שהבנק של הורי לא הסכים לתת להם למעשה כלום ושום דבר כשניסיתי להתמקח השבוע. הם לקחו אינספור הלוואות בתנאים הכי גרועים שיש. 2 משכנתאות גם כן בתנאים גרועים מאוד.

יש להם כמעט 400 אלף ש"ח עם הכספים שאני העברתי להם. אני מבין שזה לא הרבה, אך בהתחשב בריווחיות שלהם לבנק זה היה מאוד מפתיע.
שום הטבה. שום כלום.

הפתיע אותי מאוד שהבנק של הורי לא הסכים לתת להם למעשה כלום ושום דבר כשניסיתי להתמקח השבוע. הם לקחו אינספור הלוואות בתנאים הכי גרועים שיש. 2 משכנתאות גם כן בתנאים גרועים מאוד.
ענית לעצמך, הבנק הבין שההורים שלך פראיירים, למה שיבוא לקראתם?
בשביל לקבל תנאים טובים בבנק אתה צריך לעשות בדיוק את 2 הדברים שהם לא עושים:
1. שיבינו שאתה לא פראייר.
2. שיבינו שאתה עובד גם עם מתחרים שלהם.

אני עשיתי את 1+2 ואני מגיע לתנאים באמת חבל"ז בבנקים.

בינלאומי - יש את טופטרייד שמפרסמים עכשיו - עמלות נמוכות לכמה שנים. לאנשים מתחת לגיל 30 ותיק עד 200 אלף
דיסקונט - יש משהו חדש עם התחייבות ל10 שנים. עבור תיק מעל 500 אלף (משכורת יכולה להחליף גודל תיק)
וואןזירו - כל הזמן יש את הפרסומות שלהם. הרבה חינם עבור העברות של 10 אלף לחשבון (נראה שאמור לעבור גם אם לא משכורת)

ענית לעצמך, הבנק הבין שההורים שלך פראיירים, למה שיבוא לקראתם?
בשביל לקבל תנאים טובים בבנק אתה צריך לעשות בדיוק את 2 הדברים שהם לא עושים:
1. שיבינו שאתה לא פראייר.
2. שיבינו שאתה עובד גם עם מתחרים שלהם.

אני עשיתי את 1+2 ואני מגיע לתנאים באמת חבל"ז בבנקים.
עובד על זה :)
מיד לאחר השיחה העברתי 80,000 ש"ח למתחרים. אנסה לעשות שיחה נוספת בהמשך, אולי, למרות שבכנות אני לא רוצה לנסות.
לאחר מו"מ עם ההורים (ולאחר ששוחחתי איתם על SIPC) ההורים הפתיעו והסכימו שאפתח להם חשבון באינטרקטיב לאחר שהתנגדו זמן מה.
כל עוד הם מסכימים אין מבחינתי סיבה להתמקח.

היום, לראשונה בחייהם ההורים קנו נייר ערך ואותי זה ממש מרגש. כנראה אכתוב על זה ביומן מסע בהזדמנות.

עובד על זה :)
מיד לאחר השיחה העברתי 80,000 ש"ח למתחרים. אנסה לעשות שיחה נוספת בהמשך, אולי, למרות שבכנות אני לא רוצה לנסות.
לאחר מו"מ עם ההורים (ולאחר ששוחחתי איתם על SIPC) ההורים הפתיעו והסכימו שאפתח להם חשבון באינטרקטיב לאחר שהתנגדו זמן מה.
כל עוד הם מסכימים אין מבחינתי סיבה להתמקח.

היום, לראשונה בחייהם ההורים קנו נייר ערך ואותי זה ממש מרגש. כנראה אכתוב על זה ביומן מסע בהזדמנות.
במקומך הייתי שוקל ברוקר ישראלי, נראה לי מיותר IB אא"כ מעדיפים להחזיק כספים בחו"ל.

במקומך הייתי שוקל ברוקר ישראלי, נראה לי מיותר IB אא"כ מעדיפים להחזיק כספים בחו"ל.
הם מאוד חוששים ממעילות, התרסקויות (של הגופים, להלן בתי השקעות).
לאחר שגישרתי פערים (SPIC, הברוקר הגדול בעולם וכד') - הסכימו.
למשל לא היו מוכנים אפילו לשמוע על אקסלנס (כי לא הכירו), למרות שהסברתי להם שאקסלנס זה מבית הפניקס.

בכל אופן אין חיסרון באינטרקטיב, אני במילא מגיש להם דוח מס שנתי כי לאבא שלי יש 100% נכות.
אני גם מעדיף שיגעו כמה שפחות, באינטרקטיב יש אפשרות של התחברות במצב קריאה בלבד שזה נהדר עבורם.

בכל אופן קצת סוטה מנושא השרשור אז אעצור כאן, מחילה.

אפילו לא בTOP 10.
אני מניח שהכללת בנקים וחברות המציעות מדדים (כמו בלקרוק למשל)?
אם מסתכלים על ברוקרים למסחר והשקעות בלבד ומחריגים את אותם בנקים וחברות, אינרטקטיב הוא הברוקר הבינלאומי "פר אקסלנס" הגדול בעולם למיטב ידיעתי.

התנהלות מוזרה בבנק לאומי.

יש סכום משמעותי בחשבון עו"ש קיים. אני מניח שהם יודעים את זה, אבל לא נראה שזה השפיע לטובה:

בפניה בכתב, דרך החשבון הקיים, הם אמרו שהם לא יכולים להציע תנאי מסחר טובים באותו חשבון בגלל שהוא ב"סניף" total digital.
הציעו להעביר פניה לסניף פיזי כלשהו. אבל אח"כ שינו כיוון והתעקשו שצריך להתקשר למוקד.
במוקד אמרו שצריך לפתוח חשבון נוסף, בסניף פיזי, ואי אפשר יהיה לקבל הצעת עמלות ותעריפים לפני פתיחת החשבון אלא רק אחרי.
התגאו שאפשר לפתוח חשבון אונליין, אבל סייגו שבעצם אי אפשר לעשות פעילות משמעותית בלי ללכת פיזית לסניף כדי לאפשר זאת.

אינרטקטיב הוא הברוקר הבינלאומי "פר אקסלנס" הגדול בעולם
אפילו לא בTOP 10.

Brokerage firm

AUM

Date Reported

Users

Fidelity

$15T

March-2025

51.5M+

Charles Schwab

$10.35T

March-2025

37M+

Vanguard

$10.1T

April-2025

50M+

JP Morgan

$4.4T

March-2025

Not disclosed

E*TRADE

$1.7T

March-2025

Not disclosed

Fidelity International

$862.0B

Jul-2024

2.8M+

Interactive Brokers

$664.6B

June-2025

3.3M+

Hargreaves Lansdown
£165B
(~$226.61B)

June-2025

2.1M+

Robinhood

$221B

Mar-2025

25M+

Saxo Bank

DKK 853B
(~$118B)

Dec-2024

1.2M+

Trade Republic

€100B (~$117B)

June-2025

8M+

DEGIRO
€83.49B
(~$98B)

June-2025

3M+

Interactive Investor
£70B
(~$95B)

Mar-2025

450K+

Swissquote

CHF 76.3B
(~$95B)

Dec-2024

600K+

Trading 212

€30B
(~$35B)

July-2025

4.5M+

eToro

$14.8B

March-2025

35M+

IG Group
£3.9B
(~$4.89B)

Dec-2024

340K+

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בפניה בכתב, דרך החשבון הקיים, הם אמרו שהם לא יכולים להציע תנאי מסחר טובים באותו חשבון בגלל שהוא ב"סניף" total digital.
זה חשבון עם פטור רחב מעמלות. המטרה של הבנק היא להרוויח כסף, חשבון מהסוג הזה לא משרת את המטרה שלהם, אין להם אינטרס לשפר עוד את התנאים מעבר למה שהחשבון כבר כולל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M עמלות מסחר בארץ / בארה״ב, תיק ישראלי / זר שוק ההון 31
I עמלות מסחר עצמי שוק ההון 14
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
N התמקחות עמלות מסחר IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ס עמלות אינטראקטיב ברוקרס מול אפליקציות מסחר עצמאי בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מסחר קריטו עמלות נמוכות פוסטים מאיכות נמוכה 1
S פתיחת חשבון מסחר ראשון דרך הבנק- עמלות. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S עמלות מסחר בהשתלמות IRA שוק ההון 0
א מסחר בASX עמלות. יכול להיות שבנק ירושלים עדיף? שוק ההון 6
M עמלות מסחר ברוקר מקומי שוק ההון 0
א הקטנת עמלות מסחר ע"י שימוש בברוקר אנגלי, ושאלה על רובינהוד צרכנות פיננסית 19
Y חישוב עמלות צפויות לצורך השוואת בתי מסחר שוק ההון 15
ה עמלות מסחר דרך הבנק שוק ההון 4
Yevgeny חשבון מסחר עצמאי בבנק ירושלים - עמלות ועלויות צרכנות פיננסית 93
ה רכישת Vanguard כישראלי [עמלות מסחר בניירות ערך זרים] שוק ההון 60
א עמלות בלאומי טרייד שוק ההון 3
ב עמלות ודמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש עמלות המרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
F עמלות היוון במסלול קלצ נדל"ן 11
ה עמלות במטבע חוץ (דולר) שוק ההון 7
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
Lamur מה כולל מסלול עמלות צרכנות פיננסית 5
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
R קיזוז עמלות רכישה כנגד רווחים שוק ההון 1
T עמלות בקרנות עולמיות שוק ההון 1
M עמלות ערבות בנקאית צרכנות פיננסית 0
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
H פנסיה לעובד שמקבל עמלות מיסים 4
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2

נושאים דומים

Back
למעלה