• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
ושוב, בלי להביע עמדה אם זה נכון לנתק להם חשמל, אני רק לא מקבל את ההיתממות, אם על חוב כספי אסור לנתק אתה מציע לממשלה למה אתה חושב שניתוק במלחמה יעבור ?
אין קשר בין הדברים.
בגצ מרבה להתערב בעילות של שמירה על זכויות חייבים בהקשרים רבים (וגם לי יש ביקורת על מתן עדיפות לחייבים על חשבון נושים).
החלטת ממשלה / חוק מטעמים של מדיניות חוץ ובטחון הם נושא אחר.
בעיני זו דוגמה מובהקת של פחדנות מדינית שמלבישים על בגצ שלא קשור לנושא.

אם על חוב כספי אסור לנתק אתה מציע לממשלה למה אתה חושב שניתוק במלחמה יעבור ?
חוב כספי הוא לא עילה להטלת פצצות. מלחמה כן. אני לא מבין מה בסיס ההשוואה בכלל.

• אהבתי
Reactions: HHH
החלטת ממשלה / חוק מטעמים של מדיניות חוץ ובטחון הם נושא אחר.
נכון.
הם נושא של פגיעה בזכות של הערבים (כי אין כזה דבר פלסטינאים!) לרצוח יהודים, ולכן בגצ יעשה הכל כדי לבטל החלטת ממשלה כזו.

חוב כספי הוא לא עילה להטלת פצצות. מלחמה כן. אני לא מבין מה בסיס ההשוואה בכלל.
ההשוואה בין הטלת פצצות לניתוק חשמל עוד יותר לא מובנת, מלחמה היא עילה להטיל פצצות על יעדים צבאיים ולא על אזרחים חפים משפע,
ניתוק חשמל בעילה של מלחמה זאת פגיעה קולקטיבית בחפים מפשע.
ואם חוב כספי שמצדיק ניתוק חשמל לחייבים ישראלים לא מצדיק זאת אצל ערבים, זה בהחלט בסיס לנבא מה תהיה ההכרעה כלפי מלחמה.
אוי נו באמת.
מסכים איתך, אבל רק מזכיר שלדעתו של קרא מבגץ פיגועים נגד יהודים זה דבר שגרתי.
וכן דעת הרוב בבגץ הריסת ביתו של רוצח עמית בן יגאל העדיפה במפורש את רווחת משפחת המחבל על מניעת רצח עתידי.
בגלל בגץ ובתי המשפט הליכוד לא מצילח להביא לידי ביטוי את היכולות המדהימות של המנהיג
להסיר מבגץ כל אשמה זה דמגוגי בדיוק כמו להאשים אותם בכל הבעיות במדינה.
בעיני זו דוגמה מובהקת של פחדנות מדינית שמלבישים על בגצ שלא קשור לנושא.
כל פעם שעולה חוק או החלטת ממשלה בנושא נפיץ/שנוי במחלוקת, כל השיח נהיה כן יעבור בגץ לא יעבור בגץ, במקרים כאלו היועמ״ש מסרב לייצג, ואפילו לפעמים אוסר לקחת ייצוג אחר, זה לא אפקט מצנן זה אפקט בולם.
והריסת בתי מחבלים זה גם פחדנות שמלבישים על בגץ (רק אוטמים בבדיחה, אם הקורבן שרד בנס לא נוגעים בבית וכו) ?

נערך לאחרונה ב:
אני אישית לא מאשים בהכל, רק ברוב :)
כל פעם שעולה חוק או החלטת ממשלה בנושא נפיץ/שנוי במחלוקת, כל השיח נהיה כן יעבור בגץ לא יעבור בגץ, במקרים כאלו היועמ״ש מסרב לייצג, ואפילו לפעמים אוסר לקחת ייצוג אחר, זה לא אפקט מצנן זה אפקט בולם.
זו ההוכחה.

