זה לא יעזור מה שתגיד, הם יודעים את זה.
הם אנטישמים, מי פחות ומי יותר, לא משנה כמה תירוצים תיתן להם, ואנחנו גם לא חייבים לאף אחד תירוצים.
את זה אנחנו צריכים להסביר לעצמנו, שחיינו קודמים לחיי אויבינו.
אפילו לחיי אזרחי, ילדי, ונשות אויבינו.
לא יכול להיות שמבטלים תקיפה כי היו ליד המטרה שלושה ילדים.
At least 217 Palestinians have been killed in airstrikes, including 63 children, with more than 1,500 people wounded, according to the Gaza Health Ministry, which does not break the numbers down into fighters and civilians. Hamas and Islamic Jihad say at least 20 of their fighters have been killed, while Israel says the number is at least 130.
GAZA CITY, Gaza Strip (AP) — Palestinians across Israel and the occupied territories went on strike in a rare collective protest Tuesday as Israeli missiles toppled a building in Gaza and militants in the Hamas-ruled territory fired dozens of rockets that killed two people.
apnews.com
סביר להניח שהפלסטינים סופרים בהרוגים גם את ההרוגים משיגורים כושלים שלהם, מה שמנפח את מספר ההרוגים. זה לא משאיר הרבה מקום למספר משמעותי של מחבלים הרוגים. אגב גורמים ישראלים קודם טענו ששליש מהרקטות נופלות בתוך הרצועה. זה בכלל גורם למספרים לא להסתדר.
נכון. בששת הימים כבשנו את עזה, סיני, יהודה ושומרון ורמת הגולן בשישה ימים. מה נהיה מאיתנו? ביבי מאפשר העברת מזוודות דולרים לעזה כל חודש. מה נראה לכם שהם קונים בדולרים האלה? יש עדויות של בכירים לשעבר במערכת הביטחון ושל חוקרים, שטוענים שקיימת ברית בין נתניהו לחמאס והוא מטפח אותם בכוונה. אני זוכר שרק לא מזמן קראתי ושמעתי שני אלופים במיל', שטענו שנתניהו מטפח את חמאס בכוונה. אני לא מוצא את דבריהם כרגע, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר.
רה"מ לשעבר שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב ותקף את נתניהו: "מצא את עצמו משתף פעולה עם החמאס". בעניין הבחירות אמר: "האופוזיציה לא השכילה להעמיד אנשים עם ניסיון פוליטי"
כמה חודשים לאחר השפלתו בבחירות 2006, בנימין נתניהו התאושש וחזר לסורו. ירי הרקטות הגובר מעזה, וסדרה של פעולות צבאיות עקרות, העניקו לו הזדמנות פז לתקוף את ממשלתו של אהוד או
המערכת הפוליטית מגיבה להסכם הרגיעה בדרום: יאיר לפיד גינה את הפסקת האש ("ההרתעה לא קיימת") שר הביטחון בנט הודיע כי "כללי המשחק השתנו" וליברמן תקף את נתניהו - והאשים: הוא נכנע לטרור ומעדיף הישגים קצרי טווח
אכן, בעיה שזה מגיע לידיים של חמאס, אבל בא תשמע משהו מפתיע מימני כמוני:
צריך לוודא שהכסף הזה מגיע למשפחות נזקקות באמת ואז להעביר אותו.
הרבה מתושבי הרצועה מסכנים באמת.
-------
ההה....עוד סיבה להעריך את נתניהו.
איך הוא מצליח להחזיק מעמד מול השמצות כאלה ולא להשבר?
זה השמצות מגוחכות כל כך...
קטונתי מאוד מלקבוע דברים כאלו, אבל אני לא אתפלא ממש אם יש משהו בסגנון.
אולי לא בהכרח ביבי, אולי משהו גדול מזה, לא יודע, אולי האמריקאים משתמשים בנו בתור שפני מעבדה של כיפת ברזל ושל טילים ומטוסי קרב? תחשוב על זה, כמה ניסיון, ידע ומבחני אמת מקבלים מכל ה"סבבים" האלו, זה שיש מימון אמריקאי כבד רק מעלה את החשש הזה בי.
כמו עם החיסוני קורונה (שאני הכי בעד חיסונים והייתי מהראשונים לרוץ להתחסן, אבל עדיין היינו המעבדה של העולם)
לגבי ההישגים של חמאס:
1) הם עשו לעצמם שם כמגני ירושלים בעולם האסלאמי.
2) הם רואים את עצמם כמי שהצליח לעורר התקוממות של ערביי ישראל.
3) הם גרמו לישראלים לחטוף טילים, כמו שאף אחד לא הצליח מעולם, ושבשו את החיים ברוב שטחה של ישראל.
4) נראה שהם יצאו בנזק מועט מאוד.
אלא שההישגים האלה הם כלל לא הישגים של חמאס. ביבי הגיש להם אותם על מגש של כסף. הוא זה שיצר את הפרובוקציות בירושלים וגרר את חמאס להגיב, ואותן הפרובוקציות יחד עם החידלון של משטרת ישראל הם שגרמו להתקוממות בקרב ערביי ישראל. חמאס אבל מנכס כל זאת לעצמו.
וזה מביש לראות אנשי צבא בכירים וכל מני דוברים למיניהם מתראיינים בטלוויזיה ולא מצליחים לתת הסבר מתקבל על הדעת על שאלה פשוטה כמו מה מטרת המבצע. אם המראיין אפילו עושה אחוז אחד מעבודתו, ושואל שאלות, הם מסתבכים בתשובות.
אז זהו, שלא. הרבה תשתיות שלהם נהרסו (הרס המנהרות התת קרקעיות יקשה עליהם להתחבא ולהבריח אמל"ח), בכירים מתו, מתקני שיגור הופצצו. העובדה שהם מתחננים להפסקת אש כבר יומיים (אם להאמין לתקשורת) מרמזת שנמאס להם.רק שצה"ל יצליח להרוג כבר את המוחמד דף הזה ואז לישראל יהיה ניצחון תודעתי משמעותי.
איך אתה יודע מה נהרס? תראה איך הגרסאות של הדוברים שלנו משתנות כל הזמן. לא הייתי נותן בהם שום אמון ללא הוכחות או אישור ממקור בלתי תלוי.
ומה זה עוזר בדיוק שהפציצו מנהרה? אז הם יתקנו אותה או יחפרו חדשה. אתם יודעים מה טוב בהפצצת מנהרות? שלא רואים אותן, ואפשר לספר מה שרוצים לצורכי פנים.
אני מניח שהבכירים האלה חוסלו על בסיס מודיעין מוקדם. למה הם לא חוסלו קודם, כאשר חמאס וחבריהם טפטפו רקטות לעוטף עזה ובלוני תבערה? אולי כי היינו מורתעים מהם ולא רצינו לחטוף טילים? אז הנה חטפנו טילים. עזה זאת רצועת חוף קטנה מאוד, שטוחה יחסית, וברובה מוקפת בישראל. היה אפשר לצפות שצה"ל יידע את מיקומי הטילים שלהם ויפציץ אותם ברגע הראשון. בפועל אבל הם ירו עלינו כמויות חסרות תקדים והמשיכו לירות עם הימשכות המבצע. גם עכשיו מספרים לנו הפרשנים שיש להם עוד הרבה רקטות. אין לי מושג אם הם צודקים. איך הצבא החזק במזרח התיכון מתקשה כך מול ארגון טרור קטן? אויבינו הגדולים הרבה יותר רואים את חולשתנו, ואנחנו עוד עלולים לשלם על כך ביוקר.
אכן, בעיה שזה מגיע לידיים של חמאס, אבל בא תשמע משהו מפתיע מימני כמוני:
צריך לוודא שהכסף הזה מגיע למשפחות נזקקות באמת ואז להעביר אותו.
הרבה מתושבי הרצועה מסכנים באמת.
תראו איזה הישג מדהים השגנו להרתעה הישראלית. אחרי 15 שנה של שקט, חיזבאללה כבר לא חושש יותר לירות רקטות לקריות. היה ממש שווה את חיי ההרוגים, הפצועים, שיבוש החיים והנזק הכלכלי האדיר.
אגב בדיוק חשבתי על זה היום שאני מקווה מאוד ששאר אויבינו לא ינצלו את המצב ולא יתקפו אותנו. בדיוק באותו הרגע שחשבתי על זה ועל התרחישים, הודיעו בטלוויזיה על האזעקות בצפון, ואז כל הפרשנים הדגולים המשיכו להסביר איזו הפתעה זאת הייתה ואיך אף אחד לא ציפה זאת. אז לא, זאת לא הייתה הפתעה בכלל.
איך אתה יודע מה נהרס? תראה איך הגרסאות של הדוברים שלנו משתנות כל הזמן. לא הייתי נותן בהם שום אמון ללא הוכחות או אישור ממקור בלתי תלוי.
ומה זה עוזר בדיוק שהפציצו מנהרה? אז הם יתקנו אותה או יחפרו חדשה. אתם יודעים מה טוב בהפצצת מנהרות? שלא רואים אותן, ואפשר לספר מה שרוצים לצורכי פנים.
אתה צודק אני לא יכול לדעת בוודאות אם צה"ל דובר אמת, במיוחד לאור העובדה שאני לא עוקב אחר התקשורת הבינלאומית. אם הם באמת הפציצו את המנהרות זה עוזר כי ייקח להם זמן לתקן או לחפור חדשה.
מעל הכל כי אין תוכנית סדורה מה לעשות בעזה אחרי שנשמיד את החמאס. להחזיר את ההתיישבות? את הרשות? לתת את השלטון לגורם שלישי?שום אסטרטגיה.
סיבה שנייה היא שהשתלטות על הרצועה תעלה בחייהם של עשרות אם לא מאות חיילים ולמשך שנים ולא בטוח אם הציבור מוכן לשלם את המחיר. עכשיו כנראה שכן אבל תמיד יש פרץ פטריוטיות בזמן מבצעים ולאחר מכן שהכל נרגע אף אחד לא רוצה לחשוב על זה.
ולבסוף והכי פחות חשוב בגלל לחץ בינלאומי.