אותי הפנו שוב לחדר מסחר חו"ל במיטב דש. אני מתחיל כבר להתעצבן. אבקש מהם להשוות את התנאים בחשבון שלי ושל חברה שלי לאלו של IBI או שאני אעבור. תאחלו לי בהצלחה.
מדינה
אנגליה עמלת בנק
0.07% ומינימום 6$ עמלת סליקה
8$ הוצאת ברוקר
0.06% מהשווי ומינימום 7 יורו הוצאות שוק/מדינה*
LEVY=1GBP בקניה מעל 10KGBP
stamp duty=0.5% (לא על כל הניירות)
בינתיים זה נראה שבנקים עדיפים (בגלל הסניפים בUK כפי הנראה כי אז יש מסחר דרכם והם משיגים עמלות טובות יותר). אבל יש מצב טוב שאני טועה והסיבה היא אחרת לגמרי.
עדכון: דיברתי עם מיטב דש- הגעתי עד למנהל דסק ני"ע זרים ואז גם עם מנהל חדר מסחר, שלחתי להם הצעה של IBI שמראה באמת שדורשים רק 0.3% או 30 דולר בלי עמלה נוספת. חזרו אלי, ואין להם הסבר, אין להם יכולת להוריד, למרות שטוענים שעובדים עם אותו ברוקר.
בצער רב- אני עובר ל-IBI
בינתיים זה נראה שבנקים עדיפים (בגלל הסניפים בUK כפי הנראה כי אז יש מסחר דרכם והם משיגים עמלות טובות יותר). אבל יש מצב טוב שאני טועה והסיבה היא אחרת לגמרי.
השאלה אם זה רלוונטי לאנשים בתחילת דרכם או סתם עם תיקים לא גדולים. אין לי יותר מדי מנוף לחץ על בנק הפועלים עם תיק של 140K :/
מה שכן אבא שלי שם עם סכומים ששואפים ל-7 ספרתי, אבל אין מצב שהוא יעבור בנק...
ארה״ב זה קל - CSPX, עלות 0.07 אחוז
יפן - SJPA, עלות 0.2 אחוז
עכשיו הפיצול הגדול הוא בגלל אירופה, כי לא מצאתי קרן אחת טובה.
אנגליה - CUKX, עלות 0.07 אחוז
שאר אירופה - CUX5, עלות 0.1 אחוז
אבל כיוון שזה מדד של רק 50 המניות עם ערך שוק גבוה, רציתי להוסיף חברות קטנות יותר: IESZ, עלות 0.25 אחוז
כשמשקללים לפי ערך שוק, יוצא בערך 0.1 אחוז. אבל קניתי פחות מארה״ב כי יש לי קופת גמל מחקה סנופי, אז עלה לכיוון 0.12 אחוז.