• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עמלות השקעה בקרנות איריות

• פותח הנושא פותח הנושא doc29
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ארה״ב זה קל - CSPX, עלות 0.07 אחוז
יפן - SJPA, עלות 0.2 אחוז
עכשיו הפיצול הגדול הוא בגלל אירופה, כי לא מצאתי קרן אחת טובה.
אנגליה - CUKX, עלות 0.07 אחוז
שאר אירופה - CUX5, עלות 0.1 אחוז
אבל כיוון שזה מדד של רק 50 המניות עם ערך שוק גבוה, רציתי להוסיף חברות קטנות יותר: IESZ, עלות 0.25 אחוז

כשמשקללים לפי ערך שוק, יוצא בערך 0.1 אחוז. אבל קניתי פחות מארה״ב כי יש לי קופת גמל מחקה סנופי, אז עלה לכיוון 0.12 אחוז.
אז אתה לא יכלול להשוואת פיזור זה לפיזור של IWDA +EIMI. חסר לך: קנדה, אוסטרליה, סין, רוסיה, ברזיל, הודו, דרום אפריקה, שאר מדינות דרום אמריקה ושאר מדינות אסיה. בקיצור החשיפה שלך לשוק שונה. אם יש לך תיק של כמה מיליונים טובים אז זה עדו בסדר, אך בתיק קטן יותר העמלות בעת איזון יגמרו לך חלק מההפרש. וגם האיזון לא טריוויאלי בכלל...

למה בעצם? (אין לי IRA אז אני פחות מתמצא).
כי בIRA המודל הוא אחר - יש לך דמי ניהול קבועים דיי גבוהים אז העמלה יכולה להיראות נמוכה מבלי
לקחת בחשבון את דמי ניהול.

השאלה אם זה רלוונטי לאנשים בתחילת דרכם או סתם עם תיקים לא גדולים. אין לי יותר מדי מנוף לחץ על בנק הפועלים עם תיק של 140K :/
לגבי חשבון בנק: תתפלא אך עם 150K אתה יכול לקבל באיזור 85%-90% הנחה על דמי משמרת ו0.17%-0.15% על ני"ע חול (בהנחה שאתה מכניס כסף לחשבון ומגדיל את התיק). זה ידרוש יכולות מיקוח לא רעות אך זה אפשרי בהחלט.

אז אתה לא יכלול להשוואת פיזור זה לפיזור של IWDA +EIMI. חסר לך: קנדה, אוסטרליה, סין, רוסיה, ברזיל, הודו, דרום אפריקה, שאר מדינות דרום אמריקה ושאר מדינות אסיה. בקיצור החשיפה שלך לשוק שונה. אם יש לך תיק של כמה מיליונים טובים אז זה עדו בסדר, אך בתיק קטן יותר העמלות בעת איזון יגמרו לך חלק מההפרש. וגם האיזון לא טריוויאלי בכלל...

זה במקום IWDA, לא במקום הצירוף. חוץ מזה יש לי EIMI. ככה שאני חושב שמהרשימה נשארו קנדה ואוסטרליה - לגביהן ראה סעיף 3 למטה.

לגבי עלויות איזון - אתה צודק, אבל:
1. ההכנסות לקרן ההשתלמות יאפשרו לי לקנות פעם בשנה, בעמלה סבירה, מהחלק שירד יחסית לשאר
2. אני מקווה שבקרוב IBI יפתחו, כמובטח, קופות גמל מחקות חו״ל אחרות בנוסף לסנופי, זה יאפשר לעשות איזון בחינם דרך שם
3. אני קונה גם מניות שהן לא מדדים, ב-IRA ומחוץ לו, וגם קצת ETF אמריקאים בחשבון ממוסה, ככה שיכול להוסיף חשיפה לשווקים ״מקופחים״ דרך שם
4. אני לא מאמין מאוד אדוק בעניין האיזון

לגבי חשבון בנק: תתפלא אך עם 150K אתה יכול לקבל באיזור 85%-90% הנחה על דמי משמרת ו0.17%-0.15% על ני"ע חול (בהנחה שאתה מכניס כסף לחשבון ומגדיל את התיק). זה ידרוש יכולות מיקוח לא רעות אך זה אשרי בהחלט
אני אנסה- מה שאתה אומר זה בעצם בערך 0.1% דמי משמרת - אבל העניין שאני סולד מעמלה קבועה באחוזים מגודל התיק, כי מן הסתם ככל שיעבור הזמן הסכום יגדל. יש סיכוי שהם יסכימו לסכום מספרי (פרט ל-0) שהוא לא באחוזים?
כמובן שאני מכניס כסף- זו המשכורת שלי, שמהעוש עוברת לתיק השקעות.

אני אנסה- מה שאתה אומר זה בעצם בערך 0.1% דמי משמרת - אבל העניין שאני סולד מעמלה קבועה באחוזים מגודל התיק, כי מן הסתם ככל שיעבור הזמן הסכום יגדל. יש סיכוי שהם יסכימו לסכום מספרי (פרט ל-0) שהוא לא באחוזים?
כמובן שאני מכניס כסף- זו המשכורת שלי, שמהעוש עוברת לתיק השקעות.
על תיק של 150K - נניח שתשלם 0.1% - זה 150 בשנה, כלומר 12.5 בחודש (דיי דומה לבית השקעות). נכון שתהיה לך תקופת מעבר אך כמה שהתיק יגדל, ככה תוכל להזיל את העמלה. סיכוי שיסכימו למשו מספרי שואף ל0 לדעתי.
מכיר מישהו (לא סתאם סיפור ולא חבר של חבר) שבאיגוד קיבל פתור מדמי משמרת עם 300K

ל תיק של 150K - נניח שתשלם 0.1% - זה 150 בשנה, כלומר 12.5 בחודש (דיי דומה לבית השקעות). נכון שתהיה לך תקופת מעבר אך כמה שהתיק יגדל, ככה תוכל להזיל את העמלה. סיכוי שיסכימו למשו מספרי שואף ל0 לדעתי.
טוב ננסה. ואז עושה שנה אפשר להתמקח שוב. בעיה נוספת בבנקים זה שיש מאה עמלות שלא שמים לב אליהן.

מכיר מישהו (לא סתאם סיפור ולא חבר של חבר) שבאיגוד קיבל פתור מדמי משמרת עם 300K
אני קיבלתי באיגוד פטור מדמי משמרת כשהיה לי בערך 300K. אבל הם נתנו לי את זה כדי להשוות תנאים עם חשבון במזרחי שם נהניתי מפטור זהה דרך מקום העבודה.

עמלות של בנק מזרחי עבור רכישה של הקרן האירית
iShares Core S&P 500 UCITS ETF

קנייה בדולר דרך הבורסה של שוויץ
0.2% קנייה
ברוקר 0.06% מינימום 7CHF=7 USD
הוצאות סליקה 18USD

אני קיבלתי באיגוד פטור מדמי משמרת כשהיה לי בערך 300K. אבל הם נתנו לי את זה כדי להשוות תנאים עם חשבון במזרחי שם נהניתי מפטור זהה דרך מקום העבודה.
אז אותו קולגה שלי קיבל את הפתור מדמי משמרת עם 300K באיגוד לא כדי להשוות תנאים להצעה אחרת אלה כי הוא פשוט ניה להתמקח יותר.
אז יש לנו לפחות שני מקרים המראי ם שזה אפשרי

@מיכאל, מעניין\מוזר שהוצאות סליקה בשוויץ גבוהות ב10$ מאשר בבורסת לונדון (ועמלת ברוקר זר זהה)

עמלות של בנק מזרחי עבור רכישה של הקרן האירית
iShares Core S&P 500 UCITS ETF

קנייה בדולר דרך הבורסה של שוויץ
0.2% קנייה
ברוקר 0.06% מינימום 7CHF=7 USD
הוצאות סליקה 18USD

העמלות הן בתיק השקעות המנוהל בבנק,

דווקא עמלת הקניה של 0.2% יכולה להיות כאן משמעותית. אם אני מבין נכון, היא באה בנוסף לעמלות הקבועות (7+18), ולא בשיטת ״מינימום בין אחוז לבין סכום קבוע״.

אני מניח שאיליה מדבר עלי - אכן על סכום של 300000 ש״ח סך הכל בחשבון (שחצי ממנו עדיין לא עבר מבנק לאומי) קיבלתי פתור מדמי משמרת. לא יודע מה עמלות מסחר בניירות איריות אבל עבור ארה״ב זה 0.1 ומינימום 15 דולר. כשיהיה לי מידע על עמלות עבור קרנות איריות אעדכן

כן אבל פה מדובר על עמלות ברוקר זר שלרוב יהיו קבועות עבור כולם
מוזר גם שמיטב דש ו-IBI עובדים עם אותו ברוקר בבריטניה אבל מיטב דש גובים גם עמלת ני"ע זר ו-IBI לא. אפילו מאוד מוזר...

@doc29 לא בטוח שזה יצא יותר יקר. 2 פעולות בדולרים בשנה - 30 דולר ומספר פעולות בקרנות שקליות כשכל אחת זה 10 ש״ח יצא יותר זול מניהול חשבון בבית השקעות ועמלות שלהם (7.5 דולר מינימום לפעולה וניהול חשבון של כ 20 ש״ח בחודש)

@doc29 לא בטוח שזה יצא יותר יקר. 2 פעולות בדולרים בשנה - 30 דולר ומספר פעולות בקרנות שקליות כשכל אחת זה 10 ש״ח יצא יותר זול מניהול חשבון בבית השקעות ועמלות שלהם (7.5 דולר מינימום לפעולה וניהול חשבון של כ 20 ש״ח בחודש)
וואו גם בשקליות זה לא מעט, בבתי השקעות זה לדעתי עד 5 שקל לפעולה, ודמי ניהול 15 לחודש. בכל מקרה, השאלה אם זה בא בכלל אחד על חשבון השני, כלומר אולי אפשר להוריד במבודד את אחד הפרמטרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@doc29 מסכים שעבור כל עמלה בניפרד אני משלם קצת יותר מבית השקעות, אבל השיקול הוא מספר פעולות שאתה עושה - במקרה שלי 2 קניות של קרנות דולריות וקניה פעם בחודשים של קרן ישראלית עולה 174 ש״ח בשנה לעומת 180 ( 15 כפול 12) ועוד 30 ש״ח ו 15 דולר לאותן פעולות בבית השקעות.
במקרה ועושים יותר פעולות יש מצב שבית השקעות יקח. כמו כן הנוחות ויחס שנותנים לי בבנק לא נמדד בכסף

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השקעה-עמלות בבנק שוק ההון 5
Y השקעה במניות בבנק\בית השקעות ישראלי\IB - עמלות מול אבטחה שוק ההון 1
NivGold123 השקעה בלי עמלות Robinhood שוק ההון 13
ט עמלות על השקעה דרך הבנק שוק ההון 30
רומן השקעה דרך קרנות שלא בישראל (עמלות, שוב עמלות) שוק ההון 4
Y מעוניין להבין כדאיות השקעה בתעודת סל כדי להבין מה העלויות ואיך להשוות עמלות. שוק ההון 14
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
א עמלות בלאומי טרייד שוק ההון 3
ב עמלות ודמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש עמלות המרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
F עמלות היוון במסלול קלצ נדל"ן 11
ה עמלות במטבע חוץ (דולר) שוק ההון 7
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
ה עמלות מסחר עדכניות בבנקים בישראל שוק ההון 27
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
Lamur מה כולל מסלול עמלות צרכנות פיננסית 5
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M עמלות מסחר בארץ / בארה״ב, תיק ישראלי / זר שוק ההון 31
R קיזוז עמלות רכישה כנגד רווחים שוק ההון 1
T עמלות בקרנות עולמיות שוק ההון 1
I עמלות מסחר עצמי שוק ההון 14
M עמלות ערבות בנקאית צרכנות פיננסית 0
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
H פנסיה לעובד שמקבל עמלות מיסים 4
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
Excelmik קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
algo.il הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
E קיזוז עמלות rsu מיסים 28

נושאים דומים

Back
למעלה