אתה מתכחש לאפקט המצנן של החלטות שיפוטיות ? יש לא מעט דוגמאות של מדיניות שהתגבשה בפועל לאור החלטות בג״ץ.
זה בכלל לא בדיחה, אף אחד לא מעלה בקצה קצה דעתו לנתק חשמל מעזה בזמן מלחמה כי ברור כשמש בצהרי היום שאין לזה שום היתכנות לעבור בג״ץ, מה גם היועמ״ש מן הסתם יבלום את זה
לפני פחות מחודש הממשלה הפרה את הנחיות היועמ"ש ואת החוק ומינתה שר משפטים שלא כדין. כלומר, הממשלה הראתה שהיא מוכנה ללכת ראש בראש נגד בית המשפט במה שאמור לכאורה להוכיח את "שלטון בג"ץ". אז פתאום היא מפחדת, דווקא עם עזה שיש תמיכה ציבורית אדירה?

אגב, הטענות "להחלטות בג"צ יש אפקט מצנן על החלטות/פעולות הממשלה" ו"לממשלה נוח לא לקבל החלטות/לפעול ופשוט להפיל הכל על בג"צ", אינן סותרות.

אגב, הטענות "להחלטות בג"צ יש אפקט מצנן על החלטות/פעולות הממשלה" ו"לממשלה נוח לא לקבל החלטות/לפעול ופשוט להפיל הכל על בג"צ", אינן סותרות.
לגמרי מסכים.
אני לא חושב שבמקרה הזה (ניתוק חשמל לעזה) מישהו האשים את בגץ (למעט אחד כאן בשרשור)
לו אני הייתי כותב זאת הייתי מנסח כך: לא מנתקים חשמל לעזה משתי סיבות, א. ישראל המדינית אינה מעוניינת בכך (כי אין לה אומץ כי לחץ בינ״ל וכו) ב. אין לזה היתכנות משפטית.

ולגבי "לממשלה נוח לא לקבל החלטות/לפעול ופשוט להפיל הכל על בג"צ", ישנם כמה חוקים שהתגלגלו שוב ושוב של בגץ והוא פסל אותם או רוקן אותם מתוכן, לא יודע לומר בוודאות כמה מאמץ מושקע מצד השופטים מאחורי כל הכרעה, אבל תחשוב איזה מלחמת התשה יש כלפי הפרלמנט, להעביר חוק זה מאמץ שדורש הכנה לקריאות, מעבר בוועדות, יעוץ משפטי ושרשרת ארוכה, בגץ מגיע והופ מעיף הכל, מעבר לכך שזה מרתיח בטח שלא נוח, כמה אפשר לעבוד כשמישהו מגיע וזורק את כל העבודה לפח ? בשביל לקדם חוק יש תהליך ארוך ומייגע בשביל לפסול אותו צריך רק הרכב מתאים.
הממשלה הראתה שהיא מוכנה ללכת ראש בראש נגד בית המשפט במה שאמור לכאורה להוכיח את "שלטון בג"ץ".
מסכים עם התזה שלך, כפי כתבתי בתחילת הודעה זו,
אבל הדוגמה לא ממש רלוונטית, כמה מקרים של התנגשות חזיתית כזו אתה זוכר ? וראית באיזה מהירות התקפלו כמו חלשים, לעומת זאת הממשלה כן ניסתה והעבירה חוקים שמראש ידוע הסיכוי הקלוש שלהם לשרוד בגץ, ונמנעה לא פעם כשהיועמ״ש התנגד, עובדה זו בפני עצמה מוכיחה את ״שלטון בגץ״ כלשונך.

לבג"ץ כיום שני תפקידים עיקריים:
1) חותמת גומי כשביבי רוצה משהו.
2) שעיר לעזאזל כשביבי לא רוצה משהו.

לפעמים הם פוסלים חוקים לא חוקתיים, אבל הם תמיד עושים מעט מדי ומאוחר מדי, ורק במקומות שלא מספיק קריטיים לביבי. אילו היו מבצעים את תפקידם, ביבי כבר מזמן היה בנבצרות, וכנראה גם בכלא.

לבג"ץ כיום שני תפקידים עיקריים:
1) שלטון דיקטטורי פוסט-מודרני, פרו-ערבי ואנטי ישראלי.
2) דגל לנופף בו נגד נתניהו
לפעמים הם גם עוזרים ליהודים כמו במקרה שיח' ג'ראח, אבל זה רק בטעות.אילו היו מבצעים את תפקידם, ממזמן היו הרבה יותר ישובים יהודיים ביו"ש והרבה פחות בניה ערבית לא חוקית ביו"ש, גליל, נגב.
אני עושה את זה כמו שצריך?

אתה סתם מטריל או @גלעדי מספר 2 ?
א) ערכתי, כדאי להסתכל.
ב) אני חושב שהאמירה שלך שייכת לסוג השני של הטרלה.
עם זאת המונח טרול משמש גם כהטרלה- על ידי טרולים כנגד אדם שאינו טרול- וזה כדי להשפיל, להקטין ולהפוך את דבריו לחסרי משמעות בניסיון לגרום לכך שלא יקבל התייחסות הולמת או בגלל חוסר היכולת האינטלקטואלית להתמודד עם דבריו, למצב זה קוראים "הטרלה בהפוכה"[1][2]. מצב נוסף כאשמה באופן שגוי כי דבריו לא הובנו נכונה- אם בגלל צורת ביטוי, שגיאות כתיב, או טיעון חדש או שונה מהמקובל.

אני פשוט ימני.. ואם @גלעדי הוא ימני, אז כנראה שאתה יכול לכנות אותי @גלעדי מספר 2

חבל שאתה מעליב את הימניים, אוי ואבוי אם זאת ההגדרה של ימין.
בכל אופן לגבי
שהאמירה שלך שייכת לסוג השני של הטרלה.
לא אפול למלכודת שלך או לתחרות מי הוא הטרול ולכן זו ההודעה האחרונה שלי בנושא (עד לחסימה הצפויה שלך),
תעבור על ההודעות האחרונות שלך ותנסה לבדוק אם אתה מסוגל לנמק את הסיסמאות שהפרחת בהם,
https://www.hasolidit.com/kehila/posts/449645
https://www.hasolidit.com/kehila/posts/449678

חבל שאתה מעליב את הימניים, אוי ואבוי אם זאת ההגדרה של ימין.
בכל אופן לגבי

לא אפול למלכודת שלך או לתחרות מי הוא הטרול ולכן זו ההודעה האחרונה שלי בנושא (עד לחסימה הצפויה שלך),
תעבור על ההודעות האחרונות שלך ותנסה לבדוק אם אתה מסוגל לנמק את הסיסמאות שהפרחת בהם,
https://www.hasolidit.com/kehila/posts/449645
https://www.hasolidit.com/kehila/posts/449678
אני מניח שהוא לא טרול, אלא פשוט קורבן של התעמולה. הדברים שהוא כתב אלה שקרים שהם חוזרים עליהם שוב ושוב. כמו שאיש תעמולה מפורסם אמר פעם, אם תחזור על שקר מספיק פעמים, הוא יהפוך לאמת. יש תופעה כזאת אצל האויבים שלנו, שמביאה אותם לשנוא אותנו ולהילחם בנו. לצערי במקום שנעזור להם להפוך לנאורים יותר, ישראל מאמצת את השיטות שלהם והופכת להיות כמוהם.

והריסת בתי מחבלים זה גם פחדנות שמלבישים על בגץ (רק אוטמים בבדיחה, אם הקורבן שרד בנס לא נוגעים בבית וכו) ?
אני לא פוסל שקיים אפקט מצנן.
מקרה הריסת בתי מחבלים ערבים הוא דווקא דוגמה טובה שעל אף שבית המשפט העליון התערב בחלק מהפעמים, המדינה לא נרתעה משימוש בכלי והיועמש מגן עליה בבית המשפט. אני חושב שבניגוד להריסת בית מחבל בו יש נפגעים ספציפיים, במקרה של ניתוק כולל משיקולים בטחוניים ומדיניים, לא היה פשוט לבגצ להתערב, ובכל מקרה, מה יש לממשלה להפסיד? במקרה הרע תהיה לימין דוגמה לנושא שהוא די בקונצנזוס בציבור בו בגצ הגביל את המדינה (ולכן לדעתי לא היה מגביל).

אני דווקא זוכר איזה שר בריאות בכובע של יו"ר הכנסת שהגיע כמעט לבזיון בית המשפט כי לא נתן לכנסת לעבוד.
ואת יו"ר הכנסת הנוכחי שנבח ברשתות שהוא צריך לעמוד על שלו "למה מי זה בג"צ"?

נ.ב.
כן לממשלה/ כנסת כיף להמשיך לגלגל תפו"א לוהטים עד ש-בג"צ נאלץ לתת פסיקה עד חקיקה ואז להתנגח בג"צ שלוקח מהם את תפקיד המחוקק.
מסטטוס קוו של השבת ועד היום

א) ערכתי, כדאי להסתכל.
ב) אני חושב שהאמירה שלך שייכת לסוג השני של הטרלה.
עם זאת המונח טרול משמש גם כהטרלה- על ידי טרולים כנגד אדם שאינו טרול- וזה כדי להשפיל, להקטין ולהפוך את דבריו לחסרי משמעות בניסיון לגרום לכך שלא יקבל התייחסות הולמת או בגלל חוסר היכולת האינטלקטואלית להתמודד עם דבריו, למצב זה קוראים "הטרלה בהפוכה"[1][2]. מצב נוסף כאשמה באופן שגוי כי דבריו לא הובנו נכונה- אם בגלל צורת ביטוי, שגיאות כתיב, או טיעון חדש או שונה מהמקובל.

אני פשוט ימני.. ואם @גלעדי הוא ימני, אז כנראה שאתה יכול לכנות אותי @גלעדי מספר 2
אם אחד אמר לך שאתה טרול - אהה.
אם שניים אומרים לך שאתה טרול - תבדוק.
אם המודרטור יגיע למסקנה - כבר לא תצטרך לבדוק.
אני דווקא חשבתי על @מישהו12

מסכים עם התזה שלך, כפי כתבתי בתחילת הודעה זו,
אבל הדוגמה לא ממש רלוונטית, כמה מקרים של התנגשות חזיתית כזו אתה זוכר ? וראית באיזה מהירות התקפלו כמו חלשים, לעומת זאת הממשלה כן ניסתה והעבירה חוקים שמראש ידוע הסיכוי הקלוש שלהם לשרוד בגץ, ונמנעה לא פעם כשהיועמ״ש התנגד, עובדה זו בפני עצמה מוכיחה את ״שלטון בגץ״ כלשונך.
הנקודה שלי היא שאם הטענה כלפי בג"ץ היתה נכונה, הייתי מצפה לראות הרבה יותר התנגשויות כאלה, וגם הרבה יותר פופוליסטיות. אם בכל מקרה מדובר בחוק או תקנה שיבוטלו, למה לא לתת לבית המשפט לעשות את זה שיהיו עדים כולם? מה פוליטיקאי שמתנגד לבג"ץ מפסיד ממהלך כזה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הנקודה שלי היא שאם הטענה כלפי בג"ץ היתה נכונה, הייתי מצפה לראות הרבה יותר התנגשויות כאלה, וגם הרבה יותר פופוליסטיות. אם בכל מקרה מדובר בחוק או תקנה שיבוטלו, למה לא לתת לבית המשפט לעשות את זה שיהיו עדים כולם? מה פוליטיקאי שמתנגד לבג"ץ מפסיד ממהלך כזה?
זמן וכאב ראש?

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה