• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
לחץ בינ״ל וכל זה...
צריך לומר לאמריקאים: אינדאנים, לבריטים: כל העולם בערך, לטורקים:ארמנים...וכן הלאה...
יוצא מצב אבסורדי שמקריבים את האזרחים שלנו לטובת אזרחי האויב

צריך לומר לאמריקאים: אינדאנים, לבריטים: כל העולם בערך, לטורקים:ארמנים...וכן הלאה...
זה לא יעזור מה שתגיד, הם יודעים את זה.
הם אנטישמים, מי פחות ומי יותר, לא משנה כמה תירוצים תיתן להם, ואנחנו גם לא חייבים לאף אחד תירוצים.
את זה אנחנו צריכים להסביר לעצמנו, שחיינו קודמים לחיי אויבינו.
אפילו לחיי אזרחי, ילדי, ונשות אויבינו.
לא יכול להיות שמבטלים תקיפה כי היו ליד המטרה שלושה ילדים.

נתונים מעכשיו:
At least 217 Palestinians have been killed in airstrikes, including 63 children, with more than 1,500 people wounded, according to the Gaza Health Ministry, which does not break the numbers down into fighters and civilians. Hamas and Islamic Jihad say at least 20 of their fighters have been killed, while Israel says the number is at least 130.
סביר להניח שהפלסטינים סופרים בהרוגים גם את ההרוגים משיגורים כושלים שלהם, מה שמנפח את מספר ההרוגים. זה לא משאיר הרבה מקום למספר משמעותי של מחבלים הרוגים. אגב גורמים ישראלים קודם טענו ששליש מהרקטות נופלות בתוך הרצועה. זה בכלל גורם למספרים לא להסתדר.
לי זה מרגיש שעובדים עלינו בעיניים, רצועה קטנה משתקת מדינה שלמה!.
נכון. בששת הימים כבשנו את עזה, סיני, יהודה ושומרון ורמת הגולן בשישה ימים. מה נהיה מאיתנו? ביבי מאפשר העברת מזוודות דולרים לעזה כל חודש. מה נראה לכם שהם קונים בדולרים האלה? יש עדויות של בכירים לשעבר במערכת הביטחון ושל חוקרים, שטוענים שקיימת ברית בין נתניהו לחמאס והוא מטפח אותם בכוונה. אני זוכר שרק לא מזמן קראתי ושמעתי שני אלופים במיל', שטענו שנתניהו מטפח את חמאס בכוונה. אני לא מוצא את דבריהם כרגע, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר.

ביבי מאפשר העברת מזוודות דולרים לעזה כל חודש
אכן, בעיה שזה מגיע לידיים של חמאס, אבל בא תשמע משהו מפתיע מימני כמוני:
צריך לוודא שהכסף הזה מגיע למשפחות נזקקות באמת ואז להעביר אותו.
הרבה מתושבי הרצועה מסכנים באמת.
-------
ההה....עוד סיבה להעריך את נתניהו.
איך הוא מצליח להחזיק מעמד מול השמצות כאלה ולא להשבר?
זה השמצות מגוחכות כל כך...

קראת את המאמר שקישרתי אליו, שמסביר למה הכסף הזה לא הולך למשפחות נזקקות, אלא להצטיידות בטילים ואמצעי לחימה אחרים?

שטוענים שקיימת ברית בין נתניהו לחמאס והוא מטפח אותם בכוונה
קטונתי מאוד מלקבוע דברים כאלו, אבל אני לא אתפלא ממש אם יש משהו בסגנון.
אולי לא בהכרח ביבי, אולי משהו גדול מזה, לא יודע, אולי האמריקאים משתמשים בנו בתור שפני מעבדה של כיפת ברזל ושל טילים ומטוסי קרב? תחשוב על זה, כמה ניסיון, ידע ומבחני אמת מקבלים מכל ה"סבבים" האלו, זה שיש מימון אמריקאי כבד רק מעלה את החשש הזה בי.

כמו עם החיסוני קורונה (שאני הכי בעד חיסונים והייתי מהראשונים לרוץ להתחסן, אבל עדיין היינו המעבדה של העולם)

קראת את המאמר הראשון שקישרתי אליו, שמסביר למה הכסף הזה לא הולך למשפחות נזקקות, אלא להצטיידות בטילים ואמצעי לחימה אחרים?
קראת מה אמרתי?

אבל קשה מאוד להסכים עם
לגבי ההישגים של חמאס:
1) הם עשו לעצמם שם כמגני ירושלים בעולם האסלאמי.
2) הם רואים את עצמם כמי שהצליח לעורר התקוממות של ערביי ישראל.
3) הם גרמו לישראלים לחטוף טילים, כמו שאף אחד לא הצליח מעולם, ושבשו את החיים ברוב שטחה של ישראל.
4) נראה שהם יצאו בנזק מועט מאוד.

אלא שההישגים האלה הם כלל לא הישגים של חמאס. ביבי הגיש להם אותם על מגש של כסף. הוא זה שיצר את הפרובוקציות בירושלים וגרר את חמאס להגיב, ואותן הפרובוקציות יחד עם החידלון של משטרת ישראל הם שגרמו להתקוממות בקרב ערביי ישראל. חמאס אבל מנכס כל זאת לעצמו.

וזה מביש לראות אנשי צבא בכירים וכל מני דוברים למיניהם מתראיינים בטלוויזיה ולא מצליחים לתת הסבר מתקבל על הדעת על שאלה פשוטה כמו מה מטרת המבצע. אם המראיין אפילו עושה אחוז אחד מעבודתו, ושואל שאלות, הם מסתבכים בתשובות.

4) נראה שהם יצאו בנזק מועט מאוד.
אז זהו, שלא. הרבה תשתיות שלהם נהרסו (הרס המנהרות התת קרקעיות יקשה עליהם להתחבא ולהבריח אמל"ח), בכירים מתו, מתקני שיגור הופצצו. העובדה שהם מתחננים להפסקת אש כבר יומיים (אם להאמין לתקשורת) מרמזת שנמאס להם.רק שצה"ל יצליח להרוג כבר את המוחמד דף הזה ואז לישראל יהיה ניצחון תודעתי משמעותי.

@c881 אני לא בעניינים - למי התכוונת: @AsherV או @Leo1 ?

נערך לאחרונה ב:
אבשי.

אז זהו, שלא. הרבה תשתיות שלהם נהרסו (הרס המנהרות התת קרקעיות יקשה עליהם להתחבא ולהבריח אמל"ח)
איך אתה יודע מה נהרס? תראה איך הגרסאות של הדוברים שלנו משתנות כל הזמן. לא הייתי נותן בהם שום אמון ללא הוכחות או אישור ממקור בלתי תלוי.
ומה זה עוזר בדיוק שהפציצו מנהרה? אז הם יתקנו אותה או יחפרו חדשה. אתם יודעים מה טוב בהפצצת מנהרות? שלא רואים אותן, ואפשר לספר מה שרוצים לצורכי פנים.
בכירים מתו
אני מניח שהבכירים האלה חוסלו על בסיס מודיעין מוקדם. למה הם לא חוסלו קודם, כאשר חמאס וחבריהם טפטפו רקטות לעוטף עזה ובלוני תבערה? אולי כי היינו מורתעים מהם ולא רצינו לחטוף טילים? אז הנה חטפנו טילים. עזה זאת רצועת חוף קטנה מאוד, שטוחה יחסית, וברובה מוקפת בישראל. היה אפשר לצפות שצה"ל יידע את מיקומי הטילים שלהם ויפציץ אותם ברגע הראשון. בפועל אבל הם ירו עלינו כמויות חסרות תקדים והמשיכו לירות עם הימשכות המבצע. גם עכשיו מספרים לנו הפרשנים שיש להם עוד הרבה רקטות. אין לי מושג אם הם צודקים. איך הצבא החזק במזרח התיכון מתקשה כך מול ארגון טרור קטן? אויבינו הגדולים הרבה יותר רואים את חולשתנו, ואנחנו עוד עלולים לשלם על כך ביוקר.

אם התכוונת אלי, אני לא רואה סיבה למה להגיד שאני מטריל.
אבל אין בעיה, אגיב רק לעניין (כמו שנראה לי עשיתי עד עכשיו)...

איך הצבא החזק במזרח התיכון מתקשה כך מול ארגון טרור קטן?
אולי בגלל הזהירות המוגזמת מידי לא לפגוע ב"בלתי מעורבים"?
ובגלל שהחמאס יודע את זה, הוא משתמש בהם כמגן אנושי...

הרבה מתושבי הרצועה מסכנים באמת.

לחמאס יש תקציב מסויים שחלקו הולך לתשתיות אזרחיות (כדי שלא יפרוץ מרד) וחלקו הולך להצטיידות צבאית.

אפילו במקרה האוטופי שהכסף הקטארי יגיע רק לנזקקים, מה לדעתך הם יעשו עם התקציב שהתפנה להם?
רמז: הם לא יקנו קרנות סל ואג"חים.

תראו איזה הישג מדהים השגנו להרתעה הישראלית. אחרי 15 שנה של שקט, חיזבאללה כבר לא חושש יותר לירות רקטות לקריות. היה ממש שווה את חיי ההרוגים, הפצועים, שיבוש החיים והנזק הכלכלי האדיר.
אגב בדיוק חשבתי על זה היום שאני מקווה מאוד ששאר אויבינו לא ינצלו את המצב ולא יתקפו אותנו. בדיוק באותו הרגע שחשבתי על זה ועל התרחישים, הודיעו בטלוויזיה על האזעקות בצפון, ואז כל הפרשנים הדגולים המשיכו להסביר איזו הפתעה זאת הייתה ואיך אף אחד לא ציפה זאת. אז לא, זאת לא הייתה הפתעה בכלל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך אתה יודע מה נהרס? תראה איך הגרסאות של הדוברים שלנו משתנות כל הזמן. לא הייתי נותן בהם שום אמון ללא הוכחות או אישור ממקור בלתי תלוי.
ומה זה עוזר בדיוק שהפציצו מנהרה? אז הם יתקנו אותה או יחפרו חדשה. אתם יודעים מה טוב בהפצצת מנהרות? שלא רואים אותן, ואפשר לספר מה שרוצים לצורכי פנים.
אתה צודק אני לא יכול לדעת בוודאות אם צה"ל דובר אמת, במיוחד לאור העובדה שאני לא עוקב אחר התקשורת הבינלאומית. אם הם באמת הפציצו את המנהרות זה עוזר כי ייקח להם זמן לתקן או לחפור חדשה.
איך הצבא החזק במזרח התיכון מתקשה כך מול ארגון טרור קטן?
מעל הכל כי אין תוכנית סדורה מה לעשות בעזה אחרי שנשמיד את החמאס. להחזיר את ההתיישבות? את הרשות? לתת את השלטון לגורם שלישי?שום אסטרטגיה.
סיבה שנייה היא שהשתלטות על הרצועה תעלה בחייהם של עשרות אם לא מאות חיילים ולמשך שנים ולא בטוח אם הציבור מוכן לשלם את המחיר. עכשיו כנראה שכן אבל תמיד יש פרץ פטריוטיות בזמן מבצעים ולאחר מכן שהכל נרגע אף אחד לא רוצה לחשוב על זה.
ולבסוף והכי פחות חשוב בגלל לחץ בינלאומי.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה